HKS, czyli: Hutnicy Kochają Siłownię

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

Bulek

Postautor: Bulek » pt lis 18, 2005 5:26 pm

70KG:D ,lat 16 , Silka raz w tygodniu(zaczolem od poczatkuroku szkolnego ma sie te marzenia ze jeszcze urosne 8) ) w ramach treingu niekoszykarskiego:D
"Huto Dzielnico Ma Pokaz Chamom Jak W Pilke Sie Gra"

Bulek

Postautor: Bulek » czw lis 24, 2005 8:46 pm

Do Zwierzaka Badz Witaminki:D Co Poza Bialkiem jest dobrego na przyrost masy Ale Niechce tej Masy jakos duzo potrzebuje z 5 kg:D a jak kiedys lykalem spory czas HMB to od tamtej pory tylko i wylacznie chudne:D Pomocy Bo Coraz Mniejsze Przebicie Pod koszem mam:D:D

Junior

Postautor: Junior » pt lis 25, 2005 1:15 am

Ja nigdy nie próbowałem robić rekordu, ale pamiętam że potrafiłem wziąśc 78kg(jak cos pomyliłem to odpowiednia osoba mnie poprawi) w trzech seriach po 8 podniesień
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"

Marchewa

Postautor: Marchewa » pt lis 25, 2005 4:52 am

Bulek pisze:Do Zwierzaka Badz Witaminki:D Co Poza Bialkiem jest dobrego na przyrost masy Ale Niechce tej Masy jakos duzo potrzebuje z 5 kg:D a jak kiedys lykalem spory czas HMB to od tamtej pory tylko i wylacznie chudne:D Pomocy Bo Coraz Mniejsze Przebicie Pod koszem mam:D:D

Nic dziwnego bo HMB jest na rzeźbe i siłe a nie na mase ciała, białko nie jest na przyrost masy ciała co najwyzej na przyrost masy mięśni na mase ciała zapodaj jakiegos gainera z 5 kg, albo dobra kuracje na kreatynie, choc niewiem jak sie to odniesie do gry w kosza bo raczej przy takich dyscyplinach wiecej spalisz niz zyskasz.

Co do gainerow polecam SuperGain 4100 4,5 kg firmy MLO, z mojego doswiadczenia wiem ze mozna przybrac nawet do 8 kg na jednej kuracji.

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » pt lis 25, 2005 9:41 am

Marchewa - a znasz przepis na "domowego gainera"? hehe

:

2 banany
2 szkalnki mleka
troche kakaa do smaku(niekoniecznie)

zmiksowac i gotowe ;]

odpowiednia ilosc bialka i weglowodanow dostarczona w jednym posilku(napoju)

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt lis 25, 2005 12:21 pm

Bulek - Marchewa dobrze ci napisał, ja od siebie dodam tylko tyle że wszystko co robisz musi być oparte na dobrej diecie, dużo białka, mięsa itd. poza tym musisz sie konsultować ze swoim trenerem koszykówki, on pewnie ci najlepiej doradzi.

Junior - wtedy 78kg było rzeczywiscie, pamiętam że mielismy plany dojść do 90kg na serie do końca 2003roku :) poza tym, zabrałbyś sie za ćwiczenia :)

######################

zastosowałem nowy trening, który robie od 2 tygodni, tzn jest on w zasadzie taki sam jak opisywany przeze mnie ostatnio, tyle że zmieniłem obciążenie, zaczynam na normalnym "pułapie wagowym" po 3 serie, w następny dzien treningowy zwiększam obciążenie przy 3 seriach, w 3 ostatni dzien treningu na dane partie robie po 4 serie.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Bulek

Postautor: Bulek » pt lis 25, 2005 2:42 pm

Marchewa pisze:
Bulek pisze:Do Zwierzaka Badz Witaminki:D Co Poza Bialkiem jest dobrego na przyrost masy Ale Niechce tej Masy jakos duzo potrzebuje z 5 kg:D a jak kiedys lykalem spory czas HMB to od tamtej pory tylko i wylacznie chudne:D Pomocy Bo Coraz Mniejsze Przebicie Pod koszem mam:D:D

Nic dziwnego bo HMB jest na rzeźbe i siłe a nie na mase ciała, białko nie jest na przyrost masy ciała co najwyzej na przyrost masy mięśni na mase ciała zapodaj jakiegos gainera z 5 kg, albo dobra kuracje na kreatynie, choc niewiem jak sie to odniesie do gry w kosza bo raczej przy takich dyscyplinach wiecej spalisz niz zyskasz.

