Suche Stawy to NASZ dom NIE do wynajęcia
"to jest wlasnie ten moment kiedy na mecze HUTNIKA trzeba chodzic jak najliczniej, byc jak najbardziej glosnym i najbardziej widocznym"
W polowie masz Dufio pewnie racje, tyle tylko ze w polowie, nie kazdy akceptuje przyjscie na SS i ogladanie pasiastych jupiterow czy krzeselek
Tak juz niestety jest i widze to obecnie po sobie, czego bym sie nigdy nie spodziewal.
Jakby nie bylo widac powoli ze tworza sie dwie frakcje-> zrezygnowania i pewnej akceptacji. Dobrze to nie wrozy w kontekscie upadlu ruchu kibicowskiego na SS
W polowie masz Dufio pewnie racje, tyle tylko ze w polowie, nie kazdy akceptuje przyjscie na SS i ogladanie pasiastych jupiterow czy krzeselek
Tak juz niestety jest i widze to obecnie po sobie, czego bym sie nigdy nie spodziewal.
Jakby nie bylo widac powoli ze tworza sie dwie frakcje-> zrezygnowania i pewnej akceptacji. Dobrze to nie wrozy w kontekscie upadlu ruchu kibicowskiego na SS
lucero pisze: upadlu ruchu kibicowskiego na SS
pozwole sobie zacytowac pionierów polskiego ruchu kibicowskiego:
"nasz koniec nie nastąpi nigdy-w naszych sercach tylko cidry"
tudziez bardziej swojsko:
"..powstrzyma nas tylko koniec świata"
zapomnij
to co nas wszystkich wkurwia jednych zniecheca i eliminuje a innych determinuje i umacnia.
stefan batory pisze:FortArt jakie 'dwa dobre wujki' ? Stadion Hutnika ma byc modernizowany na Euro2012, trzeba zaczac wyburzac trybuny, a tym czasem w urzedzie miasta ktos wymysla zeby montowac krzeselka na starych trybunach. Po co ? Zeby kibice WC nie musieli dojezdzac gdzies dalej ? Bo chuj by strzelil ich 'fanatyzm' i przywiazanie ?Zeby wiecej pieniazkow zostalo w kieszeniach WC.
Dobrze by bylo gdyby Piotrek napisal, kto reprezentowal Hutnika na tym spotkaniu i co z tego bedzie mial Hutnik, bo na razie sa same plusy dla WC, dla nas poza zrujnowana murawa nie ma NIC. Zreszta osoba ktora zgodzila sie na to by graly u nas oba kluby z blon jest nienormalna i co gorsza niekompetentna.
Bede sie modlil o zime stulecia, niech sie sezon zacznie kurwa w maju
Stefanie jeśli naprawdę wierzyłeś, że miasto pociągnie TRZY budowy stadionów jednocześnie to jesteś naiwniak większy ode mnie, a uwierz to nie jest łatwe

Hutnik zyskuje
- podgrzewaną murawę (ile klubów w PL to ma? 20? 30?)
- zadaszenie
- oświetlenie (którego nie możecie się doprosić od lat)
- krzesełka (my damy białe, Wisła niebieskie i będzie OK

A z kieszeni Cracovii i Wisły ubędzie 8 000 000, które powędrują na Suche Stawy. O tyle my będziemy biedniejsi, a Wy bogatsi.
Strach, że ludzie przerzuca się z Hutnika na Cracovię? A może na odwrót, może ktoś tam sobie przypomni o klubie swojej dzielnicy? Może by tak, drodzy sąsiedzi

fortart pisze:
Hutnik zyskuje
- podgrzewaną murawę (ile klubów w PL to ma? 20? 30?)
- zadaszenie
- oświetlenie (którego nie możecie się doprosić od lat)
- krzesełka (my damy białe, Wisła niebieskie i będzie OK)
równie dobrze moge Ci wypisac co zyskuje pani (lub pan

Suche Stawy to nie burdel
my mamy kompleksy? a Wy co wiecie o kompleksach

nikt sie o przerzucanie nie boi-te dobre dla Was czasy minely bezpowrotnie
dUfio pisze: "niech Hutnik zacznie chodzic liczniej na mecze jesli chce miec cos do powiedzenia" naraze sie ale napisze: maja racje!
