Kubica w Grand Prix !!!

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

BIMBER

Kubica w Grand Prix !!!

Postautor: BIMBER » wt sie 01, 2006 8:51 pm

Czyli jak zwykle wszystko w tym temacie :)

http://sport.onet.pl/0,1248769,1364854,wiadomosc.html

Jak sie nie wyjebie na 1 okrążeniu to powinno być dobrze 8)
BIEDA NIGDY NIE JEST SMUTNA

krowodrzaHKS

Postautor: krowodrzaHKS » czw sie 03, 2006 7:27 am

od tego czy wyjebie, zalezy ile wyjebie :wink:
raval pisze:Nasz klub jest kurwa zajbisty kocham go, kurwa ale patologia, ja pierdole

Obrazek

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » czw sie 03, 2006 8:13 am

JAk dla mnie to za duza sensacje robią z tego KUbicy :roll: Zajmie miejsce w 10 to można będzie się cieszyć...

gyl

Postautor: gyl » czw sie 03, 2006 9:03 am

Oby nie wyszło mu tak, jak "pierwszym Polakom" w NBA. Choć F1 kręci mnie raczej mało, to trzymam kciuki. Obyśmy mogli powiedzieć - Polak potrafi :!: :)

BIMBER

Postautor: BIMBER » czw sie 03, 2006 9:25 am

KonradHKS pisze:JAk dla mnie to za duza sensacje robią z tego KUbicy :roll: Zajmie miejsce w 10 to można będzie się cieszyć...

Sensacja to jest bo F1 to nie są wyścigi w nocy po Hucie kradzionymi samochodami tylko to jest elita (czyt. sława,kasa i wogole). Tam samo to ze jestes testowym kierowcą dużo znaczy nie mówiąc już i uczestnictwie w wyscigu w szczególnosci ze żaden Polak tam nie startował.

Z tego co pamietam tam kasa płacona jest przez sponsorów nawet od ilości okrążeń więc każde okrązenie zaliczone to mały sukces 8)

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » czw sie 03, 2006 9:28 am

JA wiem... ale poprstu z czego tu sie cieszyć?? Że chłopak za to że testuje boildy ma w chuj kasy?? Gratuluje mu z całego serca ale wole już ME w pływaniu ogladać :roll:

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » czw sie 03, 2006 10:46 am

KonradHKS pisze:JA wiem... ale poprstu z czego tu sie cieszyć?? Że chłopak za to że testuje boildy ma w chuj kasy?? Gratuluje mu z całego serca ale wole już ME w pływaniu ogladać :roll:

a ja wole podupczyć... :)

poza tym to zajebiście że Polak jest w elicie kierowców świata, szkoda ze nie jeździ w Ferrari no ale jak się nie ma co się lubi to...

mam nadzieję że ukończy zawody, bo z tego co wiem tylko raz jechał na tym torze i to dawno temu (nie w f1).
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Awatar użytkownika
C-Bool_NH

Postautor: C-Bool_NH » czw sie 03, 2006 11:33 am

i taka mała ciekawostka... :P Jest z Huty :P
PS.Dobrze mieć polaka pomiędzy najlepszymi kierowcami świata w F1 :D
Pozdro

BIMBER

Postautor: BIMBER » sob sie 05, 2006 1:58 pm

Dziś był 3 na treningu :) Stracił sekunde do Schumachera

Kubica w ścisłej czołówce. W jutrzejszym wyścigu wystartuje z miejsca 10

MAX

Postautor: MAX » sob sie 05, 2006 3:08 pm

jutro na TV4 relacja z GP Węgier, początek o 13.45

MUSTAFA PL

Postautor: MUSTAFA PL » sob sie 05, 2006 4:30 pm

onet.pl pisze:Robert Kubica, kierowca Sauber-BMW, zajął 9. miejsce w kwalifikacjach do niedzielnej Grand Prix Węgier Formuły1 na torze Hungaroring. Krakowianin debiutuje w F1 jako podstawowy kierowca. Do tej pory był on kierowcą testowym.
W pierwszej sesji kwalifikacyjnej Polak uzyskał 6. czas, ale na skutek 2-sekundowej kary dla Fernando Alonso (Renault), aktualnego mistrza świata i lidera klasyfikacji generalnej kierowców oraz dla Niemca Michaela Schumachera (Ferrari), awansował na 4. miejsce.

