Hutniczy marketing

Akcje i pomysły marketingowe.
Przetargi, reklamy, sponsoring.
Public Relations. Gorące newsy ze Sportowej S.A.

Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » czw wrz 15, 2005 4:01 pm

A jesli jest zmieniane naglosnienie moze byi muzyke zmienic bo mnie doprowadza do szlau (!)

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » czw wrz 15, 2005 4:11 pm

huteusz pisze:A jesli jest zmieniane naglosnienie moze byi muzyke zmienic bo mnie doprowadza do szlau (!)

RACJA!!!mUZYKA U NA STO DRAMAT
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard

marketing

Postautor: marketing » pn paź 10, 2005 10:44 am

Sprawozdanie z pracy marketingowca, wrzesień:
1. Uzupełnienie anglojęzycznych materiałów nt klubu (do oferty reklamowej dołączyłem umowę reklamową oraz list intencyjny) adresowanych docelowo do hinduskich władz Mittal;
2. Przywrócenie (po przerwie) sponsoringu (baner) firmy Sentel;
3. Negocjacje z firmą pośredniczącą w handlu powierzchniami reklamowymi – obecnie jest pat związany z rozbieżnościami nt wysokości/formy prowizji;
4. Poszukiwania sponsorów:
o Dla spółki – rozmowy z 8 firmami, jedna (Budimex Kraków) wyraziła zainteresowanie, umowa zostanie podpisana w październiku;
o Na potrzeby juniorów Hutnika – rozmowy z 4 firmami, żadna nie była zainteresowana pomocą;
5. Sprawy administracyjne dot Phila Swendy;

marketing

Postautor: marketing » pn paź 10, 2005 10:45 am

6. Sprowadzenie i organizacja debiutanckiego występu Cheerleaderek na Suchych Stawach –w ramach uatrakcyjniania meczów piłkarskich;
7. W ramach budzenia świadomości klubowej w krakusach – akcja promocyjna biletów na mecze przy współpracy ze sklepem sportowym DECATHLON (podziękowania dla Jakuzy);
8. Opracowanie projektu oferty kupna akcji klubu;
9. Codzienne sprawy: organizacja sprzątania stadionu, zaopatrzenie w sprzęt piłkarzy, utrzymywanie kontaktu z aktualnymi sponsorami.
10. Rozszerzenie oferty sprzedaży gadżetów klubowych o smycze oraz (przy współpracy z GT) o kaszkiety i czapki/rondle.

Komentarz: wciąż widać w mojej pracy dysproporcję pomiędzy efektami działań budujących wizerunek klubu a efektami rozmów ze sponsorami. Niezmiennie jednak (nieoceniony HDS) pojawiają się pomysły na kolejne firmy, które warto zapoznać z ofertą reklamową Hutnika. Najbliższe rozmowy będą dotyczyły sponsoringu browarów piwnych oraz poszukiwań jednorazowego sponsora meczu. We wrześniu wiązałem duże nadzieje (kolejny raz)ze spotkaniem z Prezydentem Majchrowskim – który ma być pośrednikiem i osobą uwierzytelniającą nas wobec decydentów w Mittal. Do dziś nie ma żadnych oznak, że w kwestii pomocy ze strony hinduskiego koncernu coś drgnęło.

Czekam na pomysły, krytykę, wskazówki.

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » pn paź 10, 2005 1:44 pm

Dzieki..Wlasnie dlatego chcialem aby comiesiac pojawialy sie Twoje dokonania!Temat jaki zalozylem-kto odpowiada za sponsora nie byl w zadnym przypadku atakiem na Ciebie!Pozdro.Zycze sukcesow!
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.

Elbert Hubbard

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » pn paź 10, 2005 1:47 pm

Aha..Mam propozycje..Czy jest mozliwe wydanie CEGIEŁEK ktore bylyby sprzedawane na rzecz hutnika!Np nominaly
*5 zł
*10 zł
*20 zł
Mona by w przerwie meczu uslyszec osoby ktore wplacaly a jakby byla gazetka klubowa te osoby bylyby wymienione..
Albo stworzyc cos w stylu certyfiaktu..Np na witrynie sklepu ktorego wlasciecel dawalby np 50zeta co miesiac bylaby nalepka ktors poswiadczalyby ze wplaca kase np Pomagam mojemu klubowi albo jakis inny tekst

Elbert Hubbard

Awatar użytkownika
HDS

Postautor: HDS » pn paź 10, 2005 1:57 pm

SIMON NH pisze:...Czy jest mozliwe wydanie CEGIEŁEK ktore bylyby sprzedawane na rzecz hutnika!...
Szymek - po pierwsze Hutnik z duzego H, po drugie cegielki jak cegielki ale - klub bedzie (nie wiem jak to nazwac) emitowal(?) serie C akcji (info z gabloty klubowej), o ktorej to emisji powiadomi oficjalnie PD
Ostatnio zmieniony pn paź 10, 2005 1:58 pm przez HDS, łącznie zmieniany 1 raz.

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » pn paź 10, 2005 1:58 pm

HDS pisze:
SIMON NH pisze:...Czy jest mozliwe wydanie CEGIEŁEK ktore bylyby sprzedawane na rzecz hutnika!...
Szymek - po pierwsze Hutnik z duzego H, po drugie cegiwelki jak cegieliki ale - klub bedzie (nie wiem jak to nazwac) emitowal(?) serie C akcji o ktorej to emisji powiadomi oficjalnie PD

Sorki..Racja Hutnik przez "H"...Pisalem szybko... :) Aha..A co myslisz o tym certyfikacie albo nie wiem jak to nazwac??!!

