ISPAT ...

Akcje i pomysły marketingowe.
Przetargi, reklamy, sponsoring.
Public Relations. Gorące newsy ze Sportowej S.A.

Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa

Awatar użytkownika
BOBASBK

Re: BEZ ZLUDZEN

Postautor: BOBASBK » czw paź 12, 2006 2:17 pm

Skrzydlaty pisze: W niczym nie przeszkadzalo nam to miec nadziei na zaangazowanie sie hindusow w nasza nowohucka pilke.

P.S. A tak nota bene, to wolalbym zeby Mittal nie WYKUPYWAL calego naszego klubu razem z "ogrodzeniem i psem straznika"
- ... Ja marze po prostu o DOBRYM SOLIDNYM KONTRAKCIE

Tą nadzieje to mamy już prawie od 5 lat.
Całego z ogrodzenie nie wykupią bo tereny należą do miasta !!!!!
A o solidmym kontrakcie to prawda możesz sobie pomarzyć !!!!!!!
Hutnik Kraków

Awatar użytkownika
Skrzydlaty

Re: BEZ ZLUDZEN

Postautor: Skrzydlaty » czw paź 12, 2006 3:26 pm

BOBASBK pisze:Tą nadzieje to mamy już prawie od 5 lat.

No to bardzo ciekawe co napisales, bo Mittal (jeszcze jako "LNM Holdings N.V.") przejal nasz kombinat niecale 3 (slownie: trzy!) lata temu - a dokladniej 27 pazdziernika 2003. Wiec bardzo Cie prosze, jesli cos piszesz to przemysl najpierw czy masz racje...

BOBASBK pisze:Całego z ogrodzenie nie wykupią bo tereny należą do miasta !!!!!

No i co z tego ze naleza do miasta... A co sie stalo z nasza hala? - miasto za "psi grosz" oddalo ja Tomexowi. Wiec nie boj sie... - gdyby tylko Hindusi sypneli groszem, to "Majchrowski & Company" sprzedali by nas bez zmruzenia oka!
Nasi radcy rzadza nawet tam gdzie nie maja do tego prawa: ot chocby przyklad Cracovii, ktorej stadion jeszcze do niedawna lezal na terenach nalezacych do zakonu siostr Norbertanek, a o maly wlos nie rozgoscilo sie tam na dobre zaproszone przez naszych radnych "Iveco". Coz wiec dopiero w naszej sytuacji... - nawet nie moglibysmy w takiej sytuacji powiedziec "ale"...

BOBASBK pisze:A o solidmym kontrakcie to prawda możesz sobie pomarzyć !!!!!!!

No i marze! - bo wole marzyc i wierzyc, niz calymi miesiacami wylewac swoje zale i frustracje w tym rozrosnietym do granic niemozliwosci temacie.

A tak w ogole kolego BOBASBK, to odpowiadajac na czyjes slowa i poglady, uzywaj troche mniej wykrzyknikow. Nie wiem co chciales nimi wyrazic... - nakrzyczec na mnie, czy co? :roll:

Wyluzuj Wasc troche...

Awatar użytkownika
BOBASBK

Postautor: BOBASBK » czw paź 12, 2006 3:40 pm

Hute kupili 3 lata temu a negocjowali nowi własciciele prawie 2 lata....
a tak wogóle to jestem wyluzowany i przestałem wylewać żale na forum. :lol:
Hutnik Kraków

Awatar użytkownika
Kosoviak

Postautor: Kosoviak » czw paź 19, 2006 12:27 pm

Do moich rąk trafiło dzisiejsze wydanie "echo miasta" i jestem w szoku. zawsze takie gazety interesowały sie klubami z błon a tu na 1 stronie wzmianka o naszych kopachach "dobra gra Hutnika"
Napisali o Naszych ciekawie. Oczywiscie o naszym teoretycznym sponsorze tez ktory pare dni temu wykupił 98% udzialów w CSKA Sofia (za 14 mln euro) Kiedy nasi możni Panowie zainteresuja sie bardziej druzyna z Huty?? Mam nadzieje ze nastapi to najpozniej po rozegraniu dwóch ostatnich meczów. I przy dobrym wietrze zajecia 1 miejsca na koniec rundy!!

