15.03.2025 Hutnik Kraków -Wieczysta Kraków g.11

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Andrew

Re: 15.03.2025 Hutnik Kraków -Wieczysta Kraków g.11

Postautor: Andrew » ndz mar 16, 2025 7:27 pm

Jakby Pazdan dostal choc jedna zolta to by sie uspokoil a tak to sprawdzal wytrzymalosc sedziego i jebal Kuzimskiego lokciami. Jego wyprowadzenia czy dosrodkowania tez cienkie, gra tylko na typowym ostrym wejsciu i to na tyle by bylo.

dUfio

Postautor: dUfio » ndz mar 16, 2025 7:36 pm

Andrew pisze:Jakby Pazdan dostal choc jedna zolta to by sie uspokoil a tak to sprawdzal wytrzymalosc sedziego i jebal Kuzimskiego lokciami. Jego wyprowadzenia czy dosrodkowania tez cienkie, gra tylko na typowym ostrym wejsciu i to na tyle by bylo.

tak przegladajac retransmisje to strasznie ograniczony piłkarsko jest ten koles, typowy przecinak, oczywiscie czasem jest to mile widziane w danej druzynie (Polska na Euro 2016) ale czy w druzynie chcacej grac bardziej pilkarsko niz w glebokiej defensywie? no nie wiem. typowy transfer byle bylo glosno

Andrew

Postautor: Andrew » ndz mar 16, 2025 7:53 pm

dUfio pisze:
Andrew pisze:Jakby Pazdan dostal choc jedna zolta to by sie uspokoil a tak to sprawdzal wytrzymalosc sedziego i jebal Kuzimskiego lokciami. Jego wyprowadzenia czy dosrodkowania tez cienkie, gra tylko na typowym ostrym wejsciu i to na tyle by bylo.

tak przegladajac retransmisje to strasznie ograniczony piłkarsko jest ten koles, typowy przecinak, oczywiscie czasem jest to mile widziane w danej druzynie (Polska na Euro 2016) ale czy w druzynie chcacej grac bardziej pilkarsko niz w glebokiej defensywie? no nie wiem. typowy transfer byle bylo glosno

Jednego Pazdanowi nie mozna odmowic, walczy i zapierdala ale to taki drag do wyjebania pilki, grajacy bardzo ostro. Glogowski przy wyprowadzeniu pilki to go zjada. Od nich fajny ten Semedo i ten pepik z ligi mistrzow co wszedl na 2 polowe Pesek. Reszta przeplacone gwiazdki ktorym albo nie bardzo sie chcialo albo tak ograniczylismy im gre. Brzek na boku obrony czyli jedyny ich mlodziezowiec z pola to chyba jakies ma kwity na Peszke albo umowy z Lechia ze tam gra. Bo on jest dziadem, ale nie tylko w meczu z nami tylko caly ten sezon. Generalnie mysle ze, za ta kase co tam daja to z kazdej druzyny z 1 ligi by wyciagneli najlepszego gracza i druzyna bylaby duzo lepsza tylko nie bylo by znanych nazwisk, plus jeszcze by im w chuj kasy zostalo.

Alex

Postautor: Alex » pn mar 17, 2025 10:26 am

W ostatnim czasie nie podają naszej frekwencji. Nawet na stronie głównej. Tysiak w sobotę był spokojnie?

pawcio

Postautor: pawcio » pn mar 17, 2025 10:39 am

Myśle, że 999

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn mar 17, 2025 2:25 pm

Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pn mar 17, 2025 9:40 pm

mr.Vitaminka pisze:
PITROL pisze:
mr.Vitaminka pisze:
Dziewczyny rozgrzewały się od początku drugiej połowy. Chłopcy Hutnicy powinni już korzystać z zasłużonej nagrody.

sprawdzałem przed meczem badania lekarskie i wszystko gra. Ja już jestem za stary na tego typu zabawy.

Proponowałem Peszkinowi sprawiedliwy remisik przed meczem. Zrobiły to co J. Wójcik na propozycję Kmity, olał i... też chyba żałuje. Ja nie.

PS. Wymyśliłem piosenkę: nawet pan Zdzisław pierdoli KS Wieczysta. Wpada w ucho, śpiewać do "ajaje kokodrzambo ajaje".

Ja wiem że tu nie miejsce porad dla tych że stażem kibicowskim ale mam namiary na jednego dilera chińskiej podróbki viagry. Co prawda kilku użytkowników tego specyfiku przekrecilo się na serce ale czy to nie piękna śmierć?! Z własnego doświadczenia wiem że najlepsza na potencję jest marchew , szkopuł w tym że trudno ją przymocowac.

Dzięki za patent z marchewką. Może być konserwowa? Innej nie mamy. Żona kazała zapytać.

