PRZEBUDOWA STADIONU <KONIECZNOŚĆ>

Akcje i pomysły marketingowe.
Przetargi, reklamy, sponsoring.
Public Relations. Gorące newsy ze Sportowej S.A.

Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa

lucero

Postautor: lucero » śr sie 12, 2009 11:45 am

BIMBER pisze:ta koparka pewnie robi wykopy pod instalacje oświetlenia albo fundamenty słupów... miło widziec że coś sie dzieje abstrahując od polityki zysków i strat... :)

Tak, szczególnie ze nam wjebia krzeselka na H

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » śr sie 12, 2009 11:46 am

lucero pisze:

Na H przebywa ostatnio 8 osób - po prostu staniemy na schodkach.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

BIMBER

Postautor: BIMBER » śr sie 12, 2009 1:01 pm

metal pisze:
lucero pisze:

Na H przebywa ostatnio 8 osób - po prostu staniemy na schodkach.

jak cywilizowani ludzie :D
BIEDA NIGDY NIE JEST SMUTNA

gooryl

Postautor: gooryl » czw sie 20, 2009 10:52 pm

dzis byłem na ESS zliczyłem ze mamy 1232 zydowskie krzesełka po 5 rzedów z prawej i lewej strony naszych "Hutnik" i po 2 (prawa jak i lewa) dodatkowe rzedy od strony Attaku

ogolnie to rozkminiałem ile sie zmiesci krzesełek na cały stadion i wyszło mi mniej wiecej 4500 zawsze wydawało mi sie ze zmiesciło by sie ich duzo wiecej :P
Przy Arce wierne jest Przy Arce HKS !!!

ZMK

Postautor: ZMK » śr sie 26, 2009 2:56 pm

http://i32.tinypic.com/2q8svwg.jpg
Prace przy pierwszym słupie
Hutnik Jagiellońskie
>>JKG<<

Obrazek

Awatar użytkownika
KoKoNH

Postautor: KoKoNH » śr sie 26, 2009 3:32 pm

Obrazek

nie będzie zasłaniało :roll:

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » ndz wrz 13, 2009 4:09 pm

Lokalizacja masztów jest zgodna z projektem stadionu w stylu angielskim - kiedy stadion będzie się składał z 4 trybun to maszty nie będą zasłaniały.
Przekonają się o tym już nasze wnuki.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

BIMBER

Postautor: BIMBER » ndz wrz 13, 2009 4:12 pm

wklejta który jakieś zdjęcia z tego co sie na stadionie dzieje

Awatar użytkownika
Kosoviak

Postautor: Kosoviak » ndz wrz 13, 2009 4:40 pm

BIMBER pisze:wklejta który jakieś zdjęcia z tego co sie na stadionie dzieje

zmian dużych nie ma, jedynie więcej krzesełek.
A tak wogóle to aby zobaczyć co się dzieje, najlepiej jest przyjść na najbliższy mecz, a nie śledzić wyniki tylko na necie.
Mam swój rozum i swoje sympatie!!

Hutnik & DYNAMO % JASTRZĘBIE & MAGDEBURG

Awatar użytkownika
marek centrum c

Postautor: marek centrum c » ndz wrz 13, 2009 5:49 pm

Kosoviak pisze:

A tak wogóle to aby zobaczyć co się dzieje, najlepiej jest przyjść na najbliższy mecz, a nie śledzić wyniki tylko na necie.

wole sledzić wyniki w domu niż na meczu patrzeć na pro krzesełka i "remont" obiektu.
Obrazek

Rybak

Postautor: Rybak » ndz wrz 13, 2009 6:46 pm

i takich kibiców nam trzeba ! :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosoviak

Postautor: Kosoviak » ndz wrz 13, 2009 6:58 pm

marek centrum c pisze:
Kosoviak pisze:

wole sledzić wyniki w domu niż na meczu patrzeć na pro krzesełka i "remont" obiektu.

