II liga sezon 2024/25

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

dUfio

Re: II liga sezon 2024/25

Postautor: dUfio » pn cze 09, 2025 8:39 am

Jeśli łnp dobrze liczy to do Resovii brakło 334 punkty, czyli akurat 4 pełne mecze Jani w których nie grał
No ale to i tak by było ostatnie miejsce a pewnie cel byl inny

Co do ligi to na podsumowanie będzie czas po barażach, natomiast to co się rzucą w oczy to że spadkowicze nie załapali się nawet do barazy natomiast będzie tam dwóch beniaminków a jeden awansował bezpośrednio
Czyściec zwany 2 liga w pigułce

vitoss

Postautor: vitoss » wt cze 10, 2025 9:55 pm

A kiedy zawodnik punktuje podwójnie w PJS ?

dUfio

Postautor: dUfio » wt cze 10, 2025 9:56 pm

Gdy jest trzy sezony w jednym klubie.
Może to minąć podczas sezonu,np Lelek pod koniec zeszłego byl x2

lucero

Postautor: lucero » śr cze 11, 2025 10:23 am

To jak to w końcu jest ze w każdej transmisji ktoś 20 razy powtarza ze mamy Top szkółkę młodzieżowa a później okazuje się ze PJS wygrywa Skra czy Kalisz i jeszcze na dodatek jedni robią awans a drudzy baraż ?

dUfio

Postautor: dUfio » czw cze 12, 2025 7:55 pm

No to final Czysta-Chojnice

Kalisz w barazach jak zwykle - bierze udział, ale nie wchodzi
na 5 sezonow grali w nich 3 razy, dwa razy w leb w finale, teraz juz w 1/2

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » czw cze 12, 2025 7:58 pm

dUfio pisze:No to final Czysta-Chojnice

Kalisz w barazach jak zwykle - bierze udział, ale nie wchodzi
na 5 sezonow grali w nich 3 razy, dwa razy w leb w finale, teraz juz w 1/2

w przekroju całego sezonu najbardziej sprawiedliwy finał barażów. ciężko wskazać wyraźnego faworyta.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

bn

Postautor: bn » czw cze 12, 2025 9:02 pm

Wydaje mi się że Chojniczanka rozłoży Wieczystą na łopatki. Zdecydowanie najlepsza drużyna wiosną. Choć oczywiście baraże różnie się układają i to piłka więc prognozy z definicji są niepewne.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » czw cze 12, 2025 11:13 pm

bn pisze:Wydaje mi się że Chojniczanka rozłoży Wieczystą na łopatki. Zdecydowanie najlepsza drużyna wiosną. Choć oczywiście baraże różnie się układają i to piłka więc prognozy z definicji są niepewne.

też tak myślałem, ale Królowa Śląska była nad nimi, a oto tabela za sam 2025 rok:

Nazwa M. Pkt.
1. Polonia Bytom 15 31
2. Chojniczanka Chojnice 15 29
3. Podbeskidzie Bielsko-Biała 15 28
4. GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój) 16 26
5. Świt Szczecin 15 25
6. Rekord Bielsko-Biała 15 24
7. KKS 1925 Kalisz 15 22
8. Resovia 15 21
9. Olimpia Grudziądz 15 21
10. Hutnik Kraków 15 20
11. Pogoń Grodzisk Mazowiecki 15 20
12. Zagłębie II Lubin 15 19
13. ŁKS II Łódź 15 19
14. Wieczysta Kraków 15 18
15. Wisła Puławy 15 17
16. Zagłębie Sosnowiec 15 17
17. Skra Częstochowa 15 11
18. Olimpia Elbląg 16 10

PS. ale byliśmy hujowi w tym roku... nawet 2/3 wygrane Krzyśka mało co zmieniają. MM zdobyłby tu podobną liczbę oczek (albo i nawet tą samą). różnice w tabeli w prawdzie niewielkie i tutaj ze 2/3 punkty robiły robotę, ale dramatycznie to wygląda. Bayer Chałupnik Leverkusen to już w ogóle po bandzie poszedł. i spełniły się moje oczekiwania, że PGM zacznie dołować, ale oni akurat mieli autostradę do awansu - przy okazji degrengolady Galacticos via Sol.

edit:

w tym roku z drużynami z górnej półwki (top9) z powyższej tabeli zdobyliśmy 4 punkty w 8 spotkaniach (+3pkt za Jastrzębie w zeszłym roku). daje do myślenia.

bn

Postautor: bn » czw cze 12, 2025 11:31 pm

mr.Vitaminka pisze:
bn pisze:Wydaje mi się że Chojniczanka rozłoży Wieczystą na łopatki. Zdecydowanie najlepsza drużyna wiosną. Choć oczywiście baraże różnie się układają i to piłka więc prognozy z definicji są niepewne.

też tak myślałem, ale Królowa Śląska była nad nimi, a oto tabela za sam 2025 rok:

(...)

