Mozliwa inna nazwa klubu niż Hutnik ??

Tematy piłkarskie (do 2010 r.)

Moderatorzy: dUfio, majlech

SIMON NH

Mozliwa inna nazwa klubu niż Hutnik ??

Postautor: SIMON NH » śr sty 11, 2006 7:46 pm

Tak sie zastanawiam czy zaakceptowalibiscie zmiane Hutnik na jakas inna??Wiadomo ze wszyscy chcemy sponsora najlepiej bogatego i chojnego.
On moze zaproponowac np zmiane nazwy klubu!Taka sytuacja zaistniala np w GKS KATOWICE i zmiana nazwy na DOSPEL KATOWICE..Wiele zespolow w lidze siatkarskiej (GRZEŚKI KALISZ), koszykarskiej (AZOTY UNIA), żużlowej (LOTOS)musiala w nazwie klubu umiescic tytuł strategicznego sponsora.
Ja jakos cieżko moge sobie wyobrazić aby chodzić na ISPAT Kraków czy MITTAL NOWA HUTA...

:arrow: PS: Temat czysto teoretyczny :!:
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard

sikorek_nh

Postautor: sikorek_nh » śr sty 11, 2006 7:55 pm

O bez kitu :shock:

Np. Orlen Kraków

A bardziej możliwe jak podał poprzednik Mittal Kraków ! Jak najbardzie nie wyobrażalne przeze mnie !
Hutnik 1950 KRAKÓW.

Awatar użytkownika
Cato

Postautor: Cato » śr sty 11, 2006 9:09 pm

NIGDY
być HUTNIKIEM to być najgorętszym
ten kawałek męczy niekumatych

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » śr sty 11, 2006 9:10 pm

Wolałbym siedzieć w tej 3 lidze jako Hutnik Kraków niż grać w 1 jako Hutnik MITTAL STEEL POLAND KRAKOW :?
Obrazek

Awatar użytkownika
patria

Postautor: patria » śr sty 11, 2006 9:24 pm

Moim zdaniem nie mozna pozbyc się najważniejszego w naszej nazwie czyli Hutnik, a czy pomięcdzy Hutnik a KRAKÓW w gazetach ukazywalo by sie np MITTAL to chuj z tego. Dla nas zawsze Hutnik będzie HUTNIKIEM. A tak powaznie to czy uważacie że Korona wstydzi sie kolportera - pewnie nie bo graja jak graja na wiosne bedą miec najnowoczesniejszy stadion w Polsce i ich kibicowski potencjal zdecydowanie się rozrósł od czasow III ligi. pozdr
ZDROWIE DZIEWIĘĆDZIEŚIĘCIU OŚMIU BUTCHERSÓW!!!

ZicoNpL

Postautor: ZicoNpL » śr sty 11, 2006 9:32 pm

Nie ma innej opcji TYLKO Hutnik !! żadna zmiana nazwy nie wchodzi w rachube !!
J**** Policje Tylko Bóg Nas Może Sądzić
Hutnik KrAkóW

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » śr sty 11, 2006 9:41 pm

Ja zgadzam się z Patrią dla mnie Hutnik zawsze bedzie Hutnik , ja mają nam dać milion pln ,w zamian za włożenie nazwy mittal pomiędzy Hutnik a Kraków , to uważam to za dobry biznesowy deal pozdro
BOG Z Nami, chuj z Nimi.
Oldschool Fan

1979

Postautor: 1979 » śr sty 11, 2006 10:19 pm

Tylko Hutnik Krakow a jezeli zmiana nazwy to jedynie na Hutnik Nowa Huta
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

HZA_Hutnik

Postautor: HZA_Hutnik » śr sty 11, 2006 10:25 pm

Ja też z tym się zgadzam. Przesadą byłaby zmiana barw. Choć zawodnicy Hutnika nigdy do tych barw zbytnio przywiązani nie byli (i nie mówię o zawodnikach a o kompletach strojów). Mecz z Sigmą to miedziane koszulki, sporo czasu w pierwszej lidze to żółte stroje, niedawno czerwone lub nawet w meczu z Kolejarzem czy Sanokiem biało-czerwone (lub te nowe biało-czarne). Mamy w końcu dwa odróżniające się kolory - biały i niebieski i takie dwa komplety powinny być przygotowane. Tak więc po przemyśleniu pewnie i tak bym przeżył. A jeśli ktoś ma sypnąć kaską to czemu nie... dla nas i tak to będzie Hutnik.

