Suche Stawy to NASZ dom NIE do wynajęcia

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

KiedyBylemMalymChlopcem

Postautor: KiedyBylemMalymChlopcem » śr paź 29, 2008 9:53 pm

Obrazek

P.S jeśli ktoś ma jakiś pomysł na grafikę a gorzej z wykonaniem zapraszam na PW

Awatar użytkownika
KoKoNH

Postautor: KoKoNH » śr paź 29, 2008 9:59 pm

na razie taki stadion nam wystarczy... awansujemy do I ligi to wtedy się pomyśli... po co nam jupitery, które będzie trzeba zdjąć, po co nam krzesełka, które zostaną zniszczone, po co daszek, który jak myślę będzie beznadziejny? na minus jeszcze zniszczony zegar, flagi wywieszane na naszym kochanym sektorze H. H jak honor! Nie możemy stać się pośmiewiskiem, tak właśnie będą nas traktować pejsy i psy :roll:

Piotrek

Postautor: Piotrek » śr paź 29, 2008 10:10 pm

Stal Nowa Huta pisze:
Piotrek pisze: Ja osobiście wolałbym kibicować na obecnym stadionie na który chodzę ponad 20 lat, niż gościć wc w zamian za kawałek dachu i kilka krzesełek, a oglądanie meczy przy naturalnym świetle wcale mi nie przeszkadza

I CO CI JESZCZE NIE PRZESZKADZA?ZARDZEWIAŁE I KRZYWE BRAMKI,KĘPY TRAWY I CHWASTY WSZĘDZIE WYRASTAJĄCE,UJEBANE I POPĘKANE PLEKSY,DRUTY KOLCZASTE NA OGRODZENIACH,GRZYBY I ZACIEKI W BUDYNKU KLUBOWYM,ODPADAJĄCY TYNK NA BRAMACH,ZJEBANA MURAWA,GOŁE MASZTY,RDZĄ POKRYTE BANDY REKLAMOWE
A TAK ROZUMIEM LICZY SIĘ KLIMAT...TYLKO,ZE JA MAM W DUPIE TAKI KLIMAT

I ty myślisz że wc to zmieni?? co do murawy to dopiero można ją zjebać, dawniej wisiały flagi na tych masztach, kiedyś je ściągli bo przeszkadzały w transmisji tv. z tego co nam oferują, to nic akurat nie jest niezbędne, i jeszcze jedna rzecz, mnie to naprawde nie obchodzi gdzie wc bedą grały, najlepiej niech jadą do afganistanu, a Hutnik ma stadion klubowy a nie typowo miejski jak we włoszech. Ja jestem 100% na NIE

Piotrek

Postautor: Piotrek » śr paź 29, 2008 10:15 pm

to bedzie wyglądało mniej więcej tak:
http://www.hutnik-krakow.pl/show.php?id=30&id_gal=134

Awatar użytkownika
abcdefgh

Postautor: abcdefgh » czw paź 30, 2008 12:20 am

Moim zdaniem dużym problemem będzie przyciągniecie potencjalnych kibiców piłki nożnej na mecze Hutnika, gdy prawie równolegle i to jeszcze w tym samym miejscu bedzie rozgrywany mecz ekstraklasy. I taki fan piłki chcący obejrzeć mecz raczej będzie wolał obejrzeć w niedziele mecz wisła - Legia niż w sobote Hutnik - Lubrzanka.... Podobnie może sie stać z młodymi szczególnie z okolic Starej Huty wkręcającymi się dopiero w kibicowski świat dla których mecze w. i c. w Nowej Hucie będa wiekszym magnesem niż III liga.

Dlatego aby Klub Sportowy Hutnik nie stał się za pare lat klubikiem na którego mecze chodzić będzie kilkunastu fanatyków-zapaleńców i troche dziadków pamiętających jeszcze budowe kombinatu NIE MOŻEMY DOPUŚCIĆ DO POSTAWIENIA PRZEZ NICH NOGI NA MURAWIE NASZEGO STADIONU.
Hutnik SKARPA

Awatar użytkownika
admin
Site Admin

Postautor: admin » czw paź 30, 2008 10:00 am

Mieszkańcy naszym sprzymierzeńcem:

Chciałbym zwrócić Państwa uwagę na następująca sprawę:
Od wiosny 2009 do czerwca 2010 na stadionie Hutnika mają rozgrywać swoje mecze Cracovia i Wisła.
Jako mieszkaniec os. Wandy jestem zaniepokojony tym faktem. Doskonale pamiętamy jakie skutki przyniosły starcia kibiców w 1997 roku, doskonale pamiętamy zniszczenia dokonane przez kibiców Cracovii po przegranym meczu z Hutnikiem.

