Nowa Sportowa Spółka Akcyjna
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Re: Nowa Sportowa Spółka Akcyjna
Patrząc jakie środki można uzyskać z zewnątrz to granie w 2 lidze jest zupełnie nieopłacalne. W 1 lidze te pieniądze są już dużo większe. Natomiast ekstraklasa to już zupełnie inna bajka. Od 7,5 mln dla Łęcznej do 38 mln dla Lecha. Prawda jest taka, że jeśli stać cię na przyzwoity budżet to jakby nie patrzeć najbardziej opłaca ci się grać na najwyższym poziomie rozrywkowym. Taka Wisła która ma teoretycznie największy budżet w 1 lidze jest przez spadek w plecy około 10 mln w stosunku do roku poprzedniego.
MISIEK72 pisze:Patrząc jakie środki można uzyskać z zewnątrz to granie w 2 lidze jest zupełnie nieopłacalne. W 1 lidze te pieniądze są już dużo większe. Natomiast ekstraklasa to już zupełnie inna bajka. Od 7,5 mln dla Łęcznej do 38 mln dla Lecha. Prawda jest taka, że jeśli stać cię na przyzwoity budżet to jakby nie patrzeć najbardziej opłaca ci się grać na najwyższym poziomie rozrywkowym. Taka Wisła która ma teoretycznie największy budżet w 1 lidze jest przez spadek w plecy około 10 mln w stosunku do roku poprzedniego.
Misiek masz rację ale jak już gdzieś napisałem "Kandela za bardzo poniosło z tym co powiedział, najpierw się utrzymajmy, potem załatwmy temat stadionu a potem się zobaczy". Nie podpalajmy się bo zaraz zacznie się narzekanie i szczucie, że obiecują i nic z tego i że zarząd i prezes taki i owaki a prawda jaka jest to każdy rozsądny kibic Hutnika wie. Inwestor jest potężny, pytanie na ile i jak bardzo chce się zaangażować i jakie środki będzie dawał na klub w tych trudnych czasach. Ja swój optymizm opieram również na tym, że teraz to my będziemy mieć przewagę nad klubami które budżet opierały na środkach miejskich bo do tej pory było zdecydowanie na odwrót.
-
Ja tam słyszałem chyba z zagiętych lub którejś wypowiedzi prezesa że wcale tak super ma nie być jak niektórzy się nastawili widzę
W związku z tym obyśmy się utrzymali i tego sobie i wszystkim życzę
W związku z tym obyśmy się utrzymali i tego sobie i wszystkim życzę
http://www.youtube.com/watch?v=tnkA38Lh ... re=related to jeszcze nie tak dawno bylo tak pieknie ,tyle hutniczych braci 

MISIEK72 pisze:Patrząc jakie środki można uzyskać z zewnątrz to granie w 2 lidze jest zupełnie nieopłacalne. W 1 lidze te pieniądze są już dużo większe. Natomiast ekstraklasa to już zupełnie inna bajka. Od 7,5 mln dla Łęcznej do 38 mln dla Lecha. Prawda jest taka, że jeśli stać cię na przyzwoity budżet to jakby nie patrzeć najbardziej opłaca ci się grać na najwyższym poziomie rozrywkowym. Taka Wisła która ma teoretycznie największy budżet w 1 lidze jest przez spadek w plecy około 10 mln w stosunku do roku poprzedniego.
to akurat wszyscy wiedza. i Warta, ktora ma wyjebane na brak stadionu i kibiców i z powodzeniem kopie juz trzeci sezon w esa i raczej w tym nie spadnie, i Stal Mielce, która miala swoje problemy ale jakoś trzyma się na powierzchni, i Miedź, która niedawno spadła, wróciła, teraz spadnie i pewnie też bedzie chciała znowu zaraz wracac.
Wiedza to ci pierwszoligowcy, którzy liznęli ekstraklasy, jak ŁKS, Nieciecza, Podbeskidzie, Ruch, Sosnowiec, Łęczna, Sandecja, Wisła, Katowice, a Tychy, Stal Rzeszów, Chrobry czy nawet Puszcza bardzo chetnie by sprawdziły jak to jest sobie funkcjonowac za kaskę z telewizji, niewspolmiernej w naszych warunkach do prezentowanego poziomu.
