Juniorzy starsi sezon 2014/2015

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Sagram

Postautor: Sagram » ndz wrz 07, 2014 10:09 am

oszuwar pisze:czy to ten?
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 8&fref=ufi

Jeśli tak to wiele wyjaśnia, to kibic Sracovii

Wypisz, wymaluj...

pzdr
Hutnik 1950 KRAKÓW

HKS1978

Postautor: HKS1978 » pn wrz 08, 2014 12:27 am

Sagram pisze:Witam,

Starsi dziś zagrali 45min... po tym jak niejaki nadsędzia bartłomiej zaręba wyrzucił w 1 min!!! Siwego za to że miał zamiar kopnąć przeciwnika. Widział to tak - tylko on. Strzeżmy się takich pseudo arbitrów, bo jeszcze nie damy rady przeskoczyć tej ligi. Potem była kolejna czerwień, dalej kontuzja i kolejna i koniec meczu.

pzdr

Powiem szczerze nie wyjście na drugą połowę bardzo słabe. Wręcz żenujące.
Kto podjął taką decyzję???
http://sportowetempo.pl/glowna_mlodziez ... mpletowany

lucero

Postautor: lucero » pn wrz 08, 2014 9:21 am

Dlaczego zenujące?

HKS1978

Postautor: HKS1978 » pn wrz 08, 2014 10:44 am

lucero pisze:Dlaczego żenujące?

Wpisanie 11 kontuzji jako powodu nie wyjścia do protokołu? To jakiś ponury żart.
Niezadowolenie z decyzji sędziego to jedno, a symulowanie kontuzji ( i to przez tzw. "działacza")i nie wychodzenie na drugą połowę to według mnie zajebisty obciach.
Rozumiem że Paszkiewicza przy tym nie było?

Jakby ten koleś co tu wypisuje brednie o "rycerzach walczących o dobre imię HKS-u" miał jaja to zamiast poddania meczu bez walki zmobilizowałby "swoich wojów" do walki mimo niesprzyjających okoliczności (ponoć stronniczy sędzia, osłabienie liczebne i 2-0 w plecy")
Honor.

Sagram

Postautor: Sagram » pn wrz 08, 2014 10:52 am

HKS1978 pisze:

Starsi dziś zagrali 45min... po tym jak niejaki nadsędzia bartłomiej zaręba wyrzucił w 1 min!!! Siwego za to że miał zamiar kopnąć przeciwnika. Widział to tak - tylko on. Strzeżmy się takich pseudo arbitrów, bo jeszcze nie damy rady przeskoczyć tej ligi. Potem była kolejna czerwień, dalej kontuzja i kolejna i koniec meczu.

pzdr

Opierasz swoją wiedzę na stronie informacyjnej mzpnu i będącej z nią w układzie garbarnia...??? (np. wiceprezes mzpnu Kowalski to jej byly, a defacto do dziś - działacz). Co więcej oficjele `garba` mogą dowoli publikować swoje artykuły na portalu sportowetempo.pl co i tym razem się stało. Autor to właśnie ich kierownik druż. Zerknij poniżej:
https://www.facebook.com/artur.bochenek?fref=ts

Na przyszłość zastanów się co piszesz bo faktycznie twoje zachowanie jest słabe a wręcz ...

pzdr
Hutnik 1950 KRAKÓW

HKS1978

Postautor: HKS1978 » pn wrz 08, 2014 10:58 am

Sagram pisze:
HKS1978 pisze:

pzdr

Opierasz swoją wiedzę na stronie informacyjnej mzpnu i będącej z nią w układzie garbarnia...??? (np. wiceprezes mzpnu Kowalski to jej byly, a defacto do dziś - działacz). Co więcej oficjele `garba` mogą dowoli publikować swoje artykuły na portalu sportowetempo.pl co i tym razem się stało. Autor to właśnie ich kierownik druż. Zerknij poniżej:

Na przyszłość zastanów się co piszesz bo faktycznie twoje zachowanie jest słabe a wręcz ...

pzdr

Zauważ że nie piszę o słuszności decyzji sędziego. Tylko o nie wyjściu na drugą połowę.
Z 18 zawodników 2 dostało czerwone kartki.
Aby mecz mógł się toczyć musi być 8 na boisku.
Zmian można 7 zrobić...
Na stronie oficjalnej nh 2010 jako powód nie wyjścia na boisko podano kontuzje zawodników. To ile tych kontuzji było? 13?