Od 10 Lat SUCHE STAWY TO MÓJ CAŁY SWIAT !

To chyba ten Twój tekst nie jest adekwatny do tego co napisałeś wyżej.
No chyba że chodzi o Hutnika? :)
Mam swój rozum i swoje sympatie!!

Hutnik & DYNAMO % JASTRZĘBIE & MAGDEBURG

Awatar użytkownika
marek centrum c

Postautor: marek centrum c » ndz wrz 13, 2009 7:34 pm

Kosoviak pisze:
marek centrum c pisze:
Kosoviak pisze:

Od 10 Lat SUCHE STAWY TO MÓJ CAŁY SWIAT !

To chyba ten Twój tekst nie jest adekwatny do tego co napisałeś wyżej.
No chyba że chodzi o Hutnika? :)

o Hutnika. a Suche Stawy jak byś zauwazył zmieniły sie ostatnio. .
Obrazek

BIMBER

Postautor: BIMBER » ndz wrz 13, 2009 10:18 pm

Kosoviak pisze:

to była jakas aronia do mnie? skąd wiesz ze akurat siedze w domu, akurat ze względu na remont pewnie rusze dupe no bo przecie nie po to zeby grajków oglądać :)

bn

Postautor: bn » śr paź 21, 2009 9:58 pm

Dziennik Polski pisze:Budowa stadionu Wisły może zostać przerwana

INWESTYCJE. Jest zagrożenie, że piłkarski obiekt przy ulicy Reymonta nie będzie gotowy do czerwca

Budowa stadionu Wisły przebiega w szybkim tempie. Może się jednak okazać, że zostanie zatrzymana. Jeżeli w budżecie nie znajdzie się dodatkowe 29,8 mln zł, to wykonawca może przerwać prace i żądać od miasta odszkodowania. Radni z Komisji Budżetowej uważają, że inwestycji potrzebny jest audyt i na razie nie godzą się na skierowanie na nią dodatkowych środków.

- Budowa stadionu Wisły nie powinna być rozgrzebana, ale nie powinna być też studnią bez dna, w której nikną wszystkie nasze oszczędności. Jeżeli się okazuje, że był przetarg na około 280 mln zł, a teraz trzeba dołożyć kolejne prawie 30 mln zł i urząd mówi, że to nie koniec, to warto się przyglądnąć temu jak są wydawane miejskie pieniądze - mówi radny Bogusław Kośmider. - Albo się to skończy tym, że za miesiąc przyznamy pieniądze, ale będziemy wiedzieli, kto za to odpowiada, albo za pół roku przyjdzie NIK i CBA i będzie inna rozmowa. Ja nie chcę w tym brać udziału - dodaje radny Kośmider.

Potrzebę dodatkowych prac na stadionie za 29,8 mln zł zgłosił wykonawca, firma Polimex-Mostostal. Odpowiedzialny za inwestycję ZIKiT wystąpił więc aby brakujące środki pozyskać z pieniędzy zaoszczędzonych na przetargach drogowych. Dlaczego trzeba dopłacić do inwestycji? Okazuje się, że po wizytacji przedstawicieli UEFA trzeba było w czasie realizacji wprowadzić zmiany projektowe, dotyczące rozgęszczenia podpór budowanych trybun oraz konstrukcji obiektu w celu lepszego zagospodarowania przestrzeni pod trybunami. Jest również konieczność przełożenia instalacji, ponieważ nie znalazł się inwestor prywatny gotowy wykonać podziemne parkingi w sąsiedztwie stadionu. Przy budowie trybuny zachodniej wyszło również, że warunki geologiczne wymagają budowy ścianki szczelinowej głębiej niż zakładano. - Audyt UEFA był rok temu, a później był przetarg - zaznacza radny Kośmider. - Musimy się temu wszystkiemu przyjrzeć i zażyczyliśmy sobie zewnętrznego audytu. Pytamy jak przeprowadzane są przetargi w Krakowie, że nagle pojawia się potrzeba dorzucania milionów do inwestycji - mówi Małgorzata Jantos, przewodnicząca Komisji Budżetowej. - Wygląda na to, że ta inwestycja została źle rozeznana i teraz mamy tego efekty. Prawie cała Komisja Budżetowa głosowała za tym, aby przeprowadzić audyt, który wykaże, czy prawie 30 mln zł należy skierować na tę inwestycję - podkreśla radny Bolesław Kosior. Wiceprezydent Tadeusz Trzmiel wyjaśnia: - W trakcie realizacji budowy zmieniły się warunki i są potrzebne dodatkowe środki. Mamy stanowisko wykonawcy, że w przypadku niezrealizowania w tym roku prac dodatkowych, będzie żądał od miasta odszkodowania za przestój. Gdyby do tego doszło, to opóźni się termin zakończenia budowy zaplanowany na czerwiec 2010 roku. Wszyscy liczą na to, że Wisła będzie już mogła grać na stadionie w europejskich pucharach od lipca przyszłego roku. Nie będzie to możliwe jeżeli prace zostałby przerwane.

