Suche Stawy to NASZ dom NIE do wynajęcia

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » sob lis 01, 2008 10:14 am

1979 pisze:
pawelhks pisze:Zrobia z nami to co zrobili a Baltykiem w Gdyni.

Wyjebali ich z wlasnego stadionu, na ktorym teraz panoszy sie Arka.

przesada...Arka miala stadion w lesie a ich glowna trubuna bylo klepisko z lawkami ,wiadomo bylo ze to nie chwilowe tylko przeprowadzka na zawsze

Nie mniej jednak, niech Bałtyk będzie przestrogą w jak łatwy sposób można pogrążyć jeden z dwóch klubów w mieście. Pare dni temu pojawił się filmik http://pl.youtube.com/watch?v=IsTUhVGKpm8 I pomyśleć, że były to dwa prawie równorzędne kluby pod wieloma względami.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

bn

Postautor: bn » sob lis 01, 2008 11:49 am

metal pisze:A do reszty: Niech każdy namówi mamę, tatę, siostrę brata, żeby ze swojej skrzynki mailowej również rozesłali nasz protest gdzie się da.
Efekt skali ZADZIAŁA.

redakcja@terazhuta.pl
redakcja@krakow.agora.pl
redakcja@dziennik.krakow.pl
redakcja.krakow@echomiasta.pl
redakcja@glos-tn.krakow.pl
kronika@kra.tvp.pl kronika krakowska
http://www.efakt.pl/kontakt/
http://www.se.pl

Można by jeszcze:

sekretariat@radiokrakow.pl
redakcja@sport.info.pl (Sport)
redakcja@przeglad.com.pl (Przegląd Sportowy)
b.karcz@gk.pl (Gazeta Krakowska - dział sportowy)
m.zukowski@rp.pl (Rzeczpospolita - dział sportowy)
dziennik@dziennik.pl
iar@polskieradio.pl
news@radioalfa.pl
redakcja@rmf.fm

Awatar użytkownika
Kosoviak

Postautor: Kosoviak » sob lis 01, 2008 1:04 pm

Aldaris pisze:Nie mniej jednak, niech Bałtyk będzie przestrogą w jak łatwy sposób można pogrążyć jeden z dwóch klubów w mieście. Pare dni temu pojawił się filmik http://pl.youtube.com/watch?v=IsTUhVGKpm8 I pomyśleć, że były to dwa prawie równorzędne kluby pod wieloma względami.

filmik dałeś z derbów Gdyni, jesli chodzi o ten filmik to to ten link
http://pl.youtube.com/watch?v=LPZOiQBL8O8
Mam swój rozum i swoje sympatie!!

Hutnik & DYNAMO % JASTRZĘBIE & MAGDEBURG

pawelhks

Postautor: pawelhks » sob lis 01, 2008 6:28 pm

W listach do roznych instytucji mozna powolac sie na nastepujace zdarzenie:

Policja ma już wstępny rysopis mężczyzny, który w środę rano ugodził nożem pasażera autobusu w Krakowie.
- Nie chcemy jeszcze ujawniać portretu pamięciowego, ponieważ ciągle przesłuchiwani są świadkowie - mówi Anna Zbroja z małopolskiej policji. Z zeznań świadków wynika, że ustalenie tożsamości nożownika możne być trudne, bo mężczyzna zasłonił twarz ręką, gdy wybiegał z autobusu.

20-latek raniony w udo przez napastnika to kibic jednego z krakowskich klubów. Jego stan poprawia się. W czwartek został pierwszy raz przesłuchany przez policję. W piątek funkcjonariusze będą kontynuować przesłuchania. Okazało się, że chłopak był już wcześniej ofiarą porachunków pseudokibiców. W kwietniu tego roku został przez grupę bandytów wywieziony do lasu pod Krakowem i dotkliwie pobity. Czy tym razem sprawcą napaści była ta sama osoba? Tego na razie nie wiadomo, ponieważ chłopak poprzednio odmówił składania zeznań na policji.

majlech

Postautor: majlech » sob lis 01, 2008 8:23 pm

Marian na litosc Boska - poddane pomyslu nie polega na wywazaniu otwartych drzwi. Warto jednak przejrzec watek, czytanie nie boli. Zreszta nie to jest najwazniejsze.

Natomiast warto zbierac konkrety dotyczace tego, jakie zagrozenia widzicie, jako kibice Hutnika - dla naszej druzyny w zwiazku z wynajeciem obiektu i zaistnialymi watpliwosciami dotyczacymi przyszlosci Suchych Stawow - taka liste bedzie mozna przedstawic opinii publicznej, ktora niekoniecznie zna szczegoly i rozumie nasze motywy.

Proponuje, by ci, ktorzy maja jakies ciekawe pomysly i argumenty wklejali je tu na forum, lub byc moze lepiej przeslali mi je na priva - odpowiednio zredagowane przedstawimy je w odpowiednim momencie.
Welcome to Suche Stawy - The Home of Hutnik Kraków!