Tu sie nie naraziles

choc moze ze wzgledu tego ze nie uczeszczam zbytnio na Suche Stawy poprzez emigracje ale tu Dufio ma racje.Wydaje mi sie ze to jest ostatni dzwonek aby sie pokazac ze jestesmy.Pokazac to ze ten stadion jest Nasz!
Jednak po tak ciezkiej informacji mysle ze trzeba jednak odczekac te par chwile na dalszy rozwoj sytuacji,niz tu sie zalic.
Zawsze Suche Stawy beda Bialo-Blekitno-Niebieskie! jesli nawet jako GOSPODARZE mamu goscic jako gospodarzy wrogi oboz.
Pozdrawiam!
Wherever I Am Whatever I Do I Am Always a Part of Hutnik Crew!
Witam!
Spać się odechciało, łza w oku zakręciła, a to co czuję wyrażają frazy napisane przez Ravena poniżej. Wciąż liczę, że jutro dowiem się, że to co się stało to tylko stek bzdur wyrytych przez mało kompetentnego pisarzyka, który dla zaspokojenia swojego ego i powiększenia portfela szuka jakiegokolwiek tematu.
pzdr
Spać się odechciało, łza w oku zakręciła, a to co czuję wyrażają frazy napisane przez Ravena poniżej. Wciąż liczę, że jutro dowiem się, że to co się stało to tylko stek bzdur wyrytych przez mało kompetentnego pisarzyka, który dla zaspokojenia swojego ego i powiększenia portfela szuka jakiegokolwiek tematu.
pzdr
Raven pisze:Czuję się fatalnie ... jakby mnie ktoś okradł ...oszukał ... no sam nie wiem. Po prostu mi wstyd.
Chociaż Hutnik przez lata staczał się coraz niżej Suche Stawy zawsze traktowałem jak coś niezmiennego , gdzie niezależnie od poziomu rozgrywek zasiadać będą jako gospodarze tylko kibice HKS-u. I ci co drą gardła i wieszają flagi i ci co potrafią przegadać z kimś cały mecz od czasu do czasu jedynie zerkając na murawę. Nie raz było sporo różnych pretensji co do poziomu kibicowania ale teraz , nagle , wszystko schodzi na plan dalszy.
Przestajemy się zastanawiać w której lidze będziemy oglądać nasz klub za sezon czy dwa a zastanawiamy się czy będziemy go oglądać w ogóle. Wszystko wskazuje że MY kibice których dzieli może i dużo ale łączy z pewnością jedno staniemy się się nie tyle zbędnym co nawet i niepożądanym elementem na Suchych Stawach. Zapewne niejeden działacz związkowy albo pracownik operacyjny policji pomyśli sobie o ile to było by prościej w układaniu grafiku rozgrywek albo zabezpieczaniu i imprezy gdyby nie trzeba było umieszczać tego Hutnika w planie dnia. Pomyślą sobie : co to za wariaci pchają się o 11 rano na mecze z rywalami których nazwy budzą tylko uśmiech ,zamiast cieszyć się z "powrotu ekstraklasy do Nowej Huty".
Miałbym ochotę napisać coś jeszcze , zwłaszcza pozytywnego ale naprawdę nie mam siły. W momencie w którym powoli zaczynamy wychodzić z kryzysu , dwa tygodnie przed najważniejszym dla nas meczem w tej rundzie spada na nas informacja wręcz nieprawdopodobna. Z godziny na godzinę stajemy się gośćmi we własnym domu.
Zastanawiam się czy osoby związane z Hutnikiem odpowiedzialne za taką sytuację mogą spojrzeć w lustro i powiedzieć "postąpiłem słusznie". Nie znam żadnych szczegółów więc nie wiem. Wiem natomiast , że gdybym musiał na ich miejscu poprosić nawet nie wszystkich ale choćby jednego z kibiców o szybsze opuszczenie stadionu bo czekają "następni" to chyba by mi się głos załamał i spuścił bym wzrok. Czego i "naszym" prezesom życzę.
