Sezon 2023/24 - sparingi, transfery, info
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Re: Sezon 2023/24 - sparingi, transfery, info
Ikwuka to prawdziwa perła i już być może w tym sezonie sporo pogra. No i przeciwieństwo Marcinkowskiego bo to chłopak z naszego młyna. Marcinkowski jakiś potencjał ma i piłka nożna mogłaby być jego zawodem ale jak pokazuje historia rozdwojenie jaźni i bieganie dla wrogiej ekipy nigdy dobrze się nie kończyło dla danego delikwenta. Dodatkowo w tych sparingach to sprawia wrażenie sabotażysty , który na siłę szuka sposobu do wyjebania z klubu. Już był taki jeden R.C. co po paru odsiadkach skończył kopaniem w Dąbskim.
Jeżeli z Ziębą to prawda, to jprd. Ojciec grał w Hutniku 10 lat, był bardzo solidnym zawodnikiem pierwszego skladu, a były to czasy ekstraklasy. Teraz płacz że, Pazdan nie chce u nas grać, ale jak przyszedł do nas solidny młody zawodnik, do tego syn byłego zawodnika z jednym z najdłuższych stażem lat gry w Hutniku, to my go odrzucamy. A w jego miejsce bierzemy Hoyo. Kurwa mać.
No taka jest wersja zawodnika , że on chce, klub nie. A Hoyo wystarczy popatrzeć na jego wiek i mamy odpowiedź.
Dokładnie, to wersja zawodnika, nie znamy wersji klubu. Taki Pazdan też mógłby powiedzieć „No ja chciałem przyjść do Hutnika, tylko Hutnik mnie nie chciał, bo nie dali mi 40K”
W kulisach Chmiel który ma ponoć bardzo dobrą wydolność mówił że nogi zajechane mieli po treningach więc miejmy nadzieję że to przyczyna takiej a nie innej gry z Wieczystą
Ostatnio zmieniony pn lip 10, 2023 7:10 pm przez wojo77, łącznie zmieniany 1 raz.
Pazdan jest za słaby jeśli mamy coś w tej lidze zdziałać a Zięba pomimo całęj sympatii nie za te pieniądze...
fan pisze:Pazdan jest za słaby jeśli mamy coś w tej lidze zdziałać a Zięba pomimo całęj sympatii nie za te pieniądze...
Jeżeli tak to zwracam honor, tylko po co gość sieje ferment, że klub go nie chciał, skoro problemem były pieniądze.
Ktoś coś słyszał w temacie karnetów,cena,od kiedy w sprzedaży?? Do ligi niespełna dwa tygodnie a tu żadnej informacji nigdzie.
-
fan pisze:Pazdan jest za słaby jeśli mamy coś w tej lidze zdziałać a Zięba pomimo całęj sympatii nie za te pieniądze...
Pazdan za słaby? A Rakels i Budziński to będą wciagać nosem tą lige? Co jak co ale nawet ryzyko topienia 40k miesięcznie w Pazdana mogło by wyjsć na plus. Miały być mega ograne nazwiska a co jest? Kto z nas nie zamienił by obu zgranych grajków którzy też przyszli na spokojne dogorywanie za Pazdana?Były kadrowicz, niby od nas, w mediach głośno i pewnie co druga koszulka na meczu Pazdan. i niech nikt nie gada że nie dał by rady z tą obroną którą zbudowano w zeszłej rundzie.ps i jeszcze Hojo na doczepke do dojenia kasy.oni niby są tańsi niż Pazdan?
No właśnie po info na stronie Legii sobie przypomniałem, że był komunikat, że Zięba dostał propozycję, której nie przyjął: https://hutnikkrakow.com/michal-zieba-o ... a-1650-589. Więc w sumie znamy stanowisko klubu i to chyba potwierdza moje zdanie, że fajnie że mówi, że chciał zostać, szkoda tylko, że nie powiedział za ile.
PS. A z tym Pazdanem to tylko rzuciłem te 40K dla przykładu. Miało to tylko zobrazować o co mi chodzi, to żadne „pewne info”.
PS. A z tym Pazdanem to tylko rzuciłem te 40K dla przykładu. Miało to tylko zobrazować o co mi chodzi, to żadne „pewne info”.
Dajmy już spokój z tymi naszymi "gwiazdkami ".
Gdyby ktoś naprawdę chciał zakończyć karierę w Hutniku to by to zrobił i to nie za jakieś potężne pieniądze. Przykłady Podolskiego czy Peszki w Nafcie Jedlicze są wymowne.
Gdybym miał fajna karierę i grosz też dobrze zarobiony to mając w sercu Hutnika prosiłbym o możliwość zagrania jednego sezonu na koniec kariery nawet za darmo. Widocznie nikt tego HKS w sercu nie ma.
Tym bardziej doceńmy naszego kapitana
Gdyby ktoś naprawdę chciał zakończyć karierę w Hutniku to by to zrobił i to nie za jakieś potężne pieniądze. Przykłady Podolskiego czy Peszki w Nafcie Jedlicze są wymowne.
