Sparingi - przygotowania do sezonu 2011/2012
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
sudione pisze:Zastanawia mnie jedna rzecz - prawdopodobnie zagramy nowy sezon prawie za 2 miesiące, czy przez ten czas nie da się załatwić wcześniej jakiegoś sparingpartnera z wyższej ligi, np. z Ekstraklasy?
Argumenty ZA:
+ zainteresowanie kibiców (niech mnie poniesie fantazja, ale nie da się załatwić lokalnych drużyn Cracovia, Wisła i zagrać po wyjeździe Anglików do domu na Suchych Stawach?)
+ sprawdzenie swojej formy przed sezonem
+ pokazanie się chłopaków profesjonalnym skautom obserwujących drużyny ekstraligowe
Argumenty PRZECIW:
- koszta
- brak czasu (każda drużyna dopiero teraz skleca grafik przygotowań)
- brak znajomości w środowisku
- sezon EURO-ogórkowy
- służby porządkowe nie mają czasu na organizację ochrony i bezpieczeństwa "derbo-sparingów";)
POZDRAWIAM SERDECZNIE i liczę na konstruktywną polemikę, czy jest to możliwe, czy to jest czysta fantastyka!:)
dobrze kolega napisał w tym momencie mecz ze zwisłą lub sracovią jest to czysta fantastyka, gdyz zabezpieczenie takiego meczu pochłonęło by pewnie nasz cały budzet miesieczny... nie mówiąc juz o tym ze raczej na 100% policja by nie wydała zgody na taki mecz.
FC PORĘBA
sudione pisze:Pamiętam, ale jednak wolałbym rywala z troszeczkę wyższej półki niż Sheffield FC, czy CD Universidad de Navarra. Oczywiście jestem gorącym zwolennikiem zagrania z FC Manchester of United, ale jednak trzeba to traktować jako "pikniko-zabawę" niż realny sparing przygotowujący do sezonu. Jeżeli udałoby się ściągnąć Wisłę, Legię, Lecha, czy Cracovię wydźwięk i reklama tego typu meczu była były zgoła odmienna i moim skromnym zdaniem wcale nie tak odległa do zrealizowania.
Nawet nie żartuj że chciałbyś tu derby organizować w meczu o pietruszkę... Lech, Legia owszem ciekawe. Ja tam jednak wolę rywala zza granicy, może w tym roku będzie ciekawie

I nie sądzę żeby mecz sparingowy w okresie przygotowawczym z drużyna z ekstraklasy dawał Nam jakiś wydźwięk i reklamę. Takich spotkań jest mnóstwo w tym okresie i nikt na to uwagi za bardzo nie zwraca...

Polemizowałbym. .....a Podbeskidzie? Nikt na to spotkanie nie zwracał uwagi?:) Poza tym można spróbować co pół roku sprowadzać drużyny z górnej półki i marketingowo to w jakiś sposób nakręcić. Podobno nie ma rzeczy niemożliwych!:)jarkonh pisze: .....i nie sądzę żeby mecz sparingowy w okresie przygotowawczym z drużyna z ekstraklasy dawał Nam jakiś wydźwięk i reklamę. Takich spotkań jest mnóstwo w tym okresie i nikt na to uwagi za bardzo nie zwraca...
sudione pisze:Polemizowałbym. .....a Podbeskidzie? Nikt na to spotkanie nie zwracał uwagi?:)
17 nowych członków stowarzyszenia, 4 zacnych sponsorów, o 200 osób zwiększona frekwencja na każdym kolejnym meczu i dwa dni na ustach wszystkich kibiców kopanej w Polsce ( bo przecież wygraliśmy... ).
W przerwie letniej jest WtNH, nie trzeba Nam kolejnego rywala do zabawy a raczej dobrego przygotowania do sezonu - jest na to tylko miesiąc raptem. Na koniec rundy jesiennej można z kimś zagrać ( w przerwie zimowej nie będzie pewnie dobrych warunków ) jak będzie termin, aura, kasa i zgoda trenera. Ja proponuję Stomil Olsztyn

-
Również popieram pomysł zagrania z kimś z ekstraklasy, choć niekoniecznie teraz. W wakacje jest sezon ogórkowy, więc bardziej pasują takie właśnie piknikomecze jak z Navarrą.
Ale jesienią byłoby ekstra. Taki mecz towarzyski przyniósłby na pewno sporo zainteresowanie. Wystarczy sobie przypomnieć ile echa było przy zwykłym Podbeskidziu. Osobiście marzyłby mi się meczyk z Ruchem albo Pogonią Szczecin, ew. jakąś inną drużyną z którą graliśmy będąc jeszcze w ekstraklasie.
Ale jesienią byłoby ekstra. Taki mecz towarzyski przyniósłby na pewno sporo zainteresowanie. Wystarczy sobie przypomnieć ile echa było przy zwykłym Podbeskidziu. Osobiście marzyłby mi się meczyk z Ruchem albo Pogonią Szczecin, ew. jakąś inną drużyną z którą graliśmy będąc jeszcze w ekstraklasie.
-
SIMON NH pisze:Mieli nawet takie hasło:
IZOLATOR BOGUCHWAŁA
TA DRUŻYNA JEST WSPANIAŁA...
Co do Pegrotour to wcześniejsza nazwa był Igloopol
ja zapamiętałem to nieco inaczej...
IZOLATOR BOGUCHWAŁA
TO DRUŻYNA DOSKONAŁA...
Ale może było kilka wersji
dzuhas pisze:Porazony piorunem miazdzyz drugiej strony powinno byc "trener pogryziony przez dziki i zgwalcony przez przejezdzajacego nieopodal na rowerze bialego misia"