Pogon Lezajsk VS Hutnik KRAKOW

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

lucero

Postautor: lucero » ndz lis 06, 2005 4:55 pm

No niewiem w czym napisles prawde bo wszyscy lamentowali a teraz siedza na forum zamiast jechac na wyjazd.

Coz znam kilku lamentujacych i akurat oni byli. Moja postawe kibicowska juz opisalem kilka miesiecy temu po Waszej decyzji, gdzie chce byc to jade, czasami jak z Wisla stane nawet w sektorze i to wszystko. Na wiecej po tym sezonie juz nie mam ochoty, stalem sie piknikiem i nie poruszaj mojego tematu bo nie warto :)

Co do narzekania ze siedza na forum: Wy mowiliscie ze zakaz wyjdzie na zdrowie wszystkim, ja bylem innego zdania. Kazdy z nas teraz na problem patrzy juz z innej strony a szkoda.

Pozdrowka

Awatar użytkownika
Michas

Postautor: Michas » ndz lis 06, 2005 5:37 pm

Z relacji wynika że mieliśy więcej okazji.Więc szkoda że sie nie udało wygrać.
Plus jest taki że zagrali na zero z tyłu i to cieszy.Bo na wyjeździe dawno nie było czystego konta.

Szkoda też że Avia nam odskoczyła na pare punktów.
Nie wiele nam potrzeba żeby być w pierwszej dwójce na koniec sezonu.
Wydaje mi sie że walka o awans będzie między Motorem,który dochodzi do formy i Stalą,Avia raczej zacznie handlować.
My śmiało możemy walczyć o 2 miejsce.
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!

Perła17

Postautor: Perła17 » ndz lis 06, 2005 7:21 pm

Przed chwila wrocilemz lezajska mecz strasznie slaby i nudny z obydwu stron mielismy 2 sytuacje na strzelenia gola jedna mial antas zamiast strzelac podawal na 11 metrze a druga mial chyba kepa ktory o pare milimetrow nie dotknal pilki po centrze stanleya.Sedzia jak zwykle walil w chuja gwizdal takie rzeczy ze nie porozumienie.Trzeba teraz wygrac z Avia i bedzie dobrze

pablo

Postautor: pablo » ndz lis 06, 2005 7:24 pm

witam
własnie wróciłem z leżajska
walki nie brakowało nie pamiętam tylu żółtek w jednym meczu
niestety tylko dla Hutnika
okazje były ale nie klarowne setki
taki team jak leżajsk powinien grać w 4 lub piątej lidze brak infrastruktury pola pola i jeszcze raz pola
swenda przykro powiedzieć ale dla mnie najsłabszy

Barth

Postautor: Barth » ndz lis 06, 2005 7:45 pm

Po prostu nie fart , mimo wszystko lepiej 1 pkt niz 0 ale sam osobiscie wolalbym 3... Oby z Avia na wlasnym boisku bylo duzo lepiej

twop

Postautor: twop » ndz lis 06, 2005 7:55 pm

Jak dla mnie wynik ok.
Pamiętajmy, że TO NIE MY jesteśmy faworytem w walce o II ligę, a w Leżajsku już niejedna ekipa się potknęła.
Punkty zdobyte na wyjeździe zawsze są cenne. Trzeba pogratulować chłopakom.
Teraz tylko dobry mecz z Avią i będę w pełni usatysfakcjonowany tym sezonem.

tommyl

Postautor: tommyl » ndz lis 06, 2005 8:16 pm

Poziom tego spotkania niestety nie zachwycił. Pogoń nadrabiała braki w wyszkoleniu technicznym walką. Powinniśmy być z 1 pkt zadowoleni, bo Pogoń ma dobrych, doswiadczonych obrońców - poza tym zremisowała aż 8 razy w tej rundzie.
Relacja na forum nie do końca odzwierciedla to co się działo na boisku bo sprawozdawca był bardzo przejęty meczem podczas przekazywania relacji live!!

0-1 powinno być w 55 min kiedy to po dośrodkowaniu chyba Stanuli 2 naszych mineło sie z piłką (Antek i Kępes) - a Siwy zamykając akcje zamiast rzucić sie na piłkę.... uklęknął na lini bramkowej. Szkoda!

Jeśli chodzi o indywidualne oceny to: - słabiutko Swenda (bez sztycha)!
Dutka - za mało agresywnie!
Kępa i Madej - bez rewalacji!!

Kolejny dobry mecz rozegał Pazdan!!! Musimy zatrzymać tego chłopaka bo to grajek na I lige i jak czegoś sie nie zrobi to odejdzie od Nas za darmo!
Pasionek - nie schodzi poniżej swojego poziomu!

Jednak najsłabszy na boisku był sędzia!
Wykartkował nas "konus ulizany" - gwizdał każdą pierdołe, nawet boczny sie z niego śmiał!

