Jak przechodziłem to wyjebywali kilkudziesięciometrowe drzewo koło mnie w okolicach kasy klubowej.
metal pisze:Raczej nie. Ale to moje prywatne zdanie.
bn pisze:Tematy dnia 7 VIII 2009
Czy Wisła i Cracovia będzie grac na stadionie Hutnika? rozmowa z prezesem klubu z Nowej Huty Andrzejem Oraczewskim
OŻÓG 1950 pisze:Oro moje wrażenie jest wrażeniem.
I mogę się mylić.
Nie znam osobiście, a widziałem tylko w TV.
I musisz się niestety przyzwyczaić, że Prezes będzie różnie komentowany.
A ja, jeżeli po czasie zobaczę, że się myliłem, że coś dobrze zadziałał, to przyznam się do błędu.
Niestety dla Ciebie, odkąd Prezesem jest tata, może być różnie na forum.
I podejrzewam, że nie raz będziesz się wkurzał.
Jest na świeczniku - różnie będzie komentowany.
viki pisze:OŻÓG 1950 pisze:Ponieważ klub nie dysponuje funduszami na ten cel, Miasto wyraziło gotowość udzielenia pożyczki, którą Hutnik zwróciłby w ciągu kilkunastu miesięcy - z wpływów za wynajem obiektu Cracovii i Wiśle.
???
To ile tak naprawdę Hutnik zarobi na tym graniu WC na Suchych Stawach kasy??? Bo wygląda to tak:
Montują na stadionie starą infrastrukturę. Nie chcę pisać, że robią wysypisko śmieci, bo to być może byłaby przesada, ale krzesełka, oświetlenie, daszek itd. są obiektywnie mocno zużyte - jak długo to może jeszcze spełniać wymogi techniczne/działać? Oświetlenie ma perspektywę istnienia do połowy 2012 roku, gdyż póżniej ma być rozebrane (ktoś podał w innym wątku, że jeżeli nie zrobi tego w terminie miasto, to Cystersi zrobią to na koszt Hutnika). Grzanej murawy nie będzie.
Podsumowując:
Pozwalamy WC grać na naszym stadionie. Co tydzień będziemy mieli pielgrzymki psiaków i pejsów przez nasze osiedla. Tysiące wlepek, zasprayowany stadion i (obym się mylił) jakiś istotny % straconego kibicowskiego narybku ze starych, hutniczych osieli na korzyść WC. Ileś tam bójek i innych szarpaczek w okolicach stadionu. Kibice WC na pewno też chętniej zaczną jakieś akcje hools na "nie swoim" stadionie, gdzie efektem mogą być: straty w mieniu i zamknięty stadion (pytanie: tylko dla drużyny, której kibice wszczęli burdy, czy dla wszystkich?).
Co za to otrzymujemy?
Pożyczkęktórą spłacimy miastu Kraków z płatności za grę otrzymanych od WC. Ciekawe na ile opiewa pożyczka, a jakie będą wpływy? Oby się na koniec nie okazało, że kasy na spłatę pożyczki zabraknie. To już oczywiście ekstremalna sytuacja, ale patrząc na to co wyczynali w poprzedniach latach włodarze naszego klubu, wcale nie taka niemożliwa. Czy wpływy będą na tyle wyższe od kwoty pożyczki, że gdy miasto nie rozbierze masztów, to będziemy mieli kasę na ich usunięcie? Bo Cystersi czekać nie będą.
Koniec końców, będziemy mieli sklecony naprędce "licencjonowany na ekstraklasę stadion", zrealizowany przy użyciu wyeksploatowanych materiałów, ze świadomością, że "ma to jakoś wytrzymać te dwa-trzy lata". Kwota z wynajmu ma zabezpieczyć pożyczkę od miasta Kraków.
Równocześnie władze naszego klubu nie planują awansu sportowego naszej drużyny, która uzasadniałby jak najszybsze dostosowanie Suchych Stawów do wymogów ekstraklasy.
To ja się pytam: PO CO TO WSZYSTKO???
Bardzo PROSZĘ Informację o pilne pozyskanie komentarza Zarządu do tej sytacji! PROSZĘ!