Pytania do Informacji

Akcje i pomysły marketingowe.
Przetargi, reklamy, sponsoring.
Public Relations. Gorące newsy ze Sportowej S.A.

Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa

pawelhks

Postautor: pawelhks » wt wrz 08, 2009 2:11 pm

metal pisze:Ponadto nie wszyscy (mimo, że było tłuczone kilkadziesiąt razy) kumają, że stadion jest własnością miasta. Podobnie jak krzesełka, zegar, oświetlenie, ogrodzenie i budynek klubowy. Zatem pytanie "po co klub montuje" nie jest na miejscu.

Metal, masz 100% racji, ale...
Informacja pisze o kosztach utrzymania oswietlenia, ktore jak rozumiem obciaza Hutnika- zatem nie kumam - miasto robi inwestycje na swoim stadionie, ktory dzierzawi Hutnik i nie uzgadniajac z HKS obciaza go ddatkowymi kosztami utrzymania oswietlenia czy jak tam sie to fachowo nazywa. A Hutnik nie ma nic do gadania tylko te koszty zaakceptowac. Tak to jest czy cos pokrecilem?

Juz powoli gubie sie w tym wszystkim

Rybak

Postautor: Rybak » pt wrz 11, 2009 12:29 pm

wszyscy o tym stadionie i przebudowie...
Ja mam takie pytanie:
Czemu chłopaki nie dostaja zadnego hajsu od ponad 3 miesięcy, graja za damski chuj, pieniadze sa im obiecywane z tygodnia na tydzien. Trzeba byc baranem, by robic takie rzeczy- kto pracował kiedys na takim układzie wie o czym mowie...
I tak jestem pod wrażeniem ze chlopaki graja na swoim poziomie...
I prosze o rzetelną odpowiedz, nie tak jak poleciałes farmazonem z telefonami z PZPN-u, bo jak widac z ta informacja wyszło na moje niestety...
Pozdrawiam
Obrazek

patryk

Postautor: patryk » pt wrz 11, 2009 1:12 pm

Informacja pisze:1. Informacja jest jaka jest. Alternatywą jest żadna informacja. Ja nie muszę, mi nikt nie płaci.

Wiesz co, tym stwierdzeniem to co chciałeś powiedzieć?? Puścić focha czy może dałeś znać o jakimś wypaleniu. Dla mnie jak i wielu innych tutaj piszących stwierdzenie że informacja jest jaka jest ma w domyśle oznaczać, że na pewne pytania mamy łykać Twoje odpowiedzi, chociaż istnieją przesłanki, że - delikatnie mówiąc - nie do końca są one zgodne z prawdą??

Powiem inaczej: Jako Nasz łącznik na linii "kibice - zarząd" mógłbyś bardziej wczytywać się w to co jest tutaj poruszane. Przecież jesteś jednym z nas - kibiców - a mam wrażenie, że od momentu zmiany warty w zarządzie i podjęcia się przez Ciebie bycia "Informacją" starasz się być nie łącznikiem, a rzecznikiem zarządu. To prawda - jak wspomniałeś - nie musisz tego robić. Wiem też, że robisz to społecznie. Ale mnóstwo ludzi z błękitnej armii robi również masę rzeczy społecznie i nigdzie się z tego powodu nie skarżą. A w moim odczuciu powinno być tak, że pisane tu będzie WSZYSTKO to co udało się zrobić i czego się nie udało, że jeżeli była propozycja gry ligę wyżej to tutaj to napiszesz (nie dementując tej informacji od momentu jej wypłynięcia, by w końcu jednak ją potwierdzić). Szczególnie, że wszyscy zdają sobie sprawę, że w listopadzie możemy zniknąć z piłkarskiej mapy Polski (oby ten scenariusz nigdy nie nastąpił). I zapewniam Cię, że nikt wtedy nie będzie obwiniał za to TYLKO obecnego zarządu (bo niewdzięczną rolą jest przejmowanie tytanika), bo smród ciągnie się od lat....

A teraz do rzeczy, wszak jest to temat, w którym zadajemy pytania.

Napisz proszę, co do dnia dzisiejszego udało się zrobić obecnemu zarządowi, czego się nie udało, co jest w trakcie załatwiania (i nie potraktuj tego jako prowokacji - bardziej jako taki krótki raport z dotychczasowego okresu pracy zarządu. Gwarantuję Ci, że z mojej strony nie ma to na celu późniejszego ataku w kierunku zarządu. Po podsumujmy pewien etap.

