Kto za Kasperczyka???

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

Awatar użytkownika
BOBASBK

Postautor: BOBASBK » sob lip 01, 2006 1:09 pm

Trudne rozstanie z Sermakiem
W Zembrzycach niechętnie chcą się rozstać z trenerem Sermakiem, ale przeszkód nie robią. Przedwczesne okazały się informacje o odejściu trenera Andrzeja Sermaka z Garbarza Zembrzyce i objęciu posady szkoleniowca w Szczakowiance Jaworzno. Niewykluczone jednak, że do tego dojdzie.
- Faktycznie taką opcję rozważam, ale żadna konkretna decyzja jeszcze nie zapadła. Podejmę ją dopiero po wyborach nowych władz w Szczakowiance, gdy będzie wiadomo, kto będzie prezesem. Trudno przecież rozmawiać na ten temat z działaczami, którzy kończą swoją kadencję. Poza tym znam ludzi w tym klubie i nie ukrywam, że swoją decyzję uzależniam także od tego, kto obejmie funkcje prezesa. Myślę, że lepiej jest współpracować z ludźmi, z którymi się rozumie - twierdzi trener Sermak.
Wybory w Szczakowiance były zaplanowane na wczoraj. Do niedzieli sytuacja powinna się wyjaśnić. - Chciałbym dać sobie jeszcze 2 dni do namysłu i ewentualnie w tym czasie dograć jeszcze szczegóły. Najpierw jednak czekam na wyniki wyborów władz klubu w Jaworznie - powtarza szkoleniowiec.

Byłby to jego powrót do Szczakowianki, z którą kilka lat temu odnosił sukcesy, awansując w ciągu 3 lat z "okręgówki" do I ligi. W tej ostatniej nie dostał już jednak szansy poprowadzenia drużyny.

Przez ostatnie pół roku trenował również z powodzeniem Garbarza. Przejął zespół w trudnej sytuacji, ale znakomita wiosna w wykonaniu piłkarzy z Zembrzyc pozwoliła im utrzymać się w zreorganizowanej IV lidze. Garbarz zdobył na wiosnę 30 punktów, wygrywając 9 spotkań. Tylko dwukrotnie schodził z boiska pokonany. Andrzej Sermak pełnił w tym klubie rolę grającego trenera, stając się prawdziwym postrachem małopolskich bramkarzy, szczególnie przy stałych fragmentach gry.

W Zembrzycach pewnie niechętnie będą chcieli się rozstać z takim szkoleniowcem. - Jestem po rozmowie z prezesem Karlakiem. Mam zapewnienie z jego strony, że nie będzie robił żadnych przeszkód. Obaj byliśmy zgodni, że współpraca między nami układała się bardzo dobrze, a jej potwierdzeniem tego jest wynik drużyny - dodaje Andrzej Sermak.

Źródło: Dziennik Polski
TO DAJE TROCHE DO MYŚLENIA NA TEMAT JAK ZARZĄD HUTNIKA CHCIAŁ POZYSKAĆ SERMAKA !!! POZDRAWIAM
Hutnik Kraków

Junior

Postautor: Junior » sob lip 01, 2006 5:41 pm

TO DAJE TROCHE DO MYŚLENIA NA TEMAT JAK ZARZĄD HUTNIKA CHCIAŁ POZYSKAĆ SERMAKA !!! POZDRAWIAM

Sermak powiedział zarządowi że jest już dogadany ze Szczakowianką i propozycja z Hutnika go nie interesuje. A że teraz mówi co innego...jego sprawa
"Hutniczy chłopie bądź na Topie"

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » śr lip 05, 2006 3:26 pm

Nie wypowiadałem sie za bardzo w tym temacie, bo po prostu nie miałem zielonego pojęcia, kto to jest trener Kruk itd. Trudno więc cokolwiek mówić.

Dziś jednak zobaczyłem jak ten Pan wygląda i wiem, że to raczej powierzchowna ocena, jednak no rzeczywiście wygląda na sympatycznego pana, a naszym piłkarzom przydałaby się twardsza ręka...

http://www.hutnik-krakow.pl/show_foto.p ... _kruk.jpg#

ZMK

Postautor: ZMK » śr lip 05, 2006 4:04 pm

A czy ktoś wie o której jutro będzie trening :?:
Hutnik Jagiellońskie
>>JKG<<

Obrazek

Awatar użytkownika
BOBASBK

Postautor: BOBASBK » śr lip 05, 2006 8:15 pm

admin pisze:Na prośbę SWSwNH Suche Stawy zamieszczamy treść listu otwartego do p. Prezesa Władysława Handziuka.

Admin.

