P.S jeśli ktoś ma jakiś pomysł na grafikę a gorzej z wykonaniem zapraszam na PW
Stal Nowa Huta pisze:Piotrek pisze: Ja osobiście wolałbym kibicować na obecnym stadionie na który chodzę ponad 20 lat, niż gościć wc w zamian za kawałek dachu i kilka krzesełek, a oglądanie meczy przy naturalnym świetle wcale mi nie przeszkadza
I CO CI JESZCZE NIE PRZESZKADZA?ZARDZEWIAŁE I KRZYWE BRAMKI,KĘPY TRAWY I CHWASTY WSZĘDZIE WYRASTAJĄCE,UJEBANE I POPĘKANE PLEKSY,DRUTY KOLCZASTE NA OGRODZENIACH,GRZYBY I ZACIEKI W BUDYNKU KLUBOWYM,ODPADAJĄCY TYNK NA BRAMACH,ZJEBANA MURAWA,GOŁE MASZTY,RDZĄ POKRYTE BANDY REKLAMOWE
A TAK ROZUMIEM LICZY SIĘ KLIMAT...TYLKO,ZE JA MAM W DUPIE TAKI KLIMAT
Chciałbym zwrócić Państwa uwagę na następująca sprawę:
Od wiosny 2009 do czerwca 2010 na stadionie Hutnika mają rozgrywać swoje mecze Cracovia i Wisła.
Jako mieszkaniec os. Wandy jestem zaniepokojony tym faktem. Doskonale pamiętamy jakie skutki przyniosły starcia kibiców w 1997 roku, doskonale pamiętamy zniszczenia dokonane przez kibiców Cracovii po przegranym meczu z Hutnikiem.
Czy na prawdę nie ma innego rozwiązania?
Czy drużyna Cracovii nie może podczas remontu swojego stadionu grać na Wiśle a potem odwrotnie?
Proszę nagłośnijcie tę sprawę.
Paweł Michałowski
Czy nie widzicie, że te artykuły układają się w logiczną całość?
1 - propozycja JM żeby Wisła i Pasy grały w Hucie (poniedziałek?)
2 - artykuł o sprzeciwie Rady Dzielnicy XVIII (wczoraj)
3 - artykuł o niezgodności WZ i protestach mieszkańców (dziś)
Wniosek: 20 mln przeznaczone w budżecie na modernizację stadionu Hutnika pod
kątem Euro2012 znalazło już inne przeznaczenie:
Co będzie dalej?
- Umowa zostanie podpisana, na stadionie zamontują oświetlenie (JUŻ ARCHITEKTOWI
NIE PRZESZKADZA???), stare krzesełka i dach.
- WZ zostanie wstrzymana, fundusze przesunięte (no po co remontować stadion jak
dopiero postawiono oświetlenie i krzesełka oraz dach)
- W czerwcu 2010 architekt przypomni sobie, że oświetlenie zasłania klasztor -
nastąpi demontaż masztów.
- Na inwestycje E20012 nie będzie już pieniędzy (z resztą w maju 2009 okaże się
że Kraków nie będzie miastem Euro, więc boiskiem treningowym będzie stadion
Wisły lub Cracovii)
Nie zdziwię się jak zaraz ten post zostanie skasowany.
birkut pisze:przychylam sie do sugestii aby panom i panom z koalicji W&C w tym temacie podziękować.
Jednoczesnie rozumiem strach pana(i) z pasiastejwiki. Znajac wasze liczby wyjazdowe frekwencja w Sosnowcu i innym Wodzisławiu powaliłaby Polske na kolana.
birkut pisze:3- Jak juz ktos pisał wczesniej- jak zniesie to płyta boiska?
3 mecze w ciągu 2 tygodni. Masakra.
A na wiosne lub po obfitych opadach deszczu???!!! bo z tego co pisano tej zimy murawy podgrzewanej nie będzie.
Pytanie za duże pieniądze - jesli murawa bedzie w złym stanie kto zagra mecz na innym obiekcie. Jedna z druzyn ekstraklasy czy klub III-ligowy?
Tak więc de facto jest to wygonienie nas z wlasnego stadionu
birkut pisze:4- obecna kosmetyka stadionu spowoduje, że plan przebudowy Naszego stadionu ulegnie całkowitej zmianie
fortart pisze:Za pól roku na nasz kosz na Waszym stadionie będzie montowane instalacja grzewcza, zatem dostaniecie nową murawę. Przepisy gwarancyjne pozwalają na grę na niej przez 6-8 godzin tygodniowo.
fortart pisze:Przez najbliższe dwa lata Was stadion nie zostałby wybudowany - miasto nie udźwignie budowy TRZECH stadionów na raz . Nic się zatem w temacie budowa stadionu Hutnika przez te dwa lata nie zmieni. Tyle tylko, ze podgrzewaną murawę już będziecie mieć.
fortart pisze:Proszę sobie uświadomić, ze nie za 4 lata a już za pól roku Hutnik będzie dysponował stadionem spełniającym kryteria ekstraklasy.
Klub
- z kibicami
- z tradycjami
- położony w atrakcyjnym marketingowo mieście (szansa na potrójne derby)
- ekstraklasowym stadionem
Będziecie szalenie atrakcyjnym kąskiem dla sponsorów. Już za pół roku.