II liga sezon 2024/25

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

Awatar użytkownika
Pawel76Nh

Re: II liga sezon 2024/25

Postautor: Pawel76Nh » pn paź 28, 2024 10:19 am

Spierd...... z tej ligi bo po tych zmianach w koncu zawitać można niżej . W tym sezonie do utrzymania nie zostało dużo ale ile można

bn

Postautor: bn » pn paź 28, 2024 11:50 am

dUfio pisze:No i serio poszukaj tej wypowiedzi o bezpośrednim awansie w tym roku bo bardzo chętnie przeczytamy/posłuchamy też takiej nie kojarzę

Obawiam się niestety, że nic z tego nie będzie.... Jedyne co byłem w stanie znaleźć na poparcie, że taki fakt miał miejsce to filmik powyżej. Mam na myśli, że jeśli baraże to "minimum z minimów" to co innego mogło być celem głównym? Niemniej nie mam problemu żeby się wycofać, bo nie mam pomysłu, gdzie mógłbym jeszcze znaleźć. Więc może faktycznie sobie to tą wypowiedź LJ w głowie wymyśliłem.

Z Kandelem to oczywiście wątek humorystyczny. Jeśli mowa o czasach początków Sp. z o.o. to kojarzę natomiast jeszcze - nie tak rozpropagowaną - wypowiedź Barszcza z Cognosa w hali Hutnika, że jak się nie uda z tą ekstraklasą, to nie ma problemu, będziemy sobie grać w pierwszej lidze. Niestety znów nie mam filmiku, więc nie wiem czy to przejdzie weryfikację forumową. ; p

Wracając do tematu, moim zdaniem realny cel maksimum z którego warto rozliczać piłkarzy to faktycznie baraże natomiast na sam awans po barażach to bym się nie napalał, bo moim zdaniem to to loteria większa niż rzuty karne. Na więcej nie mamy kadry oraz nie umiemy wygrywać na razie z czołówką, wyjątek Chojniczanka. A w tych barażach będzie czołówka. Cel minimum to oczywiście bezpośrednie utrzymania, i mam nadzieję, że zostanie osiągnięty już gdzieś w połowie przyszłej rundy.

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » pn paź 28, 2024 5:27 pm

Na tvp sport teraz 2 liga leci
Redaktor jak i dyrektor Polonii mówił o błędach sędziego na naszą niekorzyść
A z Wieczysta każdy widział jak sędzia dawal kartki na niekorzyść Polonii
A wczoraj w Chojnicach gol strzelony ręką i znowu przekret :D

Awatar użytkownika
PITROL

Postautor: PITROL » pn paź 28, 2024 6:17 pm

https://weszlo.com/2024/10/21/trela-lok ... -pierwsza/
A to trochę stare ale i ciekawe. I ostatnie zdanie też karzę się nigdy nie poddawać bo upadło już cesarstwo rzymskie i tysiąc letnia rzesza to czy stera curva też może? Nic nie jest dane raz na zawsze. Choć ostatni mecz w Płocku zmienił trochę moje zapatrywania bo przysłowie mówi że kot zawsze upada na cztery łapy a tu wychodzi że pies też ma tak giętki kręgosłup.
Mówię to co myślę, robię to co mówię

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn paź 28, 2024 6:32 pm

ŁKS 2 - Podbeskidzie 0:2. Bielszczanie w 3 ostatnich meczach zdobyli prawie tyle samo punktów (9) co w poprzednich dwunastu spotkaniach (10). I teraz wesoło spoglądają zarówno w stronę barażów o awans (strata 3 punktów) jak i tych o spadek (tak samo 3 punkty, tyle że więcej). Jak zawsze to co napiszę wchodzi inaczej, tak wreszcie coś się spełniło, bo oczekiwałem że Podbeskidzie wreszcie odpali i teraz już raczej trzeba oczekiwać, że ruszą do przodu. Kolejny przeciwnik w barażowym czyśćcu.

