Porter_HKS pisze:Fajny mecz dla przeciętnego kibice, 8 bramek mówi samo za siebie ale...
Obrona nadal wygląda słabo i boję się że 3 liga jeszcze bardziej obnaży jej braki. Nie wiem o co chodzi i jak to rozumieć bo widać gołym okiem że chłopaki grający w ofensywie z meczu na mecz się rozwijają natomiast obrońcy stanęli w miejscu, bądź co gorsza wręcz się cofają.
Szczególnie zawiodłem się na Sebastianie Jagle /nie chodzi oo dzisiejszy mecz ale o całokształt/ którego pamiętam jeszcze z poprzedniej przygody z Hutnikiem gdzie super się zapowiadał. Wydawało by się że gra w wyższej lidze w Szreniawie powinna mu wyjść tylko na plus, ale niestety tak się nie stało. Zimny który w zeszłej rundzie miał bardzo fajne mecze nie potrafi się odnaleźć. Urbaniec, Bienias to samo /choć on akurat dzisiaj nie grał/.
Hul wspomagający obronę to już jakiś dramat. Dzisiaj wprowadzał więcej zamieszania niż pożytku /pierwsza bramka dla Olkusza to głownie jego zasługa/. Ogólnie nie przekonuje mnie ten transfer i porównując go do transferów poprzedniego trenera trzeba uczciwie przyznać że miał do tego lepszą rękę /nie biorąc pod uwagę oczywiście całej pozostałej otoczki jego pracy/. Drobny, Kusak i przede wszystkim Guja to inna klasa sportowa według mnie niż Hul /mam nadzieję że się mylę i Hul mnie jeszcze pozytywnie zaskoczy/.
Coś z tym fantem trzeba zrobić bo w trzeciej lidze gra obronna będzie naszym dużym problemem.
Osobną sprawą są juniorzy /skądinąd świetni/. Wydaje i się że granie nimi na dwóch frontach /seniorzy i juniorzy/ na nas się w końcu zemści. Chodzi mi o zbytnie eksploatowanie ich młodych organizmów i mogące się im przytrafić podczas meczów juniorów kontuzję co np. biorąc pod uwagę Luberę który jest kluczowym /jedynym w formie?/ napastnikiem może mieć opłakane skutki.
Dobre wyniki juniorów tak, ale nie za wszelką cenę. Juniorzy potrzebują świeżej krwi uzupełniającej wąską kadrę /nawet kosztem obecnych wyników/ najlepiej z SPMTS, ale z tego co słuchać na obecną chwilę jest to trudne.
Skoro nie jesteś jak napisałeś przeciętnym kibicem to może zastanowisz się następnym razem co wypisujesz bo zawodnicy również czytają to forum i ciągłymi narzekaniami (nawet po wysokim zwycięstwie) nie dodajemy im pewności siebie!
Pewnie nie zauważyłeś faktu że obrona wczoraj grała 3 zawodnikami cały mecz! bo trener zagrał mega ofensywnie 4 środkowymi pomocnikami i 3 napastnikami ale niezwykły kibic za jakiego się uważasz nie może przeoczyć takich podstawowych rzeczy i co za tym idzie trzeba liczyć się ze strata bramki grając tak ofensywnie.
Co do Hula to trochę więcej szacunku dla chłopaka bo dzięki niemu mamy 3 punkty z Sieprawia.
Transfery i jak to określiłeś "lepsza ręka" Przytuły do transferów(hehe wolne żarty). Paszkiewicz nie miał możliwości kupienia żadnych zawodników, mało tego 5 podstawowych odeszło dla podratowania klubowego budżetu! Szczęście że Szreniawa się posypała bo uzupełnili na szczęście skład Swięty z Jagłą. Hul dołączył do kadry bo nic nie kosztował! Ale na szczęście trener zrobił zajebistą robotę z juniorami bo już teraz wchodzą do składu i są wyrózniającymi się zawodnikami.
Co do rzekomego eksploatowania juniorów to ponownie taki ekspert powinien wiedzieć i znać skład juniorów skoro na ten temat się wypowiada!. Lubera nie gra w juniorach od czasu jak zadomowił się w pierwszej jedenastce seniorów a wczoraj juniorzy przegrali bo wygrywając do przerwy 2:0 zeszli Lampart i Sierakowski aby zagrać w seniorach co spowodowało po części przegrana 2:3.