15.03.2025 Hutnik Kraków -Wieczysta Kraków g.11

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

luke.krak

Re: 15.03.2025 Hutnik Kraków -Wieczysta Kraków g.11

Postautor: luke.krak » śr mar 19, 2025 11:51 am

Oglądałem wszystkie skróty , materiały itp. i co ten Dorian taki dalej ofochowany, moim zdaniem już przesadza, rozumiem że jest rozgoryczony że nie gra ale trzeba się pogodzić póki co bo młody jedną bramkę puścił w 3 meczach narazie więc narazie nie dostanie szansy w bramce a jak drużyna wygrywa z Wieczystą to jakoś nie widziałem żeby się z resztą cieszył... Jak nie zmieni podejścia to tylko atmosferę będzie psuł w zespole. Rozumiem że wkurwiony na Musiała ale trzeba profesjonalnie podejść do tematu bo są wszyscy drużyną jedną i wygrywają wszyscy i przegrywają też wszyscy.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » śr mar 19, 2025 12:49 pm

może w ten sposób chce wymusić jakieś ruchy ze strony klubu (jakieś wypożyczenie jest chyba jeszcze możliwe?). Wiktor poszedł do Rekordu i ciągle gra a nawet strzela :)

a młody Hoyo na bramce póki co pewnie z małymi wyskokami, które do tej pory przeszły mu płazem więc nie zanosi się na roszady. chyba, że zanotuje jakąś katastrofę (tfu) w bramce raz czy dwa lub przydarzy mu się kontuzja (tfu).

jest jeszcze inna opcja z gwiazdką. może tropem Kotwicy można by go wpuścić na kilkanaście minut do ataku? :)))
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » śr mar 19, 2025 4:42 pm

Taka już dola bramkarzy, że bronić może tylko jeden. Od kiedy jest PJS to już wogóle starsi bramkarzem mają lipę. We wszystkich ligach stawiają na młodych. Tych starszych jest może 25%, a im niższa liga tym jeszcze mniej.

Kiedyś Dorian też pewnie zabrał miejsce w składzie starszemu koledze, a rok temu ale to już po sportowej walce wygryzł Kaczorowskiego, który już raczej napewno do nas nie wróci.

Kiedyś tu na forum pisałem, że w ciągu ostatnich 5 lat, zagrało u nas 12 bramkarzy, z czego żaden nie poszedł wyżej, a niektórzy to już nawet młodo pokończyli kariery.

Dorianowi pozostaje tylko dalej ciężko trenować i liczyć na sprzyjające okoliczności.

dUfio

Postautor: dUfio » śr mar 19, 2025 5:06 pm

Winnetou pisze:Kiedyś tu na forum pisałem, że w ciągu ostatnich 5 lat, zagrało u nas 12 bramkarzy, z czego żaden nie poszedł wyżej.

Dawid Smug po odejściu od nas zagral w 1 lidze w Stomilu
Adam Wilk po odejściu od nas zagral w 1 lidze w Stali Sw

lucero

Postautor: lucero » śr mar 19, 2025 5:13 pm

luke.krak pisze:Oglądałem wszystkie skróty , materiały itp. i co ten Dorian taki dalej ofochowany, moim zdaniem już przesadza

Może naszła go refleksja po zeszłorocznej Kotwicy?

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » śr mar 19, 2025 7:09 pm

dUfio pisze:
Winnetou pisze:Kiedyś tu na forum pisałem, że w ciągu ostatnich 5 lat, zagrało u nas 12 bramkarzy, z czego żaden nie poszedł wyżej.

Oj oj człowiek stara się coś mądrego napisać, a tu zawsze ktoś musi go przyziemić :D

Faktycznie Smug i Wilk zagrali w lidze, ale krótko. I raczej szybko nie wrócą. Wilk może jeszcze kiedyś.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » śr mar 19, 2025 9:40 pm

Winnetou pisze:
dUfio pisze:

Oj oj człowiek stara się coś mądrego napisać, a tu zawsze ktoś musi go przyziemić :D

Faktycznie Smug i Wilk zagrali w lidze, ale krótko. I raczej szybko nie wrócą. Wilk może jeszcze kiedyś.

a Wilk czasem nie jest dalej w Stali SW?
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » śr mar 19, 2025 9:48 pm

mr.Vitaminka pisze:
Winnetou pisze:
dUfio pisze:

a Wilk czasem nie jest dalej w Stali SW?

Jest, ale jako trzeci bramkarz. W tej rundzie broni, a jakżeby inaczej 19-latek Piekutowski, a drugim jest, a jakżeby inaczej, 30-latek Smyłek (w poprzednim sezonie bronił w każdym meczu).

Skąd my to znamy :)

Jak już pisałem wcześniej. W Polsce bramkarze mają dwie drogi. Albo jesteś kozakiem i w młodym wieku wyjeżdżasz na zachód albo w wieku 25-27 lat kończysz karierę, a w najlepszym przypadku siedzisz na ławce.

dUfio

Postautor: dUfio » śr mar 19, 2025 10:04 pm

stabilizacja na bramce jest w Olimpii Elbląd, gdzie od kilku sezonów zabetonował Andrzej Witam, ten, który spuscil bramką Katowice w 2019 roku (jendoczesnie nie pomagajac swojej Bytovii) i ten, który jest mężem Igi Baumgart-Witan, naszej znakomitej biegaczni, medalistki olimpijskiej.
Efekt? Olimpia jest jedna nogą w 3 lidze (choc pewnie niekoniecznie sam bramkarz jest tam problemem)

trzeba sie oswoic z tym, ze bedziemy mieli spore rotacje w skladzie co runde, zwlaszcza, gdy znajdziemy w koncu nasze miejsce w pilkarskim ekosystemie, czyli po prostu dostarczyciela talentów do lepszych klubów, co wcale b nie bylo takie zle, byle przy okazji trzymac swoj mocny poziom sportowy, zasilany non stop mlodzieza z akademi+transferami z zewnatrz na dobrej skutecznosci