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » czw paź 19, 2006 12:58 pm

http://krakow.echomiasta.pl/artykuly.ph ... uly_id=101

Oto link do artykułu Kosoviaka.
Pozdrawiam :)

Fan Hutnika

Postautor: Fan Hutnika » czw paź 19, 2006 2:44 pm

"Tyle, że na zapleczu ekstraklasy są wyższe wymagania finansowe. I znów jak bumerang powraca temat sponsora... "

Wlasnie i to ostatnie zdanie podsumowuje wszystko
Mamy dobra druzyne i wyniki ale nie ma pieniedzy wiec dopoki .....
3 liga nie jest zla :)

HaKaeS

Postautor: HaKaeS » pt lis 17, 2006 4:13 pm

Obrońca Lecha Poznań i reprezentacji Polski Marcin Wasilewski znalazł się podobno na celowniku bułgarskiego CSKA Sofia.

Trener wicemistrza Bułgarii, Płamen Markow, wysłał do Brukseli swojego asystenta Angela Czerwenkowa, aby ten na żywo zweryfikował umiejętności "Wasyla". Bułgarzy poszukują bowiem prawego obrońcy i Polak w ich rankingu potencjalnych zakupów zajmuje jedno z pierwszych miejsc. Nie przejmują się nawet sumą odstępnego - ponad pół miliona euro za kadrowicza Beenhakkera.

Od kilku tygodni bułgarskie media donoszą bowiem, że nowym właścicielem klubu zostanie indyjski magnat finansowy, Pramodh Mittal. Hindus, który za przejęcie zespołu ma zapłacić 14 milionów euro, nie liczy się z pieniędzmi. To jeden z najbogatszych ludzi na świecie, w Bułgarii jest m.in. właścicielem huty metalu.

Trenerzy CSKA Sofia mają znaleźć piłkarzy, najlepiej reprezentantów krajów, którzy pomogą odzyskać drużynie mistrzowski tytuł i w nowym sezonie zagrać w elitarnej Lidze Mistrzów. Czy zatem hinduski bogacz sięgnie po Wasilewskiego?
Obrazek

Awatar użytkownika
Robin

Postautor: Robin » czw gru 14, 2006 8:13 pm

Myślę, że warto wrzucić, bez komentarza tylko fakt:

Wyczytałem w paru gazetkach:

Koncert Mittal na terenie Polski zwolni 3000 pracowników do końca 2007 roku.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw gru 14, 2006 9:38 pm

Robin pisze:Myślę, że warto wrzucić, bez komentarza tylko fakt:

:lol: :lol: :lol:
Może chodzi o jakiś koncert koncernu dla swoich 3 tysięcy najlepszych pracowników? Jakieś indyjskie klimaty... :lol:

ozzy

Postautor: ozzy » czw gru 14, 2006 10:06 pm

JOK_NH pisze:
Robin pisze:Myślę, że warto wrzucić, bez komentarza tylko fakt:

:lol: :lol: :lol:
Może chodzi o jakiś koncert koncernu dla swoich 3 tysięcy najlepszych pracowników? Jakieś indyjskie klimaty... :lol:

Jok może się załapiecie na Support... :lol:

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt gru 15, 2006 4:55 pm

No, razem z Game Over, będzie nowohucko-indyjski klimat :lol:

marketing

Postautor: marketing » pt lut 16, 2007 1:02 pm

Na posiedzenie (07.02) Rady Nadzorczej Spółki Hutnik Kraków przygotowałem kilka propozycji jak reanimować rozmowy pomiędzy klubem a koncernem (m.in. powszechna akcj zbierania podpisów pod apelem popierającym wsparcie Hutnika przez MSP).
Idee te nie zostaną zrealizowane, ponieważ informacje jakie posiadają członkowie Rady Nadzorczej (a to oni faktycznie prowadzą lobbing w Katowickiej centrali Mittal) dają im podstawy do przekonania, że sprawa jest przesądzona już po naszej myśli.