Elbert Hubbard

pablo

Postautor: pablo » pn paź 10, 2005 3:56 pm

uważam że jest to świetne rozwiązanie z tym comiesięcznym sprawozdaniem
mój pomysł na przerwę zimową to (to o czym rozmawialiśmy
panie Piotrku podczas powrotu z buska)
taki gadzet jak cd z przepalonymi starymi meczami Hutnika
także tymi pierwszoligowymi
myślę że przy rozsądnej cenie cieszył by się powodzeniem i wsród młodzieży i starsi kibice również by się skusili
co o tym sądzicie?

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » pn paź 10, 2005 4:16 pm

pablo pisze:uważam że jest to świetne rozwiązanie z tym comiesięcznym sprawozdaniem
mój pomysł na przerwę zimową to (to o czym rozmawialiśmy
panie Piotrku podczas powrotu z buska)
taki gadzet jak cd z przepalonymi starymi meczami Hutnika
także tymi pierwszoligowymi
myślę że przy rozsądnej cenie cieszył by się powodzeniem i wsród młodzieży i starsi kibice również by się skusili
co o tym sądzicie?

Jak najbardziej za czekam na mecze i to nie tylko pierwszoligowe ale i PP pameitny i inne a najbardziej na mecz Hutnik - Stilon Gorzow :(:(:(

dUfio

Postautor: dUfio » pn paź 10, 2005 10:01 pm

wiecej aukcji :!:

jak pokazywały wydarzenia sprzed roku, aukcje na necie to bardzo dobry dochodowy pomysł.

1. wydanie jakiś specjalnych limitowanych publikacji, koszulek z autografami, plakatów, kalendarzy z tym samym, naklejek z piłkarzami, zdjęć dużoformatowych np ze stadionem, akcjami z meczy np po kazdej rundzie komplet zdjec z rogrywek za ileś tam

2. wyszperanie z magazynach klubowych zdjec, terminarzy, plakatów, kalendarzy, medali, koszulek, dresów, biletów które moznaby wystawic na licytacje

(bywam czasem w klubie i jest tego troche...)

HZA_Hutnik

Postautor: HZA_Hutnik » wt paź 11, 2005 12:28 am

dUfio - wydaje mi się, że zdziwiłbyś się jak kiepsko idą takie sprawy... Z tego co ja odbieram to o wiele lepiej sprzedają się nowowypuszczone gadżety niż wszelkie archiwalne pamiątki.

Ja osobiście wolę te archiwalne i sporo tego zabieram od Piotrka, ale...

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » wt paź 11, 2005 10:17 am

HZA:
... ale wolisz je opylac na allegro ? eee nie :)

marketing - KOSZULKI + AUTOGRAFY !!!

pzdr.
Metal
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

pawelhks

Postautor: pawelhks » śr paź 12, 2005 5:22 pm

Wybiegajac troche w czasie mam propozycje oraganizacji Campingu na SS - widzialem kiedys taki na jakims boisku w Salzburgu.

Na jednym z boisk bocznych moznaby zorganizowac pole namiotowe, w budynku klubowym jest wezel sanitarny - nie wiem czy jest to wystarczajace aby zgode na prowadzenie Campingu wydal Sanepid, ale tu jest pole do popisu dla Marketingowca. Biorac pod uwage ilosc osob przyjezdzajacych do Krakowa, w okresie polowa czerwca- sierpien jest troszke grosza do zarobienia. Mysle ze rowniez miasto a konkretnie komorka zajmujaca sie promocja turystyki w naszym miescie zainteresowalaby sie tym pomyslem.

Co do reklamodawcow - mysle ze firmy oglaszajace sie w Tygodniku Nowohuckim "Głos" sa nastawione glownie na mieszkancow NH, wiec moznaby ich zachecic do reklamowania sie na Suchych Stawach, stosujac rozne zachety, rabaty itd.

Jesli chodzi o oprawe meczow - zamiast puszczac watpliwej jakosci hity, moznaby znalezc wodzireja - ochotnika (moze ktos z grupy GT), ktory przedstawilby pilkarzy - nie tylko sam sklad odczytan pan predce, ale moze krotko o tym co robila druzyna w minionym tygodniu, jakie pplany ma na przyszlosc itd. Panie i Panowie - musimy zdawac sobie sprawe ze wszystko jest w naszych rekach, glowach - zatem kazdy nowatorski pomysl (np. internet na stadionie) od razu jest zauwazany w prasie.

Zbliza sie okres Swiat Bozego Narodzenia - moze przeprowadzimy zbiorke prezentow dla dzieciakow z wybranego domu dziecka? to samo mozemy zrobic w czasie Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy - zorganizowac zbiorke funduszy jako kibice HKS.

Te male kroczki pozwola nam zaistniec w prasie, troszke poprawic wizerunek kibiców chuliganów - moze wtedy firmy chetniej zainteresuja sie Hutnikiem.

HZA_Hutnik

Postautor: HZA_Hutnik » śr paź 12, 2005 5:55 pm

Złota myśl to podsumowanie pawła!!!

O spikerze już kiedyś pisałem... Ale ludzie mówią, że to tradycja... A może lepiej "być świadkiem narodzin nowej tradycji"??

Sprawa Orkiestry nie jest głupim pomysłem. Może by zorganizować mecz pod balonem?? Tylko żeby coś to wypaliło i było nagłośnione to dobrze podłączyć się pod główną organizacje Majchrowskiego. Może mecz Hutnik - UMK?? Wówczas telewizja by wpadła i w całej Polsce by usłyszano że piłkarze HUTNIKA, a nie jakiejś tam Wisły czy Craxy włączyli się w akcje. Tylko jak piszę, żeby to było nagłośnione to trzeba to podpiąć pod główne sprawt organizacyjne w Krakowie.