Gdybym miał fajna karierę i grosz też dobrze zarobiony to mając w sercu Hutnika prosiłbym o możliwość zagrania jednego sezonu na koniec kariery nawet za darmo. Widocznie nikt tego HKS w sercu nie ma.
-
MISIEK72 pisze:Dajmy już spokój z tymi naszymi "gwiazdkami ".
nie neguje.ale mamy dwa pejsiate odgrzewane kartofle,do tego psina i ten co na forum każdy wie że gdzieś gania.To nie lepszy był by jeden Pazdan plus jakaś młodzież.przeciez z góry wiadomo że 3 miejsca w składzie są zablokowane. obronią sie liczbami i wynikami to ok.chciał bym się grubo mylić że zrobią wynik na miare oczekiwań ale narazie słabo to widze
Nie wiem czy te przykłady Peszki i Podolskiego są dobre. Pierwszy zanim być może trafi do Nafty, odbębnił najpierw dwa lata by zarobić swoje właśnie w Wieczystej, a drugi najpierw odmówił Górnikowi żeby wybrać Turcję i swoje zarobić, teraz też ma tam w Górniku najwyższy kontrakt. Pazdan w Hutniku byłby przebojem, ale jest po temacie.
Wracając do składu, w tym roku pierwszy raz od wielu sezonów nie ma najmniejszego pojęcia czego się spodziewać. W latach 20 i 22 podejrzewałem, że będzie walczyć o utrzymanie, bo albo beniaminek albo niespodziewane utrzymanie. Z kolei, w 21 po super wiośnie myślałem, że będziemy walczyć o awans.
Obecnie liga jest bardzo wyrównana, decydują detale i przede wszystkim motywacja i walka. Dlatego nie zdziwię się, gdy będziemy walczyć o awans, ale też równie dobrze możemy bronić się przed spadkiem czwarty raz z rzędu. Jeśli chodzi o skład, to moim zdaniem jest niewiele słabszy. Budziński i Rakels są znani, ale czy będą mieli motywację w tak niskiej jak na ich przeszłość lidze? Mam nadzieję, że trener Bobla wie co robi.
Wracając do składu, w tym roku pierwszy raz od wielu sezonów nie ma najmniejszego pojęcia czego się spodziewać. W latach 20 i 22 podejrzewałem, że będzie walczyć o utrzymanie, bo albo beniaminek albo niespodziewane utrzymanie. Z kolei, w 21 po super wiośnie myślałem, że będziemy walczyć o awans.
Obecnie liga jest bardzo wyrównana, decydują detale i przede wszystkim motywacja i walka. Dlatego nie zdziwię się, gdy będziemy walczyć o awans, ale też równie dobrze możemy bronić się przed spadkiem czwarty raz z rzędu. Jeśli chodzi o skład, to moim zdaniem jest niewiele słabszy. Budziński i Rakels są znani, ale czy będą mieli motywację w tak niskiej jak na ich przeszłość lidze? Mam nadzieję, że trener Bobla wie co robi.
Oczywiście , że dobre. Podolski przychodząc do Zabrza odrzucał propozycje gdzie jeszcze mógł dostać x 20 tyle.
Na wózku nie wjechał do klubu i jeszcze daje jakość
Peszko grając w Wieczystej wymyślił sobie, że chciałby skończyć w Nafcie Jedlicze i prawdopodobnie słowa dotrzyma. To jest okręgówka. Oni obydwaj trafili tam gdzie chcieli trafić w przeciwieństwie do naszych "gwiazd"
Nie robimy ikony z Pazdana kibica Wisły z D303 który ma tego Hutnika w sercu tyle co 80 procent dzieciaków z akademii....
Ale i tak nic nie przebije baranów z socios milicyjnego klubu ,którzy uzbierali 300 k na pensję dla Wasilewskiego....bo sobie wymyślili , że to ich kibic od dziecka, gdzie po meczach derbowych juniorów bluzgał Wisłę aż miło.
Na wózku nie wjechał do klubu i jeszcze daje jakość
Peszko grając w Wieczystej wymyślił sobie, że chciałby skończyć w Nafcie Jedlicze i prawdopodobnie słowa dotrzyma. To jest okręgówka. Oni obydwaj trafili tam gdzie chcieli trafić w przeciwieństwie do naszych "gwiazd"
Nie robimy ikony z Pazdana kibica Wisły z D303 który ma tego Hutnika w sercu tyle co 80 procent dzieciaków z akademii....
Ale i tak nic nie przebije baranów z socios milicyjnego klubu ,którzy uzbierali 300 k na pensję dla Wasilewskiego....bo sobie wymyślili , że to ich kibic od dziecka, gdzie po meczach derbowych juniorów bluzgał Wisłę aż miło.
MISIEK72 pisze:Podolski przychodząc do Zabrza odrzucał propozycje gdzie jeszcze mógł dostać x 20 tyle.
Z ciekawości sprawdziłem. Obecnie: 93 tys. zł miesięcznie. 20 x tyle to by było 1,9 mln zł miesięcznie. Być może ale nie jestem pewien.