Suche Stawy to NASZ dom NIE do wynajęcia

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » pt sie 07, 2009 2:06 pm

dach już jest u nas, krzesełka już białe zamontowane 3 sektorki (takie jak litery na krzesełkach) czyli praca wre :lol:

Jak przechodziłem to wyjebywali kilkudziesięciometrowe drzewo koło mnie w okolicach kasy klubowej.

1950N-H

Postautor: 1950N-H » pt sie 07, 2009 4:39 pm

w dzienniku polskim jest ciekawy artykul odnosnie samozaplonu pisze tez w nim miedzy innymi o tym ze zostalo juz zamontowanych 400 bialych krzeselek o tym ze montaz oswietlenia juz sie zaczol i co najciekawsze to jest to ze Hutnik nie ma kasy na modernizacje wiec miasto pozyczylo kase i w ciagu 6 miesiecy mamy ja zwrucic a WC maja grac od polowy wrzesnie do listopada
CHWDP JEBANYM KATOM/"Przypomnij sobie jak kiedyś byłeś gumiorem, odłóż sprzęt walcz z honorem"

pawelhks

Postautor: pawelhks » pt sie 07, 2009 5:47 pm

Prezes Oraczewski w tematach dnia po Kronice.

Powiedzial:
-jest podpisany list intencyjny z Wisla nt gry Wisly u nas
- tocza sie rozmowy z Pasami
- nie wiadomo ile zarobi klub bo to tajemnica handlowa (tak odniosl sie do info, ze HKS zarobi 200 TPLN)
- wierzy, ze kibice HKS zaakceptuja gre W i C na SS
- to korzystne dla W i C, ze beda graly u nas, bo wiecej kibicow obejrzy ich mecze i Hutnik bedzie z tego cos mial
- szkoda spalonych krzeselek
- nasze barwy sa bialo - niebieskie :shock:
- dzis spotkal sie razem ze Szmytem z kopaczami, ktorzy postawili ultimatum, ze do 10.08.2009 maja byc uregulowane zaleglosci - zyczyl pilkarzom udanego sezonu

Moje wrazenia: albo gosc byl stremowany, albo ja sobie inaczej wyobrazam reprezentanta klubu, ktory walczy o swoje.
I nawet moja laska skomentowala jego ubior ala kurwa niewiadomo co.

Awatar użytkownika
jarekb

Postautor: jarekb » pt sie 07, 2009 6:52 pm

metal pisze:Raczej nie. Ale to moje prywatne zdanie.

Ja tam nie mam zbyt wiele do gadania, ale może przydał by sie jakis transparencik ?! Chętnie sie dorzuce na tak szczytny cel ... zarząd musi wiedzieć ze nie jest sam w tym klubie !!
Wqriwia mnie propaganda w mediach - niech sobie te wszystkie graty w d... wsadzą a nie mówią jaki to wielki prezent od miasta :/

A z innej beczki dziś smigalem po alejach i zagladnałem pod stadion Cracovii - juz dwa maszty są na ziemi. Nie chcieli mnie wpuscic bo bali sie ze jestem z prasy ;) ale i tak coś cyknałem z telefona ... lada chwila możemy sie spodziewac transportu do nas.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bn

Postautor: bn » pt sie 07, 2009 8:47 pm

TVP Kraków

Tematy dnia 7 VIII 2009
Czy Wisła i Cracovia będzie grac na stadionie Hutnika? rozmowa z prezesem klubu z Nowej Huty Andrzejem Oraczewskim

Na Hutniku spłonęły krzesełka Pasów 5 VIII 2009
Spłonęło 1,5 tys. krzesełek, które zdementowane ze stadionu Cracovii miały być zainstalowane na obiekcie Hutnika

bn

Postautor: bn » pt sie 07, 2009 9:08 pm

bn pisze:Tematy dnia 7 VIII 2009
Czy Wisła i Cracovia będzie grac na stadionie Hutnika? rozmowa z prezesem klubu z Nowej Huty Andrzejem Oraczewskim

Nie jestem zwolennikiem reguły, że cel uświęca środki. Mimo to na razie wszystko wskazuje na to, że dzięki spłonięciu tych krzesełek ktoś zainteresował się losem Hutnika.

Według mnie, duże podziękowania należą się też p. red. Iwonie z TVP Kraków za podjęcie tematu i jasne zaprezentowanie stanowiska kibiców Hutnika. Broniono nas, jak nigdy w TVP Kraków - może dlatego, że p. red nie jest z redakcji sportowej. :) Tego dotychczas bardzo brakowało - w mediach słyszeliśmy tylko czasem o protestach mieszkańców NH.

