stroje domowe (i nie tylko)

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

JOK_NH

Re: stroje domowe (i nie tylko)

Postautor: JOK_NH » śr lut 26, 2025 7:36 am

A mają być jakieś nowe stroje?

dUfio

Postautor: dUfio » śr lut 26, 2025 8:44 am

Marcin wspominał o tym w grudniowym wywiadzie
https://hutnikkrakow.com/marcin-kadziol ... u-2399-589

Przyszły rok to obchody 75-lecia klubu. Kibiców na pewno bardzo mocno interesuje to, kiedy pojawią się okolicznościowe koszulki meczowe. Jak przebiegają prace?

Tak, jak wspominałem w jednej z rozmów wcześniej, w rok jubileuszowy wejdziemy z nowymi strojami. Będą to podobnie jak poprzednio stroje z katalogu Joma.

pawcio

Postautor: pawcio » czw lut 27, 2025 11:12 am

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » czw lut 27, 2025 11:18 am

pawcio pisze:No i wywołali wilka z lasu;

https://youtu.be/zlvPPl5PuYs?si=0uLf2KSov80WVvdJ

wreszcie jakikolwiek powiew świeżości - a przynajmniej z tą koszulką, którą prezentuje Święty.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

wojo77

Postautor: wojo77 » czw lut 27, 2025 11:20 am

pawcio pisze:No i wywołali wilka z lasu;

https://youtu.be/zlvPPl5PuYs?si=0uLf2KSov80WVvdJ

Koszulki fajne wreszcie błekit dominuje a pomysł na prezentację i wykonanie TOP. Jestem dumny, że jestem za Hutnikiem

ultor

Postautor: ultor » czw lut 27, 2025 11:48 am

Sama prezentacja wielki szacun. Białe koszulki z motywem graficznym również top, ale może wyjdę na malkontenta tylko, czy w jubileuszowym roku nie można było zaprojektować koszulek bardziej retro graficznych nieco nawiązując do naszych barw z naciskiem na klasycznego hutniczego pasiaka?

wojo77

Postautor: wojo77 » czw lut 27, 2025 1:38 pm

ultor pisze:Sama prezentacja wielki szacun. Białe koszulki z motywem graficznym również top, ale może wyjdę na malkontenta tylko, czy w jubileuszowym roku nie można było zaprojektować koszulek bardziej retro graficznych nieco nawiązując do naszych barw z naciskiem na klasycznego hutniczego pasiaka?

Wydaje mi się, że kolor błękitu jest dlatego ciemnieszy (osobiście wolę jaśniejszy) ponieważ przy białych drugiej drużyny nie moglibyśmy zagrać w nich nie mówiąc już o pasiakach jeśli myślisz o kombinacji z białym, musi być znaczny kontrast pomiędzy drużynami nawet chyba getry są ważne :roll: . Obecnie przepisy są zaostrzone kiedyś by dopuścili jednych jasno błękitnych a drugich na biało. Dlatego też teraz widać drużyny w czarnych koszulkach (u nas też) co kiedyś było rzadkością albo w ogóle zakazane ze względu na sędziego.
ps.Nie projektowaliśmy koszulek tylko wybór musiał być z katalogu dostępnych powyżej dufio to zacytował, motywy to zapewne nadruki i fakt fajnie wyszło na tych białych

bn

Postautor: bn » czw lut 27, 2025 7:56 pm

Super ładny błękitny kolor. Nieźle prezentuje sę zwłaszcza tył. Niebieski bohimaz z przodu jest moim zdaniem zupełnie zbędny.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » pt lut 28, 2025 8:04 am

Fajnie, że coś wyszło, ale moim zdaniem bez szału. Przód tej błękitnej, to moim zdaniem katastrofa po prostu. Biała ok z tym motywem, ale to dalej biała koszulka. Nie kumam, dlaczego u nas nie da się zrobić fajnych koszulek, choć przykładów wykorzystania błękitu w świecie są miliony.
Ostatnio zmieniony pt lut 28, 2025 8:50 am przez JOK_NH, łącznie zmieniany 1 raz.

stazyja69

Postautor: stazyja69 » pt lut 28, 2025 8:10 am

JOK_NH pisze:Fajnie, że coś wyszło, ale moim zdaniem bez szału. Przód tej błękitnej, to moim zdaniem katastrofa po prostu. Biała ok z tym motywem ,ale to dalej biała koszulka. Nie kumam, dlaczego u nas nie da się zrobić fajnych koszulek, choć przykładów wykorzystania błękitu w świecie są miliony.

Mam podobne zdanie.

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » pt lut 28, 2025 2:41 pm

stazyja69 pisze:
JOK_NH pisze:Fajnie, że coś wyszło, ale moim zdaniem bez szału. Przód tej błękitnej, to moim zdaniem katastrofa po prostu. Biała ok z tym motywem ,ale to dalej biała koszulka. Nie kumam, dlaczego u nas nie da się zrobić fajnych koszulek, choć przykładów wykorzystania błękitu w świecie są miliony.

Mam podobne zdanie.

Też tak uważam.
Jak na taką okoliczność, czyli 75 lat klubu, to te koszulki powinny być ładniejsze.

vitoss

Postautor: vitoss » pn mar 03, 2025 5:25 pm

Z punktu widzenia kolekcjonera koszulek można było temat nowych koszulek zrobić troszkę lepiej. Co do prezentacji koszulek nie można się doczepić , bardzo mi się filmik podobał. Jeśli chodzi o same koszulki uważam że biała jest zdecydowania lepsza niż ta niebiesko biała. Sama dystrybucja mogła by być opakowana w jakieś pudełko i może też w ilości limitowanej 1950. To i tak podejrzewam była by zbyt duża liczba , nie wiem jaka ilość się sprzedaje co rok. Jednak fajnie by było mieć naszywke na koszulce np 75/1950 itd.
Przed wszystkim brakło mi tutaj nawiązania do historii klubu.

Kwestia gustu , jednym się będzie podobać biała , drugim niebieska :)