Sezon 2023/24 - sparingi, transfery, info

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

sikorek_nh

Re: Sezon 2023/24 - sparingi, transfery, info

Postautor: sikorek_nh » wt cze 27, 2023 5:22 pm

FenRiR pisze:Będzie jeszcze ktoś,kto przynajmniej ma solidne ogranie w II/I lidze?

Yyyyy... nie. Raczej nie liczylbym na to.
Hutnik 1950 KRAKÓW.

Awatar użytkownika
FenRiR

Postautor: FenRiR » wt cze 27, 2023 5:29 pm

FenRiR pisze:Czyli na razie mamy 4 transfery pewne.
Na plus(przynajmniej na papierze)Budziński i Rakels,jeden zmiennik(Jania),jeden o którym ciężko cokolwiek powiedzieć(Głogowski),i jeśli się potwierdzi to piątym będzie Hoyo-Kowalski.
Nie krytykuję,żeby nie było,ale mam jedno pytanie do zorientowanych.Będzie jeszcze ktoś,kto przynajmniej ma solidne ogranie w II/I lidze?
Jeżeli H-Kowalski jest jednym z tych sześciu zawodników o "uznanej marce,mający doświadczenie w ekstraklasie"o których mówił L.Janiczak,to dobry z niego żartowniś.

Dopiero teraz ogarnąłem,że to "ten"Kaczorowski(bramkarz)ze Stali Rzeszów,gdzie był "jedynką"i rozegrał 93 mecze w pełnym wymiarze.Jeśli do nas dojdzie,to raczej obsadę bramki mamy.

Qlawy

Postautor: Qlawy » wt cze 27, 2023 5:37 pm

Pazdan ma zostać zawodnikiem Wieczystej wg transfery info

Scorpio

Postautor: Scorpio » wt cze 27, 2023 5:52 pm

FenRiR pisze:Dopiero teraz ogarnąłem,że to "ten"Kaczorowski(bramkarz)ze Stali Rzeszów,gdzie był "jedynką"i rozegrał 93 mecze w pełnym wymiarze.Jeśli do nas dojdzie,to raczej obsadę bramki mamy.

Opinie o nim są różne. Podobno wybroni wszystko ale też i potrafi puścić wszystko. Zobaczymy, oby był bardziej Wilkiem niż Szewczykiem.

luke.krak

Postautor: luke.krak » wt cze 27, 2023 10:29 pm

Qlawy pisze:Pazdan ma zostać zawodnikiem Wieczystej wg transfery info

https://transfery.info/aktualnosci/mich ... Oxu2cXLMAM

fan

Postautor: fan » wt cze 27, 2023 11:22 pm

Jeśli Pazdan rzeczywiście pójdzie do wieczystej no to dla mnie jest po chłopie...

Scorpio

Postautor: Scorpio » śr cze 28, 2023 9:36 am

fan pisze:Jeśli Pazdan rzeczywiście pójdzie do wieczystej no to dla mnie jest po chłopie...

Dlaczego? Dorobi sobie, pogra... U nas są już środkowi obrońcy i wydawanie pieniędzy na Pazdiego byłoby nieekonomiczne.
A mam nieodparte wrażenie że to nie koniec transferów i jeszcze coś jest na rzeczy.

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » śr cze 28, 2023 11:20 am

środa ,dzisiaj oczekuje hita transferowego ;)

Qlawy

Postautor: Qlawy » śr cze 28, 2023 11:59 am

Szkoda Pazdana pod względem sportowym i promocyjnym.
Duet Pazdan-Wenger byłby do zapamiętania na lata i na mecze Hutnika dla Michała przyszłoby więcej ludzi.
Jednak pod względem finansowym mając Wengera i Kubowicza (nie znam sum dokładnych ale na pewno małe nie są) dodatkowy wydatek na kolejnego doświadczonego środkowego obrońce - kij w mrowisko.

Poproszę o poprawienie mnie jak coś pominąłem: Kubowicz, Wenger i Nowakowski - środkowi - opisywany Hyoyo-Kowalski też środkowy - jedynym bocznym jest Głogowski?
Oczywiście można na siłę Kielisia i Pana od zęba wcisnąć na obronę ale nie tędy droga - przy 4-4-2 na razie leżymy?

Temu bardzo żal Tomasika - nie wiem czy były jakiekolwiek rozmowy - ale drużynę buduje się od tyłu (na 3-5-2 jest 4 stoperów + Hyoyo)

HAMAS

Postautor: HAMAS » śr cze 28, 2023 1:46 pm

Michał Pazdan byłby dobry tylko marketingowo, piłkarsko bez szału mamy środek najlepszy od lat. Mankamentem jest bardzo słaba pomoc i brak wartościowych i sprawdzonych bramkarzy.
Atak nam nie potrzebny, jedną bramkę zawsze ktoś wciśnie a najważniejsze u obecnego Trenera to 0 z tyłu.

sikorek_nh

Postautor: sikorek_nh » śr cze 28, 2023 3:56 pm

KSH74NH pisze:środa ,dzisiaj oczekuje hita transferowego ;)

