Stadion Hutnika - zarządcy, remonty, perspektywy.

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

dUfio

Re: Stadion Hutnika - zarządcy, remonty, perspektywy.

Postautor: dUfio » pn lut 03, 2025 4:16 pm

Alex

Postautor: Alex » sob lut 15, 2025 10:43 am

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 2450246633

Tak wiem jaki mamy stadionik i do czego się nadaję. Widać, że można na niego wbić "bez biletu"...

stazyja69

Postautor: stazyja69 » śr lut 19, 2025 7:21 am

W Chełmie rozpoczęły się prace związane z budową nowego stadionu miejskiego w ramach projektu Lubelskie Centrum Piłki Nożnej.
Projekt dofinansowany został ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki.
Pojemność 4,5
Termin oddania - koniec 2026
Koszt - 95 mln

dUfio

Postautor: dUfio » śr lut 26, 2025 11:18 am

luke.krak

Postautor: luke.krak » śr lut 26, 2025 7:50 pm

Jakieś światełko w tunelu, być może jakiś temat jest ale oficjalnie pewnie narazie nic się nie dowiemy.

pawcio

Postautor: pawcio » śr lut 26, 2025 10:48 pm

W jakim sensie światełko w tunelu? Że nam zapierdziela nawet tę małą trybunkę?

dUfio

Postautor: dUfio » czw lut 27, 2025 6:40 am

imho to jakis farmazon wypuszczony przez Skrę przy procesie licencyjnym, niemniej przychylam się, ze byłby to zwiastun ze cos sie zaczyna u nas dziac, wszak pierwsza mialaby byc budowana trybuna od klasztoru, wiec trzeba by zaczac od usunięcia tego, co moze jeszcze sluzyc gdzie indziej.
tyle zedo tego daleka droga, a Skra potrzebuje obiektu na przedwczoraj

Awatar użytkownika
metal
Site Admin
Kontakt:

Postautor: metal » czw lut 27, 2025 7:56 am

dUfio pisze:imho to jakis farmazon wypuszczony przez Skrę przy procesie licencyjnym, niemniej przychylam się, ze byłby to zwiastun ze cos sie zaczyna u nas dziac, wszak pierwsza mialaby byc budowana trybuna od klasztoru, wiec trzeba by zaczac od usunięcia tego, co moze jeszcze sluzyc gdzie indziej.

Na rok 2025 zaplanowane jest postępowanie na koncepcję naszego stadionu. Wykonanie potrwa pewnie ze dwa lata. Potem jeśli będą pieniądze ruszy postępowanie na projekt i budowę.

Przed 2030 rokiem nie zobaczymy raczej żadnej nowej trybuny na Suchych Stawach.
ObrazekStaram się pisać poprawnie po polsku!

dUfio

Postautor: dUfio » czw lut 27, 2025 8:29 am

metal pisze:
dUfio pisze:imho to jakis farmazon wypuszczony przez Skrę przy procesie licencyjnym, niemniej przychylam się, ze byłby to zwiastun ze cos sie zaczyna u nas dziac, wszak pierwsza mialaby byc budowana trybuna od klasztoru, wiec trzeba by zaczac od usunięcia tego, co moze jeszcze sluzyc gdzie indziej.

Na rok 2025 zaplanowane jest postępowanie na koncepcję naszego stadionu. Wykonanie potrwa pewnie ze dwa lata. Potem jeśli będą pieniądze ruszy postępowanie na projekt i budowę.

Przed 2030 rokiem nie zobaczymy raczej żadnej nowej trybuny na Suchych Stawach.

Pewnie tak
Ja bym poszedł dalej, proponuję usunąć nową trubune i w czynięe społecznym odrestaurować stara

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw lut 27, 2025 9:52 am

Dokładnie tak, jestem za!
Cały ten zabieg z tą zjebaną trybunką jest o tyle dziwny, że skoro stare się nie nadawały, to jakim cudem Garbarni się nadawały? Powrót na starą trybunę, to by było coś, a to małe gówno niech zabierają i niech już więcej nie wraca.

Andrew

Postautor: Andrew » czw lut 27, 2025 8:23 pm

JOK_NH pisze:Dokładnie tak, jestem za!
Cały ten zabieg z tą zjebaną trybunką jest o tyle dziwny, że skoro stare się nie nadawały, to jakim cudem Garbarni się nadawały? Powrót na starą trybunę, to by było coś, a to małe gówno niech zabierają i niech już więcej nie wraca.

