Żadne szanse na utrzymanie !!!

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

lucero

Postautor: lucero » wt maja 17, 2016 4:57 pm

dandi 79 pisze:Decydując się na pozostanie w Hutniku każdy z piłkarzy i trener wiedzieli za ile grają i za jakie pieniądze będą wykonywać swoją pracę. Nie można za każdym razem tłumaczyć że Hutnik za mało płaci. KIBICE zebrali 80 tys.(został spłacony dług) i zabezpieczyli środki na rundę rewanżową. Nie wiem czy jest to przestrzegane ale zakładam że tak. Co dali od siebie piłkarze i trener. W dotychczasowych meczach uzbierali zaledwie 10 punktów. Jest to żenujące osiągnięcie. Zawodzą na całej linii. Nie wykazując się żadnym zaangażowaniem. W obecnej sytuacji w jakiej jest klub moim zdaniem winę ponoszą trener i piłkarze. Wystarczyło tylko chcieć przygotować się do rundy, a cel wyznaczony przez Zarząd czyli kibiców zostałby spełniony (pozostanie w 3 lidze). W czerwcu oni odejdą chuj wie gdzie, a My jako Hutnik pozostaniemy w czarnej dupie!!!

I cala prawda

patryk

Postautor: patryk » wt maja 17, 2016 5:21 pm

lucero pisze:
dandi 79 pisze:Decydując się na pozostanie w Hutniku każdy z piłkarzy i trener wiedzieli za ile grają i za jakie pieniądze będą wykonywać swoją pracę. Nie można za każdym razem tłumaczyć że Hutnik za mało płaci. KIBICE zebrali 80 tys.(został spłacony dług) i zabezpieczyli środki na rundę rewanżową. Nie wiem czy jest to przestrzegane ale zakładam że tak. Co dali od siebie piłkarze i trener. W dotychczasowych meczach uzbierali zaledwie 10 punktów. Jest to żenujące osiągnięcie. Zawodzą na całej linii. Nie wykazując się żadnym zaangażowaniem. W obecnej sytuacji w jakiej jest klub moim zdaniem winę ponoszą trener i piłkarze. Wystarczyło tylko chcieć przygotować się do rundy, a cel wyznaczony przez Zarząd czyli kibiców zostałby spełniony (pozostanie w 3 lidze). W czerwcu oni odejdą chuj wie gdzie, a My jako Hutnik pozostaniemy w czarnej dupie!!!

I cala prawda

Sad but true...

Od siebie dodam tylko tyle, że - pomijając frekwencję - kibice stanęli na głowie żeby zebrać zawrotną jak na nasze prywatne możliwości kwotę 80tys. Wielu dorzuciło ostatnie zaskórniaki, pozbyło się pamiątek, namówiło kolegów do zaangażowania się w akcję. Dlaczego? Bo jesień i sportowy poziom prezentowany przez naszych piłkarzy zachęcił do tego, żeby zrobić wszystko by spłacić i utrzymać tą drużynę. W zamian dostaliśmy 10 punktów - jak tu ktoś podliczył - i perspektywę 5 poziomu rozgrywek. To nie tak miało być.

I na koniec moja osobista refleksja.

KAŻDY kto przyczynił się do zebrania chociażby 100zł spłacił swój obowiązek i teoretycznie usprawiedliwił się od nieobecności na meczu. Wielu licytujących nie ma możliwości regularnego zaglądania na stadion. Ale zdobycie w tej akcji minimum 100zł/osoba traktować można jako zakup 10 biletów na mecz. Od jakiegoś czasu niestety akcja ratowania klubu polega na wyciąganiu z tych samych kieszeni. Ja nie oceniam skuteczności Zarządu w pozyskiwaniu sponsora, bo sam nie mam czasu ani możliwości żeby takowego znaleźć. Pytanie jak długo można "żyć" wyciągając rękę do tych samych osób? Zmienia się tylko oprawa zbiórki, ale adresaci pozostają ci sami. I pewnie tym razem przeszło by to bez echa, gdyby poziom sportowy z jesieni pozostał na wiosnę. Gdyby walka na boisku oparła się o mało jednak realny awans. Zapewne wtedy kolejna akcja "koło" byłaby przyjęta z entuzjazmem. Ale niestety pion sportowy dał ciała i zamiast snuć fajne wizje jesteśmy zmuszeni prowadzić tego typu żałobną polemikę...

jak dla mnie wynik meczu Kibice-Piłkarze zakończył się oddaniem tego meczu przez piłkarzy walkowerem/bez walki
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » wt maja 17, 2016 7:00 pm

patryk pisze:jak dla mnie wynik meczu Kibice-Piłkarze zakończył się oddaniem tego meczu przez piłkarzy walkowerem/bez walki

patrząc na frekwencję to ja bym tu dał remis
to tez ma znaczenie, nie dziwie sie ze im sie nie chce jak z trybun nie ma cisnienia

