Suche Stawy to NASZ dom NIE do wynajęcia
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
metal pisze:BOBASBK pisze:Craxa i Wisła w Sosnowcu w miejscu urodzin Majchrowskiego ... a Hutnik nie bedzie miał nic (20tys za mecz) itd.. Nikt nie bedzie deptał SS - aż po śmierć naszego klubu.
Na pocieszenie zostaną specjalnie dla Ciebie krzesełka ze stadionu Cracovii.
Z tego co wyczytałem to wiozą je do Nowej Huty tylko na stadion Wandy... na pewno moja D..A na nich nie usiądzie.
Hutnik Kraków
Zarząd Cracovii informuje o zawarciu ostatecznej umowy na wynajem stadionu z Zagłębiem Sosnowiec. W nadchodzącym sezonie piłkarze Pasów będą rozgrywać swoje spotkania na Stadionie Ludowym przy ulicy Kresowej 1. Podpisana umowa została dostarczona do siedziby PZPN oraz Ekstraklasy SA.
Sezon Ekstraklasy 2009/2010 zespół Pasów zainauguruje wyjazdowym spotkaniem ze Śląskiem Wrocław już w najbliższą sobotę o godzinie 19:15.
źródło: www.90minut.pl
Sezon Ekstraklasy 2009/2010 zespół Pasów zainauguruje wyjazdowym spotkaniem ze Śląskiem Wrocław już w najbliższą sobotę o godzinie 19:15.
źródło: www.90minut.pl
CHWDP JEBANYM KATOM/"Przypomnij sobie jak kiedyś byłeś gumiorem, odłóż sprzęt walcz z honorem"
W październiku zeszłego roku założyłem ten temat. Skoro zacząłem to i skończę.
Tytuł tematu, wtedy neutralny, dość szybko zmieniono na obraźliwy w stosunku do C i W. Teraz jest inny, ale znów jednoznaczny. Brałem przez chwilę udział w tej dyskusji i obrywało mi się od Was bardzo. Metal pewnie pamięta, że gdy pisałem ze w budżecie nie ma zarezerwowanych pieniędzy na nowy stadion Hutnika nazywał mnie kłamcą. Wspominam o tym by przypomnieć jak ostro i agresywnie zareagowaliście na pomysł grania u Was. Sercem, bo na pewno nie rozumem.
Dziś jest po ptakach, oba krakowskie kluby przegrały i zagrają gdzie indziej. Wy zwyciężyliście.
I jeśli kiedykolwiek ktoś was napisze, że Hutnik nie ma pieniędzy, niech pamięta, że to dzięki Wam, kibicom Hutnika Wasz klub nie dostanie w tym sezonie 2,1 mln złotych.
Tytuł tematu, wtedy neutralny, dość szybko zmieniono na obraźliwy w stosunku do C i W. Teraz jest inny, ale znów jednoznaczny. Brałem przez chwilę udział w tej dyskusji i obrywało mi się od Was bardzo. Metal pewnie pamięta, że gdy pisałem ze w budżecie nie ma zarezerwowanych pieniędzy na nowy stadion Hutnika nazywał mnie kłamcą. Wspominam o tym by przypomnieć jak ostro i agresywnie zareagowaliście na pomysł grania u Was. Sercem, bo na pewno nie rozumem.
Dziś jest po ptakach, oba krakowskie kluby przegrały i zagrają gdzie indziej. Wy zwyciężyliście.
Ile na umowie z Cracovią zarobi klub z Sosnowca? Około 70 tysięcy złotych za jeden mecz.
Wszystkie wpływy z wynajmu stadionu przeznaczone zostaną przez działaczy Zagłębia na wzmocnienia zespołu.
- Co do kwestii finansowych to są to ustalenia między klubami i niech tak pozostanie. Ze swej strony my postawiliśmy jednak kluczowy warunek. Z racji tego, że na murawie naszego obiektu będą grały aż trzy kluby, po zakończeniu rundy może okazać się, że nawierzchnia nadaje się do wymiany. Jeśli tak się stanie, zapłaci za to właśnie Cracovia. Na nasze konto będzie wpływać tylko mała część tych należności. Resztę weźmie klub. - powiedział Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor MOSiR w Sosnowcu.
http://www.sportslaski.pl/Zaglebie-zaro ... ,info.html
I jeśli kiedykolwiek ktoś was napisze, że Hutnik nie ma pieniędzy, niech pamięta, że to dzięki Wam, kibicom Hutnika Wasz klub nie dostanie w tym sezonie 2,1 mln złotych.
fortart pisze:
To bardzo merytorycznie to spuentuję:
Były 2 miliony* i było wielki chuj także jakoś do mnie nie przemawia kasa której nikt nie potrafi zainwestować.