Co do gainerow polecam SuperGain 4100 4,5 kg firmy MLO, z mojego doswiadczenia wiem ze mozna przybrac nawet do 8 kg na jednej kuracji.

Ok a czy przy zazywaniu HMB + gejner to i wyrzezbi i nabiore masy czy niee?? ostanie pytanie i zamawiam sobie cus:D

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt lis 25, 2005 2:52 pm

Bulek pisze:
Marchewa pisze:

Ok a czy przy zazywaniu HMB + gejner to i wyrzezbi i nabiore masy czy niee?? ostanie pytanie i zamawiam sobie cus:D

teoretycznie tak powinno być, spróbuj to zobaczysz, nigdy tego w ten sposób nie łączyłem, bo tylko raz w życiu jadłem geinera (mam tendencje do tycia)

Bulek

Postautor: Bulek » ndz lis 27, 2005 10:05 pm

mr.Vitaminka pisze:
Bulek pisze:
Marchewa pisze:

teoretycznie tak powinno być, spróbuj to zobaczysz, nigdy tego w ten sposób nie łączyłem, bo tylko raz w życiu jadłem geinera (mam tendencje do tycia)

Nie zabardzo da się robić masę i rzeźbę jednocześnie, najpierw trzeba zbudować odpowiedni budulec mięśniowy aby potem móc go uformować w odpowiednich proporcjach czyli wyrzeźbić. Dlatego też połączenie gainera z hmb nie będzie najlepsze

Taka Dostalem Odpowiedz Od Osoby ktora sprzedaje owe produkty na allegro:) no to pierw zaczne szamac gejnera:D a pozniej HMB

P.S Jeszcze Was Wszystkich Przerosne :lol: :twisted: :lol: 8)

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn lis 28, 2005 10:59 am

Bulek pisze:
mr.Vitaminka pisze:
Bulek pisze:
Marchewa pisze:

Nie zabardzo da się robić masę i rzeźbę jednocześnie, najpierw trzeba zbudować odpowiedni budulec mięśniowy aby potem móc go uformować w odpowiednich proporcjach czyli wyrzeźbić. Dlatego też połączenie gainera z hmb nie będzie najlepsze

Taka Dostalem Odpowiedz Od Osoby ktora sprzedaje owe produkty na allegro:) no to pierw zaczne szamac gejnera:D a pozniej HMB

P.S Jeszcze Was Wszystkich Przerosne :lol: :twisted: :lol: 8)

heh, a ja zasięgałem rady kupla który tak połączył (HMB+gainer), przytył pare kg i to był zysk w samej masie mięśniowej - tyle że typ jest "urodzony na siłowni" - ma dobre warunki i chęci. tak wiec zależy od predyspozycji, jednego bardziej przyrzeźbi, inny przytyje.

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » pn lis 28, 2005 1:58 pm

Mam chłopa w klasie, dwa lata starszego, który na klatkę 'bierze' 190 kg.Piszę tu o nim, a nie o sobie, bo mnie siłka jakoś tak nie kręci..
Obrazek

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn lis 28, 2005 6:47 pm

możecie przestać podniecać sie typem którego ktoś zrobił w photo shopie?

Marchewa

Postautor: Marchewa » pn lis 28, 2005 7:14 pm

BuA SPW pisze:Mam chłopa w klasie, dwa lata starszego, który na klatkę 'bierze' 190 kg.Piszę tu o nim, a nie o sobie, bo mnie siłka jakoś tak nie kręci..

to ile ten twoj kolega wazy?? i ile ma lat?? bo to chyba ktorys z mistrzow polski z takim wynikiem

Pytanie do zaawansowanych - ROZSTĘPY - czy macie czy nie i jak sobie z nimi radzicie.
BUTCHERS '98 - 20 LAT WALKI