Najwiekszym hitem zdaje sie byc juz tylko Kaczorowski.
Hutnik 1950 KRAKÓW.

wojo77

Postautor: wojo77 » śr cze 28, 2023 4:26 pm

Apropo boków obrony to biorąc po uwagę że musi grać dwóch młodzieżowców Lelek i Chmiel nie będą mieli pewnego miejsca a mając na środku doświadczonych graczy na boki będą przewidziani młodzieżowcy, jeden przyszedł z Siarki, drugi z wisły plus jego brat, na treningu był Owczarek z widzewa, takie moje przemyślenia

ksh72

Postautor: ksh72 » śr cze 28, 2023 6:29 pm

W zimowym okienku transferowym takie były opinie po jednym z transferów

Obiecałem sobie , że nie skomentuję. Jednak nie wytrzymałem. Tsunami transferowe trwa . Mam tylko nadzieję że to Leszczyński będzie numerem 1. Swoją drogą to ciekawe są te konszachty z żydami odnośnie wypożyczeń. W Hutniku nic się nie zmieni i transfery dalej widać na biedaka.Trzeba brać ten kurs @ 2 na spadek i ładować grubo dopóki w styczniu nie spadnie
Ruch z bramkarzem irracjonalny . Gdzie tu logika? Ani młody, ani dobry. Więc po co?

Pewnie jak zwykle wpływ miały krakowskie układy, znajomości,lobbowanie menadżerów. Śmiem wątpić czy chociaż dorównuje klasą Królczykowi.Przewiduję, że skończy się tak samo jak z poprzednimi odrzutami z cracovii.

Ja też tego nie kumam. Ciekawi mnie dlaczego Królczyk odszedł, czy sam czy się go pozbyli bo jeśli to drugie to dziwne dla mnie. Jeszcze się nie nauczyli włodarze że co przychodzi ktoś z tamtej strony Krakowa to większość to uczą się grania w Hutniku a nie są wzmocnieniem

Już w zagiętych widać było po wypowiedzi Trębacza, że jest do odpalenia. Wątpię by Bobla chciał się go pozbyć, bo w końcu sam go ściągnął i go raczej nie zawiódł.
Gdyby w jego miejsce przyszedł jakiś zajebisty bramkarz albo młody i już dobry to w porządku. Tymczasem przychodzi ten najsłabszy z Cracovii.Bramkarz powinien być podpisany, a u nas dwóch wypożyczonych...
Tak to jest jak dyletant pełni funkcję dyrektora sportowego...
Na razie dwa transfery i oba z 3 ligi. Nawałnica normalnie

Porażka, ten bramkarz to się nadaje na zmiennika, w ogóle to wnerwia mnie to sprowadzanie od Cracovii i Wisły zawodników, co to ma być, już wolałbym 17 latka od nas, przynajmniej jak zadupcy bramke to wiem że swoj i jakoś tak inaczej :wink: Królczyk wróć Aro drugi a ten na 3ciego

A teraz za nim wzdychamy.
Komentujmy, ale nie skreślamy nikogo zanim go na boisku nie zobaczymy.
Za Rakelsa nam żadnego punktu w tabeli nie dopisali.

dUfio

Postautor: dUfio » śr cze 28, 2023 8:18 pm

były też bardziej wywazone opinie wtedy

nie jestem entuzjastą tego transferu, zwlaszcza pod kątem formy zatrudnienia (wypozyczenie od sąsiadki do konca sezonu :roll: ), CV tez nie robi wrazenia, transfer bardziej zblizony do tych sprzed dwoch lat, czyli z czolowego klubu 3 ligi, ale nie popadajmy w skrajnosci, serio wyznacznikiem przydatnosci grajka do druzyny broniącej się przed trzecią ligą ma być najciezszy mozliwy gatunkowo mecz ekstraklasy, z jeszcze mocną wtedy Wisla (w tamtym sezonie 6 miejsce, zreszta spojrzmy na sklad) sprzed 5 lat? Aż takimi figurami do wybrzydzania nie jestesmy i patrzac na stopniowe zwiekszanie wsparcia nowego wlasciciela raczej tak nie bedzie, moze za pare lat
Z tego co pamiętam dwa lata starszy Piątek wtedy tez hujowo zagral, dwa lata potem byl w Milanie, teraz ma dwucyfrową liczbe goli w reprezentacji a ostatnio gral na Mundialu, wiec to zaden wyznacznik
+widze, ze powstaje nowa teoria, ze trener Bobla chciał zostawic Królczyka, ale zderzył się z układami dyrektorsko-menadżerskimi 8) :shock: :roll:

wdech, wydech...

