Sezon 2025/26 - sparingi, transfery, info
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Re: Sezon 2025/26 - sparingi, transfery, info
Na pewno będzie ciekawie szkoda mi tylko Głogowskiego i Jani to dobrzy piłkarze reszta nie zasługiwała na zostanie brak perspektyw.
Czy są już karnety do kupienia?
Czy są już karnety do kupienia?
Mnie bardzo szkoda Belycha choćby z tego względu, że miał rzadką umiejętność strzelania ważnych goli. Tak na szybko to pamiętam z Wieczystą, Pogonią i Piastem w pucharze.
Poza tym wiem, że jest bardzo małomówny.
Ale oczywiście sztab trenerski wie 100 razy tyle co ja, więc się nie wymądrzam.
mr.Vitaminka pisze:JOK_NH pisze:mr.Vitaminka pisze:
b. żywa legenda Hutnika nie będzie dostarczycielem smaczków i kontekstów antyklubowych podczas konferencji prasowych. Będzie, nawet nie namawiany, szedł z linią klubu. Tak mu dopomóż Bóg.
Oby nie, bo to oznacza ślepy fanatyzm. Trener ma mieć umiejętność krytycznego podejścia do pracy zarządu. Istnieje coś takiego jak zarządanie pionowe nie tylko w dól. Jeżeli trener tego nie ma, to słabo.
Mam nadzieję, że Krzysiek taki nie jest, bo szkoda by go było. Linia klubu ok, ale ona nie jest zawsze spójna z linią zarządu, a to różnica, bo co jak zarząd jest nieudolny na przykład? Wtedy też nienamawiany będzie szedł z linią zarządu, czy klubu? No waśnie.
to o czym wiemy my, czyli forumowa rodzina to wypadkowa tego co chlapnie na konferencji trener, co powiedzą w kawusi i ewentualnie jakaś plota rzucona w eter. chodziło mi o to, że on po prostu nie będzie o takich rzeczach mówił publicznie, a to co będzie na boisku czy tam "w gabinetach" to już inna sprawa i także mam nadzieję, że nie będzie ślepo wykonywał poleceń, które wg niego są złe.
Nie no, nie spodziewałbym się tego po nim. Reszta pełna zgoda, tak jak pisałem, chodziło mi o zbieżność (lub nie) lini klub -> zarząd i Krzyśka rolę w tym kólku

W sobotę miał być sparing jakiś , jest już może coś więcej wiadomo ?
Winnetou pisze:Mnie bardzo szkoda Belycha choćby z tego względu, że miał rzadką umiejętność strzelania ważnych goli. Tak na szybko to pamiętam z Wieczystą, Pogonią i Piastem w pucharze.
Już ma nowy klub. Będzie grał w KSZO
vitoss pisze:W sobotę miał być sparing jakiś , jest już może coś więcej wiadomo ?
Słyszałem ze ma być gierka wewnętrzna
https://sportowy-poznan.pl/pilka-nozna/ ... RRqrZYQuHj
Niewykluczony powrót do Hutnika
Kamil Bętkowski
@kbetkowski10
Kacper blisko Hutnika.
Sprawa na ostatniej prostej.
(Prusiński z Siary)
Niewykluczony powrót do Hutnika
Kamil Bętkowski
@kbetkowski10
Kacper blisko Hutnika.
Sprawa na ostatniej prostej.
(Prusiński z Siary)
https://hutnikkrakow.com/maciej-urbancz ... UmytdGQ2vw
Ps. Po odejściu Tarasa, Misaka, Belycza, wcześniej Krakersa wygląda na to ze znow będziemy drużyna w 100% grająca Polakami, a zdarzało się w zeszłym sezonie ze wszyscy 4 wychodzili w podstawie
Ewentualnie może sie przebijać Motrych
Ps. Po odejściu Tarasa, Misaka, Belycza, wcześniej Krakersa wygląda na to ze znow będziemy drużyna w 100% grająca Polakami, a zdarzało się w zeszłym sezonie ze wszyscy 4 wychodzili w podstawie
dUfio pisze:https://hutnikkrakow.com/maciej-urbanczyk-zostaje-na-suchych-stawach-2623-589?fbclid=IwY2xjawLLiU9leHRuA2FlbQIxMQABHrCFQQ3xLKfn8yjqfl36WKUaxvuTGV9jZfpfFSlf8o2ALQ__G0nqqAq7bAqX_aem_VUnTvEBcIn4sUmytdGQ2vw
Super wiadomość z Maciejem Urbańczykiem, że przynajmniej on zostaje. Zdecydowanie najlepszy, mimo że nie zawsze rzucający się najbardziej w oczy, piłkarz zespołu. Zdziwiłem się, jak zobaczyłem przed chwilą na 90 minut, że ma dopiero 30 lat. Gra jak stary, doświadczony wyjadacz, i jeszcze sporo sezonów pogra.
