GPS

Czyli wszystko to co nie mieści się w powyższych kategoriach - taki nasz mały hutniczy Hyde Park:)

Moderator: dUfio

pawelhks

GPS

Postautor: pawelhks » sob sty 09, 2010 4:20 pm

Panie i Panowie,

czy ktos z Was korzysta z GPS w samochodzie? Moze juz wkrotce nabede samochod oferowany tu na forum :), a poniewaz bedzie go uzywac pewna niewiasta, dla ktorej topografia miasta to czarna magia zatem prosze Was o polecenie prostego w obsludze GPS do samochodu, z dobra mapa Krakowa przede wszystkim.

Z gory dziekuje
nh2010.pl

Dark

Postautor: Dark » sob sty 09, 2010 4:39 pm

Jeśli chodzi o mapę to ja używam Auto Mapę wersja 5 działa super choć kilka razy wpuściła mnie w maliny. Mam GPS Akira 3512 kosztował coś poniżej 200 zeta, oryginalnie miał zainstalową MapMapę też niezła ale raczej wole AutoMapę. W tym modelu Akiry w łatwy sposób można odblokować Windowsa i GPS działa jak palmtop. Pamiętaj że nie można bezgranicznie ufać GPSowi :)

Awatar użytkownika
jarkonh

Postautor: jarkonh » sob sty 09, 2010 5:19 pm

Dark pisze:Jeśli chodzi o mapę to ja używam Auto Mapę wersja 5 działa super choć kilka razy wpuściła mnie w maliny.

Trzeba uważać bo faktycznie może czasami oszukać. No i jazda po trasie krótkiej w mieście jest średnia - niektóre skróty jakie wymyśla są bezsensowne. Generalnie jednak zawsze doprowadzi pod wskazany adres.
Polecam zakup oczywiście najnowszej wersji, czyli 6. Podobno - jeszcze nie używałem - ma dość dobrze rozbudowaną bazę budynków.
Obrazek