KSH74NH pisze:A wczoraj w Chojnicach gol strzelony ręką i znowu przekret :D

też mi się tak wydawało, ale dziwne bo nikt z Polonii nawet nie protestował, a stało ich tam w okolicy chyba z ośmiu.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pn paź 28, 2024 6:36 pm

mr.Vitaminka pisze:ŁKS 2 - Podbeskidzie 0:2. Bielszczanie w 3 ostatnich meczach zdobyli prawie tyle samo punktów (9) co w poprzednich dwunastu spotkaniach (10). I teraz wesoło spoglądają zarówno w stronę barażów o awans (strata 3 punktów) jak i tych o spadek (tak samo 3 punkty, tyle że więcej). Jak zawsze to co napiszę wchodzi inaczej, tak wreszcie coś się spełniło, bo oczekiwałem że Podbeskidzie wreszcie odpali i teraz już raczej trzeba oczekiwać, że ruszą do przodu. Kolejny przeciwnik w barażowym czyśćcu.

też mi się tak wydawało, ale dziwne bo nikt z Polonii nawet nie protestował, a stało ich tam w okolicy chyba z ośmiu.

I już wykrakałeś, że to będzie w meczu z nami, my tak lubimy komuś na przełamanie udostępnić mecz :D

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » pn paź 28, 2024 6:37 pm

Oglądalem tez nie widziałem
Ale dziś to redaktorzy pokazali więc tu sędzia może mógł nie widzieć

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn paź 28, 2024 6:41 pm

JOK_NH pisze:
mr.Vitaminka pisze:ŁKS 2 - Podbeskidzie 0:2. Bielszczanie w 3 ostatnich meczach zdobyli prawie tyle samo punktów (9) co w poprzednich dwunastu spotkaniach (10). I teraz wesoło spoglądają zarówno w stronę barażów o awans (strata 3 punktów) jak i tych o spadek (tak samo 3 punkty, tyle że więcej). Jak zawsze to co napiszę wchodzi inaczej, tak wreszcie coś się spełniło, bo oczekiwałem że Podbeskidzie wreszcie odpali i teraz już raczej trzeba oczekiwać, że ruszą do przodu. Kolejny przeciwnik w barażowym czyśćcu.

I już wykrakałeś, że to będzie w meczu z nami, my tak lubimy komuś na przełamanie udostępnić mecz :D

na przełamanie u nich to już za późno hehe no chyba że przełamanie ich passy zwycięstw. ważne żeby się nie zagalopowali zbytnio.

dUfio

Postautor: dUfio » pn paź 28, 2024 9:28 pm

Głogowski z kolejnym golem, ale nie jest liderem strzelcow, bo jest nim Daniel Świderski z Rekordu. Ma koncie 12 trafien. W zeszlym sezonie 3 lidze zdobyl az 31 goli. W Rekordzie gra juz trzeci sezon (czasami byl zmiennikiem Wróbla, czasami grali razem na boisku), ale ma na koncie gre w 2 lidze. Grał przeciwko nam w barwach Motoru w sezonie 20/21. U siebie sieknal nam dwa gole. W rewanzu jego wejscie na boisko w 2 polowie nie uchronilo gosci przed lomotem 5:0.
Gral tez w Resovii w pamietnym pucharze w 2019, spedzajac na boisku 120 minut. Wczesniej takze wystepyi gole w Widzewie z czasow 3 i 2 ligi i w Zniczu.
jesli komus przemknela mysle, ze "moze by go do nas" to rozczaruje. W lecie przedluzyl kontrakt na 2 lata wiec raczej nie do wyjecia...

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » pn paź 28, 2024 11:01 pm

dUfio pisze:Głogowski z kolejnym golem, ale nie jest liderem strzelcow, bo jest nim Daniel Świderski z Rekordu. Ma koncie 12 trafien. W zeszlym sezonie 3 lidze zdobyl az 31 goli. W Rekordzie gra juz trzeci sezon (czasami byl zmiennikiem Wróbla, czasami grali razem na boisku), ale ma na koncie gre w 2 lidze. Grał przeciwko nam w barwach Motoru w sezonie 20/21. U siebie sieknal nam dwa gole. W rewanzu jego wejscie na boisko w 2 polowie nie uchronilo gosci przed lomotem 5:0.
Gral tez w Resovii w pamietnym pucharze w 2019, spedzajac na boisku 120 minut. Wczesniej takze wystepyi gole w Widzewie z czasow 3 i 2 ligi i w Zniczu.
jesli komus przemknela mysle, ze "moze by go do nas" to rozczaruje. W lecie przedluzyl kontrakt na 2 lata wiec raczej nie do wyjecia...

kasa jest (?) za Głoga to te 100 czy 200 koła w twardej walucie PLN można chyba zaryzykować? a tak zupełnie serio to mam nadzieję, że w Gdańsku jeszcze dadzą mu dograć pełen sezon w drugiej lidze.

