Hutnik Kraków - Avia Świdnik

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

Hutnik_Skarpa

Hutnik Kraków - Avia Świdnik

Postautor: Hutnik_Skarpa » ndz lis 06, 2005 3:52 pm

Już w piątek o godzinie 13:00 jeden z ważniejszych meczów w tym sezonie.
Jeżeli chcemy się utrzymać w czołówce na koniec rundy jesiennej to nie możemy tego meczu przegrać. Na pewno będzie ciężko ale wierze, że uda nam się wygrać i zadomowić się w czołówce przed rundą rewanżową. Szkoda że nie udało nam się dzisiaj wygrać z Pogonią bo wtedy ten mecz byłby meczem o 2, barażowe, miejsce w tabeli. Ale i tak jest dobrze więc nienarzekajmy :) .
Co wy myślicie o naszych szansach w ostatnim meczu Hutnika w rundzie jesiennej?

Pamiętajcie wyniki typujemy w Koglu :wink:

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » ndz lis 06, 2005 4:07 pm

Wydaje mi sie ze to bedzie najciezszy mecz z dotychczasowych . Avia wraz z bardzo dobrym Pranagalem tu przyjedzie tylko po zwyciestwo by wskoczyc na fotel lidera .
Licze po cichutku ze nasi zdolaja zremisowac :(
bedzie bardzo ciezko

Marcin_SuchaBeskidzka

Postautor: Marcin_SuchaBeskidzka » ndz lis 06, 2005 5:05 pm

Sytuacja jest taka, że faktycznie ten mecz zadecyduje o sytuacji przed rundą wiosenną:

Zwycięstwo - ścisły kontakt z czołówką, potwierdzenie faktu, że pomimo nienajlepszej gry Hutnik umie po prostu zdobywać punkty, a to jest najważniejsze; runda nadspodziewanie dobra, zaskakująca i pozwalająca mieć nadzieję na włączenie się do walki o awans pod warunkiem utrzymania składu i niezbyt wielkich wzmocnień zimą;

Remis - kontakt z czołówką na tyle bliski, że pozwalający jeszcze na myśl o emocjach w rundzie wiosennej, choć jednak na tyle daleki, że jakiekolwiek nadzieje muszą być bardzo stonowane poprzez świadomość realiów, w jakich jest Hutnik; w sumie runda dobra - z takim składem wynik na pewno pozytywny;

Porażka - dowód na to, że ambicją i walką do końca nie da się osiągnąć wszystkiego, gdy dochodzi do meczów z rywalami silnymi i walczącymi o najwyższe cele; raczej koniec nadziei na włączenie się do walki o awans, choć i tak pretensji za tą rundę do piłkarzy raczej mieć nie można.

Gdybym miał typować - to postawiłbym chyba na remis... Tak czy owak, niezależnie od ostatniego meczu i jeszcze przed końcowymi podsumowaniami jednego jestem już raczej pewny - tym razem na Hutniku się nie zawiodłem. Punktów nie ma o wiele więcej niż rok temu o tej porze, ale ocena zespołu jest diametralnie inna i to niezależnie od wyniku meczu z Avią.

Awatar użytkownika
Michas

Postautor: Michas » ndz lis 06, 2005 5:44 pm

Ja natomiast jestem pewny że Hutnik nie przegra.
Postawiłbym na remis bezbramkowy,ale po cichu licze na zwycięstwo.
I tak jak Marcin napisałeś po niedużych wzmocnieniach i solidnym przygotowaniu zimą,biorąc pod uwagę także to że Hutnik radzi sobie zawsze lepiej wiosną naprawde możemy sie włączyć do walki.
Jak nie w tym sezonie to już w następnym.Bo naprawde ja mam już dość tej 3 ligi.
Może sie nie znam ale wydaje mi sie że coraz lepiej jest w Hutniku i powoli trzeba ten zespół szykować do walki o wyższą klase rozgrywek
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!

Marcin_SuchaBeskidzka

Postautor: Marcin_SuchaBeskidzka » ndz lis 06, 2005 6:29 pm

telipinus pisze:Jak dla mnie Avia wcale nie jest taka silna.