Wilk jesienią bronił z Wieczystą, Stalową, Łagowem, Orlętami czyli prawie całą czołówką III ligi (poza Avią), najlepiej jakby się wypowiedział ktoś, kto widział go w tych meczach, to moze dac jakis obraz, reszta wyjdzie na sparingach i w lidze

Co do wymiany bramkarzy Królczyka na Wilka to nie za bardzo kumam o co chodzi, oprócz tego że wilk zjadł królika :wink:

Ale pisząc serio to Patryk spisał się bardzo solidnie w tych kilku meczach w których zagrał. Nawet nie ma co go porównywać do Szewczyka. Wielka szkoda, że został odpalony, zwłaszcza że jest fajnym gościem. Miałem okazję poznać go osobiście.

Czy Adam Wilk jest lepszy to się okaże. Jest wyższy o 9 cm. Może to robić różnicę. Należy dać mu szansę.

Mieliśmy już na bramce Zająca z wisly. Teraz Wilk z cracovii :D

Tak na marginesie to sporo było u nas bramkarzy od awansu 2,5 roku temu: Smug, Dul, Frasik, Królczyk, Szewczyk, Leszczyński, Wilk. Chyba za dużo. Ciężko o stabilizację.

Artykuł chyba z debiutu Wilka w eklapie https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... ii/wtf0z9k dość pozytywny mam nadzieję że po grze u nas gorzej nie będzie. Szkoda mi Królczyka, zagrał więcej niż przyzwoicie i został odpalony, być może jakieś względy nawet poza sportowe zaważyły :roll:

warto zastosowac dwa ostatnie slowo z tego pierwszego :D

niemniej chyba najgoretsze okienko od lat, przynajmniej na forum, ponad 240 postow najebane w 20 parę dni :shock:

a co do kolejnych ruchow coz mozna rzecz, Huta czeka...
zwlaszcza w obliczu posta LJ na FB

ONLYHKS

Postautor: ONLYHKS » śr cze 28, 2023 8:36 pm

dUfio pisze:były też bardziej wywazone opinie wtedy

nie jestem entuzjastą tego transferu, zwlaszcza pod kątem formy zatrudnienia (wypozyczenie od sąsiadki do konca sezonu :roll: ), CV tez nie robi wrazenia, transfer bardziej zblizony do tych sprzed dwoch lat, czyli z czolowego klubu 3 ligi, ale nie popadajmy w skrajnosci, serio wyznacznikiem przydatnosci grajka do druzyny broniącej się przed trzecią ligą ma być najciezszy mozliwy gatunkowo mecz ekstraklasy, z jeszcze mocną wtedy Wisla (w tamtym sezonie 6 miejsce, zreszta spojrzmy na sklad) sprzed 5 lat? Aż takimi figurami do wybrzydzania nie jestesmy i patrzac na stopniowe zwiekszanie wsparcia nowego wlasciciela raczej tak nie bedzie, moze za pare lat
Z tego co pamiętam dwa lata starszy Piątek wtedy tez hujowo zagral, dwa lata potem byl w Milanie, teraz ma dwucyfrową liczbe goli w reprezentacji a ostatnio gral na Mundialu, wiec to zaden wyznacznik
+widze, ze powstaje nowa teoria, ze trener Bobla chciał zostawic Królczyka, ale zderzył się z układami dyrektorsko-menadżerskimi 8) :shock: :roll:

wdech, wydech...

Wilk jesienią bronił z Wieczystą, Stalową, Łagowem, Orlętami czyli prawie całą czołówką III ligi (poza Avią), najlepiej jakby się wypowiedział ktoś, kto widział go w tych meczach, to moze dac jakis obraz, reszta wyjdzie na sparingach i w lidze

Co do wymiany bramkarzy Królczyka na Wilka to nie za bardzo kumam o co chodzi, oprócz tego że wilk zjadł królika :wink:

Ale pisząc serio to Patryk spisał się bardzo solidnie w tych kilku meczach w których zagrał. Nawet nie ma co go porównywać do Szewczyka. Wielka szkoda, że został odpalony, zwłaszcza że jest fajnym gościem. Miałem okazję poznać go osobiście.

Czy Adam Wilk jest lepszy to się okaże. Jest wyższy o 9 cm. Może to robić różnicę. Należy dać mu szansę.

Mieliśmy już na bramce Zająca z wisly. Teraz Wilk z cracovii :D

Tak na marginesie to sporo było u nas bramkarzy od awansu 2,5 roku temu: Smug, Dul, Frasik, Królczyk, Szewczyk, Leszczyński, Wilk. Chyba za dużo. Ciężko o stabilizację.

Artykuł chyba z debiutu Wilka w eklapie https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... ii/wtf0z9k dość pozytywny mam nadzieję że po grze u nas gorzej nie będzie. Szkoda mi Królczyka, zagrał więcej niż przyzwoicie i został odpalony, być może jakieś względy nawet poza sportowe zaważyły :roll:

warto zastosowac dwa ostatnie slowo z tego pierwszego :D

niemniej chyba najgoretsze okienko od lat, przynajmniej na forum, ponad 240 postow najebane w 20 parę dni :shock:

a co do kolejnych ruchow coz mozna rzecz, Huta czeka...
zwlaszcza w obliczu posta LJ na FB

prześledziłem profil LJ oraz posty w profilu Hutnika i nic :)