Sezon 2020/21 - transfery, sparingi, info

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

dUfio

Postautor: dUfio » pt gru 18, 2020 11:33 am

Awatar użytkownika
snuff

Postautor: snuff » pt gru 18, 2020 11:47 am

szkoda, ze się nie nazwya MarcinNH:-)

dUfio

Postautor: dUfio » pt gru 18, 2020 12:08 pm

snuff pisze:szkoda, ze się nie nazwya MarcinNH:-)

Jeśli go ściągniemy i się sprawdzi to ksywa już jest ;)

Oczywiście jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale patrząc na dotychczasową przydatność Kielisia z 4 ligi a Hajduka z 2 to może to jest ten kierunek szukania wzmocnien: lustracja niższych lig w poszukiwaniu talentów

Niemniej wszystkie transfery ocenimy na koniec sezonu, po solidnie przepracowanej zimie

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » pt gru 18, 2020 4:29 pm

dUfio

Postautor: dUfio » pt gru 18, 2020 4:45 pm

http://www.nh2010.pl/czytaj/newsroom/65 ... iosna.html

Min czterech pierwszoligowców i trzecioligowiec z Czech

bn

Postautor: bn » pt gru 18, 2020 9:24 pm

Wreszcie dobra lista sparingów. Poprzednio, przygotowując się do drugiej ligi, graliśmy z 3- i 4-ligowcami...

dUfio

Postautor: dUfio » pt gru 18, 2020 9:37 pm

bn pisze:Wreszcie dobra lista sparingów. Poprzednio, przygotowując się do drugiej ligi, graliśmy z 3- i 4-ligowcami...

Fakt, ale trwające rozgrywki esa, 1 i 2 ligi nie pozwalały na wiele w lipcu. Gdy się skończyły to graliśmy z Podbeskidziem (E), Resovią (1). Odwołany był mecz z Sandecja (1) za to zagraliśmy z grająca wiadomo jakim składem Wieczysta. Ostatnie sparingi pokrzyżował covid (Stal Rzeszów - 2). Ale tragedii nie bylo jeśli chodzi o rywali
w pierwszej części przygotowan to faktycznie się nurzyli No i słabo to wyglądało (Ruch, Kszo...).

Teraz ma początek pierwsza liga, słabsze ekipy później, obyśmy szlifowali pierwsza jedenastkę:D

bn

Postautor: bn » sob gru 19, 2020 10:06 pm

Fakt, że powód była grająca liga. Niemniej skończyło się na ledwie dwóch sensownych sparingach z drużyn z tego poziomu lub wyżej. Ucieszyłem się, że teraz lepiej. Ogólnie wydaje mi się, że nawet w trzeciej lidze mieliśmy tendencję do grania sparingów ze słabszymi. Prawie nie zdarzało się wtedy, żebyśmy zagrali z kimś wyżej.

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » sob gru 19, 2020 11:15 pm

Ten cały Marcinho grajek z 4 ligi już jest w jakiejś agencji menedżerskiej...i odbył 2 dniowe testy w czołowym 2 ligowym klubie na północy Polski ( tu strzelam Chojniczanka lub Wigry). Tak ogólnie to ma 1,5 roczny kontrakt jeszcze i liczy , że jak dostanie ofertę to klub też na nim zarobi....😎
W sumie to brazylijczyk to jeszcze ujdzie, ale jak się słyszy że kopacze z 4 czy 3 ligi mają swoich menedżerów to kurwa można się zastanowić czy to jacyś półanalfabeci nie potrafiący sami sobie ogarnąć umowy z klubem dający żerować na sobie hienom. W razie w zawsze można sobie ogarnąć poradę prawną u średnio rozgarnietej papugi.

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » ndz gru 20, 2020 11:06 am

Po co on nam? Ma paszport jakiegoś kraju UE? W lidze może grać tylko jeden spoza UE. Jeżeli nie sprzedamy Hafeza to bez sensu. Chyba że ma podwójny np włoski bo oni tak lubią z tej Brazylii.

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » ndz gru 20, 2020 12:50 pm

centrum nh pisze:Po co on nam? Ma paszport jakiegoś kraju UE? W lidze może grać tylko jeden spoza UE. Jeżeli nie sprzedamy Hafeza to bez sensu. Chyba że ma podwójny np włoski bo oni tak lubią z tej Brazylii.

Przepis ten jest często naginany. Składa się wniosek do MZPN i po pozytywnym zweryfikowaniu może występować więcej piłkarzy spoza UE. W niższych ligach jest to dość częste, a skrajnym przykładem jest B-Klasowe Dragons Kraków
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

wichura91

Postautor: wichura91 » ndz gru 20, 2020 1:00 pm

Aldaris pisze:
centrum nh pisze:Po co on nam? Ma paszport jakiegoś kraju UE? W lidze może grać tylko jeden spoza UE. Jeżeli nie sprzedamy Hafeza to bez sensu. Chyba że ma podwójny np włoski bo oni tak lubią z tej Brazylii.

Przepis ten jest często naginany. Składa się wniosek do MZPN i po pozytywnym zweryfikowaniu może występować więcej piłkarzy spoza UE. W niższych ligach jest to dość częste, a skrajnym przykładem jest B-Klasowe Dragons Kraków
. Ale PZPN raczej bez szans

wichura91

Postautor: wichura91 » ndz gru 20, 2020 1:01 pm

wichura91 pisze:
Aldaris pisze:

. Ale w PZPN raczej bez szans

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » ndz gru 20, 2020 1:50 pm

wichura91 pisze:
Aldaris pisze:

. Ale PZPN raczej bez szans

O kurcze, ja w ogóle zapomniałem że my pod PZPN podlegamy. Widać dalej żyję w realiach III i IV ligowych :P
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

dUfio

Postautor: dUfio » pt sty 01, 2021 10:45 pm

Wolna ręka w poszukiwaniu klubów:
- Przemysław Antoniak - obrońca
- Paweł Pyciak - Obrońca
- Szymon Hajduk - pomocnik
- Tomasz Kurek - pomocnik
- Patryk Matysek - pomocnik
- Mateusz Reczulski - pomocnik
- Adrian Wójcik - Napastnik

Http://www.90minut.pl/news/309/news3091 ... tnika.html