Po pierwsze najważniejsze żeby marchew była od polskiego rolnika nawożona saletra amonowa z dodatkiem potasu bo od tego rośnie korzeń. Po drugie nie należy stosować obornika naturalnego bo schna liście i korzeń maleje. Po trzecie niema tu pseudo reklamy zakładów w nawozów sztucznych w pulawach bo one już się ze sponsoringu rywala podobno wycofały. Po czwarte nadal obowiązuje zasada "unia unia zwal se kunia" zarówno europejska jak i ta z moscic choć ich zakłady azotowe tym bardziej olaly i dobrze. Po piąte nie stosuj nigdy ani przenigdy tych mini marchewek co kiedyś na stołówce do kotleta dostałem to dewiacja i Szanowna Polowica mogła by się poczuć "troszkę nrozczarowana" Dziękuję jeśli pomoglem. PS. Proszę uprzejmie anonimow i funkcjonariuszy o nie pisanie na priv o chińska tom tom.Oficjalnie oświadczam że poprzedniego posta pisałem pod wpływem alkoholu i niczego nie pamiętam.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn mar 17, 2025 9:52 pm

PITROL pisze:
mr.Vitaminka pisze:
PITROL pisze:Ja wiem że tu nie miejsce porad dla tych że stażem kibicowskim ale mam namiary na jednego dilera chińskiej podróbki viagry. Co prawda kilku użytkowników tego specyfiku przekrecilo się na serce ale czy to nie piękna śmierć?! Z własnego doświadczenia wiem że najlepsza na potencję jest marchew , szkopuł w tym że trudno ją przymocowac.

Dzięki za patent z marchewką. Może być konserwowa? Innej nie mamy. Żona kazała zapytać.

Po pierwsze najważniejsze żeby marchew była od polskiego rolnika nawożona saletra amonowa z dodatkiem potasu bo od tego rośnie korzeń. Po drugie nie należy stosować obornika naturalnego bo schna liście i korzeń maleje. Po trzecie niema tu pseudo reklamy zakładów w nawozów sztucznych w pulawach bo one już się ze sponsoringu rywala podobno wycofały. Po czwarte nadal obowiązuje zasada "unia unia zwal se kunia" zarówno europejska jak i ta z moscic choć ich zakłady azotowe tym bardziej olaly i dobrze. Po piąte nie stosuj nigdy ani przenigdy tych mini marchewek co kiedyś na stołówce do kotleta dostałem to dewiacja i Szanowna Polowica mogła by się poczuć "troszkę nrozczarowana" Dziękuję jeśli pomoglem. PS. Proszę uprzejmie anonimow i funkcjonariuszy o nie pisanie na priv o chińska tom tom.Oficjalnie oświadczam że poprzedniego posta pisałem pod wpływem alkoholu i niczego nie pamiętam.

właśnie u mnie te mini się chyba najbardziej sprawdzą. bez szczegółów. dzięki za rady. zapierdalam jutro na Rybitwy po metr tego warzywa.

PS szacun za post. to już wyższy level, nie wiem czy każdy doceni, ja tak :)))))

dUfio

Postautor: dUfio » wt mar 18, 2025 7:56 am

Multimedia, gdy kiedys Hutnik grał na 3 poziomie rozgrywek:

-o wyniku w telegazecie zapomnij, moze uzupelnia w poniedziale
-wynik, jesli sie nie bylo na meczu to ewentualnie w radiu, mecz był, powiedzmy o 17, to o 19:05 raczej nie, moze 20:05
-skrót w TVP 3? u siebie sie zdarzalo o ile oczywiscie WC nie gralo u siebie no i niebylo jakiegos meczu koszykarek na czele z Szymanśką-Larą, ew wyscigów na torze kolarskim na Cracovii. Trzeba bylo poczekac do 22:05, jak sie przegapilo to ewe 7-8 rano, jak zaspales to kaplica, zostawaly 3 zdania w poniedzialkowej gazecie

Multimedia teraz:

-transmisja meczu w TVP Sport +w internecie, mozna ogladac na komorce, laptopie, wrzucic na tv itd
-wynik z opoznieniem sekudnowym na flashu
-retransmisja w necie zaraz pomeczu https://sport.tvp.pl/85273881/hutnik-kr ... lejka-mecz
-skrót na stronie tv i dzien pozniej dostepny na yt klubu https://www.youtube.com/watch?v=CJTadu5KsDk
-konferencja jeszcze szybciej
- 77 minutowy filmik z dopingu? proszę bardzo https://www.youtube.com/watch?v=yZPRpRQmxWE&t=2621s
-kilka bardzo profesjonalnych galerii zdjeciowych

vlogi z meczu
obcokrajowca: https://www.youtube.com/watch?v=UcNc35jplHE&t=179s
nowohucianina: https://www.youtube.com/watch?v=gkm8uXbLq0M
klubowy: https://www.youtube.com/watch?v=WC3Bv-8-tvU

dla fanów magazynów "a'la Gol" tez sie cos znajdzie
tvp https://www.youtube.com/watch?v=gt_5HuDyqu0&t=451s
+pewnie wjedzie dzis cos podobnego na ŁNP

w skrócie: jest tego full

ps. na prawde nie ma sensu nagrywać nic we własnym zakresie z młyna :lol: jestesmy w sektorze to badzmy obecni w 100% drzyjmy mordy i cieszmy sie chwila a na multimedia przyjdzie czas pozniej :roll:

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » wt mar 18, 2025 9:49 am

tak było jak pisał Dufio. do 1998 roku nie miałem telegazety w domu więc po meczu dzwoniłem do kolegi, który sprawdzał mi wynik. a wcześniej kilkukrotnie dzwoniłem nawet do...klubu :) parę razy w życiu o wyniku sobotniego meczu dowiadywałem się dopiero w niedzielę rano, przy okazji Kroniki sportowej na tvp Kraków, a raz będąc na wakacjach z rodzicami nad polskim morzem, musiałem zejść do hotelowej salki gdzie był telewizor i dopiero o 7 rano był "Sport telegram". w tym konkretnym przypadku chodziło o mecz z Chazri Buzowna Baku wygrany przez nas 9:0 :)

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » wt mar 18, 2025 7:16 pm

Chuj tam. Jak jeździłem za młodu na wakacje pod Grudziądz, to we wtorek jechałem rowerem do Dolnej Grupy 7 km w jedną stronę rowerem, bo tam był najbliższy kiosk.
Poniedziałkowe tempo docierało tam we wtorek.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

dUfio

Postautor: dUfio » wt mar 18, 2025 7:24 pm

Z gazety na wakacjach dowiedziałem się o wyniku meczu z Sigma na wyjeździe
Z telefonu do klubu prosto z wesela wujka o porażce z Radzionkowem która nas pogrążyła do 3 ligi w 2002
Inne wesele, już w 2018, to transmisja na komórce z Barcic u siebie + klubowy fb, ale szybszy byl messenger kolegów
Generalnie-nic przyjemnego. Paskudne emocje sprawdzania wyniku gdy się nie jest na meczu od 30 lat beż zmian

ultor

Postautor: ultor » wt mar 18, 2025 9:44 pm

A ja, jak dzisiaj pamiętam wakacje u Babci w 91 i Studio S-13, a tam transmisja z meczu Hutnik - Ruch. Wygrywaliśmy 3:0 i finalnie skończyło się na 3:3...jprdl, jak mi się łzy lały ze wściekłości:)

dUfio

Postautor: dUfio » wt mar 18, 2025 10:18 pm

ultor pisze:A ja, jak dzisiaj pamiętam wakacje u Babci w 91 i Studio S-13, a tam transmisja z meczu Hutnik - Ruch. Wygrywaliśmy 3:0 i finalnie skończyło się na 3:3...jprdl, jak mi się łzy lały ze wściekłości:)

Ruch i studio s-13 to z kolei u mnie ostatnie skojarzenie z ta audycja, gdyz sluchalem tam wiesci z meczu zakonczonego 3:5. Rownolegle byl slynny mecz Legia-Widzew 2:3 (gole RTS w ostatnich 5 minutach), ale i tak wiesci z SS bylo sporo. Ten dzwiek: https://www.youtube.com/watch?v=AolKCjfvoOk zawsze bedzie mi sie kojarzyl z tym czarnym dla Hutnika dniem

a "wakacje u babci" to z kolei nasluchiwanie wiesci z Hutnik-KSZO z lata 98 w radiu Kielce i radosc, gdy dziennikarz powiedzial, ze "wynik niestety uległ zmianie" (Hutnik wygrał 2:1 i z tego co kojarze mecz byl rozgrywany pozno (18?) i konczyl niemalze w ciemnosciach (pochmurny sierpniowy dzien)

zostajac w temacie multimediow, wracajac do terazniejszosci, ligowy magazyn na ŁNP, oczywiscie derby to temat z okladki
https://www.youtube.com/watch?v=Xl_vj_2gL7U&t=268s

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » wt mar 18, 2025 10:54 pm

ultor pisze:A ja, jak dzisiaj pamiętam wakacje u Babci w 91 i Studio S-13, a tam transmisja z meczu Hutnik - Ruch. Wygrywaliśmy 3:0 i finalnie skończyło się na 3:3...jprdl, jak mi się łzy lały ze wściekłości:)

Pamiętam ten dzień doskonale. Akurat byłem wtedy, jako trampkarz Hutnika, na obozie koło Zawoi. Byli z nami też juniorzy, a wśród nich Bernard Łach, syn trenera Władysława Łacha. Oj sporo się wtedy biedny Bernard nasłuchał na temat swojego taty :) Obecnie to chyba trener/prezes Grębałowianki.