ISPAT ...
Moderatorzy: dUfio, marketing, HQSa
Hmmm .....a ja tam mysle ze GKS Katowice polecial o dwie klasy nizej za dlugi tylko ........bo tak jest w regulaminie.........a caly burdel po Dziurowiczu przejelo stowarzyszenie wiec raczej nie ma mowy o zaczynaniu czegos od nowa tak jak to mialo miejsce w przypadku Lechii.....
Pozdrawiam....
-------------------
JEBAĆ POLICJE I SPRZEDAJNYCH LIBERALNO LEWACKICH DZIENNIKARZY!!
Pozdrawiam....
-------------------
JEBAĆ POLICJE I SPRZEDAJNYCH LIBERALNO LEWACKICH DZIENNIKARZY!!
info:www.nowahuta.org.pl
Podczas sobotniego turnieju Nowa Huta Sevens Cup! i wizyty prezydenta Jacka Majchrowskiego na Suchych Stawach poruszono niepokojącą kwestię jaką przekazał władzom SSA Hutnik, przedstawiciel Mittal Steel Poland, Andrzej Kryształowski. Otóż zasugerował on w rozmowach, że przedłużająca się kwestia podpisania gotowej już umowy reklamowej pomiędzy MSP a SSA Hutnik nie została podpisana, bowiem problem leży po stronie „krakowskiej”. Zasugerował, że to prezydent miasta ma inną wizję wsparcia przez MSP nowohuckiego sportu, czyli, że prezydent chce środki z MSP przekazać na budowę Młodzieżowego Centrum Edukacji i Sportu na Suchych Stawach. Pojawiła się też kwestia listu, który rzekomo w tej sprawie wysłał do MSP prezydent Majchrowski. List był, ale o zupełnie innej treści. Prezydent odpowiedział na list władz hinduskiego koncernu, który proponował dość złożony system wsparcia budowy Centrum. Prezydent odmówił. Jak zaznaczył podczas sobotniego spotkania na Suchych Stawach nie było w jego korespondencji ani jednego złego słowa o Hutniku, w ogóle nie było mowy o klubie tylko o Centrum.
A zatem, czy był to unik ze strony MSP, aby nie wejść do procesu wspierania finansowego Hutnika? Wszystko na to wskazuje. Miesiące zwodzenia próbowano zakończyć brzydkim wycofaniem się kierując uwagę na władze miasta za niepowodzenie rozmów. Jak zapewniał prezydent Majchrowski, będzie jeszcze rozmawiał z władzami MSP o sytuacji Hutnika i tego co zablokowało ostateczne podpisania umowy. Prezydent obiecywał wyjaśnienie tej złożonej sytuacji jeszcze w bieżącym tygodniu.
Hindus ewidentnie traktuje ten problem jako zło konieczne...
:R:L:X: pisze:ja mam pytanie , jaki jest mniej więcej szacowany koszt takiego oświetleniaoraz czy nie warto by było zainwestować pieniędzy , które nie wszystkie myślę zostaną przeznaczone na oświetlenie i sztuczne boisko na zapleczu ... - w podgrzewaną murawę ??
Spokojnie

Power =
n U 1. (authority, control)władza; in ~ u władzy: the party in ~ partia rządząca; balance of ~ równowaga sił. 2. (vigour, strength)moc, potęga, siła. 3. (ability, capacity) zdolność;
czyli mówiąc po prostu "NH Power" = Hutnik
n U 1. (authority, control)władza; in ~ u władzy: the party in ~ partia rządząca; balance of ~ równowaga sił. 2. (vigour, strength)moc, potęga, siła. 3. (ability, capacity) zdolność;
czyli mówiąc po prostu "NH Power" = Hutnik
nie mozna by bylo przeznaczyc tych pieniedzy na inny cel poniewaz zostay one zapisane juz na taki i taki cel (w budzecie miasta i jak to PD WIELOKROTNIE powtarzal miasto dysponuje tymi pieniedzmi a nie bezposrednio Hutnik) i nie mozna zmienic sposobu ich wykozystania:R:L:X: pisze:ja mam pytanie , jaki jest mniej więcej szacowany koszt takiego oświetleniaoraz czy nie warto by było zainwestować pieniędzy , które nie wszystkie myślę zostaną przeznaczone na oświetlenie i sztuczne boisko na zapleczu ... - w podgrzewaną murawę ??
-
Raven to co piszesz to jest jeden z argumentów urzędasów, żeby utrudniać na maksa wybudowanie tego oświetlenia.