vitoss

Postautor: vitoss » pt lut 16, 2007 1:11 pm

Czyli mozemy liczyc na jakies pienadze ?? tzn Wsparcie finasowe

Awatar użytkownika
Raven

Postautor: Raven » pt lut 16, 2007 1:37 pm

marketing pisze: dają im podstawy do przekonania, że sprawa jest przesądzona już po naszej myśli.

czy przypadkiem pomiędzy słowem "już" a słowem "po" nie brakuje słowa "NIE" ?

Jeśli Mittal ma nas faktycznie wreszcie konkretnie wesprzeć to wspaniale i niesamowicie ale dlaczego to miało by przeszkadzać w jakiejkolwiek akcji lobbingowej/marketingowej.
Przecież od "dają im podstawy" do "jest już podpisane" to dystans jak stąd do wieczności :roll:

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pt kwie 06, 2007 2:58 pm

marketing pisze:Na posiedzenie (07.02) Rady Nadzorczej Spółki Hutnik Kraków przygotowałem kilka propozycji jak reanimować rozmowy pomiędzy klubem a koncernem (m.in. powszechna akcj zbierania podpisów pod apelem popierającym wsparcie Hutnika przez MSP).
Idee te nie zostaną zrealizowane, ponieważ informacje jakie posiadają członkowie Rady Nadzorczej (a to oni faktycznie prowadzą lobbing w Katowickiej centrali Mittal) dają im podstawy do przekonania, że sprawa jest przesądzona już po naszej myśli.

MYŚLĘ, ŻE POWYŻSZA SYTUACJA, TO DOBRY PRZYKŁAD, IŻ ROZMOWY I RÓŻNE AKCJE NALEŻY PROWADZIĆ NON STOP:

Za przyciąganie do Krakowa nowych inwestycji odpowiada w Krakowie ponad dwustu urzędników. Ich ostatnie "osiągnięcie" to przepłoszenie do Wrocławia internetowego giganta, firmy Google.

Na pocieszenie zostanie nam jedynie niewielkie, zatrudniające góra kilkadziesiąt osób, centrum badawczo-rozwojowe, które od kilku miesięcy działa już w kamienicy przy ul. Krupniczej. Ale główna inwestycja Google w Polsce zostanie ulokowana we Wrocławiu. W stolicy Dolnego Śląska pracę znajdzie nie kilkadziesiąt, a kilkaset osób.

- Centrum w Krakowie spadło wam jak manna z nieba. A Wrocław ciężko walczył o ten sukces. Dość powiedzieć, że jeden z wrocławskich urzędników osobiście pojechał do siedziby firmy w kalifornijskim Mountain View oraz europejskiej centrali w Dublinie, by lobbować za swoim miastem. Goście z Google byli we Wrocławiu dziesięć razy - opowiada o przyczynach klęski Krakowa osoba z Ministerstwa Gospodarki, znająca kulisy negocjacji z internetowym potentatem.

Przedstawiciele Krakowa przyjęli delegację Google jedynie dwa razy. Z naszych informacji wynika też, że do rozmów byli przygotowani o wiele słabiej niż samorządowcy z Dolnego Śląska. ("Na pytania odpowiadaliśmy drogą mejlową i telefoniczną, a odpowiedzi udzielaliśmy w przeciągu dwóch dni" - przyznał w rozmowie z "Gazetą" Marcin Kopeć, zastępca dyrektora wydziału strategii i rozwoju miasta). Zamiast pofatygować się do Kalifornii, prezydent Jacek Majchrowski wysłał do zarządu Google list.

"Idee te nie zostaną zrealizowane, ponieważ informacje jakie posiadają członkowie Rady Nadzorczej dają im podstawy do przekonania, że sprawa jest przesądzona już po naszej myśli." <= TAKIE MYŚLENIE MOŻE OKAZAĆ SIĘ ZGUBNE.