W 2 i 3 lidze tez się takie kluby znajdą
Kazdy kto ma łeb na karku i jakies tam mozliwosci chce ekstraklasy - to oczywiste. nikomu nie usmiecha grac w 2lidze, zreszta tej ligi dotyczy najwieksza rotacja, przegladajac tabele z poprzednich lat od razu widac, ze tio poczekalnia - albo zaraz sie idzie w góre, albo leci w dół. Znicz moze Elbląg to chyba jedyne przyklady etatowych drugoligowcow, reszta krązy z gory na doł
problem w tym, że tort, choc niedawno powiekszony, jest ograniczony a chętnych gęb do wykarmienia dużo.
dlatego co roku jest taka rzeznia zarowno o utrzymanie jak i o awans do esa.
Najgorzej wychodza ci, ktorzy przeinwestuja i spadną/nie awansują bo spotykają ich zwykle spore problemy i w kolejnym sezonie czesto sa na marginesie ligi, a ich miejsce zajmują kolejni.
Dlatego dolączając do tego chocholego tańca musimy miec mocne podstawy i alternatywy, zeby byc gotowi na plan b jakby nie poszlo
Mnie tylko chodziło o to ,że jeśli właściciel nastawia się na poważne zaangażowanie finansowe to najbardziej opłaca mu się mieć drużynę w ekstraklasie gdyż przy dobrym poziomie drużyny w tejże lidze prawdopodobnie jego koszty maleją wraz z większymi środkami finansowymi wpływającymi z zewnątrz. Tylko tyle.
Ogólnie co do całej j sytuacji to jestem sceptykiem i niedowiarkiem. Jednak moje czarnowidztwo dziwnym trafem zawsze kończyło się dobrze i Hutnik spadał na 4 łapy. Przewiduję spadek więc może nie będzie tak źle.
Zresztą obstawiłem przekornie awans po kursie @500.
W ciągu tego tygodnia kurs na nasz spadek w STS wzrósł z @1,4 na @2, top 6 z @60 na @30 poszedł a awans z @750 na @100.
Widać ,że doniesienia medialne zrobiły swoje......
Ogólnie co do całej j sytuacji to jestem sceptykiem i niedowiarkiem. Jednak moje czarnowidztwo dziwnym trafem zawsze kończyło się dobrze i Hutnik spadał na 4 łapy. Przewiduję spadek więc może nie będzie tak źle.
Zresztą obstawiłem przekornie awans po kursie @500.
W ciągu tego tygodnia kurs na nasz spadek w STS wzrósł z @1,4 na @2, top 6 z @60 na @30 poszedł a awans z @750 na @100.
Widać ,że doniesienia medialne zrobiły swoje......
Jeśli jakiś desperado chciałby postawić jakieś grosiwo na awans HKS to w Fortunie jeszcze @750.....
Pamiętam jak jeszcze późną jesienią w Zagiętych prezes mówił, że spółka poprawi sytuację finansową klubu, ale jakiś wielkich transferów nie powinniśmy się spodziewać - była mowa jak dobrze pamiętam o 3-4 solidnych wzmocnieniach.
1 już mamy i wygląda obiecująco
Pożyjemy zobaczymy - najpierw szybkie utrzymanie w 2 lidze a potem zobaczymy:)
1 już mamy i wygląda obiecująco

Pożyjemy zobaczymy - najpierw szybkie utrzymanie w 2 lidze a potem zobaczymy:)
-
wojo77 pisze:MISIEK72 pisze: Kandela za bardzo poniosło z tym co powiedział
------>
Wzrost kursu na spadek Hutnika na sts.
Zostawiam to tutaj gdyby ktoś chciał wytłumaczyć dziecku co oznacza "efekt motyla"

Wawrów! <oklaski> Wawrów!
MISIEK72 pisze:Jeśli jakiś desperado chciałby postawić jakieś grosiwo na awans HKS to w Fortunie jeszcze @750.....