Sagram

Postautor: Sagram » pn wrz 08, 2014 11:04 am

HKS1978 pisze:
Sagram pisze:
HKS1978 pisze:

pzdr

pzdr

Zauważ że nie piszę o słuszności decyzji sędziego. Tylko o nie wyjściu na drugą połowę.
Z 18 zawodników 2 dostało czerwone kartki.
Aby mecz mógł się toczyć musi być 8 na boisku.
Zmian można 7 zrobić...
Na stronie oficjalnej nh 2010 jako powód nie wyjścia na boisko podano kontuzje zawodników. To ile tych kontuzji było? 13?

Byłeś na meczu? Wiesz jak wygląda sytuacja w drużynie z urazami przed i po meczu? Jak nie wiesz - zamilknij. Pomagasz tylko naszym rywalom. Tyle w temacie.
pzdr
Hutnik 1950 KRAKÓW

HKS1978

Postautor: HKS1978 » pn wrz 08, 2014 11:40 am

No faktycznie nie byłem na meczu i nie wiedziałem o tej pladze kontuzji.
Pomagam rywalom? Nie przeceniaj tej naszej dyskusji.
Według mnie taka druga połowa rozegrana w osłabieniu to wyszłaby naszym "wojom na korzyść. Zaprawiliby się w boju chłopaki w walce o CLJ.
Wychodzę z założenia że szkolenie juniorów powinno mieć tylko i wyłącznie jeden cel. Przygotowywanie zawodników do wejścia do drużyny seniorów.
Nawet kosztem wyników. No bo co by się stało jakby zagrali przeciwko 11 brązowym i pejsatemu sędziemu? Przegraliby 0-5. No i co z tego? A może byłoby po 2-2 ? Ale sorki jak kontuzje to inna rzecz?

Czy środowe derby z Krakusem odbędą się w tej sytuacji normalnie?
Tzn o 16:30 na B1?

Pozdro.
Uwierz mi że zależy mi na dobru Hutnika tak jak i Tobie.

Sagram

Postautor: Sagram » pn wrz 08, 2014 12:06 pm

HKS1978 pisze:No faktycznie nie byłem na meczu i nie wiedziałem o tej pladze kontuzji.
Pomagam rywalom? Nie przeceniaj tej naszej dyskusji.
Według mnie taka druga połowa rozegrana w osłabieniu to wyszłaby naszym "wojom na korzyść. Zaprawiliby się w boju chłopaki w walce o CLJ.
Wychodzę z założenia że szkolenie juniorów powinno mieć tylko i wyłącznie jeden cel. Przygotowywanie zawodników do wejścia do drużyny seniorów.
Nawet kosztem wyników. No bo co by się stało jakby zagrali przeciwko 11 brązowym i pejsatemu sędziemu? Przegraliby 0-5. No i co z tego? A może byłoby po 2-2 ? Ale sorki jak kontuzje to inna rzecz?

Czy środowe derby z Krakusem odbędą się w tej sytuacji normalnie?
Tzn o 16:30 na B1?

Pozdro.
Uwierz mi że zależy mi na dobru Hutnika tak jak i Tobie.

Krakus. Bardzo im zależało na przełożeniu meczu. Robili co mogli. ale gdy dowiedzieli się o naszych kłopotach - już chcą grać we wcześniej ustalonym terminie...

pzdr
Hutnik 1950 KRAKÓW

Awatar użytkownika
centrum nh

Postautor: centrum nh » pn wrz 08, 2014 12:25 pm

a tym czasem w Garbie chyba mają układ w nie jednej redakcji http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow ... oxSportTxt

Krzych1980

Postautor: Krzych1980 » pn wrz 08, 2014 1:55 pm

nie mylmy honoru ze zdrowym rozsądkiem i dobrem zespołu. w drugiej połowie mecz by się pewnie zaostrzył,kartki łapali by oczywiście nasi co wiązało by się z karmi i osłabieniem w kolejnych meczach nie wspominając już o możliwości realnych kontuzji które jak wiadomo są naszą zmorą od początku istnienia i to we wszystkich drużynach.czy mecz był nagrywany i będziemy mieli jakąś podstawę obrony że zawody w takich okolicznościach były farsą i ich dogranie było bez sensu?

