Suche Stawy to NASZ dom NIE do wynajęcia
- stefan batory
Możemy tu sobie dywagować , ale realnie patrząc nie ma chuja żeby takie oświetlenie (teleskopowe) kiedykolwiek powstało na Suchych Stawach. W tym roku ani grosza nie przeznaczono na tą wielką przebudowę SS i wątpię by w najbliższych latach miałoby się to aż tak zmienić, że nagle dostaniemy 15 mln na SAMO oświetlenie.
A co do tego budzenia się na pustym stadionie, teraz to jaki niby jest ? Od lat jest co raz gorzej ( mam na myśli ogólnie frekwencje, nie rozmiar mlyna raz na ruski rok) i bez sukcesu piłkarskiego się to nie zmieni . Teraz chodzi na mecze taka garstka, że mecze WC przez rok czy poltora u nas nic nie zmienią.
A co do tego budzenia się na pustym stadionie, teraz to jaki niby jest ? Od lat jest co raz gorzej ( mam na myśli ogólnie frekwencje, nie rozmiar mlyna raz na ruski rok) i bez sukcesu piłkarskiego się to nie zmieni . Teraz chodzi na mecze taka garstka, że mecze WC przez rok czy poltora u nas nic nie zmienią.
metal pisze:
c) za 2 lata, jak już WC się wyniosą razem z masztami (to są maszty z Cracovii, ręczę swoim szalikiem, że zgoda warunkowa Wydziału Architektury zostanie cofnięta!) .
w poprzednim artykule, ktory ktos wkleił pisalo,że na rozpatrzenie wniosku o wpisanie w zabytki potrzeba poł roku.. czyli po sezonie WC do domu razem z masztami bo raz - są ich, dwa - miasto klepnie wtedy tą skargę..
co artykuł to inne rozbieżności z pieniędzmi.
osobiśnie nie wierzę w żadne imprezy na Hutniku, co tu mozna zorganizować <w sensie przenieśc z Krakowa?> nie wiem, skąd Szmyt wziął 12 imprez, ja pamiętam tylko dzień Hutnika i rugby chyba..
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
stefan batory pisze:Możemy tu sobie dywagować , ale realnie patrząc nie ma chuja żeby takie oświetlenie (teleskopowe) kiedykolwiek powstało na Suchych Stawach. W tym roku ani grosza nie przeznaczono na tą wielką przebudowę SS i wątpię by w najbliższych latach miałoby się to aż tak zmienić, że nagle dostaniemy 15 mln na SAMO oświetlenie.
1) Nie MY dostaniemy tylko MIASTO SOBIE ZBUDUJE.
2) Nie 15 tylko maksymalnie 5 mln.
3) Przejedź się na WKS Wawel, będziesz wiedział o czym mówię
A jeśli nie widzisz ŻADNYCH negatywnych aspektów WC na Suchych Stawach, to gratuluję dobrego samopoczucia.

W kwestii oświetlenia na Suchych Stawach. Kiedy Hutnik był w ekstraklasie planowano zrobić oświetlenie z poziomu zadaszonych trybun bo już wtedy braciszkowie protestowali. Tak więc chyba oświetlenie z wysokich masztów nie jest jedynym rozwiązaniem. Poza tym zawsze można zrobić niższe maszty np 15 - 20 m
- stefan batory
Niech będzie że sobie, ale tak czy siak nie zanosi się na to.
3-5 mln kosztuje oświetlenie na zwykłych słupach (takie jak na większości polskich stadionów), wątpię by tyle samo kosztowało oświetlenie którego nie ma nigdzie w Polsce i którego montażem nie zajmuje się żadna firma w naszym kraju.
Widzę dwa- nadmierna eksploatacja murawy, widok kibiców WC w barwach na naszych trybunach/sektorach.
3-5 mln kosztuje oświetlenie na zwykłych słupach (takie jak na większości polskich stadionów), wątpię by tyle samo kosztowało oświetlenie którego nie ma nigdzie w Polsce i którego montażem nie zajmuje się żadna firma w naszym kraju.
Widzę dwa- nadmierna eksploatacja murawy, widok kibiców WC w barwach na naszych trybunach/sektorach.
stefan batory pisze:Teraz chodzi na mecze taka garstka, że mecze WC przez rok czy poltora u nas nic nie zmienią.
Mając do wyboru dwa pierwszoligowe kluby (w tym jeden regularnie grający w europejskich pucahrach) i drugo/trzecioligowego beniaminka (za dwa/za rok) większość wybierze któryś z pierwszych. Chyba o to głównie chodzi?
stefan batory pisze:Możemy tu sobie dywagować , ale realnie patrząc nie ma chuja żeby takie oświetlenie (teleskopowe) kiedykolwiek powstało na Suchych Stawach. W tym roku ani grosza nie przeznaczono na tą wielką przebudowę SS i wątpię by w najbliższych latach miałoby się to aż tak zmienić, że nagle dostaniemy 15 mln na SAMO oświetlenie.
Zmienią i to zobaczysz jak! Nawe już młyna nie uświadczysz na tym stadionie, zrozum to chłopie. A frekwa 100 nie przekroczy.