Na fuksiarz.pl kursy bez zmian spadek 1.4 top 6 - 60.00
Wywiad z Kandelem ukazał się na stronie klubu wiec jeśli byłoby niewygodne mówienie o awansach w 3,5 roku powinno się ten fragment usunąć.Nie zrobiono tego więc może rzeczywiście nowy właściciel zrewidował plany co do rozwoju klubu i stwierdził, że pod względem marketingowym i finansowym nie opłaca się grać w 2, czy nawet 1 lidze, a lepiej zaryzykować i powiększyć budżet. Na razie to wszystko gdybania i przydałby się jakiś oficjalny komunikat co do aktualnych planów jakie ma względem Hutnika Cognor.
Na stronie Hutnika ukazała się również informacja że jesteśmy biało - błękitno - granatową rodziną. ....więc jak widać ukazują się różne kwiatki.....
Nie wiem czy ktoś.juz wrzucał:
https://www.sport.pl/pilka/7,64946,2929 ... n=FB_Sport
Robi się szum, już nie tylko lokalnie. Żeby balonik nie pękł, bo będzie siara :/
https://www.sport.pl/pilka/7,64946,2929 ... n=FB_Sport
Robi się szum, już nie tylko lokalnie. Żeby balonik nie pękł, bo będzie siara :/
-
Wg mnie nie należy się przejmować co o nas powiedzą różnej maści komentarzy z Twittera czy innego onlyfans. Ja tego nie czytam i jestem zdrowszy.
Wg mnie nr2: wypowiedź pana Egipcjanina może się akurat przydać, bo i tak większa presja jest na cognorze i oni wizerunkowo mogą sporo stracić skoro poszło w eter że są takie plany na przyszłość. A nam co się stanie? Tyle razy dostawał klub po dupie że nie zmieni to nic.
Wg mnie nr2: wypowiedź pana Egipcjanina może się akurat przydać, bo i tak większa presja jest na cognorze i oni wizerunkowo mogą sporo stracić skoro poszło w eter że są takie plany na przyszłość. A nam co się stanie? Tyle razy dostawał klub po dupie że nie zmieni to nic.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!
Trochę dziwne, że żaden z dziennikarzy nie wpadł na to aby sprawdzić u źródła czyli u Sztuczkowskiego aby spytać na jaką skalę zamierza zainwestować.
Mógł oczywiście odmówić komentarza, ale wtedy byłaby informacja.w artykule że tak było. Z drugiej strony czemu miałby odmawiać skoro to dla niego bezpłatna promocja firmy.
Mógł oczywiście odmówić komentarza, ale wtedy byłaby informacja.w artykule że tak było. Z drugiej strony czemu miałby odmawiać skoro to dla niego bezpłatna promocja firmy.
mr.Vitaminka pisze:Wg mnie nie należy się przejmować co o nas powiedzą różnej maści komentarzy z Twittera czy innego onlyfans. Ja tego nie czytam i jestem zdrowszy.
w punkt
wstyd to ładować w drużynę, tyle co Wieczysta, a potem dostać 0:5 z Garbarnią w PP i męczyć się się w III lidze, o spadku Wisly z esa z jej mozliwosciami i rywalami nie wspomnę, a postawa w 1 lidze to jedna z najwiekszych klap w bogatej w spektakularne upadki historii polskiej piłki
my jestesmy, mam nadzieje, u progu naszego rozwoju, choc oczywiscie deklaracje jakie poszly sa bardzo mocne, w naszej historii wrecz niespotykane.
ostatnio o ekstraklasie mowil Popiolek po awansie do 2 ligi w 2001:D za SSA dziady czesciej mowily ze trzeba klub spuscic do okregowki zamiast grac o 2 lige
bn - bo teraz takie czasy ze dziennikarzom nie chce się dzwonic/jezdzic po ludziach tylko tworzą swoje tresci na podstawie tweetow i oficjalnych komunikatów
nawet na jakis onetach tytuly na glownej "Boniek ostro o piłkarzach!" a zrodlo to oczywiscie nie rozmowa z Zibim tylko jego tt