mam problem... :-/

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

krowodrzaHKS

mam problem... :-/

Postautor: krowodrzaHKS » wt gru 19, 2006 9:44 pm

zna ktoś jakiś dobry sposób na szybkie uczenie sie? bo czasu mało, a rzeczy do nauki coraz więcej... :?
raval pisze:Nasz klub jest kurwa zajbisty kocham go, kurwa ale patologia, ja pierdole

Obrazek

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » wt gru 19, 2006 9:48 pm

Nie nabijaj postów 8) Dobrze wiemy że sie nie uczysz :lol:
Ostatnio zmieniony wt gru 19, 2006 9:54 pm przez KonradHKS, łącznie zmieniany 1 raz.

krowodrzaHKS

Postautor: krowodrzaHKS » wt gru 19, 2006 9:50 pm

od jakiegos czasu sie staram, nie pierdol, tylko gówno z tego wychodzi, jedyne co z tego wychodzi to to, ze chyba jestem za głupi na nauke :lol: :?
raval pisze:Nasz klub jest kurwa zajbisty kocham go, kurwa ale patologia, ja pierdole

Obrazek

alkofan

Postautor: alkofan » wt gru 19, 2006 11:42 pm

musisz wsadzic ksiazki pod poduszke a w nocy wiedza sama wejdzie ci do glowy. wczesniej najlepiej czyms zakropic umysl zeby lepiej wchlanial!

drugi sposób:
mozesz jeszcze uczyc sie na kacu!!! ja ucze sie zazwyczaj zeby wiecej nie pic (TY UCZ SIE NP. MATEMATYKI) wchodzi dobrze do glowy, tyle ze sie zapomina w niedlugim czasie.
Krótkie życie skraca picie.

dzuhas
Kontakt:

Postautor: dzuhas » śr gru 20, 2006 12:38 am

alkofan pisze:musisz wsadzic ksiazki pod poduszke a w nocy wiedza sama wejdzie ci do glowy. wczesniej najlepiej czyms zakropic umysl zeby lepiej wchlanial!

drugi sposób:
mozesz jeszcze uczyc sie na kacu!!! ja ucze sie zazwyczaj zeby wiecej nie pic (TY UCZ SIE NP. MATEMATYKI) wchodzi dobrze do glowy, tyle ze sie zapomina w niedlugim czasie.

i o to chodzi ! tak wiec biednij szybciuchem do nocnego albo na stacje i grzmotnij z pol litra na miejscu(powiedz ze chcesz bez kaucji) i do spania

jakby nie pomoglo to tutaj mam fajny specyfik , ktory odkrylem ostatnio

http://www.nosleep.pl/

do boju , za HKS !
pzdr Osiek

huteusz
Kontakt:

Re: mam problem... :-/

Postautor: huteusz » śr gru 20, 2006 9:15 am

krowodrzaHKS pisze:zna ktoś jakiś dobry sposób na szybkie uczenie sie? bo czasu mało, a rzeczy do nauki coraz więcej... :?

Tutaj cos masz :)

SuperMemo to metoda przyswajania wiedzy oraz pakiet oprogramowania wykorzystujący tę metodę. SuperMemo jest rozwijane od 1985 r. Autorami modelu teoretycznego, na którym została oparta ta metoda, byli dwaj polscy naukowcy z Akademii Medycznej w Poznaniu: dr Piotr Woźniak (biolog i informatyk) oraz dr Edward Jacek Gorzelańczyk (lekarz i biochemik, obecnie dr hab., profesor UKW w Bydgoszczy). Implementacją i komercyjnym zastosowaniem metody zajął się jednak wyłącznie Piotr Woźniak, do którego dołączył fizyk dr Janusz Murakowski.

Metoda ta umożliwia szybkie uczenie się dzięki specjalnemu systemowi powtarzania materiału, opartemu na stochastycznym modelu pamięci długotrwałej, zawierającym dwa komponenty: dostępność, określającą prawdopodobiństwo wywołania danego śladu pamięciowego, oraz stabilność, odnoszącą się do szybkości zanikania śladów pamięciowych. System ten opiera się na redukcji do minimum efektu przerwy. Według autorów, dana ilość wiedzy może zostać przyswojona w czasie 10-50-krotnie krótszym niż przy zastosowaniu tradycyjnych metod.

Z metody można korzystać przy użyciu programu komputerowego na systemy Windows, Pocket PC i PalmOS, można również wykorzystać przeglądarkę internetową. Program jest komercyjny, ale starsze wersje (m.in. SuperMemo 98) są dostępne jako freeware.

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » śr gru 20, 2006 12:01 pm

maksymalna koncentracja, cisza i jeszcze raz koncentracja.powtórki -częste wracanie do przerobionego materiału + najlepiej "opracowywanie" pytań które pojawiły się wcześniej z danego materiału.
jako suplement Bilomax <ok 25 pln za 60 tabletek> albo cokolwiek z lecytyną i miłorzębem.
i generalna zasada - lepiej mniej , a dobrze
jak napiszesz czego dokładnie ma dotyczyć ta nauka lepiej będzie coś szczegółowego. różne przedmioty mają swoją specyfikę i inaczej się je podchjodzi :wink: powodzenia
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych

pazdzioch

Postautor: pazdzioch » śr gru 20, 2006 11:21 pm

bialy proszek i jazda z nauka ;) efekt uboczny nie spisz przez jakis czas :)
HWDP HWDP HWDP HWDP

krowodrzaHKS

Postautor: krowodrzaHKS » pt gru 22, 2006 7:06 pm

dzieki wszystkim za radę. mam zamiar nabyc specyfik no sleep, ktos mi juz cos o tym mowil, wiec jak zbiera dobre recenzje to warto spróbować :) a co do białego proszku to - :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Obrazek