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » pn lis 28, 2005 8:56 pm

na rozstępy najlepsza maść pociązowa dostepna w aptekach

rozstepy nie znikna tylko mozna je wybielic i troche zmniejszyc zeby byly mniej widoczne lub poprzez zabieg laserowy zlikwidowac

zakup masc z mocznikiem(np cepan) smaruj juz te co masz

zeby mniej sie pojawialo:
- rozstepy pojawiaja sie jak za szybko nabierasz masy lub jak za szybko tracisz na wadze, wiec przychamuj troche trening zeby skora mogla zadazyc za Twoimi postepami
- zazywaj witaminy, oraz np kolagen
- stosuj jakies balsamy do skory, albo oliwki po kapieli lub pprostu tluste kremy

ELANCYL
-zawiera ekstrakt ze składników pochodzenia morskiego i wit. składników. Zmniejsza już istniejące rozstępy. Ma delikatna konsystencje i miły zapach. Łatwo się rozprowadza i szybko wchłania.
Cena za 150 ml 75zl.

FISSAN
-zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę A i E. Producent zapewnia, ze zaczerwienienie, uczucie ciepła i lekkie pieczenie, które może towarzyszyć nakładaniu kremu, nie powinno budzić obaw. Krem jest gesty. Pachnie bardziej jak lek niż jak kosmetyk. Łatwo się rozprowadza, ale zostawia tłustą warstwę na skórze. Nie ma polskiego opisu.
Cena za 100 ml 16,50 zł.

GERBER
-zawiera składniki pochodzenia roślinnego kompleks ujędrniający. Zmniejsza istniejące już rozstępy. Ma konsystencje mleczka i miły zapach. Łatwo się rozsmarowuje i wchłania.
Cena za 150 ml 21 zł.

MUSTELA
-w swoim skaldzie ma m.in. olejki odżywcze i mikroelementy. Ma bardzo miły zapach, łatwo się nakłada i szybko wchłania.
Cena za 200ml 86 zł.

NOREL
-dodatkowo wyszczupla i likwiduje cellulitis. Zawiera witaminę E, kofeinę i wyciągi roślinne, które poprawiają krążenie, wspomagają usuwanie toksyn i nadmiaru tkanki tłuszczowej. Zmniejsza istniejące już rozstępy, Jest bardzo delikatny, łatwo się rozprowadza i wchłania, ma neutralny zapach.
Cena za 300 ml 26 zł, za 200 ml 21 zł, za 100 ml 14 zł.

PENATEN
-zawiera pantenol, który nie tylko uelastycznia skore, ale również ja nawilża. Ma przyjemny i delikatny zapach. Jest dość gesty i tłusty, więc trzeba go dokładnie wmasować. Szybko się wchłania.
Cena za 100 ml 18 zł.

VICHY
-zawiera olej z ogórecznika masło karate, glicerynę, krzem, centella asitica i hudroksyproline oraz wodę termalną. Zmniejsza i wygładza już istniejące rozstępy. Krem jest lekki, łatwo się rozprowadza i wchłania. Ma delikatny zapach.
Cena za 125 ml 65 zł.

DAX COSMETICS
-żel zawiera aktywny składnik z rośliny siegesbeckia orientalis, wyciąg z alg morskich bogaty w mikro i makroelementy, a także witaminy A, C, E i z grupy B. Redukuje rozstępy już istniejące. Łatwo się rozsmarowuje i dość szybko w chlania. Ma ładny, ale intensywny zapach. Cena za 150 ml 18 zł.

MIRACULUM
-balsam, także wyszczuplający i działający na cellulitis. Zawiera on witaminę E oraz kompleks z centell asiatica, kofeiny, bioflawonoidow i krzemionki organicznej - ułatwia eliminacje tłuszczów, oleje maslosza i awokado, które zmiękczają i odżywiają skore, oraz wyciąg z zielonych alg morskich. Balsam zmniejsza głębokość rozstępów zapobiega powstawaniu nowych. Ma ładny i delikatny zapach, jest lekki, dobrze się rozsmarowuje i wchłania.
Cena za 110 ml 22 zł.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » śr lis 30, 2005 5:31 pm

zajbieste komendium wiedzy! dzięki HDS. póki co nie mam z tym problemów, mam malutkie rozstępiki w okolicach bicepsów, ale w przyszłości kto wie kto wie czy się nie przyda