PRZYSZŁOŚĆ KS Hutnik KRAKÓW

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

misiek

Postautor: misiek » pt gru 18, 2009 1:25 pm

ORO
na szczęście sumę człowieka mierzy się czymś więcej, niż tylko wypowiedziami na forum.

To się tyczy Ciebie zwłaszcza !! Pięknie piszesz , ale kija z tego jest .

Szmyt to już od początku gadał bzdury , żyd pier... Teraz powie , żeby piłkarze dalej grali za darmo , by sport w NH nie zniknął . Śmiech na sali po prostu !! Typowy "rozwalacz" klubów .

flagus

Postautor: flagus » pt gru 18, 2009 1:29 pm

Oro:
Gil obiecał, miasto obiecało, wspólnicy obiecali....
Macie to na piśmie, bo jeśli macie papier na to że to nasza spółka remontowa miała przebudować stadion to wszystko jest do wygrania w sądzie razem z wielkim odszkodowaniem. Pytanie tylko czy macie na to jakiś glejt, czy wszystko było na gębę.
Bo jeśli ktoś uwierzył tylko i wyłącznie na słowo..... to sorrry.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Marcin_SuchaBeskidzka

Postautor: Marcin_SuchaBeskidzka » pt gru 18, 2009 1:33 pm

Właściwie wszystko co mam do powiedzenia było w mojej wypowiedzi w dyskusji nt. Informacji, którą jak ostatni idiota przez przypadek usunąłem.

Dlatego teraz tylko powiem krótko - oto kolejny dowód na to, że Oro ma często koszmarny styl wypowiedzi (ta obecna wypowiedź w kontekście piłkarzy i tego, co zrobili ku radości nas wszystkich w obecnym sezonie, nawet mną po prostu wstrząsnęła), że absolutnie nie powinien pełnić funkcji Informacji, skoro ma wiadome powiązania rodzinne, w związku z czym jest rzeczą najnormalniejsza pod słońcem, że na pewne sprawy nie może patrzeć z dystansu, bo zresztą gdyby tak było, to świadczyłoby to o nim jak najgorzej (a równocześnie, choćby nie wiem, jak się starać, to nie da się oddzielić wypowiedzi użytkownika "Oro" od wypowiedzi użytkownika "Informacja", odkąd wiadomo, kto nim jest).

A równocześnie, w tym co pisze, gdyby dało się odrzucić na bok całą warstwę stylistyczną i emocjonalną, jest niestety bardzo wiele racji, której z kolei 99% kibiców nie chce bądź nie jest w stanie choć w części zaakceptować. A ta racja tkwi właśnie w tym, że synonimem wszelkiego zła dla wszystkich jest magiczne słowo "Zarząd", tymczasem prezes - jeśli chodzi o kwestie poruszane przez piłkarzy, a więc finansowe - jest od wielu miesięcy w identycznej sytuacji, jak oni. I choć nikt się ze mną w tej kwestii nie zgodzi, to tutaj zgadzam się z Orem, a nie zgadzam się z piłkarzami - nie zgadzam się nie w tym, że należą im się pieniądze, bo należą im się jak psu buda, ale w tym, ze obwiniają o to bezpośrednio Zarząd właśnie, tak, jakby on miał górę złota, tylko trzymał ja dla siebie i nie chciał dać.

Powiem tak: jeśli jacyś "nieznani sprawcy" - zupełnie teoretycznie - mieliby mieć kogoś na oku, to tym kimś nie powinni być Oraczewski czy nawet Szmyt, ale zupełnie inni ludzie, którzy doprowadzili do tego, że Hutnik prosto z europejskich pucharów odbył szybką podróż do III ligi. Bo jeśli obecny Zarząd ma na sumieniu jakieś grzechy (a pewnie ma), to są one niewspółmierne wobec win PRAWDZIWYCH morderców Hutnika. Morderców, bo obecny Zarząd spełni co najwyżej funkcje grabarza, który sam nie dostaje kasy za kopanie grobu...

