ŻENUJĄCA FREKWENCJA-TO SIĘ MUSI ZMIENIĆ!

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

ksh72

Postautor: ksh72 » pt maja 31, 2013 12:29 am

jarkonh pisze:Opłata za światło jest niższa jak ta którą napisałeś.

taka podwaliście w tamtym roku
nie zmienia to faktu że wydrukowanie plakatów jest dużo tańsze niż światlo i potrzebne

huteusz
Kontakt:

Postautor: huteusz » pt maja 31, 2013 12:51 am

Ludzi rozpieściło światło.
Teraz jak się nie włączy światła to każdy mecz ma gdzieś...

Gumezi

Postautor: Gumezi » pt maja 31, 2013 1:13 am

gówno prawda.sztuczne oświetlenie to jedynie wabik na małolatki które akurat nie mają melanżu w sobotni wieczór. :D
my Hutnika wierni fani,z Nowej Huty chuligani

dUfio

Postautor: dUfio » pt maja 31, 2013 7:52 am

Gumezi, mecz przy swietle to swietny wstep do melanzu niezaleznie od wieku i plci ;)

ksh72 pisze:
jarkonh pisze:Opłata za światło jest niższa jak ta którą napisałeś.

taka podwaliście w tamtym roku
nie zmienia to faktu że wydrukowanie plakatów jest dużo tańsze niż światlo i potrzebne

3 tysiące za mecz ze światłem, 2 bez, mówiło sie o tych kwotach od dawna i nie ma co z nich robic tajemnicy

prosta kalkulacja - siatlo sie sprawdza, gdy wylacznie dzieki niemu (+pozniejsza pora) przyjdzie na mecz 100 osób więcej niz np na 17. Na Popradzie (500 osób) udowodniliśmy, że tak nie jest.

SIMON NH

Postautor: SIMON NH » pt maja 31, 2013 8:08 am

nie 100 osób ale sprzedanych 100 biletów normalnych
a to jest różnica...
Każdy człowiek jest głupcem przez pięć minut dziennie. Mądrość polega na tym, aby tylko przez pięć minut.
Elbert Hubbard

Awatar użytkownika
jarkonh

Postautor: jarkonh » pt maja 31, 2013 8:10 am

I tu się rodzi pytanie. Skoro światła na meczu z Popradem udowodniły że nie koniecznie muszą być "wabikiem" do przyjścia na stadion to czy sens jest inwestować w plakaty ?
Obrazek

Awatar użytkownika
jarekb

Postautor: jarekb » pt maja 31, 2013 9:03 am

Wydaje mi się że jak tak. Przynajmniej można spróbować wyjść na miasto w przyszłym sezonie i zobaczyć jaki będzie tego skutek po kilku kolejkach. Reklama dźwignią handlu a plakat to podstawowy środek komunikacji każdego klubu z kibicem czy widzem jak kto woli :) W tej chwili tylko " wtajemniczeni" wiedzą kiedy odbędzie się najbliższe spotkanie. Dostajemy maile, można sprawdzić to ma stronie i pewnie na FB którego nie każdy ma. Jestem przekonany, że nie każdemu mieszkańcowi Huty i okolic (Krakowa;) ) chce się w ten sposób szukać najbliższej daty meczu. Napinka jest ciągle w tej samej grupie...

Awatar użytkownika
Michas

Postautor: Michas » pt maja 31, 2013 9:51 pm

jarkonh pisze:I tu się rodzi pytanie. Skoro światła na meczu z Popradem udowodniły że nie koniecznie muszą być "wabikiem" do przyjścia na stadion to czy sens jest inwestować w plakaty ?

