IV liga nie jest zła w IV lidze też się gra!

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

adrian-ko

Postautor: adrian-ko » ndz maja 18, 2008 5:31 pm

Ehh.. tak patrze na to wszystko..na drużyny w przyszłej nowej III lidze..
i poprostu troche załamka.. ale Hutnik da sobie rade!!! Miejmy nadzieje, ze nikt nie odejdzie z 1 składu.. lub przynajmniej niewielu.. I bedziemy na górze tabeli.. A z Widzewem to naprawda szkoda.. :( Pozdro :wink:

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » ndz maja 18, 2008 5:39 pm

Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » ndz maja 18, 2008 5:56 pm

Wydaje się, że drużyny z piątych lig też powinny mieć prawo awansu do nowej trzeciej ligi (tak samo ja drużyny z czwartych lig, mogą awansować do nowej drugiej ligi). I tak w pierwszej grupie piątej ligi świętokrzyskiej

1. Heko Czermno 49
2. Piast Chęciny 43

a w drugiej grupie świętokrzyskiej

1. Juventa Starachowice 45
2. OKS Opatów 44
3. Sparta Dwikozy 43
4. Sparta Kazimierza Wielka 43

Piąta liga małopolska składa się tylko z jednej grupy

1 Mogilany 58
2 Skawa 50

Czy rozegrane zostaną tu jakieś baraże, to tego nie wiem.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

Awatar użytkownika
stefan batory

Postautor: stefan batory » ndz maja 18, 2008 6:05 pm

Ja sie zastanawiam jak sa finansowane takie kluby jak Przeboj Wolbrom, Kmita Zabierzow, Kolejarz Stroze, Hetman Zamosc, Gornik Wieliczka, czy Znicz Pruszkow ktore bedize gral w ekstraklasie(!) Jak to mozliwe ze te kluby maja wiekszy potencjal finansowy niz my? No chyba,ze sie myle i przewyzszaja nas jedynie sportowo?

Fan Hutnika

Postautor: Fan Hutnika » ndz maja 18, 2008 6:21 pm

tez tego nie wiem i mnie zastanawia male klubiki a graja dobrze
znajomy mi mowil bo zna naszego bylego pilkarza zrabiaja tam podobno po 5000 zl nie wiem czy wszyscy ale sporo

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » ndz maja 18, 2008 6:26 pm

z Hetmanem żeś grubo przyjebał, dobre jest to że sponsorzy coraz mniej inwestują w wiejskie klubiki idąc tam gdzie są obiekty, tradycje i kibice. 2 pierwsze warunki spełniamy od zawsze, a trzeci zależeć będzie od nas - tylko my możemy sprawić że o Hutniku bedzie słychać w Polsce i przyciągnąć jakiegoś nawet niewielkiego sponsora do klubu. to będzie próba dla nas wszystkich - odległości są niewiele mniejsze niż w 3lidze a przeciwnicy na dramatycznym poziomie kibicowskim a to zawsze u nas niemalże priorytetowa sprawa. już nawet nie wspomnę o meczach u nas, gdzie mogą nas nawiedzić ze 3 ekipy max. przydałby się mecz z Unią, z którą od dawien dawna nie mieliśmy kontaktu (ostatnio u nich pogonieni) a dodatkowego smaczku dodałby fakt że jak wiadomo Uniści mają układ z Wisłą. taka mobilizacja by nam się bardzo przydała. inne mecze - to zależy, jak będzie dobrze w sensie sportowym to wg mnie może nawet chodzić więcej osób niż teraz. zobaczymy, niech każdy sobie przemyśli co też chce robić w przyszłej rundzie - czy siedzieć na ławce, oglądać TV, dłubać w nosie, czy plądrować wiejskie podwórka, pić mleko prosto z cycka, szczypać za dupy rumiane wiejsie dziouchy...
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Awatar użytkownika
fubu

Postautor: fubu » ndz maja 18, 2008 8:44 pm

Jerzmanowice graja w Łazach to jest 5 km od nich
Hutnik Kraków
Obrazek

sikorek_nh

Postautor: sikorek_nh » ndz maja 18, 2008 9:04 pm

W Łazach ?? to te ŁAzy ze slynnego nagrania niegdys :D ?
Hutnik 1950 KRAKÓW.

