POCZYNANIA KLUBU zima 07/08
majlech pisze:"Dziennik Polski" w relacji z hutniczego oplatka wspomina o tym, ze prezes Gil "pochwalil sie umowa o wspolpracy z Wisla".
Glowne punkty wg. DP to:
- umozliwienie wislakom treningow na obiektach Hutnika
- mozliwosc wypozyczenia przez Hutnika zawodnikow niemieszczacych sie w kadrze Wisly
- prawo Wisly do pierwokupu pilkarzy odchodzacych z Hutnika.
Wie ktos moze cos wiecej na temat tej umowy?
No czadzik...
Fajnie, gdyby klub cos oficjalnie o tej umowie powiedzial - dziwne, ze nie zostala podpisana jakos oficjalnie.
Chcialbym sie dowiedziec, jakie korzysci bedzie z niej czerpac Hutnik?
Czy Wisla bedzie placic za korzystanie z obiektow Hutnika? Jesli tak to pewnie mniej niz za Skotniki, bo nie sadze, by z dobrego serca Wisla chciala wspierac finansowo Hutnika.
Prawo pierwokupu chyba niewiele zmienia - mam nadzieje, ze zapis jest tak skonstruowany, ze jesli pojawi sie oferta korzystniejsza, to Hutnik bedzie mogl ja wybrac...
No i chyba najmniej prawdopodobne - czyli wypozyczenia pilkarzy Wisly do Hutnika. Czy stac nas na placenie pensji pilkarzom z Reymonta?
Chcialbym sie dowiedziec, jakie korzysci bedzie z niej czerpac Hutnik?
Czy Wisla bedzie placic za korzystanie z obiektow Hutnika? Jesli tak to pewnie mniej niz za Skotniki, bo nie sadze, by z dobrego serca Wisla chciala wspierac finansowo Hutnika.
Prawo pierwokupu chyba niewiele zmienia - mam nadzieje, ze zapis jest tak skonstruowany, ze jesli pojawi sie oferta korzystniejsza, to Hutnik bedzie mogl ja wybrac...
No i chyba najmniej prawdopodobne - czyli wypozyczenia pilkarzy Wisly do Hutnika. Czy stac nas na placenie pensji pilkarzom z Reymonta?
no chyba go kompletnie pojebało
bedziemy teraz obozem treningowym wisly i do tego b eda mieli prawo do tego żeby od razu zabrac nam zawodnika jak im sie którys spodoba bo nie oszukujmy sie - tak bedzie
gorzej niz za kruka

Power =
n U 1. (authority, control)władza; in ~ u władzy: the party in ~ partia rządząca; balance of ~ równowaga sił. 2. (vigour, strength)moc, potęga, siła. 3. (ability, capacity) zdolność;
czyli mówiąc po prostu "NH Power" = Hutnik
n U 1. (authority, control)władza; in ~ u władzy: the party in ~ partia rządząca; balance of ~ równowaga sił. 2. (vigour, strength)moc, potęga, siła. 3. (ability, capacity) zdolność;
Poszperałem troche w necie i...
podobna sytuacja miała miejsce na lini Legia - Raków
Jak ktoś ma ochote to niech sobie poczyta opinie z forum
http://www.rakow.com.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=611&postdays=0&postorder=asc&start=0
podobna sytuacja miała miejsce na lini Legia - Raków
Jak ktoś ma ochote to niech sobie poczyta opinie z forum
http://www.rakow.com.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=611&postdays=0&postorder=asc&start=0
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo
-
Jeszcze trzeba wynegocjowac jakies darmowe bileciki dla tych z 10-tki, ktorzy chcieliby wpasc w wolne popoludnie poogladac swoich chlopcow z rezerw.
Juz raz takowa umowe mielismy z Wisla za czasow Popiolka, szybko sie z niej wycofano, mam nadzieje ze teraz bedzie podobnie bo moja stopa na SS nie powstanie dopoki znow bedziemy robc takie walki
A Rakow i Legia to inna bajka, przynajmniej nie derbowe kluby
No zjebali mi dzien
Juz raz takowa umowe mielismy z Wisla za czasow Popiolka, szybko sie z niej wycofano, mam nadzieje ze teraz bedzie podobnie bo moja stopa na SS nie powstanie dopoki znow bedziemy robc takie walki
A Rakow i Legia to inna bajka, przynajmniej nie derbowe kluby
No zjebali mi dzien
Warto jeszcze przypomniec, ze niedlugo podobne porozumienie zostanie podpisane pomiedzy Wisla a Lechia Gdansk. To wlasnie do walczacej o 1 lige Lechii trafia ci zawodnicy Wisly, ktorzy nie beda sie miescic w skladzie.