Alex

Postautor: Alex » wt paź 29, 2024 9:16 am

Odkąd było wiadome, że Głogowski odchodzi to pomyślałem właśnie o Swiderskim z Rekordu. Chłopak póki co strzela, najlepszy w swojej drużynie. Jeżeli Lechia przeleję kasę za Głogo, to ewentualny transfer Świderskiego będzie bardziej realny. Trzeba będzie kogoś ogranego sprowadzić, który potrafi strzelać. Rekord zapewne będzie walczył o baraże, my także. Tylko zupełnie inne. Z wyższej ligi? Raczej kiepsko, nikt nie będzie chciał w trakcie sezonu schodzić z ligę niżej. A z 3 ligi? To uzupełnienie ewentualnie konkurencja w ataku. Ten Pietrzyk z Katowic takie drewno, że nawet 20 - 30 minut nie dostaję na grę?

wojo77

Postautor: wojo77 » wt paź 29, 2024 1:58 pm

Co do napastnika to Musiał na konferencji ostatniej mówił, że ciężko będzie zastąpić Michała natomiast już sądują zawodników również z zagranicy

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » wt paź 29, 2024 3:16 pm

wojo77 pisze:Co do napastnika to Musiał na konferencji ostatniej mówił, że ciężko będzie zastąpić Michała natomiast już sądują zawodników również z zagranicy

skojarzyłem sobie te słowa o zagranicznych napastnikach z Markiem Assiniorem. Nawet nie wiedziałem że ze słowackiej ligi poszedł do ekstraklasy ukraińskiej i gra w Czerkasach (3 mecze, 1 gol). W sumie to spore osiągnięcie jak na gościa, który jeszcze niedawno grał u nas.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » wt paź 29, 2024 4:36 pm

Okazuje się, że się na nim nie poznaliśmy :D
A co do słów trenera, to daje to pewien optymizm, że tamat żyje, bo serio będzie ciężko bez niego. Oprócz strzelania bramek, on odgrywa ważną rolę w atakach, w każdym meczu ma akcje, że potrafi dryblingami zrobić przewagę i zagrożenie. Życzę mu serio kariery takiego Lewego, bo prezentuje wysoki poziom i oby tylko gdzieś tam w tej Lechii nie przepadł.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » wt paź 29, 2024 4:56 pm

JOK_NH pisze:Okazuje się, że się na nim nie poznaliśmy :D
A co do słów trenera, to daje to pewien optymizm, że tamat żyje, bo serio będzie ciężko bez niego. Oprócz strzelania bramek, on odgrywa ważną rolę w atakach, w każdym meczu ma akcje, że potrafi dryblingami zrobić przewagę i zagrożenie. Życzę mu serio kariery takiego Lewego, bo prezentuje wysoki poziom i oby tylko gdzieś tam w tej Lechii nie przepadł.

boję się tylko o to, żeby jednak z Wróbelcikiem się nie przeprosili.... to byłby akt desperacji. Nic do chłopa nie mam, cośtam strzelił, ale wg mnie bardziej ze swoją koordynacją nadałby się na środek obrony a nie atak. My musimy mieć teraz grojcora a nie pól-napastnika. Jak niekiedy idziemy kluczem: zawodnik wywodzący się z Małopolski/Krakowa lub grający w krakowskich klubach to może ktoś pokusi się o przymiarki kim ten nowy może być. Niestety nie oglądam innej ligi niż druga i ciężko mi nawet wymienić ze 3 napastników z ekstraklasy z głowy a co dopiero tych kiedyś grających w gtsie, cracovii czy np Puszczy. a może są to też ci zagraniczni napadziorzy. hujtamwi. Liczę na naszego forumowego omnibusa (wiadomo o kogo chodzi hehe), który zaraz z głowy jebnie laurkę dla 5 napastników powiązanych jakoś z regionem, których potencjalnie mogą zakontraktować :)