A co do drugiego wątku, to tak właśnie moim zdaniem powinno być, żeby grali Polacy, a nie jakieś zaciągi z zagranicy. Choć w przypadku ww. graczy to akurat jest ok, bo są jak najbardziej zaklimatyzowani, mówią po polsku, więc moga być.
Zawsze mam problem z tymi niby dużo grającymi 21-latkami. A to dlatego, że to oznacza, że właśnie skonczyli wiek mlodziezowca, i duza liczba meczów mogla wynikac wlasnie z tego powodu, zeby wypelnic limity. Tak juz bylo z Hajdukiem z Resovii, czy Tomalem z Arki. Goscie niby pograli w lidze a u nas totalne niewypały.
Czy teraz by bylo podobnie, trudno powiedziec
Liczby jak na napastnika fatalne
poprzedni sezon w 2 lidze 14 meczów (11 z lawki) - 0 goli
wczesniej w 3 lidzy niby lepiej, bo 27 meczów i 6 goli, ale dorobek blednie, gdy dodamy, ze Wieczysta strzelila w calym sezonie 99 goli
jeszcze wczesniej Legia II - 6 goli, ale 4 z nich w meczach gdy jego zespol strzelal minimum 5 bramek
to oczywiscie wszystko na sucho, na podstawie liczb itd
jak widac wybieramy napastnika (napastnikow?) kogos z trojki, ten oraz goscie z Siarki i Glinika
Czy teraz by bylo podobnie, trudno powiedziec
Liczby jak na napastnika fatalne
poprzedni sezon w 2 lidze 14 meczów (11 z lawki) - 0 goli
wczesniej w 3 lidzy niby lepiej, bo 27 meczów i 6 goli, ale dorobek blednie, gdy dodamy, ze Wieczysta strzelila w calym sezonie 99 goli
jeszcze wczesniej Legia II - 6 goli, ale 4 z nich w meczach gdy jego zespol strzelal minimum 5 bramek
to oczywiscie wszystko na sucho, na podstawie liczb itd
jak widac wybieramy napastnika (napastnikow?) kogos z trojki, ten oraz goscie z Siarki i Glinika
To ze Tomal rozegral tyle meczow w Arce to jest niesamowite. U nas byl nie tyle ze słaby , wrecz dramatyczny. Tak w Gdyni chyba niemogl grac bo innych mlodych by nie mieli by go zastapic? Po okresie bicia punktów do pjs czy w nizszych ligach po okresie obowiazku posiadania mlodziezowcow to czesto wlasnie tacy pilkarze gina , ktorzy grali tylko wylacznie bo ktos mlody musial. Z tych co odeszli z Chalupnika to na pewno wielu ciekawszych niz ten Kiedrowicz. Pewnie niema jakis duzych wymagan finansowych to moze i na lawke by sie przydal.
Tt
Maksymilian Gandziarowski (Warta Sieradz) zostanie nowym zawodnikiem Hutnika Kraków
Maksymilian Gandziarowski (Warta Sieradz) zostanie nowym zawodnikiem Hutnika Kraków
- metal
- Site Admin
- Kontakt:
bn pisze:A co do drugiego wątku, to tak właśnie moim zdaniem powinno być, żeby grali Polacy, a nie jakieś zaciągi z zagranicy. Choć w przypadku ww. graczy to akurat jest ok, bo są jak najbardziej zaklimatyzowani, mówią po polsku, więc moga być.
Nieśmiało pragnę zauważyć, że największy sukces piłkarski w historii Hutnika zawdzięczamy m. in. Szypowskiemu, Yahai i Lambo. Dwaj z nich za chuj się nie zasymilowali (chyba o to słowo chodziło. BTW jak zaczniemy jeszcze szykanować społeczność za brak umiejętności pisania po polsku, to już w ogóle nigdzie nie zajdziemy

Niech sobie tam będą Ukraińcami, Amerykanami, czy innymi Burkinafasyńczykami, tylko żeby serducho zostawiali na boisku i dali nam ten wymarzony awans.