Pozdrawiam

P.s. Teton jasne że przez 59 lat nie mieliśmy takiej możliwości (i za to chwała obecnym władzom, że teraz ją mamy). Małe to jednak pocieszenie w kontekście zbliżającego się upadku... Z mojej strony dodam tylko, że nie atakuję tu człowieka, ot co polemizuję z internetową Informacją (i mam nadzieję, że człowiek kryjący się za nią przynajmniej do moich wypowiedzi tak właśnie podchodzi)
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"

Informacja

Postautor: Informacja » pt wrz 11, 2009 10:28 pm

1. Powtórzę po raz kolejny: Po wiadomości o prawdopodobnym wycofaniu się Górnika Wieliczka PZPN sondował tylko możliwość gry Hutnika (choć nie tylko Hutnika) w II lidze, nie było natomiast żadnej oficjalnej propozycji. Taka propozycja (dla Hutnika i 3 innych ekip), rzeczywiście oficjalna, padła w przededniu startu rozgrywek w związku z bałaganem związanym z licencją GKSu Jastrzębie, ale wtedy, kilka dni przed startem sezonu, zarząd uznał, ze nie ma szans w kilka dni (bodajże niepełny tydzień o ile pamiętam) przygotować się do startu w II lidze, w związku z czym nikt nawet nie pojechał do Warszawy, bo nie było po co. O tym też już informowano. To jest ostatnia wiadomość dotycząca tego tematu napisana przeze mnie, więcej komentarzy nie będzie.

2. Chłopaki nie dostają pieniędzy, bo nikt ich aktualnie nie dostaje: od prezesa począwszy na najniższym pracowniku fizycznym skończywszy od 3 miesięcy nikt nie widział wypłaty. Miasto usilnie stara się wyrolować Hutnika nie chcąc zapłacić za już wykonane prace (zarząd spółki wycenia je na ok. 130 tysięcy złotych). Dodatkowo spółka oczekuje na pieniądze za wykonane roboty dla firmy zewnętrznej (ok. 90 tys. złotych) - ta kasa powinna spłynąć w przyszłym tygodniu. Otrzymane pieniądze miały zostać przeznaczone niemal w całości na spłatę zadłużenia wobec pracowników. Ponadto w dniu dzisiejszym odbyło się kolejne spotkanie władz Hutnika z urzędnikami ZIS. W spotkaniu tym wziął udział - na specjalną prośbę prezesa - kapitan drużyny Marcin Pasionek. Prezesowi chodziło o udowodnienie, że nikt przed piłkarzami pieniędzy nie chowa, a powodem zaległości jest nieuczciwość miejskiego kontrahenta. Na ile się to udało - proszę pytać samego kapitana, jeśli macie taką możliwość, ja nie mam.

3. Tym stwierdzeniem chciałem powiedzieć, że jest jak jest, nie zmieni się to, Wasze pretensje tego nie zmienią, więc możecie je sobie darować. Przedstawiłem również alternatywę: jeśli moje działania nie będą podobały się Wam tak bardzo, jak dajecie temu wyraz, to dla dobrego samopoczucia całej hutniczej społeczności kibicowskiej jestem gotów natychmiast zrezygnować. Oprócz bycia "Informacją" - pomijając kwestie zawodowe - robię społecznie jeszcze mnóstwo rzeczy i z przyjemnością poświęcę im jeszcze więcej czasu i energii. Ale wtedy - obawiam się - nie będzie już żadnych wiadomości oficjalnych z klubu.

4. Poniekąd taka jest moja rola, to jest trochę bycie rzecznikiem, ale tak zarządu jak i kibiców. Otrzymuje od Was pytanie i przekazuje je zarządowi, nie wymyślam swoich, bo uważam, że będą lepsze. Podobnie działa to w drugą stronę: na zadane pytania otrzymuję odpowiedzi. Odpowiedzi przekazuje Wam tak, jak zostały mi udzielone. Jeśli w którymś miejscu wyrażam swój prywatny pogląd informuję o tym i zaznaczam coś takiego kursywą. Macie do mnie takie pretensje, jakbym to ja te wieści produkował.

