Hutnik Kraków - GKS Jastrzębie 17.11.24

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

ksh72

Re: Hutnik Kraków - GKS Jastrzębie 17.11.24

Postautor: ksh72 » pn lis 18, 2024 7:17 pm

JOK_NH pisze:Nie za wiele sytuacji widziałem w tym meczu, ale kilka razy jak Głogowski był przy piłce w okolicach pola karnego, to już te dryblingi nie były tak skuteczne, jak wcześniej. Nie wiem, czy to przez zmęczenie, czy może już nie rozgląda się za inną opcją, tylko zwód i strzał, ale blokowany był za każdym razem. Rozczytany?

Kilka razy mógł podać do lepiej ustawionych kolegów, ale chyba chciał za wszelką cenę pożegnać się bramką

lucero

Postautor: lucero » pn lis 18, 2024 8:03 pm

Jakim cudem w 68 minucie nie było karnego?

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn lis 18, 2024 8:31 pm

lucero pisze:Jakim cudem w 68 minucie nie było karnego?

to już wyższy level sędziowskich jajec. trochę niezauważony, bo wygraliśmy. jakby tak gościom w ostatnich minutach wszedł farfocelTV to spocjale i forum by zapłonęło. a tak się gościowi upiekło. to w ogóle decyzja kuriozum: chłop leci sam na sam, nieatakowany przez nikogo, prawie mija bramkarza na pustaka a ten go podcina sobą i co? albo karny i żółta dla bramkarza albo pośredni(?) i żółta dla naszego za symulkę. to albo to. @Sikorek - weź mnie popraw jeśli się mylę.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pn lis 18, 2024 9:29 pm

ksh72 pisze:
JOK_NH pisze:Nie za wiele sytuacji widziałem w tym meczu, ale kilka razy jak Głogowski był przy piłce w okolicach pola karnego, to już te dryblingi nie były tak skuteczne, jak wcześniej. Nie wiem, czy to przez zmęczenie, czy może już nie rozgląda się za inną opcją, tylko zwód i strzał, ale blokowany był za każdym razem. Rozczytany?

Kilka razy mógł podać do lepiej ustawionych kolegów, ale chyba chciał za wszelką cenę pożegnać się bramką

No też tak podejrzewałem i w zasadzie możliwe przecież.
A co do karnego, to rzeczywiście jaja, jak berety. Tyle, że ta liga sędziowaniem nie różni się od czwartej w zasadzie, pomijając ogólny stan sędziowania.

Patryk_NH1950

Postautor: Patryk_NH1950 » wt lis 19, 2024 8:52 am

Konferencja prasowa po meczu:

https://youtu.be/wLQpyb1tVqE?si=0sKMItB-7i8dhZI6

Pada tam pytanie o poszukiwania następcy Głogowskiego i pytanie ilu zawodników (zmienników) nowych by potrzebował M.Musiał po przerwie zimowej żeby powalczyć stabilnie o baraże.

dUfio

Postautor: dUfio » wt lis 19, 2024 9:09 am

Winnetou pisze:
PS. Nie pamiętam kiedy ostatnio Hutnik grał w barwach biało -niebiesko - białych. Napewno w pierwszym sezonie w 1-ej lidze w 1990/91. Później za czasów Hutnika 2010. Ale ładnie wyglądają i dobrze mi się kojarzą.

góra biala spodenki niebieskie to nawet w 2 lidze, choc tu fakt getry tez niebieskie
20/21
http://galeria.Hutnik.org/index.php?cmd ... hkYzE2YTNj

b-n-b w 3 lidze standard

19/20
http://galeria.Hutnik.org/index.php?cmd ... E0OWJhMmQ4

18/19
http://galeria.Hutnik.org/index.php?cmd ... QwM2VkYWMz
choc tu tez kombinacja z getrami bo nialo-niebieskie

za ssa kojarze takie stroje jak tu Wasilewski https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/5 ... medium.jpg

bialo-niebieskie to nie jest nic niezwyklego u nas, ale przeciez to tylko 2/3 naszych pieknych barw, zdecydowanie brakuje mi polaczenia blekitu i niebieskiego

to skandal ze bardziej hutniczo od nas potrafi sie Skra Częstochowa ubrac

https://gazetacz.com.pl/wp-content/uplo ... ochowa.jpg
https://www.slzpn.pl/media/k2/items/cac ... b3c_XL.jpg
https://a.allegroimg.com/s1024/0c4761/1 ... 2258de82f2
a mają tego samego dostawcę

ksh72

Postautor: ksh72 » wt lis 19, 2024 12:09 pm

Skra po rebrandingu logo klubu w zeszłym roku ma w herbie barwy błękitne i niebieskie.

https://www.behance.net/gallery/1908744 ... Rebranding

Niedawno zmienili to się trzymają kolorów klubowych.
U nas tak o to nie dbamy - na boisku jak i na trybunach.
Dużo gadżetów kibicowskich (koszulek, szalików, flag) ma czarne elementy, a na ostatnim meczu na trybunach było dość pomarańczowo (złoto?) za sprawą czapeczek sekcyjnych i szalików jubileuszowych.
A barwy mamy (subiektywnie) najpiękniejsze i (obiektywnie) bardzo oryginalne.