Za przekazaniem brakujących środków na budowę stadionu Wisły był radny Dariusz Olszówka, który tak uzasadnia swoją decyzję: - Inwestycję trzeba skontrolować i rozliczyć, ale nie możemy sobie pozwolić na opóźnienia, jeżeli jest już przyjęty harmonogram realizacji i uzgodniony termin zakończenia prac.

(TYM)

ptymczak@dziennik.krakow.pl

Według mnie należy wykorzystać na korzyść Hutnika wyżej wymienioną sytuację.

Moim skromnym zdaniem Zarząd HKSSA powinien teraz wystąpić, powołując się na analogię, o to by wznowić projekt budowy nowego stadionu według wygranego projektu znajdującego się na stronie HKSSA o kosztorysie 40 mln zł, a "brakujące środki pozyskać z pieniędzy zaoszczędzonych na przetargach drogowych" zgodnie z pomysłem ZIKiT-u (należy przytoczyć w piśmie te słowa). Można dopisać, że ze względu na recesję w sektorze budowlanym koszt ten może być nawet mniejszy. Jako alternatywę, niech miasto zrealizuje przynajmniej projekt ekonomiczny (wyceniony na 20 mln zł a może być nawet mniej). Wyobrażam sobie, że pismo powinien przygotować Zarząd HKSSA, a poprzeć Stow. SS. Opcjonalnie można by zdobyć poparcie jakichś radnych, może być dzielnicowych, jeśli się znajdą, jak nie to nie, byle wysłać możliwie szybko, bo jest dobry czas.

Według mnie tak właśnie należy zrobić. A po co, skoro "miasto nas nie lubi i i tak nic to nie da"?

Nie dlatego by liczyć, że nagle jednak zbudowany zostanie nowy stadion, tylko po to, bo można zebrać bardzo ważne punkty dla HKS w toczącej się grze, a powody-cele są cztery:

1) Przy wymienionej kwocie 40 mln zł za stadion i ew. dodatkowych 30 mln zł dla TSW, marne kilkaset tys. za prace na stadionie Hutnika wydaje się śmiesznie małe i można je spokojnie wydać. Znika argument o braku środków.
2) Właściwy projekt nowego stadionu wyjdzie z czeluści na światło dzienne - wystarczą, że opiszą go media.
3) Dobry temat dla przychylnych nam dziennikarzy: "Kolejne 30 mln zł dla TSW, a Hutnik dogorywa".
4) Kontynuacja medialnej ofensywy - przydatne dla ew. nowego klubu działającego jako stowarzyszenie.

Wykonanie pomysłu jest trochę trudniejsze niż samo napisanie go przeze mnie na klawiaturze, ale licząc na dobrą wolę i dyskusję, podrzucam pomysł.