Hutnik 1950 KRAKÓW
fortart pisze:dUfio pisze:równie dobrze moge Ci wypisac co zyskuje pani (lub pan) trudniąca sie najstarszym zawodem świata
Zawód hotelarza nie jest najstarszym zawodem świata.
.
Suche Stawy to nasz dom a nie zaden hotel
Pejsy do Chorzowa a ty zeby mecz obejrzec zasiadziesz na fotel
wena o 1 w nocy

fortart pisze:dUfio pisze:my mamy kompleksy? a Wy co wiecie o kompleksach![]()
![]()
nikt sie o przerzucanie nie boi-te dobre dla Was czasy minely bezpowrotnie
Krzycho się boi. 11 strona tego wątku.
taki 12 latek nie ma przewaznie jeszcze uksztaltowanej swiadomosci kibicowskiej
my dzieciakow nie przyciagamy wynikami tylko bezgraniczna wiernoscia w te barwy i lokalnym patriotyzmem-gdy PRZYBLEDY spod blon beda na codzien grac patriotyzm ow lokalny zostanie nieco nienaturalnie w oczach owego bąka podwazony
jesli to prawda, co pisze dzuhas o wieliczce..
jesli to prawda, co mowia o zadluzeniu..wtedy łatwo zrozumiec, ze Hutnik byl bez szans..
choc 20 w minut nie wierze, ze zlamalby sie najslabszy i najsprzedajnieszy prezes..byc moze nie mielismy w tej rozgrywce (jako ci co asygnowali umowe) nic do powiedzenia..
byc moze nie jestesmy w stanie wygrac z aparatem urzedowym
ale jestesmy w stanie poruszyc Polska, zewrzec szyki, a wrecz to nasz OBOWIAZEK - i to niezaleznie, czy jutro w koszernej/fakcie te brednie sie potwierdza,czy rzeczywistosc okaze sie laskawsza
bo jestesmy Hutnik KRAKÓW !
jesli to prawda, co mowia o zadluzeniu..wtedy łatwo zrozumiec, ze Hutnik byl bez szans..
choc 20 w minut nie wierze, ze zlamalby sie najslabszy i najsprzedajnieszy prezes..byc moze nie mielismy w tej rozgrywce (jako ci co asygnowali umowe) nic do powiedzenia..
byc moze nie jestesmy w stanie wygrac z aparatem urzedowym
ale jestesmy w stanie poruszyc Polska, zewrzec szyki, a wrecz to nasz OBOWIAZEK - i to niezaleznie, czy jutro w koszernej/fakcie te brednie sie potwierdza,czy rzeczywistosc okaze sie laskawsza
bo jestesmy Hutnik KRAKÓW !
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych
ten kawałek męczy niekumatych
mnie nic o tym nie wiadomo , po prostu sobie na glos mysle i nie chce straszyc bo ja akurat wierze ze stadion u nas powstanie
ale faktycznie u nich to wzglada bardziej profesjonalnie
http://img.iap.pl/s/80/205244/Edytor/Fi ... ortowy.pdf
http://stadiony.net/news.php?n=853
no i jeszcze dwie rzeczy sa niepokojace
http://www.euro2012-pl.org/art/miasta-r ... cyzja-maju
i wywiad z sepleniacym kozlem z marca
Jakie konkretnie inwestycje zostaną zrealizowane przed rozpoczęciem piłkarskich mistrzostw? Na jakim są one etapie i jakie bariery ograniczają ich realizację?
