Winnetou pisze:dUfio pisze:Wiktor Kaczorowski gol w debiucie w Rekordzie
tak, nasz były bramkarz
Fantastyczny debiut, przepiękna bramka. Ale dla mnie umiejętności strzeleckie Wiktora nie są zaskoczeniem. W grudniu ubiegłego roku dla dzieciaków z akcji Chodź na Hakaesa zorganizowaliśmy meczyk z piłkarzami Hutnika. Przyszli prawie wszyscy. I to właśnie Wiktor strzelił najwięcej goli. Pisałem nawet żartobliwie do trenera Bobli, że oto mamy ukryty snajperski talent. Tak serio to Wiktor ma ruchy i sylwetkę właśnie ofensywnego zawodnika, a nie bramkarza. Chyba źle wybrał na początku kariery.
Pamiętam, że w latach 90-tych w jednym meczu naszych rezerw ŚP. Marcin Latos grając w ataku strzelił 5 goli.
bardzo ciekawe są te historie bramek golkiperów, oczywiście na czele w naszej historii jest gol Szypowskiego w pucharowym debiucie z Azerami (a z tego co mozna wywnioskowac z video Kasalik do samego konca upieral sie zeby strzelal Adamczyk, ale wygrala presja trybun)
z innych klubów utkwiła mi bramka Andrzeja Witana (z ciekawostek to mąż Igi Baumgart-Witan, feniomenalnej polskiej biegaczki,min mistrzyni olimpijskiej) dla Bytovii w Katowicach, ktora spucila do 2 ligi GKS i jak sie okazało niewiele dala tez jego druzynie bo tak sie ostatecznie mecze ulozyly, ze tez polecieli do 2 ligi, do ktorej my weszlismy rok pozniej i zdobylismy z bylymi pierwszoligowcami 10 punktów na 12 mozliwych. GKS sie z tego wygrzebał i jest teraz w ekstraklasie, Bytovii poszlo gorzej i są teraz na 7 miejscu w IV lidze.
incydent ciekawy, ale jest jego ciemniejsza strona: facebookowe gremium ma kolejna pozywke do walenia w zarząd za politykę transferowa

oczywiscie trzeba dyskutowac na temat kadry, wzmocnien kontaktow itd ale w tym przypadku. z calym szacunkiem, rola bramkarza jest inna niz strzelanie goli (choc za tego gola oczywiscie gratki), a przypuszczam, ze na odpalenie Wiktora mial tez (przede wszystkim?) wplyw sztab trenerski z trenerami bramkarzy na czele