Dwie sekundy będą doliczone Schumacherowi do każdego czasu, zanotowanego w każdej z trzech części kwalifikacji.
Dzień wcześniej taka samą karę otrzymał broniący tytułu i aktualny lider klasyfikacji MŚ, Hiszpan Fernando Alonso, który został ukarany za niebezpieczną jazdę podczas piątkowego treningu.

Do drugiej części kwalifikacji awansowało 16 kierowców.

Najlepszy czas uzyskał Niemiec Michael Schumacher (będzie jednak przesunięty na dalszą pozycję), który wyprzedził Brazylijczyka Felipe Massę - obaj Ferrari. Trzeci był Alonso, który jednak został przesunięty na dalszą pozycję, gwarantującą jednak jego udział w drugiej części kwalifikacji. Awans uzyskał także inny kierowca Sauber-BMW Niemiec Nick Heidfled, który był 14.

W drugiej sesji kwalifikacyjnej Polak jako pierwszy wyjechał na tor i uzyskał czas lepszy niż w pierwszej części. Pod koniec 15-minutowego czasu Kubica wyjechał jeszcze raz na tor i ponownie poprawił swoje osiągnięcie. Wprawdzie został sklasyfikowany na 12. pozycji, ale przed nim znaleźli się Michael Schumacher i Fernando Alonso, nad którymi ciążyła 2-sekundowa kara. Obaj w tej sytuacji znaleźli się poza czołową "10", która rywalizować będzie w trzeciej sesji kwalifikacyjnej. Do niej awansował za to Polak!

Schumacher walczył do ostatnich sekund, by awansować do najlepszej "10", ale nie pomógł mu nawet w tym nowy rekord toru, jaki udało mu się ustanowić. Niemiec ostatecznie, po doliczeniu czasu, został sklasyfikowany na 14. pozycji, a Alonso tuż za nim. Tuż za czołową "10", na 11. pozycji, znalazł się Heidfeld.

W ostatniej sesji kwalifikacyjnej Polak uzyskał 10. czas, ale przed nim znalazł się Brytyjczyk Jenson Button (Honda), który jednak korzystał z drugiego bolidu podczas tego weekendu i ostał przesunięty o 10 pozycji w dół (z 4. na 14.). Dlatego też Kubica awansował na 9. miejsce. Pole position wywalczył Fin Kimi Raikkonen (McLaren), po raz 10. w karierze, który wyprzedził Brazylijczyka Felipe Massę (Ferrari). Kubica wystartuje zatem w niedzielę z piątej linii wraz z Heidfeldem, który skorzystał także na spadku Buttona.
Zapowiada się jutro baaaardzo ciekawy wyścig , obowiązkowo jutro 13.45 wszyscy przed telewizorami , mam nadzieje , że Robert pokaże się w wyscigu głównym tak samo a może nawet lepiej niż w kwalifikacjach .
Obrazek Hutnik DYWIZJONU 303 !
thk

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » sob sie 05, 2006 5:05 pm

C-Bool_NH pisze:i taka mała ciekawostka... :P Jest z Huty :P

skąd wiesz? podaj źródło :-)

BIMBER

Postautor: BIMBER » sob sie 05, 2006 6:22 pm

Zajął w rezultacie 9 miejsce bo jakiegos barana zdyskwalifikowali :)

Awatar użytkownika
fubu

Postautor: fubu » sob sie 05, 2006 7:06 pm

Ja wiem ze w Neewseku kiedyś pisali ze to człowiek z Nowej Huty:> ale to dawno było.
Hutnik Kraków
Obrazek

rwd

Postautor: rwd » sob sie 05, 2006 11:12 pm

C-Bool_NH pisze:i taka mała ciekawostka... :P Jest z Huty :P

Nie jest z Huty, wychował się na moim osiedlu :ochrona danych osobowych: :wink:
Gdyby nie bawiły go gokardy itp to śmigałby na Wisłę aż miło jak robią to wszyscy jego ówcześni koledzy hehe