Sezon 2023/24 - sparingi, transfery, info

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

MISIEK72

Re: Sezon 2023/24 - sparingi, transfery, info

Postautor: MISIEK72 » ndz lip 09, 2023 11:53 am

Ikwuka to prawdziwa perła i już być może w tym sezonie sporo pogra. No i przeciwieństwo Marcinkowskiego bo to chłopak z naszego młyna. Marcinkowski jakiś potencjał ma i piłka nożna mogłaby być jego zawodem ale jak pokazuje historia rozdwojenie jaźni i bieganie dla wrogiej ekipy nigdy dobrze się nie kończyło dla danego delikwenta. Dodatkowo w tych sparingach to sprawia wrażenie sabotażysty , który na siłę szuka sposobu do wyjebania z klubu. Już był taki jeden R.C. co po paru odsiadkach skończył kopaniem w Dąbskim.

Piotrek

Postautor: Piotrek » ndz lip 09, 2023 6:51 pm

Jeżeli z Ziębą to prawda, to jprd. Ojciec grał w Hutniku 10 lat, był bardzo solidnym zawodnikiem pierwszego skladu, a były to czasy ekstraklasy. Teraz płacz że, Pazdan nie chce u nas grać, ale jak przyszedł do nas solidny młody zawodnik, do tego syn byłego zawodnika z jednym z najdłuższych stażem lat gry w Hutniku, to my go odrzucamy. A w jego miejsce bierzemy Hoyo. Kurwa mać.

Andrew

Postautor: Andrew » ndz lip 09, 2023 7:16 pm

No taka jest wersja zawodnika , że on chce, klub nie. A Hoyo wystarczy popatrzeć na jego wiek i mamy odpowiedź.

pawcio

Postautor: pawcio » pn lip 10, 2023 12:06 pm

Dokładnie, to wersja zawodnika, nie znamy wersji klubu. Taki Pazdan też mógłby powiedzieć „No ja chciałem przyjść do Hutnika, tylko Hutnik mnie nie chciał, bo nie dali mi 40K”

wojo77

Postautor: wojo77 » pn lip 10, 2023 3:55 pm

W kulisach Chmiel który ma ponoć bardzo dobrą wydolność mówił że nogi zajechane mieli po treningach więc miejmy nadzieję że to przyczyna takiej a nie innej gry z Wieczystą
Ostatnio zmieniony pn lip 10, 2023 7:10 pm przez wojo77, łącznie zmieniany 1 raz.

fan

Postautor: fan » pn lip 10, 2023 6:45 pm

Pazdan jest za słaby jeśli mamy coś w tej lidze zdziałać a Zięba pomimo całęj sympatii nie za te pieniądze...

Piotrek

Postautor: Piotrek » pn lip 10, 2023 7:11 pm

fan pisze:Pazdan jest za słaby jeśli mamy coś w tej lidze zdziałać a Zięba pomimo całęj sympatii nie za te pieniądze...

Jeżeli tak to zwracam honor, tylko po co gość sieje ferment, że klub go nie chciał, skoro problemem były pieniądze.

wier<N>y

Postautor: wier<N>y » pn lip 10, 2023 8:38 pm

Ktoś coś słyszał w temacie karnetów,cena,od kiedy w sprzedaży?? Do ligi niespełna dwa tygodnie a tu żadnej informacji nigdzie.

Krzych1980

Postautor: Krzych1980 » pn lip 10, 2023 9:50 pm

fan pisze:Pazdan jest za słaby jeśli mamy coś w tej lidze zdziałać a Zięba pomimo całęj sympatii nie za te pieniądze...

Pazdan za słaby? A Rakels i Budziński to będą wciagać nosem tą lige? Co jak co ale nawet ryzyko topienia 40k miesięcznie w Pazdana mogło by wyjsć na plus. Miały być mega ograne nazwiska a co jest? Kto z nas nie zamienił by obu zgranych grajków którzy też przyszli na spokojne dogorywanie za Pazdana?Były kadrowicz, niby od nas, w mediach głośno i pewnie co druga koszulka na meczu Pazdan. i niech nikt nie gada że nie dał by rady z tą obroną którą zbudowano w zeszłej rundzie.ps i jeszcze Hojo na doczepke do dojenia kasy.oni niby są tańsi niż Pazdan?

pawcio

Postautor: pawcio » pn lip 10, 2023 10:24 pm

No właśnie po info na stronie Legii sobie przypomniałem, że był komunikat, że Zięba dostał propozycję, której nie przyjął: https://hutnikkrakow.com/michal-zieba-o ... a-1650-589. Więc w sumie znamy stanowisko klubu i to chyba potwierdza moje zdanie, że fajnie że mówi, że chciał zostać, szkoda tylko, że nie powiedział za ile.