Czy na prawdę nie ma innego rozwiązania?
Czy drużyna Cracovii nie może podczas remontu swojego stadionu grać na Wiśle a potem odwrotnie?
Proszę nagłośnijcie tę sprawę.

Paweł Michałowski

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw paź 30, 2008 10:13 am

Proponuję... poprzeć mieszkańców.
Niech każdy wyśle maile do redakcji mediów jako mieszkaniec swojego osiedla. Może jak dostaną po 100 maili dziennie to coś napiszą?

redakcja@terazhuta.pl
redakcja@krakow.agora.pl
redakcja@dziennik.krakow.pl
redakcja.krakow@echomiasta.pl
redakcja@glos-tn.krakow.pl
Ostatnio zmieniony czw paź 30, 2008 11:10 am przez metal, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » czw paź 30, 2008 10:26 am

Jako osoba od wielu lat praktykujaca VOO DOO i zaprzyjazniona z wybitnymi haitanskimi szamanami dostalem od nich obietnice, ze kolejne laleczki do praktyk zrobia dla panow F. i C. i dla pani S.
F. i C. wszyscy znamy, ale kim jest pani S.? - pewnie zapytacie
To moja tesciowa, a sprawa z nia to tak przy okazji.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw paź 30, 2008 10:29 am

rozumiem, że negujesz pomysł "obywatelskiego sprzeciwu" wobec pomysły J. Majchrowskiego (a wybory tuż tuż... a Nowa Huta poparła JM...)
Zatem przedstaw swój pomysł na działanie (oprócz voodoo) I DZIAŁAJ!

i żeby nie pisac posta pod postem:

Czy nie widzicie, że te artykuły układają się w logiczną całość?
1 - propozycja JM żeby Wisła i Pasy grały w Hucie (poniedziałek?)
2 - artykuł o sprzeciwie Rady Dzielnicy XVIII (wczoraj)
3 - artykuł o niezgodności WZ i protestach mieszkańców (dziś)

Wniosek: 20 mln przeznaczone w budżecie na modernizację stadionu Hutnika pod
kątem Euro2012 znalazło już inne przeznaczenie:

Co będzie dalej?
- Umowa zostanie podpisana, na stadionie zamontują oświetlenie (JUŻ ARCHITEKTOWI
NIE PRZESZKADZA???), stare krzesełka i dach.
- WZ zostanie wstrzymana, fundusze przesunięte (no po co remontować stadion jak
dopiero postawiono oświetlenie i krzesełka oraz dach)
- W czerwcu 2010 architekt przypomni sobie, że oświetlenie zasłania klasztor -
nastąpi demontaż masztów.
- Na inwestycje E20012 nie będzie już pieniędzy (z resztą w maju 2009 okaże się
że Kraków nie będzie miastem Euro, więc boiskiem treningowym będzie stadion
Wisły lub Cracovii)

Nie zdziwię się jak zaraz ten post zostanie skasowany.

http://forum.[usuwamy]/forum/72,2.html? ... a=86601045
Ostatnio zmieniony czw paź 30, 2008 10:56 am przez metal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » czw paź 30, 2008 10:37 am

przychylam sie do sugestii aby panom i panom z koalicji W&C w tym temacie podziękować.
Jednoczesnie rozumiem strach pana(i) z pasiastejwiki. Znajac wasze liczby wyjazdowe frekwencja w Sosnowcu i innym Wodzisławiu powaliłaby Polske na kolana.
Wracając do tematu. Na razie róbmy wszystko aby do czarnego scenariusza nie doszło, a jesli juz sie stanie to wtedy bedziemy dyskutowac co zrobic aby nie dopuszczac lub przeszkadzac w rozgrywaniu meczów niewiernym na SS. Sposobów jest wiele.

A teraz kilka szybkich przemyśleń na temat agresji na Nasz stadion
1- Jak zarząd traktuje nas kibiców i jak bardzo zależy mu na dobru klubu świadczy fakt że do dnia dzisiejszego na temat wynajmu stadionu nie wypowiedział sie nikt z góry.
I proszę nie wywoływać PD, bo to nie on jest pier.....m prezesem tego klubu!!!