Awatar użytkownika
stefan batory

Postautor: stefan batory » ndz maja 18, 2008 9:30 pm

Mr.V nic nie dojebalem, wiem ze Hetman to nie taki maly klubik jak pozostale ktore wymienilem , ale chodzi mi o potencjal Zamoscia w porownaniu do Nowej Huty. Nie slyszalem o jakis wiekszych firmach,przemysle w tamtych okolicach.
Co do Unii to od dosyc dawna juz laczy ich zgoda nie uklad.

flagus

Postautor: flagus » ndz maja 18, 2008 10:22 pm

mr.Vitaminka pisze:http://sport.onet.pl/0,1248703,1751535,wiadomosc.html

Vitaminka masz numer do tego gościa ?????
Może rzuci trochę euro(albo jak Niemcy mówią ojro)
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Awatar użytkownika
Oczko

Postautor: Oczko » ndz maja 18, 2008 11:17 pm

Tomek1950 pisze:2.Wierna Małogoszcz
3.Naprzód Jędrzejów
4.Puszcza Niepołomice
5.LKS Nieciecza
6.Unia Tarnów
7.Glinik/Karpatia Gorlice
8.Garbarnia Kraków
9.MZKS Alwernia
10.Płomień Jerzmanowice
11.Pogoń 1945 Staszów
12.Czarni Połaniec
13.Lubrzanka Kajetanów
14.Piaskowianka Piaski
15.Neptun Końskie
16.Orlicz Suchedniów

Kurwa ale obciach....... Boje sie że odejdzie 3/4 składu... i nie awansujemy od razu... a jak nie od razu to chyba wcale......

Oro

Postautor: Oro » ndz maja 18, 2008 11:20 pm

Wychodzi na to, że nie ratuje nas już nic, poza jakimś zwariowanym (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) milionerem z Nowej Huty, który od zawsze był kibicem Hutnika... Jacyś kandydaci?

Poza tym... Zastanawiam się nad tym samym, co Oczko i dochodzę do wniosku, że nie byłoby to może najgorsze rozwiązanie, a postawić trzeba by było na zawodników takich jak Świątek, niech grają, niech walczą, niech pokazują co umieją, bo potem zarząd sprzeda ich po wsiach za czapkę gruszek, oni zaczną grać, a my chuja z tego będziemy mieli.

ozzy

Postautor: ozzy » pn maja 19, 2008 12:55 am

Heh no cóż my to zawsze na reorganizacjach chujowo wychodzimy... a miałem nadzieje, że się w końcu przełamiemy...
A tak ostatnio patrzyłem na obecną 4 ligę i można by zrobić jako taki skład z byłych zawodników HaKaeSu, m. in. Kwedyk, Kostera, Goran, Niechciał, Błachacz, Kusia, Kwiatek, Gładysz, Bernas, Dutka, Kmak, Zięba i jeszcze pewnie paru innych.

vitoss

Postautor: vitoss » pn maja 19, 2008 7:39 am

I bysmy z takim skladem zostali na pewno rok dluzej w nowej trzeciej a tu pasuja odrazu awansowac. Fakt mozna sciagnac bramkostrzelnego Dutke,.

PAHKS

Postautor: PAHKS » pn maja 19, 2008 9:52 am

a dla mnie to dalej malo jasne , ale ciekawe jak bedzie wygladala nasza grupa .Ktos tam pisal o Uni Tarnow ktora nie awansuje do naszej grupy a do nowej 2 ligi tak samo jak Dalin

trzeba walczyc do konca a noz moze na koniec okaze sie ze do reorganizacji nie dojdzie i spadna tylko 4 druzyny np ;)
cos czuje ze to Sandecja leci z nami a Stal sie utrzyma
PrzyArceHKS
Bylismy jestesmy bedziemy