HKS1978

Postautor: HKS1978 » pn wrz 08, 2014 6:28 pm

Krzych1980 pisze:nie mylmy honoru ze zdrowym rozsądkiem i dobrem zespołu. w drugiej połowie mecz by się pewnie zaostrzył,kartki łapali by oczywiście nasi co wiązało by się z karmi i osłabieniem w kolejnych meczach nie wspominając już o możliwości realnych kontuzji które jak wiadomo są naszą zmorą od początku istnienia i to we wszystkich drużynach.czy mecz był nagrywany i będziemy mieli jakąś podstawę obrony że zawody w takich okolicznościach były farsą i ich dogranie było bez sensu?

Nie zgadzam się z Tobą kolego. Jaki tu rozsądek? Poddanie się przez symulowanie kontuzji? Kartki by łapali? No to po co oni w ogóle grają? jaki przykład zawodnikom daje ten kierownik poddając mecz w trudnych okolicznościach? Jak farsą może być dogranie jakiegokolwiek meczu?
Właśnie odwrotnie farsę widzieliśmy w sobotę w wykonaniu kolegi kierownika.
Zresztą konsekwencje tej żenującej decyzji mają odbicie w przekazach medialnych i szkodzą dobremu imieniu Hutnikai!
Druga sprawa to kontuzje. Jakiś czas temu pewien trener, osoba będąca żywą legendą Hutnika zwrócił mi na to uwagę, że w drużynach prowadzonych przez trenera Paszkiewicza jest tak dużo urazów, a wynika to z, że tak powiem jego koncepcji zajęć. Intensywność, ciekawe treningi, jazda na dużym zmęczeniu, interwałowośc wszystko fajnie. Tylko efekty zwłaszcza w juniorach bywają takie a nie inne...

Krzych1980

Postautor: Krzych1980 » pn wrz 08, 2014 9:45 pm

możesz mieć taki punkt widzenia.widać wielu ma tu inny niż Ty. nieraz jest tak że przez jawne kur...two na znak protestu chciało by się zejść żeby zaprotestować. w piłce jest multum takich sytuacji. i tu pewnie tak było bo ile można znosić jawne oszustwo. decyzja nie była pewnie samego kierownika. ciekawe co by było jak po przerwie jeszcze wpadły ze dwie czerwone(a tak by było) i mecz i tak by pewnie został przerwany, a w kolejnych meczach musiało by wielu chłopaków pauzować i straty były by poważniejsze. co do trenerki to chyba musisz zgłosić się do zarządu i zgłosić swoją kandydaturę do objęcia jakiejś drużyny.zobaczymy co będzie.skoro chłopaki nie mają do niego pretensji to chyba z tym przetrenowaniem nie do końca jest jak piszesz

ZBYCHO

Postautor: ZBYCHO » pn wrz 08, 2014 10:49 pm

HKS1978 pisze:Tylko efekty zwłaszcza w juniorach bywają takie a nie inne...

Czyli wg ciebie wyniki w juniorach mamy "słabe"
Jeżeli tak myślisz to naprawdę dyskusja z tobą jest "bezsensowna".

Ja uważam że decyzja został podjęta bardzo dobra.

Szkoda tylko że to zostanie "bez echa" i nic się z tym nie da zrobić.

Pejsy zrobią wszystko żeby to oni grali w CLJ.

HKS1978

Postautor: HKS1978 » pn wrz 08, 2014 11:04 pm

ZBYCHO pisze:
HKS1978 pisze:Tylko efekty zwłaszcza w juniorach bywają takie a nie inne...

Czyli wg ciebie wyniki w juniorach mamy "słabe"
Jeżeli tak myślisz to naprawdę dyskusja z tobą jest "bezsensowna".
Ja uważam że decyzja został podjęta bardzo dobra.
Szkoda tylko że to zostanie "bez echa" i nic się z tym nie da zrobić.
Pejsy zrobią wszystko żeby to oni grali w CLJ.

Nie mówie że mamy słabe wyniki tylko sporo ciężkich i mniej ciężkich kontuzji. Typu Szewczyk, Zdzinski, Lampart, Wróbel, Jacak ostatnio
Orłowski, Antoniak, Majcher. Czy to przypadek? Być może.

Uważam że jaranie się wynikami juniorów to jakieś nieporozumienie. Ja też się cieszyłem z awansu do finału MPJM ale priorytetem powinny być wyniki seniorów.

Uważam, że era pana Paszkiewicza i jego kolegów typu Margasiński powinna zmierzać ku końcowi w tym klubie.

A pejsy graja w CLJ cały czas i nie rywalizujemy z nimi