Prywatnie powiem Wam tak - jeśli mi pozwolicie. Po informacje chodzę bezpośrednio do prezesa Oraczewskiego. Co do wiceprezesa Szmyta mam odczucia podobne co większość kibiców: że kręt i menda. Musicie też zrozumieć, że prezes O. nie ma w swoich rękach wszystkich sznurków, bo to fizycznie niemożliwe. On zajmuje się bezpośrednio częścią A (oczywiście dodatkowo koordynując to wszystko z góry), Szmyt częścią B, Stój częścią C, ktoś tam jeszcze częścią D itd. Nie ma fizycznej możliwości, żeby prezes wiedział wszystko o wszystkim, musi czasem zaufać współpracownikom, stąd mogą wynikać pewne nieporozumienia czy nawet przekłamania (co zdarzyło mi się przy kwestii podpisania kontraktu Pasionka - w mojej obecności na pytanie prezesa Oraczewskiego Szmyt gorąco zapewnił, że kontrakt już podpisany. Po czym okazało się, że kontrakt podpisano dwa dni później). Ale za to nie mogę ja brać odpowiedzialności.

5. Nie bardzo orientuje się, co rozumiane jest pod pojęciem "raport"? Raport można złożyć przełożonemu, kibice nie są przełożonym zarządu. Dla zarządu oczywistym jest, że piłka nożna bez kibiców nie istnieje, niemniej jednak bardzo prosi o zachowanie odpowiednich proporcji.
Zarząd uważa, że to, na ile informuje kibiców o tym, co dzieje się w klubie powinno być dla nich wystarczające. Jest oczywistym, że nie będzie się rozliczał z każdego, poszczególnego podjętego działania. Aby jednak nie pozostawiać kibiców w pełnej niewiedzy Zarząd informuje, że jego aktualne działania skupiają się na:

a) użeraniu się z miastem (o czym było napisane już wyżej) w celu wyegzekwowania należności
b) próbie zdobycia pieniędzy na bieżącą działalność w celu zdobycia odrobiny swobody i płynności finansowej w celu...
c)... zdobywania kontraktów na prace, którymi zajmuje się spółka, aby uzyskać jeszcze więcej pieniędzy
d) zastanawianiem się jak pozbyć się ogromnego ogona długów
e) szukaniem sponsora/inwestora, a nawet choćby i kredytodawcy, co biorąc pod uwagę punkt d) jest niemal niewykonalne

Jak więc widać wszystko w tej chwili rozbija się o pieniądze, tak te, które spółka chciałaby posiadać, jak i (a może głównie) o te, które jest komuś winna. Niestety, w 3 miesiące nie da się odrobić 7 lat zaniedbań poprzedników. Obawiam się, że i 7 lat może być okresem za krótkim.

6. W kwestii Tobetu nie będę podawał żadnych sum, dopóki nie jestem ich pewien. Również słyszałem o takim rzędzie wielkości, o jakim pisze widmo, słyszałem też o innych rzędach. Dopóki sam nie mam oficjalnej informacji nie zamierzam spekulować.

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » pt wrz 11, 2009 11:04 pm

Informacja pisze:Raport można złożyć przełożonemu, kibice nie są przełożonym zarządu.

Informacjo proszę nie pisz tak, bo zaraz zaczną sie wyzwiska, zamiast dyskusji na argumenty.

Różnimy się od WC i może wymagamy więcej od swojego zarządu, niż oni, ale to ze względu na to, gdzie jesteśmy. Niestety, ale w takiej sytuacji chyba każdy z nas wymaga niesamowitej pracowitości zarządu.
A to dlatego, że każdy z nas kocha HKS i pragnie, aby wróciła tutaj normalność.

Stąd takie, czy inne prośby/żądania/wypowiedzi.

Informacja pisze:Dla zarządu oczywistym jest, że piłka nożna bez kibiców nie istnieje

Bardzo dobrze i fajnie :)

Dlatego może zacznijmy od otwarcia tej bramy przy wyjściu.

A później może zajelibyśmy się czystością i estetyką stadionu.

Stwórzmy kibicom przyjazne warunki. Przyjazne, w sensie takim, aby było czysto, schludnie i z głową. Żeby nikt, nie musiał denerwować się niepotrzebnie.

O klienta trzeba dbać. I tego nikt nie zmieni.

Informacja pisze:Aby jednak nie pozostawiać kibiców w pełnej niewiedzy Zarząd informuje, że jego aktualne działania skupiają się na:

d) zastanawianiem się jak pozbyć się ogromnego ogona długów

e) szukaniem sponsora/inwestora, a nawet choćby i kredytodawcy

Skupmy się chociaż na tych dwóch punktach.

Rozmawiano z jakimiś firmami? Częste są wyjazdy w celach negocjacyjnych? Co się jeszcze robi?

PS:

- Mam nadzieję, że pkt. 1 jest wyjaśniony.