<żeby było jasne - nie ustosunkowuję się w tym momencie do konkretnej sprawy rzekomego "wymyślenia" inwestorów, bo jeszcze nie wiemy, jak było naprawdę, ale do ogólnej, całościowej sytuacji klubu>

Oro

Postautor: Oro » pt gru 18, 2009 1:35 pm

viki pisze:Tak Oro, uważam, że jesteś merytoryczny, pragmatyczny itd. niemniej przyjmując ogląd sytuacji wedle Twojego "stylu" i podział na wyłącznie biel i czerń bez skali szarości napiszę:
- piłkarze mieli grać i... grali, że ho, ho! Wniosek: kasa im się nalezy.
- Zarząd miał uratować HKSSA i... Wniosek: kasa im się nie należy, gdyż efektów brak.

Popatrz, jaki świat jest w takim ujęciu prosty.

Piłkarze mieli grać i grali - należą im się za to pensje. Piłkarze do tego wygrywali - pewnie należą się im premie, ale na to tego klubu po 7 letniej zapaści nie stać.

Prezesi pracowali - należą im się za to pensje. Gdyby do tego osiągnęli w tym sukces, to zasłużyliby na premię. A gdyby udało im się całkiem klub oddłużyć, to pewnie i na pomnik.

Nie bierzecie cały czas poprawki na to, że prezes objął klub mający 5 baniek w plecy i zamknięte z takim bilansem wszelkie drogi działania, a mimo to podjął się tego zadania. Okresy koniunktury przepierdolono w ciągu ostatnich 7 lat, a nie 7 miesięcy kryzysu. Może jeszcze mu się uda, ale nawet jeśli, to nie liczę, że ktokolwiek to doceni. Napisałem już wyżej: żałuję, że podjął tę pracę i gorąco będę go namawiał żeby rzucił tym w diabły z efektem natychmiastowym. A to przed czym przestrzegałem go przede wszystkim to to, że wszyscy będą mądrzejsi od niego: od współpracowników po tu obecną forumową społeczność. Nie myliłem się... I dlatego wolę swój brak empatii niż jego idealizm.

-> flagus
Znasz taki termin jak zaufanie? Z jednej strony stawiacie cechy charakteru ojca ponad moimi, z drugiej strony go za to besztacie. Zaufał, bo nie miał innych kart przetargowych. Ja bym nie zaufał i nawet palcem w bucie nie kiwnął przy takiej propozycji. I teraz dla przypomnienia: to ja jestem ten zły.

-> misiek
Ode mnie nic nie zależy, więc mogę sobie pozwolić tylko na piękne pisanie i nie interesuje mnie, czy coś z tego wynika, bo to nie moja działka i nie moje kółko zainteresowań.
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 1:41 pm przez Oro, łącznie zmieniany 1 raz.
Feels good to be a Knight!
Feels good to be a Hutnik fan!

flagus

Postautor: flagus » pt gru 18, 2009 1:41 pm

Oro napisałem jeśli rzeczywiście będzie inwestor PIERWSZY ODSZCZEKAM PUBLICZNIEwszystko co napisałem na ten temat parę postów powyżej.
Wszystkim nam udzielają się emocje. Bo nikt nie wie na czym stoimy. Podejrzewam że jeśli takowy inwestor rzeczywiście istnieje i zainwestuje w nasz klub, również inni przeproszą.
Niestety nie wiem (albo i wiem) jakich postów możesz się spodziewać, jeśli z tych potencjalnych inwestorów nic nie wyjdzie.
I tak na marginesie jak już tu jesteśmy, czy po ewentualnym fiasku rozmów, nazwa potencjalnego inwestora będzie mogła być ujawniona czy to tajemnica do grobowej deski........ Hutnika.

Awatar użytkownika
dcure

Postautor: dcure » pt gru 18, 2009 1:42 pm

"
Powiem tak: jeśli jacyś "nieznani sprawcy" - zupełnie teoretycznie - mieliby mieć kogoś na oku, to tym kimś nie powinni być Oraczewski czy nawet Szmyt, ale zupełnie inni ludzie, którzy doprowadzili do tego, że Hutnik prosto z europejskich pucharów odbył szybką podróż do III ligi. Bo jeśli obecny Zarząd ma na sumieniu jakieś grzechy (a pewnie ma), to są one niewspółmierne wobec win PRAWDZIWYCH morderców Hutnika. Morderców, bo obecny Zarząd spełni co najwyżej funkcje grabarza, który sam nie dostaje kasy za kopanie grobu..."