Fan Club Kościuszkowskie

Postautor: Fan Club Kościuszkowskie » wt lis 19, 2024 1:00 pm

Wydaje się, że nadszedł moment, bo jesteśmy chyba gotowi zarówno finansowo jak i piłkarsko, żeby "dorobić " się wreszcie swoich oryginalnych NIEPOWTARZALNYCH strojów Hutnika. Takich, po których wiadomo będzie, że to są stroje Hutnika z Nowej Huty i nikogo innego. Mamy piękne barwy, inspirującą historię i wreszcie możliwości ku temu żeby się tym na poważnie zająć.
Zbliża się przerwa, raczej spokój jeśli chodzi o aspekt sportowy, mamy (?) ambicje zawalczyć o 1 ligę, i tam powinniśmy już pisać historię w nowych koszulkach, które będą kojarzyć się jednoznacznie, tak jak koszulki niektórych rywali. Powinien to być temat, na który trzeba poświęcić część działań zimowych.
Dla mnie wzorem mógłby być np. starszy komplet oldbojów w biało błękitne paski, oraz stroje retro Hutnika jeśli chodzi o czcionki.
Zróbmy to :wink:

ksh72

Postautor: ksh72 » wt lis 19, 2024 1:15 pm

Fan Club Kościuszkowskie pisze:Wydaje się, że nadszedł moment, bo jesteśmy chyba gotowi zarówno finansowo jak i piłkarsko, żeby "dorobić " się wreszcie swoich oryginalnych NIEPOWTARZALNYCH strojów Hutnika. Takich, po których wiadomo będzie, że to są stroje Hutnika z Nowej Huty i nikogo innego. Mamy piękne barwy, inspirującą historię i wreszcie możliwości ku temu żeby się tym na poważnie zająć.
Zbliża się przerwa, raczej spokój jeśli chodzi o aspekt sportowy, mamy (?) ambicje zawalczyć o 1 ligę, i tam powinniśmy już pisać historię w nowych koszulkach, które będą kojarzyć się jednoznacznie, tak jak koszulki niektórych rywali. Powinien to być temat, na który trzeba poświęcić część działań zimowych.
Dla mnie wzorem mógłby być np. starszy komplet oldbojów w biało błękitne paski, oraz stroje retro Hutnika jeśli chodzi o czcionki.
Zróbmy to :wink:

a okazja dobra bo przyszły rok to rok 75-lecia

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » wt lis 19, 2024 3:25 pm

dUfio pisze:
to skandal ze bardziej hutniczo od nas potrafi sie Skra Częstochowa ubrac, a mają tego samego dostawcę

To jest dla mnie zagadka nie do odgagdnięcia, serio w ogóle nie rozumiem przyklejenia się do biało - niebieskich strojów i bardzo się cieszę, że po raz kolejny temat został podniesiony i widzę też, że więcej osób na trybunach zwraca już na to uwagę. Nawet widać po forum, że temat co jakiś czas wstaje w różnych wątkach. Nie chce mi się w ogóle pisać, co myślę na ten temat, ale można by w końcu coś z tym zrobić. Przyszły rok, fajna okrągła data, żeby może rzeczywiśćie jakieś unikatowe - a szczerze mówiąc dla mnie po prostu z użyciem wszystkich trzech barw na początek - stroje w końcu zakupić.
Jeżeli chodzi o wyjazdowe, to czarne ze złotem już bym ustanowił najlepszymi :D

luke.krak

Postautor: luke.krak » wt lis 19, 2024 10:53 pm

Z tego co kojarzę to na którejś kawusi Prezes Artur Trębacz wypowiadał się że szykowana będzie niespodzianka w przerwie zimowej(z okazji 75 lecia), będą nowe stroje. Pytanie było bodajże przed sezonem kiedy nowe koszulki i taka była odpowiedź z jego strony

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » śr lis 20, 2024 8:14 am

No to oby to była ta niespodzianka, przecież są świadomi pragnień kibiców :D

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » śr lis 20, 2024 9:39 am

JOK_NH pisze:No to oby to była ta niespodzianka, przecież są świadomi pragnień kibiców :D

naprawdę nie wiem w czym problem, żeby zagospodarować nasze 3 piękne barwy. przecież to wygląda petarda. poza tym, w takim stroju nasi zawodnicy lepiej się odnajdą na boisku, bo kontrastuje kurwa ze wszystkim :) to taki dodatkowy argument, oczywiście hujowy, no ale jest :))))
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » śr lis 20, 2024 2:43 pm

mr.Vitaminka pisze:
JOK_NH pisze:No to oby to była ta niespodzianka, przecież są świadomi pragnień kibiców :D

naprawdę nie wiem w czym problem, żeby zagospodarować nasze 3 piękne barwy. przecież to wygląda petarda. poza tym, w takim stroju nasi zawodnicy lepiej się odnajdą na boisku, bo kontrastuje kurwa ze wszystkim :) to taki dodatkowy argument, oczywiście hujowy, no ale jest :))))

Też tego nie rozumiem i się nie wypowiadam, bo się cisną na usta różne rzeczy :lol:
Argumentów już chyba jednak nie musimy szukać, to jest z kategorii - zróbmy to kurwa w końcu!

sikorek_nh

Postautor: sikorek_nh » śr lis 20, 2024 6:51 pm

mr.Vitaminka pisze:
lucero pisze:Jakim cudem w 68 minucie nie było karnego?

@Sikorek - weź mnie popraw jeśli się mylę.

Jestem :!:

Nie ma dyskusji. Rzut karny. DOGSO, czyli przerwanie realnej szansy na zdobycie bramki. Poza polem karnym bylaby czerwona. W polu karnym degradacja o jedno w dol w takiej sytuacji.

Finalna decyzja powinna byc rzut karny i zolta kartka.
Hutnik 1950 KRAKÓW.