Przygotowane zostaną dwa stadiony piłkarskie: stadion główny, obiekt Wisły oraz stadion przygotowawczo-treningowy, czyli obiekt Cracovii. Stadion Wisły obecnie ma gotowe dwie trybuny i pawilon multimedialny. Po zakończeniu rozgrywek pierwszej ligi, w maju tego roku, wyburzymy trzecią trybunę i zbudujemy ją, tak by spełniała wymagania turnieju. Przebudowę stadionu Wisły chcemy zakończyć w 2010 roku. Potrzeba na to jeszcze około 300 mln zł, z których 100 mln zł - zgodnie z zapewnieniem, jakie złożył mi premier Donald Tusk - ma dołożyć budżet państwa. W tym samym czasie modernizowany będzie stadion Cracovii, którego adaptacja będzie kosztowała około 150 mln zł. Rozbudowujemy też lotnisko, budujemy i remontujemy drogi, w trakcie budowy jest część parkingów. Pracujemy także nad infrastrukturą hotelową, którą już mamy najlepszą w Polsce. W Krakowie działa 111 hoteli, a 40 nowych inwestycji jest w realizacji. Jedyną barierą są pieniądze. Jeśli dostaniemy obiecane środki, to będzie to dla nas wystarczające.
http://www.euro2012-pl.org/art/prezydent-krakowa-wywiad
ale i tak bedzie git
ale faktycznie u nich to wzglada bardziej profesjonalnie
http://img.iap.pl/s/80/205244/Edytor/Fi ... ortowy.pdf
http://stadiony.net/news.php?n=853
no i jeszcze dwie rzeczy sa niepokojace
http://www.euro2012-pl.org/art/miasta-r ... cyzja-maju
i wywiad z sepleniacym kozlem z marca
Jakie konkretnie inwestycje zostaną zrealizowane przed rozpoczęciem piłkarskich mistrzostw? Na jakim są one etapie i jakie bariery ograniczają ich realizację?
Przygotowane zostaną dwa stadiony piłkarskie: stadion główny, obiekt Wisły oraz stadion przygotowawczo-treningowy, czyli obiekt Cracovii. Stadion Wisły obecnie ma gotowe dwie trybuny i pawilon multimedialny. Po zakończeniu rozgrywek pierwszej ligi, w maju tego roku, wyburzymy trzecią trybunę i zbudujemy ją, tak by spełniała wymagania turnieju. Przebudowę stadionu Wisły chcemy zakończyć w 2010 roku. Potrzeba na to jeszcze około 300 mln zł, z których 100 mln zł - zgodnie z zapewnieniem, jakie złożył mi premier Donald Tusk - ma dołożyć budżet państwa. W tym samym czasie modernizowany będzie stadion Cracovii, którego adaptacja będzie kosztowała około 150 mln zł. Rozbudowujemy też lotnisko, budujemy i remontujemy drogi, w trakcie budowy jest część parkingów. Pracujemy także nad infrastrukturą hotelową, którą już mamy najlepszą w Polsce. W Krakowie działa 111 hoteli, a 40 nowych inwestycji jest w realizacji. Jedyną barierą są pieniądze. Jeśli dostaniemy obiecane środki, to będzie to dla nas wystarczające.
http://www.euro2012-pl.org/art/prezydent-krakowa-wywiad
ale i tak bedzie git
pzdr Osiek
NOŻ W PLECY
http://sport.onet.pl/0,1260069,1852734,wiadomosc.html
Radni z Huty chcą nam wbić nóż w plecy i negatywnie zaopiniować inwestycje na Suchych Stawach. Mnie już po prostu kurwica bierze. Druga zajbista wiadomość w tym tygodniu. Panowie to jest dla nas najważniejsza próba jako dla kibiców. Jeśli coś z tym nie zrobimy i nie zorganizujemy się dla słusznej sprawy to jesteśmy pizdy nie kibice Hutnika.
Martwi mnie jeszcze postawa p. Danka. W zasadzie klilkaset postów.... bez jego udziału.
Radni z Huty chcą nam wbić nóż w plecy i negatywnie zaopiniować inwestycje na Suchych Stawach. Mnie już po prostu kurwica bierze. Druga zajbista wiadomość w tym tygodniu. Panowie to jest dla nas najważniejsza próba jako dla kibiców. Jeśli coś z tym nie zrobimy i nie zorganizujemy się dla słusznej sprawy to jesteśmy pizdy nie kibice Hutnika.