Wydaje mi się, że Prezes chyba też był nieco zaskoczony zestawem pytań. Zamiast standardowych, co robi by udostępnić Suche Stawy Pasom i Wiśle, nagle jest pytany, co z tego będzie miał klub, kibice i czy warto się sprzedawać dla nędznych 200 tys. Przypadkiem, widzowie dowiedzieli się, że Hutnik Kraków miał mieć zbudowany zamiast planowanej prowizorki nowoczesny stadion.

Podsumowując, przeprowadzenie tego wywiadu przez TVP Kraków uważam za duży pozytyw.
Ostatnio zmieniony pt sie 07, 2009 9:36 pm przez bn, łącznie zmieniany 1 raz.

lucero

Postautor: lucero » pt sie 07, 2009 9:15 pm

Abstrahując od całego tematu, Oraczewski nie wypadł źle. Gdyby tam sie pojawil taki Szmit, to zapewne zaczełoby się od badyci podpalili krzeselka, barw Hutnika nie znam ale chyba biało czerowne, daszek z Cracovii jest extra a modernizacji obiekt juz nie potrzebuje bo bedzie wygladl git

Za sam wywiad (te barwy to pewnie trema :) ) mały plus, bn ma rację ze poprowadzony tez bardzo madrze przez prowadzącą. Teraz redakcja sportowa wpadnie jej do kanciapy i przedstawi, że należało atakować subkulture Kiboli :)
Ostatnio zmieniony pt sie 07, 2009 9:18 pm przez lucero, łącznie zmieniany 1 raz.

94HKSNH

Postautor: 94HKSNH » pt sie 07, 2009 10:38 pm

Po pierwsze spalilo sie ok. 800 krzeselek a nie 1500. 1500 to wogole przywiezli na Hutnika. Po drugie sprawa awansu przy stoliku byla juz komentowana. Dzwonili z PZPN, z pytaniem czy jak by byla mozliwosc to bysmy chcieli, a nie jasna deklaracja. Fakt faktem ze montaz czerwonych krzeselek na trybunie gosci byl by idiotyzmem, ale z tego co mi wiadomo to te krzeselka nie mialy byc uzyte. Pilkarze ostatnio strajkowali co oczywiscie pogorszylo atmosfere w klubie i nie wyszli na trening. Tyle sprostowan z mojej strony:)
Ostatnio zmieniony pt sie 07, 2009 10:40 pm przez 94HKSNH, łącznie zmieniany 1 raz.

Oro

Postautor: Oro » pt sie 07, 2009 10:52 pm

Ech, czego by ktokolwiek nie powiedział Wam i tak będzie źle:

- jak dowiadujesz się trzy godziny wcześniej, że masz zaproszenie do tv, to czasu, żeby cokolwiek przygotować jest trochę mało

- jak Szmyt wbija się przed kamerę non-stop pełniąc funkcję rzecznika, to pewnie jest i bardziej otrzaskany z kamerą i z takimi występami, dajcie żyć, toż to debiut był

- rozmowa cały czas toczyła się koło tych nieszczęsnych czerwonych krzesełek, barwy na stadionie są biało - niebieskie (ilość krzesełek niebieskich wyblakniętych wystarczająco, aby uważać je za błękitne, mieści się w granicach pomijalnego błędu statystycznego) i o tym była mowa.

- każdy ma prawo odebrać występ jak chce. Prezes na pewno flegmatykiem nie jest. Żeby zobaczyć flegmatyka, to na ex - prezesa Presaka trzeba spojrzeć jak na model :)

- Bez obaw, najbardziej zależy mu na Hutniku, a gra WC na Suchych Stawach to środek do poprawienia klubowi bytu. Trudno, prezes musi się kierować rachunkiem ekonomicznym, a nie emocjonalnym, to jest spółka i jeżeli nie zrobi wszystkiego, co konieczne, aby zarobić choć złotówkę więcej (a niestety gra WC może to zapewnić), to nazywa się to niegospodarność i za to idzie się do ciupy.

- Podana w programie kwota 200 tysięcy nie została przez prezesa wyśmiana tylko dlatego, że na wizji to nie wypada.

- Flegma, niezdecydowanie, ciepłe kluchy... Nazywajcie to jak chcecie, ja bym to nazwał dyplomacją. Co miał powiedzieć? Że Cupiał to eSBek, Filipiak kutwa, a miasto leci w chuja? No, wtedy to na pewno wszystko i ze wszystkimi by załatwił. Zawsze lepiej powiedzieć cztery słowa za mało, niż o jedno za dużo.

