1/32 PP: Hutnik Kraków - Piast Gliwice 25.09.2024 g. 14:30

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

JOK_NH

Re: 1/32 PP: Hutnik Kraków - Piast Gliwice 25.09.2024 g. 14:30

Postautor: JOK_NH » czw wrz 26, 2024 11:09 am

bn pisze:
Na marginesie, nie wiem po co spiker się tak emocjonuje w trakcie opraw? Jeśli ma jakiś regulamin, to niech przeczyta raz na spokojnie i da spokój. Nie wiem co ma na celu "zagłuszanie" oprawy? Na Resovii tego nie było i było ok.

Dobrze, że ktoś to poruszył. Ma coś tam odczytywać w trakcie bluzgów, ok - odczyt i tyle, a nie podniecanie się, jak murzyn baterią. Serio my się chcemy komuś przypodobać tym pierdoleniem? Czy może on rzeczywiście wierzy, że zastopuje tym pierdoleniem ruch ultras na stadionach? Nie wiem, co on mówił w trakcie oprawy, ale wystarczy komunikat przeczytać, że to jest łamanie tej zjebanej ustawy, który każdy ultras ma w dupie i tyle.
A podniecanie się i grożenie zza tej szyby jest dla mnie po prostu śmieszne i żałosne.

dUfio

Postautor: dUfio » czw wrz 26, 2024 11:11 am

Mecz miał identycznych przebieg jak finał mundialu w Katarze :shock:
Do przerwy 0:2, wyrównanie w ostatnich 10 minutach, pierwsza połowa dogrywki bez goli, potem 2:3 i w koncowce 3:3 i karne tyle że tam 2:4
Naszym mbappe był Belycz z pomocą Misaka i rajdu Gloga :D

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » czw wrz 26, 2024 1:06 pm

ksh72 pisze:
Winnetou pisze:Żeby drużyna wygrywała w serii rzutów karnych to bramkarz musi coś wybronić.

ile bramkarz Piasta wybronił :wink:
A w tym meczu było wręcz odwrotnie. Ten co obronił to odpadł
http://www.90minut.pl/news/334/news3342 ... Rakow.html

Jak karny jest obrze wykonany to bramkarz ma małe szanse, Piast dobrze strzelał. My zresztą też, a Hoyo miał pecha

Cytując klasyka: "Nie ma dobrze obronionych karnych. Są tylko źle wykonane"".

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » czw wrz 26, 2024 9:31 pm

bn pisze:Nigdy nie rozumiałem takiego podejścia do pucharu, jeśli chodzi o wyjściowy skład. Jeżeli chcemy sobie wypróbować zawodników, umówmy sobie sparing, a nie odbierajmy szans na meczu jaki zdarza się raz na kilka a może i na kilkanaście lat. Ktoś wyżej pisał że priorytetem jest liga. Trudno się nie zgodzić. Nie rozumiem jednak, w jaki sposób odpadanie w pucharze przez wstawienie rezerwy ma nam w lidze pomóc.

Mimo tego, że zagrał nasz drugi garnitur, to byliśmy o włos od wyeliminowania Piasta.
To co zrobił trener, żeby odpuść tak ważny mecz, to jest SKANDAL.
Odpuścić można było "wjazd" na Wieczystą. Wsio rowno czy dostaniemy tam 7:1 czy 25:0.
Liga już dawno przestała mnie emocjonować, te wszystkie pomysły grania pod Junior Pro... W sumie nie będzie specjalnie większej różnicy czy będziemy na drugim czy na trzecim poziomie w kraju. Wyjazdy są takie same po całej Polsce, kibicowsko to się tasuje co chwilę (za rok mogą być derby z Wisłą) a tu bym naprawdę chciał walki na maksa. Przecież takie sensacje jak zdobycie pucharu przez drużyny z niższych lig czy chociaż gra w finale się zdarzają

Zdobywcy bądź finaliści Pucharu Polski, którzy w trakcie rozgrywek nie grali w najwyższej klasie rozgrywkowej.

1952 - Legia II Warszawa
1965 - Czarni Żagań
1967 - Raków Częstochowa
1975 - FINAŁ bez przedstawicieli I ligi (Stal Rzeszów - ROW II Rybnik)
1977 - Polonia Bytom
1978 - Piast Gliwice
1981 - Pogoń Szczecin
1983 - FINAŁ bez przedstawicieli I ligi (Lechia Gdańsk - Piast Gliwice)
1992 - Miedź Legnica
1993 - Ruch II Chorzów
1996 - Ruch Chorzów
1998 - Aluminum Konin
2021 - Arka Gdynia
2024 - Wisła Kraków

dUfio

Postautor: dUfio » czw wrz 26, 2024 10:24 pm

BINGONH pisze:
bn pisze:Nigdy nie rozumiałem takiego podejścia do pucharu, jeśli chodzi o wyjściowy skład. Jeżeli chcemy sobie wypróbować zawodników, umówmy sobie sparing, a nie odbierajmy szans na meczu jaki zdarza się raz na kilka a może i na kilkanaście lat. Ktoś wyżej pisał że priorytetem jest liga. Trudno się nie zgodzić. Nie rozumiem jednak, w jaki sposób odpadanie w pucharze przez wstawienie rezerwy ma nam w lidze pomóc.

Mimo tego, że zagrał nasz drugi garnitur, to byliśmy o włos od wyeliminowania Piasta.
To co zrobił trener, żeby odpuść tak ważny mecz, to jest SKANDAL.
Odpuścić można było "wjazd" na Wieczystą. Wsio rowno czy dostaniemy tam 7:1 czy 25:0.
Liga już dawno przestała mnie emocjonować, te wszystkie pomysły grania pod Junior Pro... W sumie nie będzie specjalnie większej różnicy czy będziemy na drugim czy na trzecim poziomie w kraju. Wyjazdy są takie same po całej Polsce, kibicowsko to się tasuje co chwilę (za rok mogą być derby z Wisłą) a tu bym naprawdę chciał walki na maksa. Przecież takie sensacje jak zdobycie pucharu przez drużyny z niższych lig czy chociaż gra w finale się zdarzają

Zdobywcy bądź finaliści Pucharu Polski, którzy w trakcie rozgrywek nie grali w najwyższej klasie rozgrywkowej.

1952 - Legia II Warszawa
1965 - Czarni Żagań
1967 - Raków Częstochowa
1975 - FINAŁ bez przedstawicieli I ligi (Stal Rzeszów - ROW II Rybnik)
1977 - Polonia Bytom
1978 - Piast Gliwice
1981 - Pogoń Szczecin
1983 - FINAŁ bez przedstawicieli I ligi (Lechia Gdańsk - Piast Gliwice)
1992 - Miedź Legnica
1993 - Ruch II Chorzów
1996 - Ruch Chorzów
1998 - Aluminum Konin
2021 - Arka Gdynia
2024 - Wisła Kraków

Ty bys wybral przygode w pucharze zamiast awansu do 1 ligi, i masz do tego prawo, ale przypuszczam, ze >90% kibiców Hutnika by wolalo (mozna zrobic ankiete) jednak 1 ligę niz 1/8 czy 1/4, finał to jakas abstrakcja,po prostu nierealna, Wisla i Arka to byly jednak przynajmniej solidni 1 ligowcy
mecz z Piastem oczywiscie zajebisty pod wzgledem emocji, itd, frekwencja bez szlau ale w miare kolejnych etapow by bylo granie o 12,13, nie wiadomo jeszcze z kim, a nawet przy super losowaniu ograniczenie do 999 zabija u nas ewentualna "atmosferę wielkiego swieta" na SS, a i tka uwazam, ze brak wyprzedania biletow na mecz z druzyna z ekstraklasy w przedsprzedazy to nasz ogromny minus i pokazanie miejsca w szeregu na tle frekwencji na tle np Elany czy ekip z Rzeszowa
korzysci z awansu wg mnie bez porownaniu, chocby jako bodziec na cisnienie o renowacje obiektu, chocby o budowe swiatla, 1 liga to mocnejszy argument niz to,ze za mieisac zagramy z Górnikiem Zabrze
co do skladu to oceniajac Musiala warto miec na uwadze, ze w niedziele mielismy intensywny mecz z Resovią, cyzli mecz z czolowa druzyna ligi, a z ekstraklasa dzieliby ledwie dwa dni.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pt wrz 27, 2024 6:44 am

Mnie w tym przypadku bliżej do podejścia przez @bn.

Trochę nie rozumiem tego - przygoda w pucharach albo awans do 1 ligi.
Na mecz z Piastem też część kręciła nosem. A tu takie emocje.
Nie chciałbym ich stracić.

ps.
Jaki mamy cel piłkarski na ten sezon wyznaczony przez Zarząd?
Bo mi umknęło.

fan

Postautor: fan » pt wrz 27, 2024 4:23 pm

stazyja69 pisze:Mnie w tym przypadku bliżej do podejścia przez @bn.

Trochę nie rozumiem tego - przygoda w pucharach albo awans do 1 ligi.
Na mecz z Piastem też część kręciła nosem. A tu takie emocje.
Nie chciałbym ich stracić.

ps.
Jaki mamy cel piłkarski na ten sezon wyznaczony przez Zarząd?
Bo mi umknęło.

Wg prezesa gramy o wyższe cele niż w zeszłym sezonie czyli min 7 pozycja :D