HKS1978

Postautor: HKS1978 » wt maja 17, 2016 7:25 pm

Co ma frekwencja do wyników sportowych? Nic. To tylko wymówka słabego trenera i piłkarzy. Hutnik to obecnie 300-400 osób na meczach. Na kszo było 500-600. Tak? Jeszcze zatęsknimy za taką liczba. Na 5 ligowe kopanie będzie chodzić po góra 100-150. A jak jeszcze do składu ławą wejdą młodzi gniewni z clj to może się skończyć na 50. I kto tu jest winien? Kibice co dali 80 tysięcy??? Trochę szacunku do samych siebie miejmy

dUfio

Postautor: dUfio » wt maja 17, 2016 8:14 pm

absolutnie nie usprawiedliwiam trybunowej hujni na meczach ale argument huteusza do mnie nie trafia. tak moznaby tlumaczyc jakbysmy wszyscy - my i pilkarze - zajmowali sie swoja praca a po godzinach hobbystycznie bawili sie w Hutnika - czesc na boisku, czesc na trybunach. a tak nie bylo i nie jest.

poza tym te m"marne 300 osob" daje z siebie 1950% jak nie wiecej - czesc zapierdala w zarzadzie, czesc organizuje wyjazdy, jakis tam doping, inni rzucaja kase a niektorzy wszystko naraz - jak to nie jest argument zeby zapierdalac to sory, Proszowianka czeka (chcoiaz ja bardziej sadze ze to nie jest tak, ze oni nie chca, bardziej nie potrafia)

dandi 79

Postautor: dandi 79 » wt maja 17, 2016 8:38 pm

Dla mnie choćby bylo 50 osób na meczu pilkarze mają zapierdalac i godnie reprezentować klub w którym grają! Przegrać zawsze można ale po walce! Gdzie jest ambicja i chęć pokazania się? W Sokole Kocmyrzów zawsze jest czas aby tam grać!

ksh72

Postautor: ksh72 » wt maja 17, 2016 8:45 pm

Frekwencja z ostatniej kolejki:
KSZO-0Garbarnia (2000)
Hutnik Nowa Huta0-1Wisła Sandomierz(400)
Unia Tarnów5-1Czarni Połaniec (250)
Korona II Kielce 2-1Sparta Kazimierza Wielka(200)
Podhale Nowy Targ2-1Łysica BodzentyN(200)
Beskid Andrychów0-7Soła Oświęcim(100)
Poprad Muszyna 1-6Spartakus Daleszyce (30)

przy tak hu....j grze tylko KSZOki mają lepszą.

huteusz pisze:patrząc na frekwencję to ja bym tu dał remis
to tez ma znaczenie, nie dziwie sie ze im sie nie chce jak z trybun nie ma cisnienia

Niby w Daleszycach jest cisnienie? - 13pkt przewagi nad nami
To może w Nowym Targu czy w Oświęcimiu? 15pkt przewagi.
Nie wspominajac o Garbarnii.
Zagłaskaliście piłkarzy i dalej ich tłumaczycie.
Huteusz chyba że o takie ciśnienie ci chodzi jak w Zabrzu i Wrocławiu za taką grę koszulki oddawali (czego nie popieram)- a u nas jedyna ofiara ich slabej gry był kibic, który po najwiekszej kompromitacji w historii klubu ich skrytykował.
Ostatnio zmieniony wt maja 17, 2016 8:58 pm przez ksh72, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
forever

Postautor: forever » wt maja 17, 2016 8:55 pm

są je.....i pseudogwiazdorami którym się w dupie poprzewracało od mentalności wyższości, bo są z miasta Nowa Huta. Kurwa mać sami trochę do tego doprowadziliśmy stwarzając im warunki na wyższym poziomie niż w innych klubach w tej buraczanej lidze.
Gwiazdorzy którzy nie potrafią utrzymać się w takiej lidze są po prostu obsrańcami!!!