Tu się zgadzam. Jakoś wydaje mi się, że jest to jednak łatwiejszy przeciwnik niż np. Stal Rz. czy Motor.

Michas, z tą wiosną to prawda, tyle że wynikało to z tego, że Hutnik wiosną grał już o pietruszkę...

Oro

Postautor: Oro » ndz lis 06, 2005 7:33 pm

Zwycięstwo nas Avią jest konieczne, jeśli się chce marzyć o usadowieniu się w czołówce i ewentualnej walce na wiosne. Po wzmocnieniach jakichs jednakowoz. I zgodze sie z Marcinem, ze ilosc punktów moze zadowalac, choc jest to, moim zdaniem, wynik lepszy niz gra. A i tak matwię się, czy dwa punkty stracone z Kolejarzem nie beda odbijały się czkawką po ostatniej kolejce.

Awatar użytkownika
raval

Postautor: raval » ndz lis 06, 2005 8:14 pm

Hutnik w meczach z mocnymi drózynami przegrał chyba tylko z Motorem, Tłokami i więc nienalezy się tej Avii tak obawiac.Ja osobiscie mam nadzieje ze Hutniik wygra przynajmniej dwoma bramkami a nie jak dotychczas jedną :)

tommyl

Postautor: tommyl » ndz lis 06, 2005 8:27 pm

Te 3 pkt które możemy zdobyć w piątek - to nie tylko punkty, które nas umocnią w czołówce - ale mogą nam otworzyć droge ku lepszej przyszłości!

Będzie łatwiej "marketingowcowi" podjąć jakiekolwiek rozmowy z ewentualnymi, potencjalnymi sponsorami!

Ale by zdobyć te 3 pkt to trzeba zagrać zdecydowanie lepiej niż w Leżajsku!!!
Obrazek Obrazek

KTO KOCHA TEN WIERZY - TYLKO Hutnik!!!

Awatar użytkownika
ciach_bamboocha

Postautor: ciach_bamboocha » ndz lis 06, 2005 8:38 pm

bezapeacyjnie najwazniejszy mecz rundy

mysle że MUSIMY sie zmobiizowac zrobic dobry doping!
bedzie oprawa czy nie bedzie, wpadną przyjezdni czy nie-jeden chuj! mamy zrobic wszystko zeby Hutnicy ten mecz wygrali. jesli nie wygramy to mamy w tym sezonie pozamiatane
Obrazek

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pn lis 07, 2005 5:20 pm

Szczerze mówiąc, to remis będzie dobry. Avia jest za mocna na nas. Mam nadzieję, że nie utopimy. Chociaż z drugiej strony może w końcu wyjdzie im taki konkretny mecz...

BarteKSH

Postautor: BarteKSH » pn lis 07, 2005 5:27 pm

Kurde jak patrze na ostatnie mecze u nas to może być b.ciężko :( ale trzeba wierzyć

Fan Hutnika

Postautor: Fan Hutnika » pn lis 07, 2005 5:28 pm

Chcialem tylko dodac bo zapewne kilka osob jest w przekonaniu o meczu w sobote ze gramy
PIATEK o godz 13,00 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

giovanni

Postautor: giovanni » pn lis 07, 2005 5:52 pm

no właśnie a dlaczego mecz nie jest w sobote? Chyba większość sobota by lepiej pasowała (szczególnie tym którzy pracują) ... i jeszcze ta godzina 13 :evil:
- Hutnik NOWA HUTA -

Awatar użytkownika
raval

Postautor: raval » pn lis 07, 2005 6:04 pm

11 Listopada Polska odzyskała niepodległośc :D

suchystaw50

Postautor: suchystaw50 » pn lis 07, 2005 8:31 pm

giovanni pisze:no właśnie a dlaczego mecz nie jest w sobote? Chyba większość sobota by lepiej pasowała (szczególnie tym którzy pracują) ... i jeszcze ta godzina 13 :evil:

w sobote wiecej osob bedzie pracowalo
Suche Stawy-
były ryby
są piłkarze