Myśle że jest sens inwestować w plakatowanie. Nawet jeśli przyjdzie tylko tyle ludzi więcej żeby pokryło to koszty. A stopniowo ludziska się wkręcą w klimat meczy, bo niekiedy jest naprawde zajebiście. Chodzę na Hutnika od lat 90-tych i nie pamiętam meczy na których bywała taka atmosfera jak to ma miejsce teraz. Jakieś tam pojedyncze się trafiały ale rzadko. Wtedy chodziło więcej pikników do których sam się zaliczałem. I właśnie pikniki coś się chyba wykruszyły, a oni też są potrzebni bo kupują bilety.
Jesteśmy w stanie się zmobilizować i to udowadnialiśmy już kilkakrotnie. Przed każdym meczem powinniśmy się nakręcać jakby to był jakiś ważny pojedynek. Uświadomcie sobie że 500 sprzedanych biletów to 5000zł a 1000 to 10000zł. i przy takiej ilości mamy kilka tysięcy zysku z meczu.
Jutro musi paść rekord frekwencji!!!!
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!

Awatar użytkownika
DawidNh

Postautor: DawidNh » pt maja 31, 2013 10:02 pm

Duzo tez daja mecze z przyjezdnymi, 300 stowy przyjezdnych juz jest 3 kola na stadion i oswietlenie ... Przydalaby sie ta 2 liga z jakims sposorem co by chociaz pokrywal wyjazdy ( hotel, obiady i dojazd)
...:Całe Życie Krew W Błękicie:...

ksh72

Postautor: ksh72 » sob cze 01, 2013 12:04 am

jarkonh pisze:I tu się rodzi pytanie. Skoro światła na meczu z Popradem udowodniły że nie koniecznie muszą być "wabikiem" do przyjścia na stadion to czy sens jest inwestować w plakaty ?

a co mają światła do plakatów :?:

jeśli 1 plakat przyciągnie 1 osobę to już wychodzimy na zero. Do tego w dzielnicy mamy reklamę - ludzie widzą że klub istnieje.
Wiem że to nie jest remedium na zapełnienie stadionu, ale próbować warto.
Mile widziane inne formy informowaniach o meczach.
Ci co się dowiadują z internetu czy od znajomych już na stadionie są, teraz trzeba dotrzeć do innych.

Spotykam ludzi, którzy za SSA chodzili na każdy mecz, a część z nich nie wie że istniejemy, nie wspominając już o datach meczów.

HAMAS

Postautor: HAMAS » sob cze 01, 2013 12:01 pm

Dla ludzi starszych plakat to jedyne zródło informacji o meczu jestem o tym w 100% przekonany.

Awatar użytkownika
jarekb

Postautor: jarekb » sob cze 01, 2013 12:18 pm

Jeśli będzie decyzja na Tak to ze swojej strony postaram się załatwić w znajomej drukarni wydruk po kosztach. Ewentualnie mogę wcześniej się dowiedzieć o koszta tylko proszę o podanie rozmiaru i nakładu + podglądowy projekt.

Jeszcze jeden plus jaki mi się nasuwa. Sponsorzy na pewno będą zadowoleni gdy zobaczą swoje logo na mieście. Może ktoś coś dorzuci do plakatowania, może ktoś jeszcze będzie się chciał w ten sposób reklamować.

Awatar użytkownika
Michas

Postautor: Michas » sob cze 01, 2013 1:19 pm

To mi sie podoba. A moze firma zajmujaca sie plakatowaniem bylaby zainteresowana wspolpraca. Np w zamian za reklame zrobia to taniej
KTO KOCHA TEN WIERZY!!!

HZA_Hutnik

Postautor: HZA_Hutnik » sob cze 01, 2013 2:12 pm

Firmy plakatujące takie propozycje mają od... każdego organizatora imprezy :lol:

Ale wiem też, że na tereny Nowej Huty da się uzyskać rabaty, bo większość zleceniodawców zawsze chce centrum miasta plakatować swoimi plakatami, a mało kto chce plakatować Nową Hutę.

fan

Postautor: fan » sob cze 01, 2013 3:45 pm

Popieram akcję plakatowania bo dla ludzi starszych rzeczywiście może to być jedyne źródło informacji. Sponsorzy rzeczywiście będą zadowoleni widząc swoje logo na mieście a ode mnie jeszcze uwaga, że część plakatów - niewielka - powinna być rownież umieszczona poza Hutą wspomoże to wiedzę mieszkanców z innych dzielnic, że Hutnik istnieje.