:R:L:X: jak pisał HDS jeśli kaska jest na oświetlenie to musi iść na oświetlenie. I nawet jeśli udałoby się to zrobić mniejszym kosztem to reszta zapisanej kaski przepadnie. Nie ma możliwości żeby coś innego dołożyć.
:R:L:X: jak pisał HDS jeśli kaska jest na oświetlenie to musi iść na oświetlenie. I nawet jeśli udałoby się to zrobić mniejszym kosztem to reszta zapisanej kaski przepadnie. Nie ma możliwości żeby coś innego dołożyć.
HZA_Hutnik pisze:Raven to co piszesz to jest jeden z argumentów urzędasów, żeby utrudniać na maksa wybudowanie tego oświetlenia.
No nie zrozum mnie źle , w 100 % popieram powstanie oświetlenia na naszym stadionie tylko chciałem się dowiedzieć jak będzie wyglądała kwestia kosztów użytkowania. Czy będzie dofinansowanie "z miasta" na użytkowanie oświetlenia ? Pewnie nie . Z tego co wiem to nawet 2-3 godzinne działanie oświetlenia to naprawde duże pieniądze a jeśli klub będzie stał przed alternatywą : zapalić światła czy wypłacić pensje (chociażby nawet kilku) zawodnikom to jest chyba jasne i logiczne co zostanie wybrane.
Poprostu pytam się czy nie będzie to przysłowiowa skórka za wyprawkę

a cokomu bedzie przeszkadzalo swiatlo na stadionie? postawia - niech stoi a toczy bedzie uzytkowaneczynie to jest malo waznenajwazniejsze ze miasto dalo ksena cokolwiek (w tym przypadku na oswietlenie) i w pozniejszym Hutnik niebedzie siemusial glowic przy staraniu olicncje skads wziasc kase na oswietlenie.... etc(licencja.... hehehe)
Ale nieużywane i nie konserwowane oswietlenie szybko moze stac sie bezuzyteczne. Tak juz bylo na stadionie Wisly gdzie kiedys mieli oswietlenie, a potem stało sie tylko kupą złomu i zostało zdemonotwane, jakos tak w polowie lat 90-tych.
No nie zrozum mnie źle , w 100 % popieram powstanie oświetlenia na naszym stadionie tylko chciałem się dowiedzieć jak będzie wyglądała kwestia kosztów użytkowania. Czy będzie dofinansowanie "z miasta" na użytkowanie oświetlenia ? Pewnie nie . Z tego co wiem to nawet 2-3 godzinne działanie oświetlenia to naprawde duże pieniądze a jeśli klub będzie stał przed alternatywą : zapalić światła czy wypłacić pensje (chociażby nawet kilku) zawodnikom to jest chyba jasne i logiczne co zostanie wybrane.
Poprostu pytam się czy nie będzie to przysłowiowa skórka za wyprawkę
Czy wy nie macie innych problemów !!! Jeśli dali kasę to niech w końcu powstanie to ośwoetlenie ! Takim tokiem myślenia to wiele nie wskóramy. Trzeba je wybudować później na pewno się przyda...
Właśnie jeśli tak zaczną myśleć urzędnicy jak niektórzy z was - a po co, duże koszty eksplaatacyjne ...etc - to w końcu mogą wycofać tą decyzję i wtedy będzie problem z głowy ???
Fan dobrze prawi.Oswietlenie jest absolutnie niezbędne do dalszego funkcjonowania klubu.Podobnie jak wybudowanie kompleksu sportowego i przejecie spowrotem zrujnowanej hali HUTNIKA, ktora pod Tomexem niszczeje juz zupelnie a dzieciaki z Hutnika nie maja gdzie trenowac bo oplaty sa kosmiczne i chleja pod blokami
Takie powinno byc stanowisko kazdego rozsadnego kibica HKSu.
Takie powinno byc stanowisko kazdego rozsadnego kibica HKSu.
pzdr Osiek
fan pisze:
Czy wy nie macie innych problemów !!!
No przecież nikt niema problemu żadnego.
Chodzi tylko o odpowiedź na pytanie czy znajdą się pieniądze na użytkowanie oświetlenia i tyle. Bo wątpie żeby miasto w jakikolwiek sposób miało pomóc jego utrzymaniu. (ale oczywiście chwała "miastu" za sfinansowanie budowy - to bez dwóch zdań !! ).
Chyba lepiej zakończyć wątek aż będą wiadome jakiekolwiek bliższe szczegóły dotyczące bydowy oświetlenia. Bo narazie to tylko wiadomo że ma powstać ... i tyle.