PS. A z tym Pazdanem to tylko rzuciłem te 40K dla przykładu. Miało to tylko zobrazować o co mi chodzi, to żadne „pewne info”.

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » pn lip 10, 2023 10:42 pm

Dajmy już spokój z tymi naszymi "gwiazdkami ".
Gdyby ktoś naprawdę chciał zakończyć karierę w Hutniku to by to zrobił i to nie za jakieś potężne pieniądze. Przykłady Podolskiego czy Peszki w Nafcie Jedlicze są wymowne.
Gdybym miał fajna karierę i grosz też dobrze zarobiony to mając w sercu Hutnika prosiłbym o możliwość zagrania jednego sezonu na koniec kariery nawet za darmo. Widocznie nikt tego HKS w sercu nie ma.
Tym bardziej doceńmy naszego kapitana

Krzych1980

Postautor: Krzych1980 » pn lip 10, 2023 11:08 pm

MISIEK72 pisze:Dajmy już spokój z tymi naszymi "gwiazdkami ".
Gdyby ktoś naprawdę chciał zakończyć karierę w Hutniku to by to zrobił i to nie za jakieś potężne pieniądze. Przykłady Podolskiego czy Peszki w Nafcie Jedlicze są wymowne.
Gdybym miał fajna karierę i grosz też dobrze zarobiony to mając w sercu Hutnika prosiłbym o możliwość zagrania jednego sezonu na koniec kariery nawet za darmo. Widocznie nikt tego HKS w sercu nie ma.
Tym bardziej doceńmy naszego kapitana

nie neguje.ale mamy dwa pejsiate odgrzewane kartofle,do tego psina i ten co na forum każdy wie że gdzieś gania.To nie lepszy był by jeden Pazdan plus jakaś młodzież.przeciez z góry wiadomo że 3 miejsca w składzie są zablokowane. obronią sie liczbami i wynikami to ok.chciał bym się grubo mylić że zrobią wynik na miare oczekiwań ale narazie słabo to widze

bn

Postautor: bn » wt lip 11, 2023 12:14 am

Nie wiem czy te przykłady Peszki i Podolskiego są dobre. Pierwszy zanim być może trafi do Nafty, odbębnił najpierw dwa lata by zarobić swoje właśnie w Wieczystej, a drugi najpierw odmówił Górnikowi żeby wybrać Turcję i swoje zarobić, teraz też ma tam w Górniku najwyższy kontrakt. Pazdan w Hutniku byłby przebojem, ale jest po temacie.

Wracając do składu, w tym roku pierwszy raz od wielu sezonów nie ma najmniejszego pojęcia czego się spodziewać. W latach 20 i 22 podejrzewałem, że będzie walczyć o utrzymanie, bo albo beniaminek albo niespodziewane utrzymanie. Z kolei, w 21 po super wiośnie myślałem, że będziemy walczyć o awans.

Obecnie liga jest bardzo wyrównana, decydują detale i przede wszystkim motywacja i walka. Dlatego nie zdziwię się, gdy będziemy walczyć o awans, ale też równie dobrze możemy bronić się przed spadkiem czwarty raz z rzędu. Jeśli chodzi o skład, to moim zdaniem jest niewiele słabszy. Budziński i Rakels są znani, ale czy będą mieli motywację w tak niskiej jak na ich przeszłość lidze? Mam nadzieję, że trener Bobla wie co robi.

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » wt lip 11, 2023 12:40 am

Oczywiście , że dobre. Podolski przychodząc do Zabrza odrzucał propozycje gdzie jeszcze mógł dostać x 20 tyle.
Na wózku nie wjechał do klubu i jeszcze daje jakość
Peszko grając w Wieczystej wymyślił sobie, że chciałby skończyć w Nafcie Jedlicze i prawdopodobnie słowa dotrzyma. To jest okręgówka. Oni obydwaj trafili tam gdzie chcieli trafić w przeciwieństwie do naszych "gwiazd"
Nie robimy ikony z Pazdana kibica Wisły z D303 który ma tego Hutnika w sercu tyle co 80 procent dzieciaków z akademii....
Ale i tak nic nie przebije baranów z socios milicyjnego klubu ,którzy uzbierali 300 k na pensję dla Wasilewskiego....bo sobie wymyślili , że to ich kibic od dziecka, gdzie po meczach derbowych juniorów bluzgał Wisłę aż miło.

bn

Postautor: bn » wt lip 11, 2023 1:11 am

MISIEK72 pisze:Podolski przychodząc do Zabrza odrzucał propozycje gdzie jeszcze mógł dostać x 20 tyle.

Z ciekawości sprawdziłem. Obecnie: 93 tys. zł miesięcznie. 20 x tyle to by było 1,9 mln zł miesięcznie. Być może ale nie jestem pewien. ;) Aczkolwiek mogę się zgodzić że daje jakość...