Hutniczy marketing

Akcje i pomysły marketingowe.
Przetargi, reklamy, sponsoring.
Public Relations. Gorące newsy ze Sportowej S.A.

Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » sob lip 16, 2005 11:15 pm

Tzn. Marchewa ja nie liczyłem na ściągnięcie w ten sposób sponsorów, tylko na zrobienie jakiegoś minimalnego rozgłosu o Hutniku...

Z innych pomysłów... W sumie pasowało by wrócić do takiej jakby prezentacji przed meczem. Pamiętam jak na pierwszej lidze przed spotkaniem była taka pokazowa rozgrzewka. Można było już wtedy sobie siąść i pooglądać jak to biegają chłopaki, jak strzelają jakieś wolne itd. Teraz jakoś tego nie ma, a wspominam to bardzo mile :)

Pozdrawiam :)

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » ndz lip 17, 2005 10:26 am

Na Cracovii podobno jest tak, ze trzeba sie zapisać na jakaś liste. Potem zostaje wylosowanych po 5 gości do strzelania:
- z 16 metrów do poprzeczki
- z polowy boiska do pustej bramki
- karnego
I ten co trafi dostaje jakąśtam nagrode.
Co sadzicie :?:

Awatar użytkownika
OŻÓG 1950

Postautor: OŻÓG 1950 » ndz lip 17, 2005 1:21 pm

No Huteusz :)

Ten pomysł jest całkiem fajny 8)

Hutnik_Skarpa

Postautor: Hutnik_Skarpa » ndz lip 17, 2005 2:20 pm

Huteusz wreszcie coś mądrego wymyśliłeś :!: :P Może jeszcze nie jesteś stracony :lol:
Ale to rzeczywiście dobry pomysł fajnie by było jakby zaczęło się tak dziać na SS :)

Awatar użytkownika
tenco się zdusił szlugiem

Postautor: tenco się zdusił szlugiem » ndz lip 17, 2005 7:15 pm

Hutnik_Skarpa pisze:Huteusz wreszcie coś mądrego wymyśliłeś :!: :P Może jeszcze nie jesteś stracony :lol:
Ale to rzeczywiście dobry pomysł fajnie by było jakby zaczęło się tak dziać na SS :)

Jestem na tym forum od 2 dni a juz rzucilo mi się w oczy że posty pana "Hutnik_Skarpa" to w 80% wyśmiewanie sie z jakiegoś Huteusza :?
Przez takich ludzi jak Ty forum jest nieczytelne i trudno cokolwiek tam znaleźć. Wiem że z 4 postami i 2 dniami pobytu na forum nie mam nic do gadanie ale takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
abcdefgh

Postautor: abcdefgh » ndz lip 17, 2005 7:18 pm

tenco się zdusił szlugiem pisze:Jestem na tym forum od 2 dni a juz rzucilo mi się w oczy że posty pana "Hutnik_Skarpa" to w 80% wyśmiewanie sie z jakiegoś Huteusza :?
Przez takich ludzi jak Ty forum jest nieczytelne i trudno cokolwiek tam znaleźć. Wiem że z 4 postami i 2 dniami pobytu na forum nie mam nic do gadanie ale takie jest moje zdanie.

Hehe wreszcie ktoś ci o tym powiedział "Hutniku ze Skarpy" :lol: :lol:
Pozdro dla "Tego Co się Zdusił Szlugiem" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
FC"H"

A żebym nie był osądzony o to samo powiem ze kiedyś na Hutniku byla organizowana taka zabawa:
Piłkarze przed meczem rzucali w trubuny piłki tenisowe i ten kto ją złapał był zapraszany w przerwie meczu na boisko i aby dostać nagrodę musial trafic z 16 metrów na bramkę. W nagrode mozna bylo wygrać Piłkę albo Kalendarz. Takie upominki fundował sponsor w zamian za reklame typu: "fundatorem nagród jest firma: ........." Mam nadzieje że taka zabawa wróci jak najszybciej na nasz stadion i na pewno przyciągnie ona kilka nopwych osób i sponsorów.

BarteKSH

Postautor: BarteKSH » ndz lip 17, 2005 7:48 pm

Jak by nie było to z Hateusza są powody by się śmiać, ale oczywiście wszystko z umiarem, a ty co się zdusiłeś szlugiem :lol: w jakiś pochmurny dzień przeczytaj sobie kilka starszych postów Hateusza a na pewno się rozweselisz :wink:

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » ndz lip 17, 2005 7:50 pm

abcdefgh pisze:A żebym nie był osądzony o to samo powiem ze kiedyś na Hutniku byla organizowana taka zabawa:
Piłkarze przed meczem rzucali w trubuny piłki tenisowe i ten kto ją złapał był zapraszany w przerwie meczu na boisko i aby dostać nagrodę musial trafic z 16 metrów na bramkę. W nagrode mozna bylo wygrać Piłkę albo Kalendarz. Takie upominki fundował sponsor w zamian za reklame typu: "fundatorem nagród jest firma: ........." Mam nadzieje że taka zabawa wróci jak najszybciej na nasz stadion i na pewno przyciągnie ona kilka nopwych osób i sponsorów.

