link http://stadiony.net/stadiony/pol/stadion_awf_krakow
http://stadiony.net/stadiony/pol/stadion_awf_krakow
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
Kosoviak pisze:To jest stadion i murawa wyglada na normalną.
Wanda to trochę zły pomysł. Klepisko, biorąc pod uwagę gry innych zespołów Wandy na tym pastwisku, cieżko wymagać o dobrą stan murawy i na pewno nikt nie będzie pchał pieniędzy bo Hutnik chce rozegrać parę meczy.
Mamy też w Krakowie dwa stadiony Miejskie. Skoro inni grali na Suchych Stawach, dlaczego nie mamy zagrać np na kałuży??
Tylko obawiam się że powstałby duży problem.
Gdyby tak było,wydaje mi się że 3/4 z Was nie pojechało by na mecz...
Wyszło by wtedy tak naprawdę ilu kibiców kocha swój klub i jeździ tam gdzie Nasz Hutniczek gra....
a to zrozumieją tylko Ci kibice, którzy nie mieszkają w Hucie a w Krakowie czy poza nim. Są wiernymi kibicami, bo pomimo przeprowadzki chcę im się ruszyć tyłek by jechać na mecz ukochanej drużyny.
JOK_NH pisze:Ty tak poważnie?
Co Ty kurwa nie pamiętasz naszych protestów w NH? Jeżeli dla Ciebie to jest wyznacznik wierności to pogratulować.
Kosoviak pisze:JOK_NH pisze:Ty tak poważnie?
Co Ty kurwa nie pamiętasz naszych protestów w NH? Jeżeli dla Ciebie to jest wyznacznik wierności to pogratulować.
Ja patrzę na to aby Hutnik grał na odpowiednim boisku,stadionie a nie na pastwisku. Jestem wiernym kibicem, bo mieszkając poza Hutą, jestem cały czas za Hutnikiem i staram się być na każdym meczu i dlatego też chcę aby Nasz klub nie był zawsze na poboczu.
Pamiętam protesty, może mniej niż Ty (nie mieszkam w hucie) tylko co one dały??
Grali, grali.
Suche Stawy to od lat 50-tych Stadion który budowali Nowohucianie, kibice Hutnika.
Czasy mamy inne już, wiadomo Huta ma swój urok, ale jest dzielnicą Krakowa gdzie są dwa stadiony Miejskie. Wybudowane między innymi za Twoje pieniadze. Skoro inni mogli grać na SS, dlaczego My mamy być zawsze gorsi, nie widziani. Skoro PMK i UM zgadzają sie na zamknięcie stadionu od lutego to ja jako kibic uważam że Hutnik ale także Garbarnia która obecnie tu gra, powinna dostać z tego tytułu stadion nie gorszy niż na Suchych Stawach na których będzie rozgrywała mecze nie płacąc za to złotówki!! Skoro miasto jest tak bogate i Wisła gra na stadionie za darmo, dlaczego My, dużo biedniejszy Hutnik mamy płacić??
Na koniec dodam tyle. My jesteśmy Hutnik Nowa Huta i mamy grać na dobrym boisku, nie krowim pastwisku. Bo na to zasługuje klub jak i jego kibice aby oglądać też mecze w godnych warunkach!!
Jak będziemy Wandą, Borkiem, klubem bez sukcesów, kibiców, możemy wtedy siedzieć cicho... i grać sobie nawet na (boisku) na łąkach mogilskich koło lasku- o ile tam jeszcze są bramki na tych łąkach
Piotrek pisze:fan pisze:Czy jest szansa, żeby Hutnik zagrał na swojej byłej hali, czy jest to temat nie do przejścia i czym to jest uzależnione ?
W tym sezonie raczej temat nie do przejścia. Wanda powiedziała że nie wynajmie nam hali "bo nie". Byliśmy dogadani z opiekunem obiektu na pierwszy mecz sezonu (po cenach wg cennika) i nie było problemów- była też rozmowa na temat umowy na cały sezon, dopiero najwyraźniej interwencja ludzi zarządzających KS Wanda spowodowała pojawienie się różnych dziwnych problemów z wynajmem hali. Na wystosowane wtedy do Wandy pismo, do dziś nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Wynajem hali był uzależniony tylko i wyłącznie od zgody zarządu KS Wanda.
Być może w przyszłym sezonie coś się zmieni, jednakże ta hala dalej nadaje się do kapitalnego remontu (ogrzewanie, oświetlenie, dach), póki co zostały tylko ściany pomalowane.
ps: ten temat już gdzieś chyba był wałkowany i do tego temat na pytania jest osobny, teraz podkleiłem coby jako taki porządek utrzymać.