2- W&C załozy krzesełka a na koniec fani W&C nam je zdemontują.
Czy naprawde to nie jest zadną przestrogą???:
http://sport.onet.pl/100467,1256663,184 ... omosc.html

3- Jak juz ktos pisał wczesniej- jak zniesie to płyta boiska?
3 mecze w ciągu 2 tygodni. Masakra.
A na wiosne lub po obfitych opadach deszczu???!!! bo z tego co pisano tej zimy murawy podgrzewanej nie będzie.
Pytanie za duże pieniądze - jesli murawa bedzie w złym stanie kto zagra mecz na innym obiekcie. Jedna z druzyn ekstraklasy czy klub III-ligowy?
Tak więc de facto jest to wygonienie nas z wlasnego stadionu

4- obecna kosmetyka stadionu spowoduje, że plan przebudowy Naszego stadionu ulegnie całkowitej zmianie

i na koniec wątpliwość:
czy materiał w kronice z zeszlego tygodnia o nowym stadionie Hutnika był wyemitowany przypadkowy i tylko przez zbieg okoliczności zgrał się w czasie ze sprawą wynajmu stadionu? Znając przychylność krakowskich dziennikarzy Hutnikowi śmiem wątpić.

PS- sorry ze tak chaotycznie, ale w pracy jestem

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » czw paź 30, 2008 11:39 am

Wszystko dobre pomysły, coś trzeba działać. Myśle, że przydałoby się nagłośnić sprawe w całej dzielnicy lub przynajmniej na osiedlach najbliżej stadionu. Dużo ludzi nie zainteresowanych sportem, często starszych, nie ma pojęcia o całej sprawie. Do tego dochodzi bezpieczeństwo osób zajmujących się handlem, czyli punkty usługowe. Wystarczy przytaczyć wydarzenia z 2003 roku i znaczna część ludzi bedzie pamiętać co może ich spotkać. O ile bezpieczeństwo na stadionie moża prowizorycznie zapewnić, o tyle na dzielnicy już nie. Policja dobrze wie, co w trawie piszczy i mam nadzieje, że zablokuje cały ten cyrk. Jak już ktoś wspominał jedyne połączenie ze stadionem ma i tak już przepełniona linia numer 15, gdzie ludzie w spokoju wracają ze szkół i pracy. Co bedzie jak w godzinach popołudniowych to jak i inne połączenie w kierunku starej huty bedą totalnie oblegane. Panowie policjanci, nie upilnujecie porządku w żadnym wypadku. W waszym interesie jest wyrzucenie tego poza granice miasta. Jak mecze bedą rozgrywane w piątki i niedziele o 20, to do połnocy dzielnica będzie stała na nogach. I nie myśle tu tylko o konflikcie na lini Hutnik - Wisła, Cracovia. Nie bedzie to trwać mięsiąca czy dwóch, tylko półtora roku. Mam nadzieje, że prezes jak i władze Hutnika pojdą jeszcze po rozum do głowy, o ile była to ich świadoma decyzja, bo póki co jest to jak narazie wstępna umowa.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Awatar użytkownika
fortart
Kontakt:

Postautor: fortart » czw paź 30, 2008 11:42 am

birkut pisze:przychylam sie do sugestii aby panom i panom z koalicji W&C w tym temacie podziękować.
Jednoczesnie rozumiem strach pana(i) z pasiastejwiki. Znajac wasze liczby wyjazdowe frekwencja w Sosnowcu i innym Wodzisławiu powaliłaby Polske na kolana.

Pana. Absolutnie nie wybieram się, jako piknik jak zawsze, na żaden wyjazdowy mecz, zatem faktycznie dla mnie albo będę oglądał Cracovię na Suchych Stawach, albo przed TV z krakersami cebulowymi i pokalem Ciechana w dłoni. Zaprzeczam by ta druga opcja napawała mnie strachem. :)

birkut pisze:3- Jak juz ktos pisał wczesniej- jak zniesie to płyta boiska?
3 mecze w ciągu 2 tygodni. Masakra.
A na wiosne lub po obfitych opadach deszczu???!!! bo z tego co pisano tej zimy murawy podgrzewanej nie będzie.
Pytanie za duże pieniądze - jesli murawa bedzie w złym stanie kto zagra mecz na innym obiekcie. Jedna z druzyn ekstraklasy czy klub III-ligowy?
Tak więc de facto jest to wygonienie nas z wlasnego stadionu

Proszę nie opowiadać bajek.