Hmmm... widziałem cos takiego że rzucali, ale nie musieli strzelać tylko odbierali chyba plakat, uscisk dloni prezesa ( :) ), oraz cukierki :).
to było na pierwszym meczu już ubiegłego sezonu...

marketing

Postautor: marketing » pn lip 18, 2005 8:01 pm

Witam!

Krótkie rozliczenie z dwóch tygodni pracy marketingowca.

Skontaktowałem się z 8 firmami. Pięciu z nich miałem możliwość przedstawienia oferty/przedstawienia się/przedstawienia zmian w klubie. Do dzisiaj udało się przekonać do reklamy dwie z tych pięciu.
W żadnym razie nie oznacza to, że ograniczam dalsze poszukiwania.

Ponieważ niezbędne z mojego punktu widzenia jest drukowanie biletów wysokiej jakości (jak podczas ostatnich rund) oraz afiszów meczowych według naszego (Stowarzyszenie) pomysłu - skupiłem się na znalezieniu sponsora - co najmniej - pokrywającego koszt obu druków.

Przygotowałem kompleksową ofertę reklamową (podziękowania dla: Mazaka, HZA, Mirasa).

Sprzedaż archiwalnych (wykopanych z czeluści biurek) gadżetów w pokoiku 206 przyniosła 300 zł.

Pomysły, które przyjęli prezesi:
- otwarcie stadionu wokół, gdy nie ma kibiców gości;
- sektor rodzinny;
- sprzedaż gadżetów podczas meczu oraz produkcja gadżetów przez klub;
- zakładka na forum "Pytania do zarządu" (w realizacji);
- informator meczowy.

Pilne sprawy:
- stroje piłkarzy;
- prezentacja przedsezonowa drużyny;
- reklamodawcy na banery i większe powierzchnie;
- organizacja sektora rodzinnego;
- tłumaczenie na ang oferty reklamowej - dla Mittala;
- organizacja produkcji gadżetów przez prywatnych przedsiębiorców;
- współpraca z mediami.

Działam dalej. Wszystkim, kórzy zaoferowali pomoc DZIĘKUJĘ i liczę na więcej.

tommyl

Postautor: tommyl » pn lip 18, 2005 8:33 pm

Panie Dyrektorze - tego nam wszystkim trzeba.
Informacja z pierwszej ręki!!!
Obrazek Obrazek

KTO KOCHA TEN WIERZY - TYLKO Hutnik!!!

BarteKSH

Postautor: BarteKSH » pn lip 18, 2005 9:59 pm

marketing pisze:Witam!
Wszystkim, kórzy zaoferowali pomoc DZIĘKUJĘ i liczę na więcej.

My także dziękujemy :D

A jeżeli można spytać jakie mniej więcej będą wpływy z reklam tych 2 firm :?:

giovanni

Postautor: giovanni » pn lip 18, 2005 10:03 pm

i jeśli można zapytać co to za firmy??? z góry dziękuje
- Hutnik NOWA HUTA -

Awatar użytkownika
Michas

Postautor: Michas » pn lip 18, 2005 10:40 pm

No prosze!Gratulacje Piotrze tak dalej.Nareszcie wiadomo co i jak.
Podobno Mittal był dziś na Hucie w sprawie budowy nowej walcowni mam więc pytanie czy było jakieś spotkanie z tym panem?
Również interesuje mnie jakiej wielkości wpływy z tych reklam się nam będą należały.Aha co z tą nową stroną internetową??
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!

Awatar użytkownika
MieszkoHKS

Postautor: MieszkoHKS » pn lip 18, 2005 11:24 pm

WIELKIE GRATULACJE DLA PANA PIOTRKA ! mam nadzieje ze twoja praca bedzie długa i owocna w HKS-ie ! bardzo mnie to cieszy ze przynajmniej mamy informacje prosto od osoby z zazadu i w miare czesto nas odwiedzasz tutaj na forum ! POZDRAWIAM!
!! WIERZE ZE WIARA NAJPIEKNIEJSZA RZECZ WIERZE ZE Hutnik II LIGE BEDZIE MIEC !!
Obrazek

dUfio

Postautor: dUfio » wt lip 19, 2005 8:20 am

MieszkoHKS pisze:WIELKIE GRATULACJE DLA PANA PIOTRKA ! mam nadzieje ze twoja praca bedzie długa i owocna w HKS-ie ! bardzo mnie to cieszy ze przynajmniej mamy informacje prosto od osoby z zazadu i w miare czesto nas odwiedzasz tutaj na forum ! POZDRAWIAM!

marketing pisze:Z góry dziękuję też za ewentualne życzenia powodzenia, gratulacje itp. Proszę, nie wpisujcie ich tutaj - nie rozmywajmy tematu. Niech znajdą się tutaj rzeczy do poprawienia, do rozpoczęcia, do zrobienia, niech to będzie miejsce na wszelkie idee mowiące jak usprawnić pracę hutniczego marketingu.

:!: