II liga sezon 2024/25

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

1979

Re: II liga sezon 2024/25

Postautor: 1979 » wt paź 29, 2024 5:27 pm

mr.Vitaminka pisze:
wojo77 pisze:Co do napastnika to Musiał na konferencji ostatniej mówił, że ciężko będzie zastąpić Michała natomiast już sądują zawodników również z zagranicy

skojarzyłem sobie te słowa o zagranicznych napastnikach z Markiem Assiniorem. Nawet nie wiedziałem że ze słowackiej ligi poszedł do ekstraklasy ukraińskiej i gra w Czerkasach (3 mecze, 1 gol). W sumie to spore osiągnięcie jak na gościa, który jeszcze niedawno grał u nas.

Tylko,ze podobnie jak u nas,poczatek mial dobry,wychodzil w podstawowym skladzie, na otwarcie sezonu strzelil w 93 min. bramke dajaca zwyciestwo a od 3 kolejki sluch o nim zaginol. Podobnie bylo na Slowacji ,poczatek dobry potem slabo.U niego chyba cos z psycha nie do konca ok
od swych narodzin przez wszystkie lata
NA ZAWSZE Hutnik
powstrzyma nas tylko koniec świata

BYLISMY - JESTESMY - BEDZIEMY

wojo77

Postautor: wojo77 » wt paź 29, 2024 5:34 pm

Assinior został kupiony przez ukraińców za 230tys.euro dzięki Bobli który go skreślił my nic nie ugraliśmy a jak widać potencjał Mark posiada. Wróbel jest bez klubu być może nadal się leczy a gdzieś mi się obiło o uszy że nawet zakończy karierę, chciał z nami przedłużyć kontrakt wynegocjował sobie chyba niezłe warunki na szczęście zarząd się nie dał nabrać bo mielibyśmy maskotkę z wysokimi zarobkami. Rynek napastników jest przeczepany jeszcze zimą i na prawdę ciężko kogoś wyhaczyć, może kogoś wyszukają ale ja bym szedł w kierunku afrykańsko-brazylijskim ew.jakiś hiszpan, portugalczyk :roll:

bn

Postautor: bn » wt paź 29, 2024 7:17 pm

wojo77 pisze:Assinor został kupiony przez ukraińców za 230tys.euro dzięki Bobli który go skreślił my nic nie ugraliśmy a jak widać potencjał Mark posiada.
Konkretnie - jeśli wrócimy do szczegółów - to historia jest nieco bardziej skomplikowana. Akurat Assinor po powrocie z wypożyczenia w Garbarni został przywrócony do kadry (przez trenera Boblę jak rozumiem bo przez kogo innego?), a klub skorzystał z opcji przedłużenia kontraktu. Taka była informacją na stronie.

Następnie w Zagiętych zarząd przekazał że mimo ważnego przedłużenia kontraktu zawodnik odmówił poprzez swojego menedżera stawiania się na treningi (że niby opcja przestała być ważna) i była deklaracja zarządu że klub nie odpuści bo miał prawo do opcji.

Niejasne jest jak to konkretnie wyglądało później i nie wiem czy były jakieś kolejne oficjalne informacje klubu. W każdym razie za jakiś czas wiceprezes Janiczak przekazał w Zagiętych że Hutnik nie otrzyma nic z tytułu transferu Assinora na Słowację i ewentualnych dalszych transferów. Więc nie wiem czy nasz klub ostatecznie zgodził się że opcja nie została prawidłowo przedłużona czy może zgodził się na odejście zawodnika gratis bez konsekwencji z jakichś powodów.

wojo77

Postautor: wojo77 » wt paź 29, 2024 9:01 pm

Bobla go skreślił oddając do Garcy i menago zaczął mu szukać klubu i znalazł, reszta tak jak napisałeś

dUfio

Postautor: dUfio » śr paź 30, 2024 8:46 am

1979 pisze:
mr.Vitaminka pisze:
wojo77 pisze:Co do napastnika to Musiał na konferencji ostatniej mówił, że ciężko będzie zastąpić Michała natomiast już sądują zawodników również z zagranicy

skojarzyłem sobie te słowa o zagranicznych napastnikach z Markiem Assiniorem. Nawet nie wiedziałem że ze słowackiej ligi poszedł do ekstraklasy ukraińskiej i gra w Czerkasach (3 mecze, 1 gol). W sumie to spore osiągnięcie jak na gościa, który jeszcze niedawno grał u nas.