*(o ile były)
A tak poza tym to skoro są u nas te jakże lux krzesełka to chyba znaczy że ktoś będzie u nas grał. Nie wiem na iel rund się wyprowadza W oraz C

Dziekuje
- stefan batory
-
fortart pisze:I jeśli kiedykolwiek ktoś was napisze, że Hutnik nie ma pieniędzy, niech pamięta, że to dzięki Wam, kibicom Hutnika Wasz klub nie dostanie w tym sezonie 2,1 mln złotych.
W gebelsowskiej propagandzie jesteście Pejsiki najlepsze w Polsce. Ale do rzeczy:
Wyjaśnię krótko, dlaczego kłamiesz. Z premedytacją. Owszem, wedle podanego przez Ciebie źródła Sosnowiec zarobi za każdy mecz 70 tys. ALE! Ma stadion spełniający wymogi licencyjne, stadion nie jest we władaniu "dobrego Wujka Zomowców i Starozakonnych Prezia Majchrowskiego" i ustalono rynkową stawkę za grę. A u nas? Jak miało być? Wy oglądaliście się na Wisłe a Wisła na Was. Zaczęły się gadki: "Jaka kasa za grę? My możemy dać krzesełka i oświetlenie. Za montaż niech płaci Wisła". Wisła też nie była zainteresowana płaceniem. Wiem, z pewnego źródła, że na spotkaniu u Prezia Wasi Pejsaci przedstawicie zaczęli mamrotać: "Panie Prezydencie, Cracovia to klub miejski. Stadion Hutnika to mienie komunalne, dlaczego mamy płacić za granie na stadionie, którego właścicielem jest miasto?" itd. itp.
Ostatecznie była mowa o tym, że będziemy mieli "wyremontowany" stadion, ale pieniędzy za mecze już nie zoaczymy. No bo przecież bedziemy mieli sztuczne światło (do połowy 2012 r. - i pewnie jeszcze na swój mecz go nigdy nie zapalimy), stare krzesełka i wiatę (zadaszenie) oraz jakże na potrzebny na stadionie monitoring, kołowrotki czy stanowika TV.
Amen.
Ps. Milego grania w Sosnowcu!
ezswaz aN Hutnik
Proponuje nie traktować poważnie postów użytkownika o nicku: fortart bo to znany propagandzista rodem z PRL-u. Specjalizuje się w uprawianiu buńczucznej propagandy i szukaniu taniej sensacji. Oczywiście celowo i skrzętnie zaciera to co jest niewygodne dla Cracovii i jej kibiców. Kocha przypierdalać sie o byle co robiąc z Cracovii męczennika i klub uciemiężony przez wszystkich. Ostatnio specjalizuje w składaniu donosów, zwłaszcza do "Wybiórczej". Już nawet na forum Cracovii część osób ma go serdecznie dość. Gość robi desant na różne fora sportowe i kibicowskie i tam próbuje się popisywać i forsować swoje chore teorie. Swego czasu obserwowałem jego "twórczość" i wystarczyło mi to aby stwierdzić że facet jest zakompleksiony w sposób niebywały, zajął by sie lepiej brudami na swoim podwórku bo celowo pomija wszystkie patologie dotyczące Cracovii
fortart pisze:
Fortart - jakbyś był kibicem i postawił się w naszej sytuacji to byś wiedział że równie dobrze mogli byśmy nasze siostry powysyłać do burdeli by zarobił.
I nie pije tu do Cracovii czy jej kibiców mają swój stadion, swoje dzielnice, i dobrze. Jestem pewien że prawdziwi kibice pasów robili by to samo co my gdyby sytuacja była odwrotna.
Są rzeczy ważniejsze od pieniędzy ale mało kto to rozumie w dzisiejszych czasach
Fortart - kolego moj drogi, 70 tysi macie placic za stadion z ochrona, wiec Sosnowiec na tym na czysto wyjdzie jakies max 10 tys zl mysle.