Jesli dodamy do tego, ze Wisla juz wystawila 18 pilkarzy na liste transferowa, sposrod ktorych kilku odejdzie przed runda wiosenna oraz fakt, ze Wisla musi utrzymac odpowiedni sklad dajacy szanse na walke w OE, PE i PP, Mlodej Ekstraklasie i jeszcze w rezerwach, to jasno widac, ze Wisla nie jest w stanie nam zaproponowac pilkarzy, ktorzy beda realnym wzmocnieniem Hutnika!
Pomijam juz stosunek pilkarzy Wisly do gry w Hutniku.
Jesli dodamy do tego, ze Wisla juz wystawila 18 pilkarzy na liste transferowa, sposrod ktorych kilku odejdzie przed runda wiosenna oraz fakt, ze Wisla musi utrzymac odpowiedni sklad dajacy szanse na walke w OE, PE i PP, Mlodej Ekstraklasie i jeszcze w rezerwach, to jasno widac, ze Wisla nie jest w stanie nam zaproponowac pilkarzy, ktorzy beda realnym wzmocnieniem Hutnika!
NH Power pisze:no chyba go kompletnie pojebało![]()
bedziemy teraz obozem treningowym wisly i do tego b eda mieli prawo do tego żeby od razu zabrac nam zawodnika jak im sie którys spodoba bo nie oszukujmy sie - tak bedzie
gorzej niz za kruka
Jak sie patrzy na to wszystko to ciarki po glowie przechodza.
Od dawna przeczuwalem ze tak bedzie: kompleks Suche Stawy rozbudowywano i dotowano nie dla nas przeciez.. Dojdzie do tego ze zabiora teren za jakies dlugi i KS Hutnik bedzie sobie istnial tylko na papierze.. A obiekty przejmie wislackie miasto..
Przeciez juz od jakiegos czasu mlodzi z rejmonta aklimatyzuja sie z naszym balonem.
CZYJ TO BYL POMYSL I DLACZEGO JAKIEGOS WISLAKA?
Czekam z niecierpliwoscia na wypowiedz PD w tej sprawie.
mamy jzu sympatyka Wisly w skladzie i ejst jednymz najlepszych u Nas..przyklada sie do gry i widac zaangazowanie u Niego wiec..poczekajmymajlech pisze:Warto jeszcze przypomniec, ze niedlugo podobne porozumienie zostanie podpisane pomiedzy Wisla a Lechia Gdansk. To wlasnie do walczacej o 1 lige Lechii trafia ci zawodnicy Wisly, ktorzy nie beda sie miescic w skladzie.
TEKLA pisze:mamy jzu sympatyka Wisly w skladzie i ejst jednymz najlepszych u Nas..przyklada sie do gry i widac zaangazowanie u Niego wiec..poczekajmymajlech pisze:Pomijam juz stosunek pilkarzy Wisly do gry w Hutniku.
Nie chodzi mi o to, kto komu kibicuje, bo to ma mniejsze znaczenie, ale o stosunek do gry w Hutniku - wystarczy poczytac publikowane wczoraj wypowiedzi, wislakow, ktorych ewentualnie dotyczyloby takie wypozyczenie - dla nich gra w 2 lidze, to jakas ostatecznosc. O 3 nawet nie bylo mowy.
ale Jari to wogole inna bajka - on jest wychowankiem i pomimo że kibicuje wiśle to do Hutnika też napewno ma sentyment i gdzieś tam go ma w sercu a jak przychodzi wiślak który przyszedł gdzies z piździawy i u nas ma grać z łaski to niech wypierdala
co to wogole za pomysł
coraz gorzej ... coraz gorzej załamć sie idze 

Power =
Już widzę jak wypożyczony do HKS-u zwiślak o nazwisku x, walczy do upadłego na zesłaniu. Myślicie że będzie mu się chciało grać o nic???? Dzisiaj będzie w Hutniku za pół roku wróci z wypożyczenia, jego to będzie walić 90minut i do domu. Gil kolejny grabarz Hutnika. A pisałem że tak będzie jak ogłosili nowego prezesa.....
Święta zjebane na maxa.
Święta zjebane na maxa.