Piotrek

Postautor: Piotrek » ndz lis 02, 2008 9:25 pm

ja jestem za nagłaśnianiem takich rzeczy, na strusia do dziś stoi krzyż i palą się świeczki(akcja wisla-krakowia), zastanówcie sie nad derbami wisła-krakowia na SS, trzy strony w konflikcie i do tego policja. Wg mnie sprawy bezpieczeństwa, szczególnie na osiedlach w okolicy SS mogą być mocnym argumentem. jakaś akcja plakatowa, uświadomienie mieszkańców, potem podpisy i wysyłka do UMK.

Oro

Postautor: Oro » ndz lis 02, 2008 9:32 pm

Opierając się na względach bezpieczeństwa na pewno można napisać pismo adresowane na Policję - w końcu ma prawo nie wyrazić zgody na coś takiego. Niezależnie od tego, czy to się komuś podoba czy nie jest to jakieś wyjście z sytuacji, uważam, ze jeżeli prawo na to zezwala, to trzeba się nim posłużyć. Jeśli będzie taka wola jestem w stanie napisać takie pismo i przedstawić gdzie trzeba, z zastrzeżeniem, że nie może być to np list otwarty kibiców, tak jak do mediów, ale oficjalne stanowisko Stowarzyszenia, które jako mające osobowość prawną może być partnerem do rozmowy w takiej sytuacji.

flagus

Postautor: flagus » ndz lis 02, 2008 9:46 pm

Podaję jeszcze jeden adres gdzie możemy wysłać nasz protest.

kontakt@pilkanozna.pl

Wysłanników (korespondentów) mają dużo, więc jak ktoś może ich zachęcić do przybycia na SS na Hutnik-Unia to niech napisze. Na obecną chwilę jest tam coś w stylu rubryki Tu był wielki futbol. Ostatnio pisali o Radomiaku, a nóż widelec któs przyjedzie w sobotę. Tygodnik ogólnopolski może warto.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Piotrek

Postautor: Piotrek » ndz lis 02, 2008 9:51 pm

odnośnie bezpieczeństwa na osiedlach wg mnie śmiało można pisać bezpośrednio do UMK, ponieważ to UMK swoją decyzją odnośnie wc na SS może spowodować zagrożenie dla mieszkańców dzielnicy, podtrzymuje to co napisałem ciut wyżej

Piotrek

Postautor: Piotrek » ndz lis 02, 2008 10:04 pm

tak mi teraz wpadło ze starszych rzeczy

"VI liga piłkarska - Kraków

Protest na koszulkach

Piast Farmina Wołowice - Wawel Kraków 1-1 (0-0)

1-0 Budziaszek 69, 1-1 Tomaszewski 85.

Sędziował Grzegorz Bochenek. Żółte kartki: Puchała, Pałka. Widzów 200.

"Bez Żylskiego nie ma piłki"- z takim napisem na koszulkach wyszli na murawe zawodnicy gości, solidaryzując się z prezesem sekcji piłkarskiej Wawelu Romanem Żylskim.
Sytuacja w tym zasłużonym klubie w ostatnim czasie jest daleka od normalności. W związku z tym, że na boisku Wawelu w tym sezonie mecze Młodej Ekstraklasy rozgrywa Wisła Kraków, to aby nie naruszyć płyty, piłkarze Wawelu nie moga tam trenować. Co gorsza, ta sytuacja dotyczy także grup młodzieżowych.
Nasze boczne boisko mimo zapewnień działaczy o jego doskonałym stanie nie nadaje się do treningów - przekonywał kapitan Wawelu Bartłomiej Kawski."

http://www.dziennik.krakow.pl/public/?2 ... 1/f01.html

flagus

Postautor: flagus » pn lis 03, 2008 8:06 am

Porter_HKS pisze:Przed chwilą w magazynie "Szybka piłka" podali że Odra za wypożyczenie stadionu na jeden mecz inkasuje kilkdziesiąt tysięcy złotych.
Filipek chce grać u nas za stare maszty i używane krzesełka?? Toż to kpina jakaś. Myślę że jemu nie zależy na komforcie swoich kibiców tylko poprostu gdzie indziej musiał by słono bulić za gra swojej śmiesznej drużynki.

Hutnik TO NIE CARITAS !!!

Porter pewnie że tak......... Ja gdzieś w sieci czytałem że jest to około 65 tys za mecz. Wiec sobie mozemy policzyć 15 meczy w rundzie + puchar Polski powiedzmy 2 mecze, Puchar Ligi minimalnie 6 meczów. Daje nam to 25 meczow w sezonie. Czyli okolo 1500000 za sezon Za samo granie. Dojazdy piłkarzy, wynajecie hotelu.... (na pewno nie jakiś motel dla tirówek tylko 3 gwiazdki) nikt nie jedzie w ekstraklasie w dniu meczu. Grubo ponad 2 mln za sezon. Chca z nas zrobic Caritas.....