Reakcja Górnika z koszulkami jak najbardziej uzasadniona.
IH IK S - IN IH

Fan Hutnika

Postautor: Fan Hutnika » wt maja 17, 2016 8:56 pm

ksh72 pisze:Frekwencja z ostatniej kolejki:
KSZO-0Garbarnia (2000)
Hutnik Nowa Huta0-1Wisła Sandomierz(400)
Unia Tarnów5-1Czarni Połaniec (250)
Korona II Kielce 2-1Sparta Kazimierza Wielka(200)
Podhale Nowy Targ2-1Łysica BodzentyN(200)
Beskid Andrychów0-7Soła Oświęcim(100)
Poprad Muszyna 1-6Spartakus Daleszyce (30)

przy tak hu....j grze tylko KSZOki mają lepszą.

huteusz pisze:patrząc na frekwencję to ja bym tu dał remis

Niby w Daleszycach jest cisnienie? - 13pkt przewagi nad nami
To może w Nowym Targu czy w Oświęcimiu? 15pkt przewagi.
Nie wspominajac o Garbarnii.
Zagłaskaliście piłkarzy i dalej ich tłumaczycie.
W Zabrzu i Wrocławiu za taką grę koszulki oddawali (czego nie popieram), a u nas jedyna ofiara ich slabej gry był kibic, który po najwiekszej kompromitacji w historii klubu ich skrytykował.

kibicow gosci bym nie liczyl
takze marnie to wyglada
http://www.youtube.com/watch?v=tnkA38Lh ... re=related to jeszcze nie tak dawno bylo tak pieknie ,tyle hutniczych braci :(

ksh72

Postautor: ksh72 » wt maja 17, 2016 9:03 pm

Na80 się ocenili, więc 320 daje drugie miejsce.

Masz wcześniejsza kolejkę bez gości u nas za to z potęgą.
KSZO 4-0Wisła Sandomierz(1800)
Hutnik Nowa Huta (Kraków) 2-2Sparta Kazimierza Wielka(400)
Unia Tarnów0-2Cracovia II(400)
Podhale Nowy Targ 4-0 Beskid Andrychów(300)
Korona II Kielce 2-2Spartakus Daleszyce(200)
Wisła II Kraków 5-1Łysica Bodzentyn(100)
Poprad Muszyna 0-0 Soła Oświęcim(100)
Wolania Wola Rzędzińska3-4Czarni Połaniec(100)

na tą lige nie ma tragedii - choć też bym chciał wiecej

Tomek83

Postautor: Tomek83 » wt maja 17, 2016 9:36 pm

Co do piłkarzy to w meczu z wisła Sandomierz nie widzialem absolutnie ZADNEJ woli walki o zwyciestwo grali tak jakby to byl mecz o nic i wszystko jedno czy wygraj czy przegraja i to najbardziej boli
Tomek83

Porter_HKS

Postautor: Porter_HKS » wt maja 17, 2016 10:08 pm

huteusz pisze:
patryk pisze:jak dla mnie wynik meczu Kibice-Piłkarze zakończył się oddaniem tego meczu przez piłkarzy walkowerem/bez walki

Na mecz z Wisłą po niezrozumiałych dla mnie perturbacjach dotarła jedna z grup trenujących na Polonii. 2-3 osoby z pośród rodziców to osoby chodzące do nas na mecze, pozostali zostali "zmuszeni" do przyjścia przez swoje pociechy. Czy rodzice się "zajawili"? - wątpię, natomiast dzieciaki na pewno co było słychać podczas meczu. 2, 3 takie mecze i rodzice nie mieli by wyboru bo maluchy zmusiły by ich do pójścia na mecz. I tak można pracować nad frekwencją na meczach. Grup trenujących na Polonii jest kilkanaście i obowiązkowo wg mnie powinny być po kolei zapraszane na kolejne mecze. To jest podstawa do rozwijania frekwencji na przyszłość i zaszczepiania w młodych przywiązania do Hutnika a przy okazji zabezpieczenie chłopców do podawania piłek co jak widać po ostatnim meczu też wymaga wprawy.

A jako podsumowanie meczu i gry piłkarzy - myślę że najlepszym podsumowaniem dla nich było by zaprowadzenie do szatni płaczących dzieciaków które nie mogły się pogodzić z tym że Hutnik mógł przegrać.

PS.
Dla mojego młodego po tym meczu zmienił się idol. Nie jest już nim Christiano Ronaldo tylko Krzysztof Świątek.

patryk

Postautor: patryk » śr maja 18, 2016 7:58 am

huteusz pisze:

Nie zgodzę się. Kibice dali z siebie maxa ofiarując m.in.piłkarzom perspektywę spłaty zaległości i braku opóźnień w płatnościach. Zamiast planowanych 30tys. zebrali 3 razy więcej hajsu. Dla mnie to zdecydowanie więcej niż wiosną zaoferowali piłkarze...
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzy :) z drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"

mechez1975

Postautor: mechez1975 » śr maja 18, 2016 8:43 am

Po prostu trzeba zrobić jak Górnik w Niecieczy .

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » śr maja 18, 2016 9:44 am

mechez1975 pisze:Po prostu trzeba zrobić jak Górnik w Niecieczy .

Nie sądzę żeby u nas były takie zjeby na tak niskim poziomie intelektualnym jak Ci z Zabrza.