PS. ale byliśmy hujowi w tym roku... nawet 2/3 wygrane Krzyśka mało co zmieniają. MM zdobyłby tu podobną liczbę oczek (albo i nawet tą samą). różnice w tabeli w prawdzie niewielkie i tutaj ze 2/3 punkty robiły robotę, ale dramatycznie to wygląda. Bayer Chałupnik Leverkusen to już w ogóle po bandzie poszedł. i spełniły się moje oczekiwania, że PGM zacznie dołować, ale oni akurat mieli autostradę do awansu - przy okazji degrengolady Galacticos via Sol.

edit:

w tym roku z drużynami z górnej półwki (top9) z powyższej tabeli zdobyliśmy 4 punkty w 8 spotkaniach (+3pkt za Jastrzębie w zeszłym roku). daje do myślenia.

Faktycznie, tabela nie kłamie, że Polonia Bytom minimalnie lepsza, a jeśli policzymy tylko wiosną kalendarzową (od 21.03) to z kolei Podbeskidzie.

A jako ciekawostkę można dodać, że jak weźmiemy pod uwagę ostatnie pięć sezonów, czyli po awansie, to w tabeli zbiorczej za te 5 sezonów jesteśmy na trzecim miejscu (przed nami 1. KKS, 2. Chojniczanka). Choć to dlatego, że tylko dwie drużyny my i KKS graliśmy w tej lidze ciągiem przez ostatnie 5 sezonów. Chojniczanka gra jedynie czwarte sezony w ostatnich pięciu latach, ale i tak wyprzedziła nas punktowo.

ksh72

Postautor: ksh72 » pt cze 13, 2025 12:23 am

bn pisze:A jako ciekawostkę można dodać, że jak weźmiemy pod uwagę ostatnie pięć sezonów, czyli po awansie, to w tabeli zbiorczej za te 5 sezonów jesteśmy na trzecim miejscu (przed nami 1. KKS, 2. Chojniczanka). Choć to dlatego, że tylko dwie drużyny my i KKS graliśmy w tej lidze ciągiem przez ostatnie 5 sezonów. Chojniczanka gra jedynie czwarte sezony w ostatnich pięciu latach, ale i tak wyprzedziła nas punktowo.

Olimpia Elblag tez.
Chyba 9 sezonow z rzedu na 3 poziomie rozgrywkowym.

dUfio

Postautor: dUfio » pt cze 13, 2025 6:50 am

mr.Vitaminka pisze:

jesli cala runda rewanzowa to 7 w 8 spotkaniach, jesli tylko ten rok to 4 w 6, bo Szczecin tez byl jeszcze w tamtym roku

niemniej mamy tu odpowiedz dlaczego nie jestesmy chocby w top6

20 na 15 na wiosne to 1,33, gdybysmy mieli te nasze "1,5", a konkretnie np 1,53, czyli 52 unkty to 6 by byla, co dalej, nie wiadomo, mozliwe ze to co wczoraj spotkalo Świat i Kalisz czyli wpierdol, a moze nie

braklo 3 punktów, mozna szukac gdzie, wiadomo ostatnia szansa to było Podbeskidzie, wazny był bezposredni mecz z Kks, bolala porazka z ŁKS-em w dobrym momencie sezonu. Ale ta tabela pokazuje, ze najbardziej powinnismy zalowac porazki z Sosnowcem u siebie, który w 2025 punktuje jak spadkowicze

niby braklo niewiele, gralismy do konca, ale nie oszukujmy sie - w bardzo sprzyjal nam terminarz, ktory dal nam pod koniec mecze z OE i PGM, ktore byly, z roznych powodow, juz na wakacjach

oczywiscie inni tez mieli swoje farty, np Kalisz walkower z Puław

tak czy inaczej wiosna na pewno duzo gorsza niz jesien
dla mnie wiadomo co jest priorytetem i u siebie co ciekawsze kibicowsko wszystko w leb: 1:4 ZS, 0:2 KKS, 3:5 PB.
najwiekszy plus wiosny wygrana w Rzeszowie. Za mało...