Co bysmy byli za kibice, gdybysmy patrzyli rozumem nie sercem? wiec dziekujemy Wam za oferte Waszego grania u nas, mowimy stanowcze NIE, bo tak nam podpowiadaja Hutnicze nasze serca.
Szalom Izrael
Co bysmy byli za kibice, gdybysmy patrzyli rozumem nie sercem? wiec dziekujemy Wam za oferte Waszego grania u nas, mowimy stanowcze NIE, bo tak nam podpowiadaja Hutnicze nasze serca.
Szalom Izrael

-
Być może już od września Wisła i Cracovia będą mogły swoje mecze w roli gospodarzy rozgrywać na stadionie Hutnika. Rozpoczęły się prace przygotowujące obiekt do wymagań ekstraklasy - czytamy w "Dzienniku Polskim".
Miasto opieszale rozwiązywało problemy protestów dotyczących inwestycji, zwłaszcza montażu masztów oświetleniowych. Po miesiącach okazało się, że można dojść do porozumienia z opactwem Cystersów i władzami konserwatorskimi. Zgodziły się one na przeniesienie masztów pod warunkiem, że będą zamontowane tylko do 2012 r.
- Na nasz obiekt zwieziono już krzesełka ze stadionu Cracovii. Przeniesione zostanie również zadaszenie, które ma być zamontowane nad sektorami po przeciwnej stronie obecnej krytej trybuny - informuje Andrzej Szmyt, wiceprezes Hutnika. Zamontowany zostanie monitoring, powstaną stanowiska telewizyjne.
W ramach inwestycji nie zostanie wymieniona murawa na podgrzewaną. Oznacza to, że jeżeli Wisła i Cracovia zdecydują się na kilka spotkań przenieść na Suche Stawy, to najprawdopodobniej od listopada będą musiały powrócić do Sosnowca.
"Dziennik Polski" zwraca uwagę, że jednocześnie odbywać się będzie modernizacja stadionu Wandy. Co ciekawe, Wanda do przyszłego roku nie będzie miała drużyny żużlowej, a na jej obiekcie odbędzie się tylko jeden mecz - pod koniec sierpnia z okazji 60-lecia Nowej Huty. Gdyby stadion Hutnika był gotowy wcześniej i wymieniono by na nim murawę, to przez cały rok Wisła i Cracovia nie musiałyby wyprowadzać się z Krakowa a Hutnikowi pozostałby odnowiony, spełniający wszelkie wymogi obiekt.
wislakrakow.com
Miasto opieszale rozwiązywało problemy protestów dotyczących inwestycji, zwłaszcza montażu masztów oświetleniowych. Po miesiącach okazało się, że można dojść do porozumienia z opactwem Cystersów i władzami konserwatorskimi. Zgodziły się one na przeniesienie masztów pod warunkiem, że będą zamontowane tylko do 2012 r.
- Na nasz obiekt zwieziono już krzesełka ze stadionu Cracovii. Przeniesione zostanie również zadaszenie, które ma być zamontowane nad sektorami po przeciwnej stronie obecnej krytej trybuny - informuje Andrzej Szmyt, wiceprezes Hutnika. Zamontowany zostanie monitoring, powstaną stanowiska telewizyjne.
W ramach inwestycji nie zostanie wymieniona murawa na podgrzewaną. Oznacza to, że jeżeli Wisła i Cracovia zdecydują się na kilka spotkań przenieść na Suche Stawy, to najprawdopodobniej od listopada będą musiały powrócić do Sosnowca.
"Dziennik Polski" zwraca uwagę, że jednocześnie odbywać się będzie modernizacja stadionu Wandy. Co ciekawe, Wanda do przyszłego roku nie będzie miała drużyny żużlowej, a na jej obiekcie odbędzie się tylko jeden mecz - pod koniec sierpnia z okazji 60-lecia Nowej Huty. Gdyby stadion Hutnika był gotowy wcześniej i wymieniono by na nim murawę, to przez cały rok Wisła i Cracovia nie musiałyby wyprowadzać się z Krakowa a Hutnikowi pozostałby odnowiony, spełniający wszelkie wymogi obiekt.
wislakrakow.com