- Dobrze, że opisałeś pkt. 2

- Rozumiem, że niełatwo jest być Informacją, ale liczę na cierpliwość i próbę dialogu (a nie próbę sił)

- Rozumiem też, że ciężko jest teraz ratować klub po tylu latach zaniedbań.

Pozdrawiam
...więc gdy goły opadniesz na lód, mały biznes zrób, szybki biznes zrób, jakiś biznes zrób. Potem laba! Tylko skok, jeden skok, na bank...

Rybak

Postautor: Rybak » sob wrz 12, 2009 1:29 pm

ja ze swojej strony dziekuje za odpowiedz :D
Obrazek

widmo huta

Postautor: widmo huta » sob wrz 12, 2009 8:41 pm

dzięki z odpowiedz

To teraz zapytam tak . W klubie bieda straszna piłkarze nie mają hajsu pracownicy też. Jak pewnie wiesz Pasion szkoli młodych w szkółce Frankowskiego i Szymkowiaka i jakieś pieniądze tam zarobi .

Więc jak to jest że przed sezonem pojawiają się 2 poważne firmy które chcą władować grubą kase w Hutnika i wyciągnąć go z tego marazmu i niestety dostają czerwone światło.
A wszyscy zapewniają że jak coś to odsprzedadzą swoje udziały hm ktoś tu nie jest szczery?
Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie w listopadzie

Awatar użytkownika
hutas

Postautor: hutas » sob wrz 12, 2009 9:57 pm

Informacjo!

Skoro wszem i wobec wiadomo, że kasowo jesteśmy gorzej niż do tyłu, i skoro nawet gdyby PZPN zaproponował nam grę klasę wyżej i tak nie jesteśmy w stanie sprostać wymogom, moje pytania:

CO PAN PREZES NA OKOLICZNOŚĆ AWANSU?
JEST SENS PCHAĆ SIĘ NA PIERWSZĄ LOKATĘ?
CZY - JEŻELI WSZYSCY: GÓRA, TRENER, PIŁKARZE, KIBICE CHCĄ AWANSU - JUŻ TERAZ MYŚLI SIĘ O ŚRODKACH, KTÓRE MOGĄ STWORZYĆ WARUNKI DO WYSTARTOWANIA O KLASĘ WYŻEJ?

Z góry dzięki.
"Brawo, Chłopcy Hutnicy!"

hosek1950

Postautor: hosek1950 » ndz wrz 13, 2009 9:59 am

a ja mam pytanie!:)
co ze sponsoringiem firmy TOBET w naszym klubie?
bo cos ucichlo;)

luke.krak

Postautor: luke.krak » pn wrz 14, 2009 8:17 pm

hosek1950 pisze:a ja mam pytanie!:)
co ze sponsoringiem firmy TOBET w naszym klubie?
bo cos ucichlo;)

no wlasnie, bo pisze sie o sumach a nawet nie wiadomo czy taka umowa zostala ''oficjalnie'' podpisana...

patryk

Postautor: patryk » wt wrz 15, 2009 3:57 pm

Nawiązując do części wypowiedzi z tematu "wieści SSA" dotyczącej "regulaminu premiowania" i braku jego akceptacji.

Hmm być może to, być może tamto... Spoko, taka kondycja firmy/spółki = szaleć nie ma czym. W takim razie po co sugerować cokolwiek - typu premiowaniu podlegać powinny... A teraz tak po ludzku. Protest piłkarzy zostaje tutaj przedstawiony w świetle prawie postawy pretensjonalnej (bo wszyscy inni czekają z "pokorą"). Ja rozumiem, że każdego ciśnie kasa. Tyle tylko, że w odróżnieniu od pracowników innych niż piłkarze 9bo tam stawki za godzinę i płace stałe są zapewne ustalone) - tu jakiekolwiek konkrety nie padają. Powiedzmy, że piłkarze wygrają wszystkie mecze do końca. Według tego powinni - o ile sytuacja pozwoli - dostać premię za niektóre mecze. Zajmą pierwsze miejsce w tabeli. Co wtedy się stanie?? Czy nie uważasz, że "powinni" dostać premię za awans??? Czy my w ogóle bierzemy awans pod uwagę??? Jeżeli nie - a myślę że na dzień dzisiejszy cudem będzie uratowanie klubu - to po co była walka o pozostawienie np. Tabaka w zespole??? Ja go lubię i uważam że sporo potrafi, dlatego pytam właśnie o niego... Czym go Prezes przekonał?? Jaką wizją?? W ogóle co powiedziano piłkarzom przed rozpoczęciem obecnego sezonu oprócz tego, że jest ciężko w klubie???

