Hutnik Kraków - Łysica Bodzentyn 8.06.2013 g.18:00

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Awatar użytkownika
Monka

Postautor: Monka » śr mar 20, 2013 12:36 pm

"Wydział Gier ŚZPN w Kielcach podjął decyzję o odwołaniu najbliższej kolejki spotkań w III i IV Lidze oraz Klasie Okręgowej zaplanowanych na dzień 23 i 24 marca 2013 roku. Nowy termin zostanie ustalony na najbliższym posiedzeniu Wydziału Gier . "

ZTSK :!:
Barwy Królewskie Biało-Błękitno-Niebieskie!!

Awatar użytkownika
jarkonh

Postautor: jarkonh » śr mar 20, 2013 12:41 pm

Kolejka została odwołana. Tak, to prawda że moglibyśmy zagrać. Grzanie murawy włączone jest cały czas, ale wiadomo że minie trochę czasu zanim to cacko stopi śnieg. Największe zagrożenie to piątkowe załamanie pogody i kolejne opady. Wówczas w sobotę rano konieczna by była akcja łopata na murawie i wtedy można mieć nadzieję że sędzia meczu nie odwoła - do niego należy ostateczna decyzja.
Ostatnio zmieniony śr mar 20, 2013 1:19 pm przez jarkonh, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr mar 20, 2013 12:53 pm

ODWOŁANE MECZE
Wydział Gier ŚZPN w Kielcach podjął decyzję o odwołaniu najbliższej kolejki spotkań w III i IV Lidze oraz Klasie Okręgowej zaplanowanych na dzień 23 i 24 marca 2013 roku. Nowy termin zostanie ustalony na najbliższym posiedzeniu Wydziału Gier .
http://szpnkielce.pl/pl/sg/slider/1097, ... mecze.html

dUfio

Postautor: dUfio » śr mar 20, 2013 12:58 pm

czyli na 100% nie gramy?

Troublemaker

Postautor: Troublemaker » śr mar 20, 2013 2:23 pm

Po tej decyzji Wydziału Gier ze Scyzorykowa to raczej tak.
Zastanawia mnie teraz, czy na rozegranie tej zaległej kolejki dziadki ze ŚZPN zagospodarują dzień 10, czy też 17 kwietnia. W tym pierwszym przypadku szykowałby się nam swoisty maraton meczowy.

PS. Stazyja: zerknij dwa posty wyżej.
Quam dulce et decorum est pro patria mori

flagus

Postautor: flagus » czw mar 21, 2013 12:26 pm

http://pogodynka.pl/ostrzezenia/wojewodztwo-malopolskie

Może to też miało wpływ na decyzję. Znowu mają być śnieżyce.
http://www.pajacyk.pl
http://www.pustamiska.pl
Jedno kliknięcie dziennie --- to chyba niewiele.

pablo

Postautor: pablo » czw mar 21, 2013 12:33 pm

jak przełożą jeszcze limanową , dojdzie puchar - to będziemy grać systemem wtorek - czwartek - sobota

ZMK

Postautor: ZMK » czw mar 21, 2013 10:07 pm

Hutnik Jagiellońskie
>>JKG<<

Obrazek

Alex

Postautor: Alex » czw mar 21, 2013 10:57 pm

pablo pisze:jak przełożą jeszcze limanową , dojdzie puchar - to będziemy grać systemem wtorek - czwartek - sobota

Wcale bym się nie zdziwił jakby i mecz z Limanową przełożyli, mówię poważnie. Ze wstępnym prognoz pogody na przyszły tydzień, nie wygląda to różowo. Obstawiam, że na 70% mecz z Limanową będzie przełożony, mimo iż do tego spotkania jeszcze trochę czasu jest. A więc bardzo możliwe, że ligę zainaugurujemy meczem u siebie z ... Janiną. :)

Awatar użytkownika
Aldaris

Postautor: Aldaris » pt mar 22, 2013 7:49 am

Ja myślę, że będzie jednak inaczej. Zima potrzyma tak długo, że inauguracyjny mecz przyjdzie nam nagrać już w drugiej lidze ze Stalą Rzeszów.