No i stadion :x Wypada tylko prosić piłkarzy, by jak najszybciej awansowali i oszczędzili nam takich "wyjazdów"

Ogólnie miła wycieczka - choć zakłócił ją wybryk naszyk kibiców.... ale nie mam upoważnienia by o tym tu pisać!

Dobry 1 pkt!!! :D

[Admin; Nie masz równiez upowaznienia do podawania ksywek na forum: ŻÓLTKA KARTKA!]

< moja gafa >
Ostatnio zmieniony pn lis 07, 2005 12:13 pm przez tommyl, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek Obrazek

KTO KOCHA TEN WIERZY - TYLKO Hutnik!!!

HZA_Hutnik

Postautor: HZA_Hutnik » ndz lis 06, 2005 9:42 pm

Na boisku straszna nuda. Straszna, straszna nuda. Wyróżnienie dla Pasionka (poza wolnym w mur). Może jeszcze Sotnicki złapał co miał złapać - choć za dużo tego nie miał. Bramkę miał strzelić Antas, ale niestety podawał w sytuacji, w której mógł uderzyć. Pewnie gdyby strzelał i nie weszło to narzekalibyśmy, że nie podał... ale taki to przywilej kibica. Raz minimalnie minął się Antas z piłką bo byłaby bramka. Ogólnie nie można do nikogo mieć pretensji poza tym, że zagrali słabo wszyscy!!! Swenda jest tutaj krytykowany a akurat dzisiaj jak dla mnie zagrał ponad swoją przeciętną - choć to i tak troszkę za mało. Madejski mało widoczny, zazwyczaj taki walczak a tym razem dawał się łatwo przepychać. Widział, że sędzia przymyka na to oko więc też mógł trochę rękami się poprzepychać. Kaczor lepiej niż ostatnio, ale jak cała drużyna średnio. Jak napisałem w pierwszym zdaniu poza Pasionkiem nikt na wyróżnienie nie zasługuje.

W końcówce meczu drużyny poszły cios za cios i przy zmęczeniu po jakimś błędzie mogło się zarówno skońćzyć 1:0 i 0:1 więc nie narzekajmy. Założenie było 4 pkt w 2 meczach więc czekamy na ogranie Avii i będzie o co walczyć na wiosnę.

Marchewa

Postautor: Marchewa » ndz lis 06, 2005 10:19 pm

Kolejny wyjazd sie nie udał i nie chodzi mi tu wcale o wynik meczu tylko o sprawy czysto kibicowskie. Co do ilosci ludzi tez mozna miec wiele do zyczenia. Gdzie byli ci co twardo sprzeciwiaja sie braku organizacji wyjazdow? Na meczu zapewne ich nie bylo. Ale co ich to obchodzi niech sie martwia organizatorzy, oni tylko sobie moga ponarzekac na forum.
Ostatnio zmieniony pn lis 07, 2005 10:22 am przez Marchewa, łącznie zmieniany 1 raz.

lucero

Postautor: lucero » pn lis 07, 2005 12:11 am

jeden autokar trzeba bylo odeslac z kwitkiem chociaz i tak trzeba bylo za niego zaplacic.

Czyli jednak jest gorzej...a mialo byc tak cudownie. W tym momencie podsumowanie jest takie- pilkarze nie mieli dopingu na 90% wyjazdow, pol polski sie z nas posmialo, nastapil (nie)formalny rozlam pewnych grup na Hutniku a w kwestii o jakiej piszesz i tak sie nic nie zmienilo.

To tyle w tym temacie wszak to dzial pilkarski i lepiej porozmawiac o meczyku, co do reszty kazdy mial i ma pewnie nadal swoje przemyslenia i nie sadze, aby kiedys sie to zmienilo :)

Marchewa

Postautor: Marchewa » pn lis 07, 2005 1:22 am

lucero pisze: W tym momencie podsumowanie jest takie- pilkarze nie mieli dopingu na 90% wyjazdow, pol polski sie z nas posmialo, nastapil (nie)formalny rozlam pewnych grup na Hutniku a w kwestii o jakiej piszesz i tak sie nic nie zmienilo.

Jakie pół Polski sie z nas smialo, kto sie z nas smial, co ty wogole bredzisz, jaki nie formalny rozlam grup?? jakich grup?? chyba nie za bardzo orientujesz sie w sytuacji. Albo ktos ci nagadal glupot albo niewiesz co piszesz bo wypisujesz straszne glupoty.

lucero

Postautor: lucero » pn lis 07, 2005 7:41 am

Albo ktos ci nagadal glupot albo niewiesz co piszesz bo wypisujesz straszne glupoty.