Dla koneserow ogladania spotkan to akurat to male gowno jest idealne. Rzadko gdzie tak dobrze sie mecze oglada. A jak odwrocisz glowe i popatrzysz ze przez 20 lat sie tam przy łuku stalo i z takiej odleglosci ogladalo, to ciezko uwierzyc ze cos bylo widac. Stara trybuna jak najbardziej ok, ale boisko by musieli do niej zblizyc. A podsumowując to przez następne 10lat i tak sie pewnie nic niewydarzy...

bn

Postautor: bn » czw lut 27, 2025 10:41 pm

Andrew pisze:Dla koneserow ogladania spotkan to akurat to male gowno jest idealne. Rzadko gdzie tak dobrze sie mecze oglada.

Serio? Moim zdaniem ogląda się fatalnie. W praktyce jedynie z najwyższego rzędu jeszcze jako tako widać. Pierwsze trzy mecze są zresztą tak nisko że w ogóle się nie da sensownie oglądać. Ostatnio jeżdżę trochę po okolicznych stadionach z racji oglądania meczów młodzieżowych i zauważyłem, że wiele klubów czwartej czy piątej ligi ma trybunki z lepszą widocznością.

Gdyby ktoś pomyślał, to zrobił by tą tymczasową trybunę węższą a wysoką. Coś jak sektor gości w Zabierzowie pomnożony razy cztery.

Andrew

Postautor: Andrew » pt lut 28, 2025 7:14 am

bn pisze:
Andrew pisze:Dla koneserow ogladania spotkan to akurat to male gowno jest idealne. Rzadko gdzie tak dobrze sie mecze oglada.

Serio? Moim zdaniem ogląda się fatalnie. W praktyce jedynie z najwyższego rzędu jeszcze jako tako widać. Pierwsze trzy mecze są zresztą tak nisko że w ogóle się nie da sensownie oglądać. Ostatnio jeżdżę trochę po okolicznych stadionach z racji oglądania meczów młodzieżowych i zauważyłem, że wiele klubów czwartej czy piątej ligi ma trybunki z lepszą widocznością.

Gdyby ktoś pomyślał, to zrobił by tą tymczasową trybunę węższą a wysoką. Coś jak sektor gości w Zabierzowie pomnożony razy cztery.

Nie patrze przez pryzmat trybun dla gosci, bo ich miejsce przewaznie jest najgorsze na stadionie. Stojac przy barierce na srodku albo na ostatnim siedzeniu wedlug mnie widac bardzo fajnie. Robote pewnie robi ta odleglosc od boiska. Moze mi sie tak poprostu wydaje po latach ogladania z duzej odleglosci. Bo trybuna glowna juz jest duzo wyzsza ale znow jest sporo oddalona od murawy. Ja poprostu lubie stadiony w stylu angielskim a nie np wloskim. Na takim Napoli jak pokazuja trybuny to za bramka bedac u gory do przeciwleglej bramki to bedzie pewnie lepiej jak 200m. Z takich miejscowych stadionow to trybunka jedna ale juz normalna i wysoka z fajna widocznoscia to napewno Pradniczanka. Jezeli ona jest na 1250miejsc no to taki stadion do okola pewnie by mial cos kolo 4.5- 5 tys

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt lut 28, 2025 7:53 am

Ale tu nie chodzi o patrzenie przez pryzmat z trybun gości, tylko jak konkretnie wyglądała trybuna :wink: Ja rozumiem to porównanie i wiem o co chodzi autorowi posta, bo rzeczywiście powinna być wyższa trybuna.
Jak już rozwiesicie się na tym płocie, jak pranie, to kolejne rzędy gówno widzą i chyba faktycznie dopiero od trzeciego coś można zauważyć. Kolejna sprawa, to przemieszczanie się po niej na dole, to jest tragedia dopiero dla prowadzących doping i robiących oprawy i w ogóle dla nawet bezpieczeństwa. Dla mnie osobiście, to nic chujowszego nie mogło nas spotkać i ja sięmęczęna tych meczach. Na plus rzeczywiście bliskość trybun i też wolę te angielskie stadiony (stare zwłaszcza), bywając na kilku z nich, to naprawdę się fajnie ogląda. Na Evertonie z sektora gości to możesz zbijać pionę z przebiegającym piłkarzem, a murawa wydaje się górką :D

KSH74NH

Postautor: KSH74NH » czw mar 06, 2025 7:36 pm

Włączcie polsat sport 1 jaki zajebisty stadion molde
Ciekawe ile pojemności ale na oko 6500