Stowarzyszenie Wspierania Sportu
w Nowej Hucie „Suche Stawy”
Ul Klasztorna 2 - Willa Rogozińskich
31-979 Kraków
SucheStawy@Hutnik.krakow.pl

Do: Pana Prezesa Sportowej Spółki Akcyjnej Hutnik Kraków –
Władysława Handziuka

Stowarzyszenie Wspierania Sportu w Nowej Hucie „Suche Stawy” wyraża swoje głębokie zaniepokojenie informacją, iż jedyną braną obecnie pod uwagę kandydaturą na posadę trenera drużyny seniorów jest osoba p. Ryszarda Kruka.
Jesteśmy glęboko przekonani, że warsztat trenerski p. Ryszarda Kruka, Jego ugodowy charakter, nie gwarantują postępu sportowego drużyny. Naszym zdaniem młody, perspektywiczny zespół, jakim jest Hutnik potrzebuje „silnej ręki” trenera, który
w odpowiedni sposób zapanuje nad temperamentami i ambicjami poszczególnych piłkarzy.
Wiemy, iż p. Ryszard Kruk jest trenerem z wieloletnim doświadczeniem, jednak jego ostatnie osiągnięcia – degradacja rezerw T.S. Wisła z trzeciej ligi, nie dają podstaw do optymizmu.
Ponadto mamy świadomość faktu, że p. Ryszarda Kruk jest osobą silnie związaną
z innym krakowskim klubem. Wielokrotnie używal pod adresem osób z naszego, hutniczego środowiska pogardliwego określenia „gumiory”. Zatwierdzenie kandydatury p. Ryszarda Kruka z pewnością spowoduje gwałtowne protesty nowohuckich kibiców. Wierzymy, że władze Hutnik Kraków SSA w poszukiwaniu osób godnych piastowania tak zaszczytnego stanowiska będą kierowały się nie tylko względami finansowymi i zażyłością kandydata
z Czlonkami Rady Nadzorczej. Proponujemy wzięcie pod rozwagę kandydatur innych trenerow jak choćby zasłużony dla hutniczych barw p. Robert Orłowski.

Z hutniczym pozdrowieniem;

Członkowie Stowarzyszenia Wspierania Sportu w Nowej Hucie „Suche Stawy”

Do wiadomości:
- Redakcja „Głos – Tygodnik Nowohucki”
- Redakcja „Dziennika Polskiego”
- Redakcja „Gazety Wyborczej”
- Redakcja portalu www.nowahuta.org.pl
- Redakcja portalu www.Hutnik.krakow.pl

Widze że Stowarzyszenie ma MOCNĄ pozycje w klubie i się z waszym zdaniem liczą .Nie wiedziałem że tak bardzo bo ja jestem na UBOCZU !!!!!!! POZDRAWIAM
Hutnik Kraków

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » czw lip 06, 2006 8:55 am

BOBASBK pisze:Widze że Stowarzyszenie ma MOCNĄ pozycje w klubie i się z waszym zdaniem liczą .Nie wiedziałem że tak bardzo bo ja jestem na UBOCZU !!!!!!! POZDRAWIAM
a po czym wnioskujesz ze stow ma mocną pozycje w klubie? po tym ze napisalo list protestacyjny? po czym wnioskujesz ze licza sie ze zdaniem stow w klubie? po tym ze napisalo list protestacyjny?

Awatar użytkownika
BOBASBK

Postautor: BOBASBK » pt lip 14, 2006 11:20 pm

HDS pisze:
BOBASBK pisze:Widze że Stowarzyszenie ma MOCNĄ pozycje w klubie i się z waszym zdaniem liczą .Nie wiedziałem że tak bardzo bo ja jestem na UBOCZU !!!!!!! POZDRAWIAM
a po czym wnioskujesz ze stow ma mocną pozycje w klubie? po tym ze napisalo list protestacyjny? po czym wnioskujesz ze licza sie ze zdaniem stow w klubie? po tym ze napisalo list protestacyjny?

Widze że twoja odpowiedź na nute ironi bo moja też taką miała , robicie dobrą robote w SWSwNH a cała RADA I ZARZĄD MA TO W DUPIE !!!!!!!!!
Hutnik Kraków

Krzycho

Postautor: Krzycho » pt lip 14, 2006 11:25 pm

bo wladze ma ten ktory ma wiekszosc akcji, czy tak trudno to zrozumiec ?

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » sob lip 15, 2006 1:11 am

BOBASBK pisze:
HDS pisze:

Widze że twoja odpowiedź na nute ironi bo moja też taką miała , robicie dobrą robote w SWSwNH a cała RADA I ZARZĄD MA TO W DUPIE !!!!!!!!!
prosze Cie - bez takich - nie robicie tylko jak juz co to robia...

Krzycho pisze:bo wladze ma ten ktory ma wiekszosc akcji, czy tak trudno to zrozumiec ?
a stow ma wiekszosc? lol czegos chyba nie wiem

Krzycho

Postautor: Krzycho » sob lip 15, 2006 9:55 am

HDS pisze:
BOBASBK pisze:
HDS pisze:

prosze Cie - bez takich - nie robicie tylko jak juz co to robia...

Krzycho pisze:bo wladze ma ten ktory ma wiekszosc akcji, czy tak trudno to zrozumiec ?
a stow ma wiekszosc? lol czegos chyba nie wiem

odnosi sie to do "RADA I ZARZĄD MA TO W DUPIE !!!!!!!!"
ma to w dupie bo to nie stowarzyszenie ma wiekszosc akcji