Robin pisze:Faktem jest że jak nie znajdziemy sponsora, to te wszystkie hale, kompleksy sportowe, modernizacje, projekty będzie można o dupe obić!
Obudźcie się! Rozglądnijcie! Nie tylko my robimy modernizacje: krzesełka, ogrodzenia, boiska. Wszystkie kluby 1 i 2 ligowe w tej kwestii są kilka lat przed nami. Oni zrobili to lata temu.
Jedno co trzeba i to wszyscy, którzy mogą z tytułu pełnionych funkcji to skupić się na jednym: na szukaniu sponsora, zwłaszcza w kierunku Mittala. A jak przyjdzie sponsor to całą kosmetykę można dorobić, a jesli nie to i bez niej sie obędzie.
Człowieku!! To Ty się obudź, rozglądnij...

Sam napisałeś, że inne kluby są daleko przed nami z infrastrukturą. Powiedz mi zatem, jakich chcesz użyć argumentów, żeby skłonić kogoś do sponsorowania Hutnika??
"A jak przyjdzie sponsor to całą kosmetykę można dorobić" - przecież to niedorzeczne!! To tak, jakbyś będąc właścicielem basenu naszczał do wody i powiedział: jak przyjdą ludzie i będą się kąpać, to się wodę wymieni. Tylko mi powiedz kto przyjdzie?? Bo do pływania w szczynach to zbyt wielu chętnych nie znajdziesz. Podobnie sponsorzy wolą nie dopłacać do infrastruktury jeśli nie muszą i naturalne jest, że będą woleli wkładać kasę w te kluby, które jak sam napisałeś "w tej kwestii są kilka lat przed nami".

Druga sprawa: coś się tak tego marabuta Mittala uczepił?? Po co wszyscy się mają skupić na "szukaniu sponsora, zwłaszcza w kierunku Mittala", jak w kierunku Mittala to nie trzeba nikogo szukać... A szukać trzeba bo marabut nam nic nie da (zresztą pisałem o tym trochę wcześniej), ale czy nie ma innych firm?? Są przecież zupełnie niedaleko: rozlewnia Coca Coli w Staniątkach, czy producenci okien z Niepołomic i okolicy: Oknoplast, DFB. Są również w samej Nowej Hucie inne zakłady niż tylko huta: np. Philip Morris (choć tutaj nie wiem czy prawo zezwala na reklamowanie fajek), EC Kraków czy hipermarkety, oraz całe mnóstwo innych, pomniejszych przedsiębiorstw. Jak więc widzisz, możliwości jest bardzo wiele, ale nikt nie przyjdzie do Hutnika, jeżeli nie będzie miał warunków.
Podsumowując:"całą kosmetykę" trzeba najpierw zrobić, żeby myśleć o sponsorach, a nie odwrotnie. Może nie jest to sprawa najważniejsza, ale na pewno pomocna w rozmowach z ewentualnymi sponsorami, bo mnie się wydaje, że to te Twoje poszukiwania "będzie można o dupe obić" jeśli nie będzie zaangażowania ze strony takich ludzi jak MT, którzy robią co mogą, żeby zmodernizować SS.