- Według opinii policji jest ona w stanie wszystko cacy zabezpieczyć. Ale o tym to mówił Szmyt w materiale, który leciał w głównym wydaniu Kroniki.

Awatar użytkownika
KonradHKS

Postautor: KonradHKS » pt sie 07, 2009 10:54 pm

1500 to wogole przywiezli na Hutnika. [/quote]

ze 2 razy tyle minimum.

Oro

Postautor: Oro » pt sie 07, 2009 11:29 pm

OŻÓG 1950 pisze:Oro moje wrażenie jest wrażeniem.

I mogę się mylić.

Nie znam osobiście, a widziałem tylko w TV.

I musisz się niestety przyzwyczaić, że Prezes będzie różnie komentowany.

A ja, jeżeli po czasie zobaczę, że się myliłem, że coś dobrze zadziałał, to przyznam się do błędu.

Niestety dla Ciebie, odkąd Prezesem jest tata, może być różnie na forum.

I podejrzewam, że nie raz będziesz się wkurzał.

Jest na świeczniku - różnie będzie komentowany.

Nie no, kiedy się wkurzam, to się wkurzam, ale teraz ja sobie komencik na langsamie pełnym, a Ty mi tu tak Ożogu z taką imputacją wstrętną :)

To ja wiem, ze będzie różnie komentowany, byle by był komentowany merytorycznie. Odniosłeś takie, a nie inne wrażenie -> OK, nikogo nie zwyzywałeś, nikogo nie obraziłeś, jedziemy z dyskusją dalej i wsio.

Ja sobie tylko pozwoliłem - wiedząc, że mogło to nie wyglądać tak, jak Tato sam chciałby, żeby wyglądało (małe otrzaskanie w takich sytuacjach) - przybliżyć nieco to tak, jak miało wyglądać. Ale mówię Wam, nie zdajecie sobie sprawy, jak szybko leci te 7 czy 8 minut programu, kiedy się jest na miejscu.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pn sie 10, 2009 12:58 am

Na Hutniku zagra Ekstraklasa

Przygotowanie terenu pod montaż oświetlenia już się rozpoczął. W najbliższych tygodniach stadion zostanie przygotowany do wymogów licencyjnych. Jak zapewnia Zarząd Infrastruktury Sportowej, najprawdopodobniej od połowy września Ekstraklasa wróci do Krakowa, a mecze będą rozgrywane na stadionie Hutnika.

Jest szansa, że od połowy września Cracovia i Wisła będą rozgrywać mecze piłkarskiej ekstraklasy w Krakowie. Szczęśliwego finału doczekała się bowiem sprawa finansowanego przez Miasto montażu oświetlenia na stadionie Hutnika. „Miasto dysponuje prawomocnym pozwoleniem na budowę z klauzulą natychmiastowej wykonalności i nic już nie stoi na przeszkodzie, by rozpocząć prace” - mówi Krzysztof Kowal, dyrektor Zarządu Infrastruktury Sportowej. Zadaniem zajmie się firma Elektropaks z Puław, która instalowała oświetlenie m.in. na stadionach: żużlowym w Lesznie oraz piłkarskich Lechii Gdańsk i GKS Katowice. 6 sierpnia wykonawca przejął plac budowy na Suchych Stawach. W czasie, gdy na stadionie Hutnika będą montowane maszty oświetleniowe, przeniesione z modernizowanego stadionu Cracovii, nowohucki klub ma przystosować stadion do wymogów licencyjnych Ekstraklasy SA. Zainstalowane zostaną monitoring i krzesełka, powstanie częściowe zadaszenie trybun, sektor dla dziennikarzy, stanowiska telewizyjne, przy wejściach zamontowane będą kołowrotki. Ponieważ klub nie dysponuje funduszami na ten cel, Miasto wyraziło gotowość udzielenia pożyczki, którą Hutnik zwróciłby w ciągu kilkunastu miesięcy - z wpływów za wynajem obiektu Cracovii i Wiśle. (M).
Data komunikatu: 2009-08-07

Źródło: www.krakow.pl

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pn sie 10, 2009 7:31 am

Prezent od pasów

Obrazek

Oro

Postautor: Oro » pn sie 10, 2009 11:38 am

viki pisze:
OŻÓG 1950 pisze:Ponieważ klub nie dysponuje funduszami na ten cel, Miasto wyraziło gotowość udzielenia pożyczki, którą Hutnik zwróciłby w ciągu kilkunastu miesięcy - z wpływów za wynajem obiektu Cracovii i Wiśle.