Patrzę teraz za okno i myślę, że dobrze, że tą Łysicę odwołali.
"Mnie sprawy tych dzikusów nie obchodzą. Ja jestem chrześcijaninem" - Zakari Lambo

tomabon

Postautor: tomabon » pt mar 22, 2013 9:19 am

zima zimą - nie miałbym do niej większych pretensji - wypełnia swoje obowiązki z nawiązką - żeby każdy tak poważnie podchodził do swojej pracy ....

ale może mi ktoś racjonalnie wytłumaczyć dlaczego runda ma się kończyć 8 czerwca?
rozumiem urlopy działaczy związków piłkarskich - ale nie można byłoby zagrać np. do 22 czerwca?

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » pt mar 22, 2013 9:38 am

Najwyższa pora przejść na system wiosna- jesień. Tak luźno myślę.

Awatar użytkownika
BINGONH

Postautor: BINGONH » pt mar 22, 2013 9:54 am

tomabon pisze:ale może mi ktoś racjonalnie wytłumaczyć dlaczego runda ma się kończyć 8 czerwca?
rozumiem urlopy działaczy związków piłkarskich - ale nie można byłoby zagrać np. do 22 czerwca?

Właśnie też się nad tym zastanawiałem.

I ligę jeszcze można zrozumieć (puchary, reprezentacja) ale IV!
O A,B,C, klasach nie wspominając...

dUfio

Postautor: dUfio » pt mar 22, 2013 1:44 pm

Zasłyszane: w naszej lidze np sporo do powiedzenia mial prezes Wiernej (jakas szycha w swietokrzyskim zwiazku) - w Małogoszczu maja jakis festyn 15 i ni chuja liga nie moze do wtedy trwac

centrum nh a co to da? poza tym feta w listopadzie? marna sprawa

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » pt mar 22, 2013 3:18 pm

dUfio pisze:Zasłyszane: w naszej lidze np sporo do powiedzenia mial prezes Wiernej (jakas szycha w swietokrzyskim zwiazku) - w Małogoszczu maja jakis festyn 15 i ni chuja liga nie moze do wtedy trwac

centrum nh a co to da? poza tym feta w listopadzie? marna sprawa

z rozmów w necie w tym temacie:

1. Gralibyśmy przez 9 miesięcy, bo przerwa letnia – przynajmniej tak jest w Rosji – byłaby bardzo krótka. Aktualnie piłkarze grają za mało. Przez pierwsze pięć wiosennych kolejek mówią, że czują w nogach przygotowania. Potem już pojawia się rozprężenie i myślenie o urlopach. Oczywiście uogólniam w tym momencie, ale takie postawy są częste. A nic nie rozwija tak bardzo jak rywalizacja. W treningu piłkarz nie nabierze takich umiejętności, jak w czasie meczu. Aktualnie sami naszych zawodników jakby ręcznie hamujemy.

2. Widzę duże korzyści szkoleniowe. Aktualnie zdobywasz mistrzostwo, zaczynają się urlopy. Piłkarze wracają i zostają dwa tygodnie do pierwszych spotkań o Ligę Mistrzów. Skończenie ekstraklasy w listopadzie (system wiosna-jesień) dałoby półroczny margines bezpieczeństwa, czas na budowanie zespołu z myślą o kwalifikacjach Champions League. Można byłoby dokładać kolejne klocki (transfery), sprawdzać jak funkcjonują, a nie przystępować do tych spotkań niemal w ciemno. Jest to o tyle ważne, że coraz wcześniej zaczynamy mecze pucharowe, czyli – mówiąc wprost – zaczynamy tę walkę coraz bardziej nieprzygotowani. Potem efekt jest taki, że Cracovia przegrywa na Białorusi i narzeka, że rywal był w trakcie sezonu. Podaję tu Cracovię jako świeży przykład, ale podobne historie mamy co roku.

Gdybyśmy grali systemem wiosna-jesień, europejskie puchary bralibyśmy z marszu, będąc w pełnej formie. To mogłaby być nasza przewaga nad niektórymi zespołami w kwalifikacjach, ale tę przewagę sami sobie odbieramy. Niestety, ale we wszystkich rankingach spadliśmy tak nisko, że powinniśmy przestawić nasz sposób myślenia. Bundesliga może startować pod koniec lipca czy w sierpniu, ale niemieckie zespoły zaczynają grę w pucharach dopiero we wrześniu (nie liczę Intertoto). Nie powinniśmy więc z góry ograniczać własnych szans. Teraz niestety tak jest.

Natomiast, gdy zastanawiam się nad plusami systemu jesień – wiosna, to... nic nie przychodzi mi do głowy. Chyba, że dla kogoś jest ważne, że piłkarze mają dłuższe urlopy."