Martwi mnie jeszcze postawa p. Danka. W zasadzie klilkaset postów.... bez jego udziału.
fan pisze:NOŻ W PLECY
zalozylem nowy temat bo temat na pewno tego warty

"Według najnowszych koncepcji właśnie na wyremontowanym stadionie Hutnika mają grać piłkarze Cracovii i Wisły, gdy obiekty tych zespołów będą przebudowywane przed Euro 2012"
Może nie do końca nóż w plecy.. za 'remont' uważa się tutaj pewnie ten plan wc z ich lekko podniszczonymi zabawkami. Faktycznie jednak, wygląda na to że z jakąkolwiek przebudową może być problem
Może nie do końca nóż w plecy.. za 'remont' uważa się tutaj pewnie ten plan wc z ich lekko podniszczonymi zabawkami. Faktycznie jednak, wygląda na to że z jakąkolwiek przebudową może być problem
fan pisze:Martwi mnie jeszcze postawa p. Danka. W zasadzie klilkaset postów.... bez jego udziału.
Dankowi dajmy spokój, on nie śpi!!! To jest jeden z tych ludzi, którzy zamiast napinać się na forum, ma jakieś KONKRETNE pomysły. Nie róbcie zadymy, bo czuję, że jemu też nie jest do śmiechu!
"Brawo, Chłopcy Hutnicy!"
Według nich: "Budowa hotelu spowoduje zakłócenia architektoniczne w rejonie Opactwa Mogilskiego. Ekrany akustyczne nie zabezpieczają w całości ochrony przed hałasem Klasztoru i mieszkańców ul. Żaglowej" - czytamy z w uzasadnieniu uchwały.
Jednak jeśli ten pogląd nowohuckich radnych - którzy nie mają głosu ostatecznego, a tylko opiniujący - podzielą władze miasta, nie tylko nie powstanie hotel czy ekrany, ale upadnie cała inwestycja.
P.S.
W UMK jest 20 mln w budżecie bodajże do 2010 roku przyznane na rozpoczęcie budowy nowego stadionu Hutnika, w 2009 roku ma rozpoczac sie budowa pierwszej trybuny od strony Klasztoru.
Niech sie wypowie w tej sprawie teraz nasz Pan Prezydent Miasta, który tyle naobiecywał juz wczesniej... i niech odpowie na pytanie "dlaczego największa dzielnica Krakowa Nowa Huta jest systematycznie demoralizowana i niszczona pod każdym względem sportowym ?"... dlaczego te urzędasy tak nie nawidzą Nowej Huty ?!
Według nich: "Budowa hotelu spowoduje zakłócenia architektoniczne w rejonie Opactwa Mogilskiego. Ekrany akustyczne nie zabezpieczają w całości ochrony przed hałasem Klasztoru i mieszkańców ul. Żaglowej" - czytamy z w uzasadnieniu uchwały.
Jednak jeśli ten pogląd nowohuckich radnych - którzy nie mają głosu ostatecznego, a tylko opiniujący - podzielą władze miasta, nie tylko nie powstanie hotel czy ekrany, ale upadnie cała inwestycja.
P.S.
W UMK jest 20 mln w budżecie bodajże do 2010 roku przyznane na rozpoczęcie budowy nowego stadionu Hutnika, w 2009 roku ma rozpoczac sie budowa pierwszej trybuny od strony Klasztoru.
Niech sie wypowie w tej sprawie teraz nasz Pan Prezydent Miasta, który tyle naobiecywał juz wczesniej... i niech odpowie na pytanie "dlaczego największa dzielnica Krakowa Nowa Huta jest systematycznie demoralizowana i niszczona pod każdym względem sportowym ?"... dlaczego te urzędasy tak nie nawidzą Nowej Huty ?!
PRZYWIĄZANIE DO BARW KLUBOWYCH OD 1991 ROKU... HKS NA ZAWSZE !!!
Przecież jeśli docelowo na stadionie będzie grał tylko Hutnik to to jest 1-2 mecze na 2 tygodnie !!! Ojczulkom to czy mieszkancom będzie przeszkadzało ???? Ktpo tych radny wybrał ? Przecież oni działają na szkodę dzielnicy. Prziecież te dzieciaki które trenują na Suchych Stawach muszą mieć później nagrodę za swój wysiłek chociażby w postaci możliwośc zagrania na nowym stadionie.