I tu się zgodzę z Marcinem, tyle że teraz to musztarda po obiedzie, bo to że Hutnik umiera wiadomo było od bardzo bardzo dawna, szkoda że wcześniej nie rozliczono tych wszystkich patałachów, złodziei, którzy rozj... ten klub, okradali, ciekawe co teraz robią czy mają taką samą biedę jak Hutnik????
Nie, oni miło wspominają że były czasy kiedy była szansa jak oni to mówili "przyrobić".

Oro

Postautor: Oro » pt gru 18, 2009 1:45 pm

flagus pisze:Oro napisałem jeśli rzeczywiście będzie inwestor PIERWSZY ODSZCZEKAM PUBLICZNIEwszystko co napisałem na ten temat parę postów powyżej.
Wszystkim nam udzielają się emocje. Bo nikt nie wie na czym stoimy. Podejrzewam że jeśli takowy inwestor rzeczywiście istnieje i zainwestuje w nasz klub, również inni przeproszą.
Niestety nie wiem (albo i wiem) jakich postów możesz się spodziewać, jeśli z tych potencjalnych inwestorów nic nie wyjdzie.
I tak na marginesie jak już tu jesteśmy, czy po ewentualnym fiasku rozmów, nazwa potencjalnego inwestora będzie mogła być ujawniona czy to tajemnica do grobowej deski........ Hutnika.

Jak nie wypali, to postaram się sam wyczaić nazwy czy nazwiska tych inwestorów (sam ich póki co nie znam) i czy się to komuś będzie podobało czy nie podam Ci je. Ja w negocjacjach udziału nie biorę, mnie tajemnica handlowa nie obowiązuje. I jeśli nadal tak zostanie to nie widzę przeszkód. Deal?
Feels good to be a Knight!

Feels good to be a Hutnik fan!

flagus

Postautor: flagus » pt gru 18, 2009 1:47 pm

Deal.

patryk

Postautor: patryk » pt gru 18, 2009 1:57 pm

Marcin S.-B. to powiedz mi proszę, do kogo według Ciebie powinni przybijać piłkarze?? Do Popiołka i innych gwiazd z lat 2000-V.2009, czy do swojego obecnie przełożonego?? Bo pasowałoby zapytać, kto im obniżył uposażenie a potem podpisał kontrakty i obiecywał hajs w "następnym tygodniu"... Chyba, że właśnie Popiołek i poprzednicy - to wtedy bardzo Cię przepraszam...

A co do meritum, to napiszę tylko tyle - piłkarze, trenerzy, pracownicy pionu remontowego jak i Zarząd mają prawo upominać się o zaległe pieniądze. To że Zarząd nie robi tego w taki sposób jak piłkarze nie powinno zakazywać im takiej formy wyrazu bezsilności. Ja pieniędzy Prezesowi nie odmawiam - pomimo zbliżającego się pogrzebu naszego klubu. Ale tym bardziej nie można zabraniać piłkarzom i całemu sztabowi trenerskiemu manifestowania swojej ciężkiej sytuacji i bezsilności w takiej formie jaką wybrali. To jest ich PRAWO, a nazywanie ich "istotami myślącymi nogami" to WIELKI NIETAKT I SUROWA OBRAZA.

I coś do Ciebie Oro:
Oni wydaje mi się że doskonale rozumieją w jakiej sytuacji jest ich obecny jeszcze pracodawca. Gdyby nie rozumieli, to podobny manifest powstałby już po tygodniu zaległości w wypłatach - i wtedy pewnie bym Ci przyklasnął, że "przesadzają". Ale oni cierpliwi byli wyjątkowo długo - może za długo. I samym rozumieniem sytuacji spółki to rachunków nie zapłacą i prezentów pod choinkę nie kupią - nie mówiąc już o bardziej podstawowych dobrach...
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 2:51 pm przez patryk, łącznie zmieniany 1 raz.
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"

MARKOS

Postautor: MARKOS » pt gru 18, 2009 1:58 pm

Kolego Oro, życzę Tobie żeby Twoje piękne wypowiedzi w stylu " zrobienie z dupy jesieni średniowiecza ", a teraz " kopaczami co mają rozum w nogach " nie zeszły się w czasie z upadkiem naszego ukochanego klubu, bo nie chciałbym być wtedy w Twojej skórze!