Brawo za doklaskiwanie WC na Suchych Stawach

- stefan batory
Nie wiem kim jesteś i wśród jakich ludzi się obracasz, ale gadasz jak pizda. Ja i ludzie których znam nienawidzą Wisły i Cracovii, i fakt, ze będą u nas grać tylko potęguje tą nienawiść, a nie wzbudza miłość hehe.
Jakie uczucia tobą targają nie mam pojęcia, może boisz się że jak dwa kroki od domu będzie ekstraklasa to pokochasz inne barwy? W takim razie jesteś człowiekiem słabej wiary i nie wiem co jeszcze robisz na Hutniku.
Jakie uczucia tobą targają nie mam pojęcia, może boisz się że jak dwa kroki od domu będzie ekstraklasa to pokochasz inne barwy? W takim razie jesteś człowiekiem słabej wiary i nie wiem co jeszcze robisz na Hutniku.
jedna i druga wersja przesadzona
az takie apokalipsy to raczej nie bedzie, ale nie jest to dla nas bez znaczenia. na ilosc, jakość i aktywność aktualnej ekipy raczej nie powinno miec to bardzo wyraznego wplywu. bardziej chodzi o to ze wc na ss:
1. zaktywizuje kibiców wc ze starej Huty, choc to akurat nie nasz problem
2. cotygodniowy widok pasiasto bialogwiezdzistych wracajacych z meczu pod oknami zdecydowanej wiekszosci z nas (stefan Wam to raczej nie grozi wiec trudniej Ci sie wczuc w skóre chłopakow ze Skarpy czy z Centrum) bedzie najzwyczajniej w swiecie wkurwiał bo jak wiadomo okolice stadionu to "typowo hutnicze enklawy" i spotkac kibiców innych druzyn ciezko. Na złosci zza firany niektorzy pewnie nie poprzestana a to rodzi roznorakie konsekwencje
3. odwrocenie sie narybku choc to jak dla mnie akurat nieco przesadzony temat bo nasza praca u podstaw przetrwała wiele prob. nie znaczy to ze jakiemus gnojkowi ze Skarpy czy z Centrum nie zamarzy sie ogladanie na zywo Frankowskiego, Zurawskiego czy Pawła Zegarka ale mam nadzieje ze starsi koledzy z osiedla mu to wybija z glowy
skupilem sie na ruchu kibicowskim, aspekty organizacyjne i sportowe pomijam a tam problemy tez sa spore i bardziej zlozone
az takie apokalipsy to raczej nie bedzie, ale nie jest to dla nas bez znaczenia. na ilosc, jakość i aktywność aktualnej ekipy raczej nie powinno miec to bardzo wyraznego wplywu. bardziej chodzi o to ze wc na ss:
1. zaktywizuje kibiców wc ze starej Huty, choc to akurat nie nasz problem
2. cotygodniowy widok pasiasto bialogwiezdzistych wracajacych z meczu pod oknami zdecydowanej wiekszosci z nas (stefan Wam to raczej nie grozi wiec trudniej Ci sie wczuc w skóre chłopakow ze Skarpy czy z Centrum) bedzie najzwyczajniej w swiecie wkurwiał bo jak wiadomo okolice stadionu to "typowo hutnicze enklawy" i spotkac kibiców innych druzyn ciezko. Na złosci zza firany niektorzy pewnie nie poprzestana a to rodzi roznorakie konsekwencje
3. odwrocenie sie narybku choc to jak dla mnie akurat nieco przesadzony temat bo nasza praca u podstaw przetrwała wiele prob. nie znaczy to ze jakiemus gnojkowi ze Skarpy czy z Centrum nie zamarzy sie ogladanie na zywo Frankowskiego, Zurawskiego czy Pawła Zegarka ale mam nadzieje ze starsi koledzy z osiedla mu to wybija z glowy
skupilem sie na ruchu kibicowskim, aspekty organizacyjne i sportowe pomijam a tam problemy tez sa spore i bardziej zlozone
co do masztów.. być może Cystersi idą nam na rękę w niebywały sposób.. oto inna wizja wypadków - uradowany Szmyt stawia fundamenty, które goszczą lampy z W lub C wraz z tułaczymi kibicami, po czym wracają na Kabel czy krystaliczne <?> boisko , by w ramach oszczędności w 2012 jeszcze raz się przejechać na SS i jeszcze raz po imprezie zostać zdemontowanym. a w 2013 mamy piękną wylewkę pod gniazdo ewentualnie pod stoisko z pamiatkami
+ jedną nową trybunę nie pasującą za bardzo do pozostałej ruiny...acha i pozostale 3 zionące dziury po reszcie masztów.
a gdyby akcja Cystersów przeszła, gdyby SSA / miasto / WC /ktokolwiek był zmuszony postawić <dorzucić się na >te cholerne teleskopy, nikt by ich potem nie zabrał..

a gdyby akcja Cystersów przeszła, gdyby SSA / miasto / WC /ktokolwiek był zmuszony postawić <dorzucić się na >te cholerne teleskopy, nikt by ich potem nie zabrał..