Trzy drużyny na jednym stadionie:
Wodzisław: Odra, Odra (ME), Zagłębię Sosnowiec
Wodzisław: Odra, Odra (ME), Piast Gliwice
Chorzów: Ruch, Ruch (ME), Polonia Bytom

Za pól roku na nasz kosz na Waszym stadionie będzie montowane instalacja grzewcza, zatem dostaniecie nową murawę. Przepisy gwarancyjne pozwalają na grę na niej przez 6-8 godzin tygodniowo.
Trzy kluby to znaczy to znaczy trzy mecze na dwa tygodnie czyli średnio 3h tygodniowo.

birkut pisze:4- obecna kosmetyka stadionu spowoduje, że plan przebudowy Naszego stadionu ulegnie całkowitej zmianie

Przez najbliższe dwa lata Was stadion nie zostałby wybudowany - miasto nie udźwignie budowy TRZECH stadionów na raz . Nic się zatem w temacie budowa stadionu Hutnika przez te dwa lata nie zmieni. Tyle tylko, ze podgrzewaną murawę już będziecie mieć.

Proszę sobie uświadomić, ze nie za 4 lata a już za pól roku Hutnik będzie dysponował stadionem spełniającym kryteria ekstraklasy.
Klub
- z kibicami
- z tradycjami
- położony w atrakcyjnym marketingowo mieście (szansa na potrójne derby)
- ekstraklasowym stadionem
Będziecie szalenie atrakcyjnym kąskiem dla sponsorów. Już za pół roku.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw paź 30, 2008 11:53 am

fortart pisze:Za pól roku na nasz kosz na Waszym stadionie będzie montowane instalacja grzewcza, zatem dostaniecie nową murawę. Przepisy gwarancyjne pozwalają na grę na niej przez 6-8 godzin tygodniowo.

Kłamstwo: projekt zakłada instalacje tzn metodą Uponora - czyli OBECNA murawa zostanie rozcięta i pod nią zamontowana instalacja grzewcza.

fortart pisze:Przez najbliższe dwa lata Was stadion nie zostałby wybudowany - miasto nie udźwignie budowy TRZECH stadionów na raz . Nic się zatem w temacie budowa stadionu Hutnika przez te dwa lata nie zmieni. Tyle tylko, ze podgrzewaną murawę już będziecie mieć.

Kłamstwo - w budżecie przyznano 20 mln na stadion Hutnika. Wiosną 2009 miała rozpocząć się budowa nowej trybuny.

fortart pisze:Proszę sobie uświadomić, ze nie za 4 lata a już za pól roku Hutnik będzie dysponował stadionem spełniającym kryteria ekstraklasy.
Klub
- z kibicami
- z tradycjami
- położony w atrakcyjnym marketingowo mieście (szansa na potrójne derby)
- ekstraklasowym stadionem
Będziecie szalenie atrakcyjnym kąskiem dla sponsorów. Już za pół roku.

Kłamstwo. Za 4 lata będziemy klubem bez dopływu nowych kibiców - dzieciaki widząc koło domu mecze W i C nie zdecydują się kibicować IV ligowemu Hutnikowi. Oświetlenie i zadaszenie najprawdopodobniej zostaną zdemontowane po czerwcu 2010 (oświetlenie ze względu na opinię architekta).

Forart proszę nie siać kłamliwej propagandy:

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw paź 30, 2008 11:55 am

Ty tak serio?
Szalenie atrakcyjny kąsek? Zobaczymy najpierw, co dziac sie będzie w Hucie podczas całego tego kabaretu - napewno coś, co przyciągnie mase sponsorów...

Awatar użytkownika
birkut

Postautor: birkut » czw paź 30, 2008 12:55 pm

prosze o ignorowanie tego pana(i) lub zablokowanie mozliwosci opisania postów w tym temacie.
ten temat jest dla kibiców Hutnika, bo chodzi o dobro Naszego klubu, wiec posty kogoś z koalicji komu W&C nie wnosza do tematu nic pozytywnego.
fortart - dziękuje za faryzejską troskę o Hutnika, ale zapraszam do dzielenia się opiniami tutaj:
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?11,1479556

ps. pisanie na policje (jak tu niedwuznacznie proponowano) jest poniżej naszej (przynajmniej mojej) godności
pzdr