I FINALNE PYTANIE(raczej do właściciela - ale być może Pan Prezes jest umocowany do udzielenia odpowiedzi na to pytanie) : JAKA JEST FINALNA I OSTATECZNA OFERTA ZARZĄDU W KWESTII PRZEJĘCIA CZĘŚCI SPORTOWEJ Hutnik SSA???
(PROSZĘ O KONKRET, BO CHYBA ZACZNĘ ROZSYŁAĆ PO FIRMACH OGŁOSZENIA)

P.s. Prosiłbym również o przedstawienie oferty marketingowej (narzędzia, broszury, konspektu zwał jak zwał), którą zarząd posługuje się w celu namowy potencjalnych sponsorów do inwestowania w nasz klub (nie chodzi mi o oferty części remontowej!!!)

Porter_HKS

Postautor: Porter_HKS » wt wrz 15, 2009 10:14 pm

Ja mam następujące prośbę do informacji:

Proszę o podanie więcej szczegółów na temat spółki remontowej, tzn

- ile ludzi i o jakich kwalifikacjach zatrudnia
- jaki zakres usług wykonuje
- w czym się specjalizuje
- jakim wyposażeniem dysponuje

Może wykorzystując kontakty ludzi z forum będzie można uzyskać więcej zleceń ??

Awatar użytkownika
_KaeS_
Kontakt:

Postautor: _KaeS_ » wt wrz 15, 2009 10:38 pm

Hutnik Kraków SSA to nie tylko sport.
Spółka remontowa wykonuje prace w branżach:

-Energetycznej;
-Elektrycznej;
-Mechanicznej;
-Wykonawstwa konstrukcji stalowych.

Dysponujemy doświadczonymi i wykwalifikowanymi pracownikami, własną halą produkcyjną oraz profesjonalnym sprzętem (suwnicami, wiertarkami promieniowymi, obrabiarkiami, agregatami spawalniczymi, giętarkami, piłami, itp.).

Zapraszamy do współpracy.

Zyski z naszej działalności przeznaczamy
na rozwój sportu w Nowej Hucie!

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » śr wrz 16, 2009 8:01 am

metal pisze: 3 sierpnia 2009
3) Czy pensje Prezesów również zawieszono w maju?

Oro pisze: 5 sierpnia 2009
3) Hm, o ile się orientuje to pensje Zarządu w spółkach - inaczej niż pensje pracowników - są zależne od Rady Nadzorczej, a nie od jej wyników finansowych. Zaadresuj to pytanie do właścicieli, może uznali, że zarząd wykonuje swoje obowiązki lepiej, niż wykonali piłkarze?

Mogę sięgnąć nie tylko do Kodeksu Pracy, ale także do pakietu ustaw antykryzysowych niedawno podpisanego przez prezydenta. O ile sobie przypominam daje on ze względu na kryzys spore uprawnienia pracodawcom. Ale najchętniej kuknę na przepisy związkowe: 3 miesiące ciągłego niepłacenia są powodem do rozwiązania kontraktu z winy klubu. Do tego jeszcze nie doszło, wydaje mi się.

Informacja pisze:Komunikat 15 września 2009 roku

Zarząd spółki rozumie niecierpliwość piłkarzy, przypomina jedynie, że w takiej samej sytuacji są pracownicy pionu budowlano - remontowego, a także i sami członkowie władz klubu,

Jak to jest, że 5 sierpnia na pytanie, czy Zarząd dostał kasę odpowiadasz "wypchaj się" a 15 września sugerujesz, że Zarząd cierpi finansowo tak jak piłkarze i pracownicy SSA.

Jak to jest, że 5 sierpnia piszesz, że 3 dopiero miesiące niepłacenia pracownikom pozwalają na rozwiązanie kontraktu z winy klubu, a 15 września czytamy o "ultymatywnych żądaniach i braku zrozumienia dla trudnej sytuacji SSA"

Co miał na myśli p. Prezes Oraczewski mówiąc na tyle głośno do delegacji piłkarzy, że można to było usłyszeć na korytarzu budynku klubowego:

"nam wasz protest jest na rękę, bo przecież i tak chcemy zlikwidować część sportową".
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

dandi 79

Postautor: dandi 79 » śr wrz 16, 2009 8:39 am

Informacja to jest taki sam kłamca jak Ci wszyscy w tym klubie zarządzający! Osobiście się wybiore na to spotkanie w czwartek!Niech wreście się określą czy rozwiązują ten klub czy nie!