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
BIAŁA GWIAZDA ROZWAŻA MOŻLIWOŚĆ GRY NA STADIONIE LECHII
Kto wie, czy kibice Wisły mieszkający w Krakowie, nie będą musieli jesienią przejechać przez całą Polskę, aby obejrzeć mecz swoich ulubieńców w europejskich pucharach. Działacze Białej Gwiazdy rozmawiali ponoć z władzami Lechii Gdańsk o możliwości rozgrywania meczów na stadionie przy ul. Traugutta.
Już wiosną na stadionie Wisły zostanie zburzona jedna trybuna. Jednak całą parą prace ruszą dopiero latem, gdy zniknie główna trybuna. Wówczas gra Białej Gwiazdy pod Wawelem w europejskich pucharach będzie niemożliwa.
Gdańsk to dobre miejsce dla Wisły. Stadion Lechii z dnia na dzień robi się bardziej nowoczesny, a kibice obu drużyn są zaprzyjaźnieni od lat. Obiekt przy Traugutta jest już gotowy do organizacji meczów w Pucharze UEFA, a jesienią może będzie mógł gościć spotkania w ramach Ligi Mistrzów.
źr. lechia.gda.pl
stefan batory pisze:Nie wiem kim jesteś i wśród jakich ludzi się obracasz, ale gadasz jak pizda. Ja i ludzie których znam nienawidzą Wisły i Cracovii, i fakt, ze będą u nas grać tylko potęguje tą nienawiść, a nie wzbudza miłość hehe.
Ubawiłem się. Szacun.
Zobacz co się od kilku lat dziejena osiedlach Górali, Krakowiaków, Zielone, Szkolne...
Nie mówię o sobie, bo ja już jestem za stary na to, by zmienić wiarę. Mowa bardziej o młodych chłopaczkach i nie mówię o osiedlach wokół stadionu, tylko części Huty dalej, którą możemy stracić bezpowrotnie.
I nie wyjeżdżaj mi tu z pizdami, bo trochę to wygląda, jakbyś nie dostrzegał zmian zachodzących w NH.
- stefan batory
W swoim wczesniejszym poscie napisales, ze jak u nas zagra Wisla i Cracovia to kibice Hutnika wygina , to ja ci grzecznie zwracam uwage, ze gadasz jak pizda. Wg tej retoryki to juz dawno nas nie powinno byc , z wielu powodow, a pierwszy lepszy z brzegu to ten ze WC graja w ektraklasie. I dla mnie ta panika ktora siejesz jest niezrozumiala. Skoro jestes takim bacznym obserwatorem zmian w NH to chyba zauwazyles, ze malo kto sie przerzucal z tego powodu, ze ta druzyna gra lepiej a tamta gorzej.
Poza tym jakiekolwiek 'straty' badz 'zyski' zaleza przedewszystkim od nas samych, a nie od tego na ktorym stadionie gra Wisla czy Cracovia.
Dufio nie jestem pewien czy cie dobrze zrozumialem, ale ja kibicow WC mam w okolicy na codzien
.
Poza tym jakiekolwiek 'straty' badz 'zyski' zaleza przedewszystkim od nas samych, a nie od tego na ktorym stadionie gra Wisla czy Cracovia.
Dufio nie jestem pewien czy cie dobrze zrozumialem, ale ja kibicow WC mam w okolicy na codzien

jeszcze raz w kwestii oświetlenia. Zobaczcie na projekt stadionu Zagłębia Lubin http://video.google.pl/videosearch?hl=p ... &ct=title# tu nie ma żadnych słupów, oświetlenie jest z poziomu zadaszonych trybun. Myślę że podobna koncepcja na Suchych Stawach nie przeszkadzała by braciszkom.
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
stefan batory pisze:W swoim wczesniejszym poscie napisales, ze jak u nas zagra Wisla i Cracovia to kibice Hutnika wygina , to ja ci grzecznie zwracam uwage, ze gadasz jak pizda. (...)
Dufio nie jestem pewien czy cie dobrze zrozumialem, ale ja kibicow WC mam w okolicy na codzien.
Stefan, posłuchaj starszych....
Cały czas patrzysz na "nas" przez pryzmat grupy, która istnieje W TYM MOMENCIE.
Zarówno JOK jak i ja uczestniczymy w czynnym życiu kibicowskim od kilkunastu lat i widzimy, że aby grupa istniała i miała się dobrze MUSI być zapewniony dopływ nowych twarzy.
Zwrócono CI uwagę, że już teraz w Starej Hucie pojawiły się zarzewia niewiernych. Gra CiW u nas spowoduje pojawienie się kolejnych a w rezultacie ograniczenie dopływu narybku do naszych szeregów a zwiększenie liczebności wroga na naszym terenie.
Możesz sobie pisać że myślimy jak cioty, jak pizdy i co tam jeszcze chcesz, ale jest kilka osiedli w Nowej Hucie (i nie tylko), gdzie kibice Hutnika wyginęli albo zeszli do podziemi.