Hutnik Kraków za pieniądze miasta
Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa
druga strona
W porównaniu znaszym obecnym stadionem:
- w miejsce łuku od strony boiska wielofunkcyjnego tam gdzie stoi zegar, zadaszona trybuna
- zegar przenosi się na przeciwległą trybune
- znika "mostek" koło klatki gości
- budynek klubowy i krzesełka "Hutnik" zostają bez zmian poza zadaszeniem
Jedyna wada to likwidacja sektora H ....
Wiąże się to z priorytetami miasta, czyli z kolejnością realizacji inwestycji pod EURO2012.
500 tys.pln na 2008 zaplanowana w celu sporządzenia dokumentacji (projekty,zezwoleni,dokumentacja techniczna) niezbędnej do rozpoczęcia prac (światło,pawilon,zadaszenie,krzesełka).
Budżet na kolejne lata przewiduje na HKS większe środki, już przeznaczone na "namacalne" prace.
500 tys.pln na 2008 zaplanowana w celu sporządzenia dokumentacji (projekty,zezwoleni,dokumentacja techniczna) niezbędnej do rozpoczęcia prac (światło,pawilon,zadaszenie,krzesełka).
Budżet na kolejne lata przewiduje na HKS większe środki, już przeznaczone na "namacalne" prace.
Ciekawe ile z tych 0,5 mln trafi w obiekty Hutnika, a ile do kieszeni SSA? 80 tys? 150 tys? a może 230 tys? Gdyby nie duuuża kieszeń SSA i gdyby nie władze SSA, które na samą myśl o inwestycjach śliniły się do szmalu a nie do tego, żeby modernizować obiekty Suche Stawy były dzisiaj w innym miejscu. Wniosek o WZiZT na oświetlenie stadionu złożono z 2006 r. w marcu jak nie w kwietniu - nie było czasu na późniejszą reakcję, przyspieszenie, przetarg etc. Wymieniano za to za kasę nawierzchnię główną - zobaczcie jak wygląda 2 i 3 boisko, a za chwilę będą robić podgrzewaną murawę. Wydawano dziesiątki tysięcy złotych na płotki podpierające ogrodzenie korony stadionu, i wiele innych bzdur, które nazywa się niegospodarnością za publiczną kasę. A potem wszechwiedzący prezes Kowalski (gdzie Pan kończył prawo???) pierdzieli coś o Kodeksie Spółek Handlowych i czymś tam. Trzymanie tego barana w SSA Hutnik to działania antyklubowe, to profanacja dla barw i nazwy i dramat dla przyszłości klubu z NH. Panowie Niziołek, Gil i Nowak - jesteście albo niebawem będziecie za to odpowiedzialni. Ciekawe, czy Pan Kowalski ma niezapłacony jakiś ZUS. Pytajcie władze SSA ile mają w ZUS długów??? Czasami warto wysadzić coś w powietrze i odbudować. Tak trzeba będzie zrobić z SSA Hutnik. To dalsze oszukiwanie się, motanie, gładzenie po łepetynkach jest działaniem na szkodę prawie 60 letniego klubu.
Ostatnio oglądałem Polską Ligę Siatkówki. Nieprzerwanie grają tam AZS-y, Resovia, Płomień Sosnowiec - z którymi Hutnik bił się o mistrzostwo Polski. A gdzie nasze halowe sekcje? Za siatkę był odpowiedzialny w PRL pan Zdradzisz, kompan panów z SSA, którego najpierw wywalili a potem zasugerowali mu żeby poszedł do sądu pracy i oddali mu szmal za zwolnienie. Ręczna, koszykówka, boks - wszystko głęboko w d...e! Tyle, pozdrowienia
Ostatnio oglądałem Polską Ligę Siatkówki. Nieprzerwanie grają tam AZS-y, Resovia, Płomień Sosnowiec - z którymi Hutnik bił się o mistrzostwo Polski. A gdzie nasze halowe sekcje? Za siatkę był odpowiedzialny w PRL pan Zdradzisz, kompan panów z SSA, którego najpierw wywalili a potem zasugerowali mu żeby poszedł do sądu pracy i oddali mu szmal za zwolnienie. Ręczna, koszykówka, boks - wszystko głęboko w d...e! Tyle, pozdrowienia
A.
ja to mysle ze teraz bedzie przebudowa stadionu a nastepna za 50 lat wiec naprawde moglby pan Gil miast dwoic sie i troic w <tylko>opowiadaniu czego to on nie zrobi/zrobil , "znalazlby" jakas "wade konstrukcyjna" w stadionie uniemozliwiajaca budowy dachu na tej wysokosci trybun i koniecznie ttrzeba byloby je podniesc albo zbudowac nowe. MAmy jedyna szanse aby troche poszantazowac miasto , boim bardzo zalezy aby euro bylo w Krakowie i aby mieli 2 boiska treningowe
Jednak wydaje mi sie ze panowie siedza na honorowej (skad widok jest bardzo dobry)i maja w dupie jak widza kibice, a co do jakichkolwiek negocjacji to wydaje mi sie ze kazdego z wladz miasta witaja jak pana Boga calujac po stopach.ALe to chyba tylko mi sie wydaje..
Jednak wydaje mi sie ze panowie siedza na honorowej (skad widok jest bardzo dobry)i maja w dupie jak widza kibice, a co do jakichkolwiek negocjacji to wydaje mi sie ze kazdego z wladz miasta witaja jak pana Boga calujac po stopach.ALe to chyba tylko mi sie wydaje..
pzdr Osiek
bolaj pisze:vitoss pisze:Zanim nam stadion wybuduja to niewiem czy bedziemy meic druzyne jescze ;]
dokładnie
Spokojnie spokojnie Pan GIL wszystko załatwi, boisko się nie zmarnuje. Jak nie my to wisła sobie pogra lub inne drużynki... Jeszcze będzie jak z hala tomexu będziemy od wisły czy kogoś wynajmować główną płyte i boiska do treningu. Nie wiem jak sprawa wygląda z centrum sportu które budują... ale przypomnę spokojnie spokojnie Pan GIL wie co robi biedny nie będzie:) a to chyba najważniejsze żeby się chłop ustawił...
PS
PANIE GIL Hutnik nie dla idiotów, więc weź PAN rusz odpowiednia pałą i zrób coś z tym zamieszaniem, a ten Twój cudowny pomysł współpracy z wisłą anuluj bo wstyd
Wiara Czyni Cuda
Hutnik NovaHuta
Hutnik NovaHuta