Wszyscy napierdalają na zarząd bo nic nie zrobił w celu ratowania klubu, mówię tutaj o wymiernych efektach. Takiej misji sie podjeli - przegrali.

DLATEGO SKOŃCZ JUŻ Z OBRAŻANIEM PIŁKARZY, BO W PRZECIWIEŃSTWIE DO ZARZĄDU ONI WYGRALI - DO SAMEGO KOŃCA MAJĄC NADZIEJĘ NA NORMALNE WARUNKI PRACY W KLUBIE KTÓRY POKOCHALI.

NIE PISZ WIĘCEJ TYCH SWOICH KURWA MĄDRYCH WYWODÓW, BO TYLKO POGARSZASZ SWOJĄ SYTUACJĘ, BEZNADZIEJNĄ SYTUACJĘ!

JEST WIELU KTÓRZY TWOJE SŁOWA PRZYJMUJĄ Z AGRESJĄ, ALE ONI CI TEGO NA FORUM NIE POWIEDZĄ, TYLKO GDZIE INDZIEJ!

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » pt gru 18, 2009 3:15 pm

No i nie zapominajcie żeby szanować PANA ORO bo pewnie część z nas to dno społeczne bo nie mamy matur tylko np szkołę zawodową !! Tumany bez szkoły... Patologia Nowa Huta!! Tak to my czy Ci się to podoba czy nie!! My też mamy rozum w nogach ale do kopania czegoś innego.. lub raczej kogoś.. :twisted:

Awatar użytkownika
Daro1950

Postautor: Daro1950 » pt gru 18, 2009 4:51 pm

Szkoda słów na tego chłopa...

fan

Postautor: fan » pt gru 18, 2009 5:20 pm

Ja się tylko tak zwyczajnie, po ludzku, zastanawiam czy Zarząd i właściciel HKSSA nie obawiają się jednego, że jeżeli (podkreslam jeżeli) okaże się, iż info o inwestorach jest farmazonem, to któremuś z radykalnych fanów Hutnika puszczą nerwy i... Ja nikomu źle nie życzę i zawsze widzę w tle - wrednego nawet człowieka - jego rodzinę, jej ból i ciepienie. Dlatego wierzę w to, iż nic przykrego nie spotka Pana Szmyta, Presaka czy Oraczewskiego.

od niejednej osoby słyszałem, że w przypadku jeśli to będzie farmazon to na pogadance się nie skończy...

lucero

Postautor: lucero » pt gru 18, 2009 6:21 pm

Marcin sb

Po części to co piszesz jest prawdą ale...

Szanowny Oro taka praca taki trud a trochę popytałem

Dwie największe firmy maklerskie w krakowie

Dwaj najwięksi providerzy

Farmaceutyka

2 banki z centralą w Krakowie

Wiesz co mówią ich szefowie? Że nikt do nich zawet nie zajrzał w sprawie pomocy

Więc możesz sobie tutaj tworzyć każdą wizję ale są tu na forum ludzie którzy ją weryfikują

Stal Nowa Huta

Postautor: Stal Nowa Huta » pt gru 18, 2009 8:33 pm

Na 28 stronie tego tematu jest ciekawy post.Zapamiętałem go dobrze i odnalazłem.Pisał go Szaman,który często zalewał farmazony,ale tu akurat trafił bez błędu.Cytat z 28 maja:

info powtarzam to co o nim mówią zwykli szeregowi pracownicy spółki.nowy prezes,cytuję cholernie dużo obiecuje a nic nie robi żeby choć część jego obietnic się spełniła.Co to oznacza dla naszego HUTNIKA nie wiadomo .Nie ma co człowieka przekreślać ale myśle ze warto patrzyć mu na ręce od samego początku

Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 8:37 pm przez Stal Nowa Huta, łącznie zmieniany 1 raz.
Fanatycznie przywiązany>HKS