Sytuacja byłaby jak na Baskecie - zawodnicy mają napisane na dresach Basket, na tablicy jest Basket (choć czasem i Hutnik), a na trybunach doping dla Hutnika i kibice w szalach Hutnika. Zawodnicy identyfikują się z Hutnikiem. I to jest najważniejsze, a to że w tabeli w Dzienniku Polskim pojawi się inna nazwa to chyba niezbyt istotne.

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » śr sty 11, 2006 10:25 pm

PennyWise pisze:Ja zgadzam się z Patrią dla mnie Hutnik zawsze bedzie Hutnik , ja mają nam dać milion pln ,w zamian za włożenie nazwy mittal pomiędzy Hutnik a Kraków , to uważam to za dobry biznesowy deal pozdro
To czemu Real nie ma Real Siemens Madryt?Albo hmm Manchester Vodafone United?Ja tam nie byłbym zadowolony ze zmiany nazwy, ale nie nam o tym decydować
Obrazek

HaKaeS

Postautor: HaKaeS » śr sty 11, 2006 10:59 pm

BuA SPW pisze:
PennyWise pisze:Ja zgadzam się z Patrią dla mnie Hutnik zawsze bedzie Hutnik , ja mają nam dać milion pln ,w zamian za włożenie nazwy mittal pomiędzy Hutnik a Kraków , to uważam to za dobry biznesowy deal pozdro
To czemu Real nie ma Real Siemens Madryt?Albo hmm Manchester Vodafone United?Ja tam nie byłbym zadowolony ze zmiany nazwy, ale nie nam o tym decydować

Bo tylko chyba w Polsce jest taka mania na zmiany nazw klubów. Sponsorzy wiedzą, że kluby będące w trudnej sytuacji finansowej i mające nóż na gardle, zgodzą się na wszystko - a im to będzie na rekę, bo później w gazetach i wiadomościach ich firma będzie dodatkowo reklamowana.

Przypuszczam, że wspomniane przez Ciebie - Siemens i Vodafone nie śmiałyby nawet poddać takiej propozycji tym klubom, bo odrazu by uzyskały podziękowania i zobaczyli wyjście.
Obrazek

Awatar użytkownika
PennyWise

Postautor: PennyWise » śr sty 11, 2006 11:08 pm

BuA SPW pisze:

Wiesz Real czy M.utd ma o wiele wieksza pozycje marketingowa jako Real niz jako Real Siemens , my niestety mamy malutka i dla ewentualnego sponsora , to fakt nie do przecenienia,pozdro
BOG Z Nami, chuj z Nimi.

Oldschool Fan

BuA SPW

Postautor: BuA SPW » śr sty 11, 2006 11:14 pm

PennyWise pisze:
BuA SPW pisze:

Wiesz Real czy M.utd ma o wiele wieksza pozycje marketingowa jako Real niz jako Real Siemens , my niestety mamy malutka i dla ewentualnego sponsora , to fakt nie do przecenienia,pozdro
Ale Hutnik ma na pewno większą pozycję marketingową jako Hutnik niż jako Hutnik Mittal Steel Poland.
HaKaeS pisze:Bo tylko chyba w Polsce jest taka mania na zmiany nazw klubów. Sponsorzy wiedzą, że kluby będące w trudnej sytuacji finansowej i mające nóż na gardle, zgodzą się na wszystko - a im to będzie na rekę, bo później w gazetach i wiadomościach ich firma będzie dodatkowo reklamowana.

Przypuszczam, że wspomniane przez Ciebie - Siemens i Vodafone nie śmiałyby nawet poddać takiej propozycji tym klubom, bo odrazu by uzyskały podziękowania i zobaczyli wyjście.
Tu się z Tobą jestem w stanie zgodzić, ale pieniądze pieniędzmi, a historia i godność historią i godnością, pieniądze są ważne, ale nie za wszelką cenę.
Obrazek

Awatar użytkownika
raval

Postautor: raval » czw sty 12, 2006 12:05 am

Tylko w Polsce panuje taki zejabany zwyczaj zmieniania nazw klubów-jest to chore i w normalnych krajach jest to nie do przyjęcia, niestety większosc polskich prezesów to buce(patrz Hutnik Nowa Huta) :D

Awatar użytkownika
NoFaHuTaNeFeRdAJ I.C.

Postautor: NoFaHuTaNeFeRdAJ I.C. » czw sty 12, 2006 12:44 am

Zmienianie nazw klubow w celach reklamowych i marketingowych to czysta patologia. Udowadnia sie w ten sposob ze historie , tradycje i kibicow danej druzyny ma sie poprostu w d...e.