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pt cze 13, 2025 9:43 am

tak czy siak, kolejny raz koncertowo zjebana przez nas runda wiosenna. w momencie, kiedy potrzebowaliśmy punktów do uniknięcia spadku to jakoś to wyglądało, ale widać po prostu komu na wiosnę bardziej zależy (vide: super wynik Jastrzębia i Rekordu). z drugiej strony te dwa zespoły grały od nas i równiej i po prostu lepiej, nawet nie patrząc na same punkty na wiosnę często to podkreślałem.

podsumowując: tylko i wyłącznie dzięki układom innych wyników mieliśmy szanse na baraże do samego końca. taki bonus na the end. runda wiosenna piłkarsko zdecydowanie do zapomnienia, oprócz meczów z Wieczystą i Sovią. tak to ból, zgrzytanie kości i totalny marazm.

a teraz znów zapowiadane wietrzenie magazynu i przebieranie nóżkami przed rundą jesienną zadając sobie w głowie pytanie: co z tego stwora tym razem wyrośnie?

biorąc pod uwagę jakąś małą powtarzalność od 2 lat to może nasi włodarze mają patent na tego typu budżetowe zagrywki, które dadzą spokojny byt i lekki potencjał na coś więcej? ja tam liczę na naszą młodzież, bo jak co roku będzie wychodził taki "Sernik" to musi być kiedyś w końcu dobrze.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt cze 13, 2025 11:49 am

mr.Vitaminka pisze:biorąc pod uwagę jakąś małą powtarzalność od 2 lat to może nasi włodarze mają patent na tego typu budżetowe zagrywki, które dadzą spokojny byt i lekki potencjał na coś więcej? ja tam liczę na naszą młodzież, bo jak co roku będzie wychodził taki "Sernik" to musi być kiedyś w końcu dobrze.

Nie wiem, czy patent mają, ale wygląda to właśnie w ten sposób. W mojej ocenie, w obecnej sytuacji to mądra, aczkolwiek ryzykwona strategia :)
Z drugiej strony jaka inna? Podobnie jak Ty, liczę też na wprowadzanie tych młodych chłopaków teraz przez Krzyśka i wsparcie tego jakimiś doświadczeniem, czyli realizacja tego, o czym się mówi od lat, także wszystko w celu. Ta druga liga choć trochę może przeklęta nie jest taka zła, trzeba przyznać, że sporo emocji dochodzi związanych z sytuacją w tabeli, bo my zawsze o cos jednak do końca gramy :D

Andrew

Postautor: Andrew » pt cze 13, 2025 12:45 pm

mr.Vitaminka pisze:bo jak co roku będzie wychodził taki "Sernik" to musi być kiedyś w końcu dobrze.

A ja sie tak nad tym zastanawialem i niewiem czy to cos nam da. Kazdy mlody ktory sie wybije juz chce isc do 1wszej ligi i od nas odchodzi. Niewiem jakie byly finansowe proby zatrzymania tych wszystkich Dragow, Lelkpw a teraz Glogowskiego. Jak co rok bedzie jeden Sernik to jak beda gora dwa lata w klubie to tylko 2 ich bedzie naraz bo jeden odejdzie zawsze a przyjdzie jeden nowy. :D teraz kwestia finansowa nowego sezonu. Z kontraktu Tarasa zejdziemy , pewnie nie malego i z Glogowskiego pewnie malego i z Fratczaka zapewne ( sredniego). I pytanie czy bedzie z czego dolozyc do budzetu bo pjs niewpadlo a to jednak procent pokazny.

dUfio

Postautor: dUfio » pt cze 13, 2025 2:00 pm

Słomka w 11 sezonu tvp SPORT
https://x.com/sport_tvppl/status/1933245739921969190

Aczkolwiek ciężko brać to nawet na pół poważnie jeśli jest w niej 5 piłkarzy 2 w lidze Pogoni, a z 1 Polonii jest jeden