Tylko,ze podobnie jak u nas,poczatek mial dobry,wychodzil w podstawowym skladzie, na otwarcie sezonu strzelil w 93 min. bramke dajaca zwyciestwo a od 3 kolejki sluch o nim zaginol. Podobnie bylo na Slowacji ,poczatek dobry potem slabo.U niego chyba cos z psycha nie do konca ok

Jak wielu piłkarzy z Afryki
Niezle zaczną, blysna, a potem im się nie chce, fochuja się jak Hafez itd
Dlatego jak weźmiemy stantad napastnika to po dobrym sezonie trzeba sprzedać i pożegnać bez zalu

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » śr paź 30, 2024 8:41 pm

dUfio pisze:Głogowski z kolejnym golem, ale nie jest liderem strzelcow, bo jest nim Daniel Świderski z Rekordu. Ma koncie 12 trafien. W zeszlym sezonie 3 lidze zdobyl az 31 goli. W Rekordzie gra juz trzeci sezon (czasami byl zmiennikiem Wróbla, czasami grali razem na boisku), ale ma na koncie gre w 2 lidze. Grał przeciwko nam w barwach Motoru w sezonie 20/21. U siebie sieknal nam dwa gole. W rewanzu jego wejscie na boisko w 2 polowie nie uchronilo gosci przed lomotem 5:0.
Gral tez w Resovii w pamietnym pucharze w 2019, spedzajac na boisku 120 minut. Wczesniej takze wystepyi gole w Widzewie z czasow 3 i 2 ligi i w Zniczu.
jesli komus przemknela mysle, ze "moze by go do nas" to rozczaruje. W lecie przedluzyl kontrakt na 2 lata wiec raczej nie do wyjecia...

długi, godzinny podcast właśnie z tym Świderskim. Sam się nie podejmę obejrzenia, ale to jak najbardziej w temacie. może powie że zawsze marzył o grze na SS? hujtowi - jak mawiał poeta.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Andrew

Postautor: Andrew » ndz lis 03, 2024 2:57 pm

Milionerzy z Chalupnika fartem zremisowaly u siebie z Grudziadzem. Olimpia strzaly 19, Wieczysta 7. Ciekawostka taka ze Olimpia podobnie rzuty rozne jak my bije tzn. naxwysokosci jajec.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » ndz lis 03, 2024 3:12 pm

Andrew pisze:Milionerzy z Chalupnika fartem zremisowaly u siebie z Grudziadzem. Olimpia strzaly 19, Wieczysta 7. Ciekawostka taka ze Olimpia podobnie rzuty rozne jak my bije tzn. naxwysokosci jajec.

może to jakiś nowy trend :))))

mr.Vitaminka pisze:
Dzięki naszemu remisowi jakiekolwiek zwycięstwo Wieczystej u siebie z Grudziądzem spowoduje, że zostaną liderami. Ale tam na górze mają niesamowity ścisk. Niech się napierdalają, niech wygrywają z naszymi rywalami o baraż, a nam oddadzą trochę punktów i nie będzie problemu :)

liczyłem na spokojne zwycięstwo więc oczywiście Wieczysta zremisowała, a ŁKS II wygrywa w Jastrzębiu mimo że 3/4 meczu grali w osłabieniu (a 1/4 gospodarze).

dziś jeszcze czekamy na przedostatni akord tej kolejki: chujniczanka - Zagłębie S. popcorn ugotowany, Donnery już zimniutkie. tak można żyć...

Wandyta

Postautor: Wandyta » ndz lis 03, 2024 9:31 pm

Tak jak chciałem, remis Chojnic z Zagłębiem uratowało naszą 4 lokatę.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » ndz lis 03, 2024 10:09 pm

Wandyta pisze:Tak jak chciałem, remis Chojnic z Zagłębiem uratowało naszą 4 lokatę.

chujniczanka powinna ich jebnąć ze 3-1. no ale nie jebnęła i... mamy historyczny (w nowym rozdaniu) wynik: oficjalną jesień na pewno spędzimy na barażowym miejscu.

a nawet jak (tfuuuuu!!!) wjebiemy z Podbeskidziem to i tak pobijemy najlepszy do tej pory wynik punktowy na samą jesień o dwa punkty.

SEMPER IN ALTUM. motto mojego ex-LO, czyli zawsze wzwyż. to tutaj idealnie pasuje. powoli, spokojnie a jeszcze zaświeci słońce.

bn

Postautor: bn » ndz lis 03, 2024 10:28 pm

Aż 4 remisy w tej kolejce na 7 meczów, jeszcze jutro Podbeskidzie gra z KKS. Ogólnie status quo utrzymany i 4. miejsce również. Do pierwszej trójki dość daleki dystans 14,13 i 12 punktów.

bn

Postautor: bn » pn lis 04, 2024 6:58 pm

Niestety zwycięstwo KKS w Bielsku bramką pod koniec. A szkoda, bo liczyłem tam na remis i równy dystans do jednych i drugich. Na trybunie transparent zachęcający do wizyty na Suchych Stawach za niecały tydzień.

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » pn lis 04, 2024 7:58 pm

W minionej kolejce pierwsza 6 w tabeli zdobyła w sumie 8 punktów. Z kolei 6 z dołu tabeli zdobyła w sumie 10 punktów. Piękna jest ta liga :)

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn lis 04, 2024 8:37 pm

Winnetou pisze:W minionej kolejce pierwsza 6 w tabeli zdobyła w sumie 8 punktów. Z kolei 6 z dołu tabeli zdobyła w sumie 10 punktów. Piękna jest ta liga :)

fajne zestawienie. gwoli ścisłości dodam, że środkowa szóstka zdobyła 5 punktów. co to oznacza? nie wiem

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pn lis 04, 2024 10:25 pm

Dla mnie niespodzianka
Podbeskidzie- Kalisz 0:1