Albo niekoniecznie jestes wszechwiedzacy. EOT

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Postautor: admin » pn lis 07, 2005 9:12 am

Moglibyście się wymienić mailami albo gg.

Pozdrawiam.
Metal

al1950

Postautor: al1950 » pn lis 07, 2005 9:22 am

Witam!

o tym że bramek w tym meczu za dużo nie będzie było dla mnie już jasne w

[Metal: akapit usunięto na wyraźną prośbę forumowiczów. Prosimy aby w tematach puiłkarskich nie poruszać spraw kibicowskich]

Pierwsza połowa meczu była raczej nieciekawa. Obie drużyny przystapiły do meczu z dużym respektem. Pogoń do 30minuty praktycznie nie podejmowała działań ofensywnych. Hutnicy przeważali w środku pola ale brakowało stwarzania bramkowych sytuacji.
Jedynie prostopadłe podanie do Dutki (bardzo aktywny występ tego piłkarza) zatrzymane rzekomym spalonym przez sędziów i minimalnie niecelny strzał Madejskiego z rzutu wolnego w ostatnich sekundach połowy mogły przynieść zdobycz bramkową.

Druga połowa była dużo ciekawsza, z uwagi na zmianę nastawienia gospodarzy, którzy przystapili do ataku. I trzeba im przyznać że kilka razy stworzyli dobre sytuacje bramkowe. Dzięki temu Hutnik miał okazje do kontr, a że technicznie znacznie przewyższał gospodarzy kilka z nich było naprawdę groźnych.
Także pod oboma bramkami kilka razy się zakotłowało, ale zdobyczy bramkowych z tego nie było.

Ogólnie sprawiedliwy remis, może ktoś będzie narzekał, ale niech spojrzy ile zespołów będzie potrafiło na tym terenie wygrać.

Należy się trochę krytyki naszym zawodników. Ja bym zwrócił uwagę na dwa elementy:
1) wprowadzenie piłki do gry. Praktycznie każde zagranie Sotnickiego (niezawodnego na bramce) kończyło się stratą piłki
2) głupie straty piłki w środku pola, które powodują szyką akcje przeciwnika
nad tym trzeba popracować

Indywidualnie może nie powinno się nikogo 'pietnować', ale że ktoś napisał o Pazdanie pozytywnie to polecam analize meczu na zapisie video: przynajmniej pięć kiksów Pazdana powodowało groźna sytuację.
Swendy zawsze broniłem, ale wczoraj ręcę mi opadały.

Natomiast całej drużynie bez wyjątku należy się ogromna pochwała za postawę i ambicję w tym meczu i w całej rundzie. Hutnik miewał dobre zespołu, dobrych piłkarzy i udane rundy. Ale tak ambitna postawa zawodników w przeciągu całej rundy była może kilka razy (runda awansu, rok po awansie, I runda Kasperczaka). Piszę to z wielką obawą, czy po rundzie wiosennej podtrzymam to zdanie, ale piszę bo jak można coś pozytwnego napisac, to nie mam co czekać do momentu gdy się (odpukać) zdezaktualizuje. Za taką drużyną aż chce się jeżdzić, mimo że co poniektórzy myśla że mogą tego zabronić.

Osobny akapit należy się sędziom. Główny chciał utemperować ostrą grę, szkoda że karał kartkami tylko jedną stronę i to akurat w momentach gdy kartka się absolutnie nie należała. Ale to co wyprawiali boczni to już było mistrzostwo świata: rozumiem pomylić się kilka razy, ale mylić się za każdym razem!!!! Aut się należy drużynie przeciwnej do tej która wybiła piłkę: prosta zasada jak drut - tak mi się przynajmniej wydawało.

Leżajsk jest sympatycznym miasteczkiem (piwo!), ale postępu co do infrastruktury stadionowej przez ostatni rok nie zrobił. Jak żałośnie wyglądał ten stadion tak wygląda żałośnie.
Kibicowsko też się nie wyróżnia: także w Leżajsku piłkarze muszą grać bez dopingu. tylko że z nich się nie ma co śmiać: nie mają tradycji.

pozostaję bez polemiki ....

pozdrawiam
Andrzej
Ostatnio zmieniony pn lis 07, 2005 9:35 am przez al1950, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ciach_bamboocha

Postautor: ciach_bamboocha » pn lis 07, 2005 9:31 am

al1950 pisze:a los sprawia, że emocjonujące mecze w tej rundzie były wtedy gdy funkcjonuje magiczny "brak wyjazdów"

akurat nie masz racji bo jeden z najbardziej emocjonujących meczy rundy był w Wieliczce-gdzie akurat było nas najwiecej

a poza tym jaki jest sens pisania czegos na forum gdy na koncu piszesz:

"pozostaję bez polemiki" czyli z góry zakładasz ze nie bedziesz dyskutował o tym co napisałes :>
Obrazek