A to kolejne popisy "kibiców" drużyn które chcą grać na SS.

http://miasta.[usuwamy]/krakow/1,35798, ... adkow.html
http://www.pajacyk.pl

http://www.pustamiska.pl

Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

Awatar użytkownika
Oczko

Postautor: Oczko » pn lis 03, 2008 3:10 pm

W miniony weekend (trudno o lepsze dni) po bardzo dlugich negocjacjach SPRZEDALEM DUSZE DIABLU. Podpisalem cyrograf na rok (z mozliwoscia przedluzenia). W zamian za to, DIABEL i jego liczni podopieczni zobowiazali sie ZROBIC WSZYSTKO aby niedopuscic do gry WC na naszym stadionie.
Dodam jeszcze, ze nie jest to pierwsza taka wspolpraca pomiedzy DIABLEM i mna i zawsze obydwie strony wywiazywaly sie ze zobowiazan. Dlatego jestem pewien na 100 % ze WC nie bedzie na SS.

To zbyt poważny temat na takie nie śmieszne i niesmaszne żarty

Wszystkie trzy kluby uznały, że jest to najbardziej racjonalne rozwiązanie, a skorzystają na nim w dużej mierze kibice.

Cytat z futbol.org.pl

JEŻELI DO CHUJA PANA KTOŚ W TYM KLUBIE UWAŻA, ŻE MY NA TYM SKORZYSTAMY TO CHUJ MU W DUPE!!

Protest na koszulkach

A wyobrażasz sobie np. Pyciaka w koszulce z napisem np. Nie chcemy wisły?????
KIWACKI- ten to mnie do wrzodów doprowadzi, jak się nie przestanie kopać po czole.

Awatar użytkownika
Stow. Suche Stawy
Kontakt:

Postautor: Stow. Suche Stawy » pn lis 03, 2008 5:25 pm

Witam

W odpowiedzi do jednej z publikacji http://polskalokalna.pl/sport/wielkopolskie/poznan/news/kibice-hutnika-nie-chca-intruzow,1203883,812 ( a raczej jej brak ) gdzie napisano ....Zarząd Hutnika nie komentuje całej sprawy, gdyż na razie stanowisko stowarzyszenia kibiców nie zostało oficjalnie ogłoszone (ma to nastąpić w najbliższym czasie)....

Przedstawiamy Oficjalne Stanowisko Stow Suche Stawy , które zostało także zamieszczone na stronie głównej www.Hutnik.krakow.pl

Kibice Hutnika Kraków zdecydowanie protestują przeciwko niekorzystnym i szkodliwym dla całego środowiska sympatyków naszego klubu rozwiązaniom dotyczącym przebudowy i sposobu użytkowania stadionu "Suche Stawy".

Arbitralne decyzje miasta dotyczące użyczenia naszego obiektu drużynom Cracovii i Wisły Kraków przerzucają na Hutnik Kraków i jego kibiców skutki prowadzania przez te kluby remontów swoich stadionów.

Planowany montaż krzesełek i oświetlenia nie będzie stanowił adekwatnej rekompensaty za degradowanie pozycji naszego klubu i zniszczenie infrastruktury stadionu, wynikające z nadmiernej eksploatacji. Najnowsze informacje dotyczące wycofania się z planów przebudowy stadionu KS Hutnik Kraków uzupełniają ten obraz. Przyszłość wygląda bowiem w ten sposób, że za kilkanaście miesięcy Cracovia i Wisła będą dysponowały nowoczesnymi stadionami, a Hutnik wciąż starym, kosmetycznie odnowionym obiektem.

"Suche Stawy" budowane były przez mieszkańców Nowej Huty, jako dom dla ich drużyny - Hutnika Kraków - dlatego domagamy się od osób decyzyjnych w mieście poszanowania prawa naszej drużyny i jej kibiców do tego stadionu i wywiązania się z obietnic dotyczących przebudowy obiektów przy ul. Ptaszyckiego.

Powyższe oświadczenie, sygnowane przez członków Stowarzyszenia Wspierania Sportu w Nowej Hucie "Suche Stawy" oraz kibiców Hutnika skupionych wokół Oficjalnego Forum Kibiców KS Hutnik www.Hutnik.krakow.pl jest wspólną opinią naszego środowiska kibicowskiego.
Stowarzyszenie Wspierania Sportu w Nowej Hucie "Suche Stawy"
Ul.Klasztorna 2/1
31-979 Kraków

Awatar użytkownika
bolo

Postautor: bolo » pn lis 03, 2008 7:22 pm

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » pn lis 03, 2008 8:47 pm

Stow. Suche Stawy pisze:Zarząd Hutnika nie komentuje całej sprawy, gdyż na razie stanowisko stowarzyszenia kibiców nie zostało oficjalnie ogłoszone (ma to nastąpić w najbliższym czasie)....

To wydaje mi sie z w maxxxie slyszałem ok 8,40 chyba