Polonia Bytom- Hutnik Kraków 19.10.2024 20:00
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Re: Polonia Bytom- Hutnik Kraków 19.10.2024 20:00
Polonia grała wczoraj mecz, więc lekki plusik dla nas, chłopaki się postawią Polonii to już inna drużyna niż w meczu z Wieczystą. Dobry mecz się zapowiada , może wynik być w każdą stronę ale mocno wierzę że wkoncu ktoś pokona Bytom i to będziemy my
Powiem Wam, że dawno mnie tak nie interesował mecz od strony piłkarskiej, jak ten. A po wszystkich Waszych dywagacjach, to już zgłupiałem, co zagrać 

-
JOK_NH pisze:Powiem Wam, że dawno mnie tak nie interesował mecz od strony piłkarskiej, jak ten. A po wszystkich Waszych dywagacjach, to już zgłupiałem, co zagrać
serce mówi: dwójka
rozum mówi: jedynka z handi 1,5 lub nawet +2,5
doświadczenie mówi: nie graj, bukmacherka to syf i zło.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!
"Powodzenia i awansu dla Poloni Bytom życzę ale w sobotę choć punkt pasuje nam zdobyć co nie będzie łatwe grając bez podstawowej czwórki zawodników. Lepiej siły zostawcie na środę . Wszystkiego dobrego"
Taki tekst w komentarzach na stronie Polonii , ktoś coś wie co to za 4 podstawowych u nich nie wystąpi ?
A swoją drogą panowie to dawno już nie było żebysmy jeszcze przed rozegraniem meczu naklepali 2 strony komentarzy:)
Tak że coś wisi w powietrzu...
Taki tekst w komentarzach na stronie Polonii , ktoś coś wie co to za 4 podstawowych u nich nie wystąpi ?
A swoją drogą panowie to dawno już nie było żebysmy jeszcze przed rozegraniem meczu naklepali 2 strony komentarzy:)
FC PORĘBA
-
SIWY 1950 pisze:"Powodzenia i awansu dla Poloni Bytom życzę ale w sobotę choć punkt pasuje nam zdobyć co nie będzie łatwe grając bez podstawowej czwórki zawodników. Lepiej siły zostawcie na środę . Wszystkiego dobrego"
przecież to ktoś od nas napisał i o naszej czwórce nieobecnych jest wspomniane.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!
W tym momencie Wieczysta, Polonia i Pogoń wydają się być nie do zatrzymania. Ale napewno kiedyś przyjdzie do nich kryzys i zaczną tracić punkty. Przykładowo 2 lata temu w listopadzie liderująca Kotwica miała 10 punktów przewagi nad drugą drużyną i ...nie awansowała, bo przegrała w barażach!
Polonia Bytom jak do tej pory nam leży. Rok temu wygraliśmy tam 1-0 po cudownej bramce Rakelsa. Na wiosnę u nas było 4-1 po bardzo łatwym meczu, a goście mieli, jeśli mnie pamięć nie myli, serię 10 meczów bez porażki.
Bramki dla Hutnika zdobyli Lelek, Zawadzki, Budziński i Rakels. Żaden z nich w sobotę nie zagra. 3 pierwszych już u nas nie ma, a Deniss ma kontuzję. Wogóle z tamtej wyjściowej jedenastki zagra tylko Tarasovs i Urbańczyk.
Plus jest taki, że Polonia musi wygrać (żeby dalej liderować), a my tylko możemy. Presja jest na nich.
Polonia Bytom jak do tej pory nam leży. Rok temu wygraliśmy tam 1-0 po cudownej bramce Rakelsa. Na wiosnę u nas było 4-1 po bardzo łatwym meczu, a goście mieli, jeśli mnie pamięć nie myli, serię 10 meczów bez porażki.
Bramki dla Hutnika zdobyli Lelek, Zawadzki, Budziński i Rakels. Żaden z nich w sobotę nie zagra. 3 pierwszych już u nas nie ma, a Deniss ma kontuzję. Wogóle z tamtej wyjściowej jedenastki zagra tylko Tarasovs i Urbańczyk.
Plus jest taki, że Polonia musi wygrać (żeby dalej liderować), a my tylko możemy. Presja jest na nich.
Winnetou pisze:W tym momencie Wieczysta, Polonia i Pogoń wydają się być nie do zatrzymania. Ale napewno kiedyś przyjdzie do nich kryzys
Ponoć Polonia ma mieć pierwszy kryzys jutro, zasłyszane w internetach, pewne info

ps.Obawiam się mocno tego meczu przez bardzo poważne osłabienie, my praktycznie zagramy nowymi skrzydłami i nowymi obrońcami bocznymi, boki są bardzo ważne a tu oprócz tego że zagrają słabsi zmiennicy dojdzie kompletny brak zgrania na bokach. Mam nadzieję, że trener wybrał skład w poniedziałek i przez cały tydzień zgrywał boczne formacje bo z Polonią każdy mały błąd może mieć poważne konsekwencje.
Winnetou pisze: Rok temu wygraliśmy tam 1-0 po cudownej bramce Rakelsa.
warto wpsomnieć kontekst tamtego meczu. jechaliśmy tam jak na ścięcie po trzech kolejnych porazka - z Kaliszem, Chojnicami i najbardziej bolesnej - u siebie z Sandecją.
Pierwsze 30 minut to totalna dominacja miejscowych. Na szczęscie nic nie wpadlo. Ataki miejscowych zbiegly sie z okrutnymi opadami. Na szczescie przelamalismy kryzys i pod koniec pierwszej polowy cos tam zaatakwalismy.
To byl okres gdy Święty nie wychodzil w pierwszym skladzie. Pojawil sie na boisku w 67 minucie, a gola zdobylismy kilka minut pozniej, dzieki wspomnianemu Rakelsowi. W drugiej polowie mecz wyrownany. Choc tez trzeba wziac pod uwage, ze gdy gralismy wtedy z Polonią to byla za nami w tabeli
Może lepiej niech Polonia sie oszczędza na mecz z wieczystą 
remis nic nam nie daje czy to 1 pkt w tą czy 0
tylko (nierealne) zwycięstwo

remis nic nam nie daje czy to 1 pkt w tą czy 0
tylko (nierealne) zwycięstwo
Bawmy się tak dalej we własnym polu karnym to z pewnością wywieziemy remis 

32 min 3-1 dla Polonii
w poprzeczkach
w poprzeczkach
-
Misak mam nadzieję że 3 razem dobrze uderzy z dystansu
Bardzo dużo strat, czasami ciężko wyjść z własnej połowy.
Bramki do szatni są zajebiste, kurwa mać

Bramki do szatni są zajebiste, kurwa mać

-
Wg mnie bramka ze spalonego kurwa mać
Nastepny kurwa jego mac mistrz w d jebany uznaje gola ze spalonego