???

To ile tak naprawdę Hutnik zarobi na tym graniu WC na Suchych Stawach kasy??? Bo wygląda to tak:

Montują na stadionie starą infrastrukturę. Nie chcę pisać, że robią wysypisko śmieci, bo to być może byłaby przesada, ale krzesełka, oświetlenie, daszek itd. są obiektywnie mocno zużyte - jak długo to może jeszcze spełniać wymogi techniczne/działać? Oświetlenie ma perspektywę istnienia do połowy 2012 roku, gdyż póżniej ma być rozebrane (ktoś podał w innym wątku, że jeżeli nie zrobi tego w terminie miasto, to Cystersi zrobią to na koszt Hutnika :shock: ). Grzanej murawy nie będzie.

Podsumowując:

Pozwalamy WC grać na naszym stadionie. Co tydzień będziemy mieli pielgrzymki psiaków i pejsów przez nasze osiedla. Tysiące wlepek, zasprayowany stadion i (obym się mylił) jakiś istotny % straconego kibicowskiego narybku ze starych, hutniczych osieli na korzyść WC. Ileś tam bójek i innych szarpaczek w okolicach stadionu. Kibice WC na pewno też chętniej zaczną jakieś akcje hools na "nie swoim" stadionie, gdzie efektem mogą być: straty w mieniu i zamknięty stadion (pytanie: tylko dla drużyny, której kibice wszczęli burdy, czy dla wszystkich?).

Co za to otrzymujemy?

Pożyczkę :shock: którą spłacimy miastu Kraków z płatności za grę otrzymanych od WC. Ciekawe na ile opiewa pożyczka, a jakie będą wpływy? Oby się na koniec nie okazało, że kasy na spłatę pożyczki zabraknie. To już oczywiście ekstremalna sytuacja, ale patrząc na to co wyczynali w poprzedniach latach włodarze naszego klubu, wcale nie taka niemożliwa. Czy wpływy będą na tyle wyższe od kwoty pożyczki, że gdy miasto nie rozbierze masztów, to będziemy mieli kasę na ich usunięcie? Bo Cystersi czekać nie będą.

Koniec końców, będziemy mieli sklecony naprędce "licencjonowany na ekstraklasę stadion", zrealizowany przy użyciu wyeksploatowanych materiałów, ze świadomością, że "ma to jakoś wytrzymać te dwa-trzy lata". Kwota z wynajmu ma zabezpieczyć pożyczkę od miasta Kraków.
Równocześnie władze naszego klubu nie planują awansu sportowego naszej drużyny, która uzasadniałby jak najszybsze dostosowanie Suchych Stawów do wymogów ekstraklasy.

To ja się pytam: PO CO TO WSZYSTKO???

Bardzo PROSZĘ Informację o pilne pozyskanie komentarza Zarządu do tej sytacji! PROSZĘ!

Odpowiem Ci jak prawnik: Z taką pożyczką i w takim kształcie różne rzeczy można zrobić, zależało to będzie tylko od woli i koncepcji pożyczkobiorcy i pożyczkodawcy. Co do zniszczeń, dymów, etc. zasugerowałem Zarządowi (mam taką możliwość ), żeby w ewentualnej umowie zawarta była klauzula, że za najmniejsze zadrapanie czy wrogi rysunek na Suchych Stawach WC zapłacą z własnej kasy. Wtedy powinno im zależeć na pełnym spokoju. Z tego co wiem prezes Oraczewski odniósł się do tej kwestii bardzo pozytywnie, oby tylko ta łajza Szmyt nie był problemem, bo to typ co najmniej podejrzany, jeśli nie pies z pejsami.

No i pozostaje wierzyć, że miasto raz wprowadzi w czyn swoje deklaracje o kompletnej, nowoczesnej przebudowie Suchych Stawów. Wszyscy w Kronice słyszeliśmy - w 2011 roku ma być na to 40 milionów.

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » pn sie 10, 2009 11:44 am

A jesienią słyszeliśmy w Kronice Krakowskiej że wiosną 2009 Wisła zagra na Suchych Stawach...
A żeby było jeszcze weselej:
http://hutnik-krakow.pl/show.php?id=35&id_przetarg=1
Polecam uwadze szczególnie rzuty stadionu - dostępne w pdfach.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!