2 liga - sezon 2020/21

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

dUfio

Postautor: dUfio » wt wrz 29, 2020 10:16 pm

Fajnie ze taki Sokol Ostroda może sobie zatrudnić Rafała Siemaszke, prosto z ekstraklasy

No i Olimpia dopiela swego i wyrywa punkt. Oby ich to tak bojowo nastroiło jak nas po Grudziądzu i punktowali w następnej kolejce tak jak i my :lol:
Ostatnio zmieniony wt wrz 29, 2020 10:23 pm przez dUfio, łącznie zmieniany 1 raz.

HKS1978

Postautor: HKS1978 » wt wrz 29, 2020 10:22 pm

dUfio pisze:Fajnie ze taki Sokol Ostroda może sobie zatrudnić Rafała Siemaszke, prosto z ekstraklasy

W Sokole dyrektorem sportowym jest Kotas, który nie miał problemu z podjęciem niepopularnej decyzji o zmianie trenera po korona-awansie do II ligi. Kołca zmienił ciekawy trener młodego pokolenia Piotr Jacek ze Stali Brzeg i fajnie to poukładał. Jacek ma licencję UEFA A wg wyszukiwarki na łączy nas piłka.

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » wt wrz 29, 2020 11:04 pm

Niestety chyba 2 liga nas przerosła. Mamy realny najniższy budżet w lidze. Mówią , że pieniądze nie grają ale jak widać mocno pewne rzeczy ograniczają. Przecież gdyby wszedł zakaz o zakazie pompowania publicznych pieniędzy to nasz budżet byłby pewnie jednym z największych..... Lepiej się oswoić z myślą, że polecimy z hukiem ewentualnie się miło rozczarowując gdyby nastąpił jakiś cud.
Pewnie przemawia przeze mnie gorycz ale na pewne rzeczy nie ma się wpływu i się ich nie przeskoczy. Jednak salony są nie dla biedaków.....
Smutne ale jakże prawdziwe. Pozostaje się cieszyć tym sezonem nawet gdy zakończymy go na ostatnim miejscu i dodamy kolorytu tej lidze w postaci czerwonej latarni.

bn

Postautor: bn » wt wrz 29, 2020 11:13 pm

MISIEK72 pisze:Mamy realny najniższy budżet w lidze.

Jeśli wierzyć zestawieniu w PS, to to jesteśmy bliżej środka niż do końca. A Błękitni mają dwa razy niższy.

HKS1978

Postautor: HKS1978 » wt wrz 29, 2020 11:18 pm

bn pisze:

Jeśli wierzyć zestawieniu w PS, to to jesteśmy bliżej środka niż do końca. A Błękitni mają dwa razy niższy.

PS bym nie wierzył, ale otworzyłem i zerknąłem na tych Blekitnych i nie jest to prawda.

MISIEK72

Postautor: MISIEK72 » wt wrz 29, 2020 11:28 pm

Każdy wierzy w co chce. Budżet Błękitnych z sezonu 19/20 to 1,5 mln zł.
Realny czyli chodzi głównie o pieniądze przeznaczane na funkcjonowanie 1 drużyny , głównie na wynagrodzenia.

fan

Postautor: fan » wt wrz 29, 2020 11:29 pm

Pewnie przemawia przeze mnie gorycz ale na pewne rzeczy nie ma się wpływu i się ich nie przeskoczy. Jednak salony są nie dla biedaków.....

Raczej trzeci szczebel rozgrywkowy trudno nazwać salonami... spokojnie się utrzymamy w tej lidze. Trochę wiary w zespół :D

Awatar użytkownika
Winnetou

Postautor: Winnetou » wt wrz 29, 2020 11:32 pm

Czarnowidztwu mowimy stanowcze NIE. Przeciez do tej pory gralismy WSZYSTKIE mecze na wyjezdzie. Poza tym 1/3 naszej druzyny doszla ledwie chwile przed sezonem. Dajmy im sie zgrac. Czas bedzie gral na nasza korzysc. Ze Zniczem stracilicmy tylko 1 gola. Duza poprawa. Widac, ze chlopaki sie lubia i tworza fajna paczke. Wiecej wiary w nich, a będzie dobrze :D

dUfio

Postautor: dUfio » śr wrz 30, 2020 12:11 am

Jeśli po grudniowym wyjeździe do Ostródy będziemy mieć więcej niż 5 punktów straty do bezpiecznego miejsca to będzie można mówić ze widmo spadku zagląda nam w oczy, choć z zaznaczeniem ze wiosna zagramy o 2 mecze więcej u siebie.

Oczywiście - 4 wtopy na 4 wyjazdowe mecze są bardzo przygnębiające i po prostu tworzą hujowy nastrój w perspektywie kolejnych wypraw, tym razem plus 500 km...

Natomiast czy liga nas przerasta? No nie. Nawet na podstawie tych 6 meczów. Poza Polkowicami gdzie byl autentyczny łomot wszystkie inne mecze były na styku, nawet przez jakiś czas Lech. To nie jest przygoda w stylu naszych cljotek w poprzednich sezonach.
Ewidentnie brakuje obycia i wyrahowania. Taki Znicz strzeli jednego gola i potrafi to jakoś dowieźć. Udało im się z Widzewem udalo i z nami. Nam tego brakło w Siedlcach i z Grudziądzem.

Oczywiście poza nabiciem punktów jesienią to zima będzie kluczowa pod każdym względem, i sportowym i personalnym

bn

Postautor: bn » śr wrz 30, 2020 1:24 am

HKS1978 pisze:
bn pisze:

PS bym nie wierzył, ale otworzyłem i zerknąłem na tych Blekitnych i nie jest to prawda.

Widzę, że ktoś mi zgubił skarb. Z tego co pamiętam było: Hutnik 1,5 a Błękitni 0,8. Czy coś pomyliłem?

A dla porównania grająca ligę niżej Wisłoka ma 0,6 wg wywiadu ich prezesa jakiś czas temu.

Fan Hutnika

Postautor: Fan Hutnika » śr wrz 30, 2020 7:20 am

MISIEK72 pisze:Niestety chyba 2 liga nas przerosła. Mamy realny najniższy budżet w lidze. Mówią , że pieniądze nie grają ale jak widać mocno pewne rzeczy ograniczają. Przecież gdyby wszedł zakaz o zakazie pompowania publicznych pieniędzy to nasz budżet byłby pewnie jednym z największych..... Lepiej się oswoić z myślą, że polecimy z hukiem ewentualnie się miło rozczarowując gdyby nastąpił jakiś cud.
Smutne ale jakże prawdziwe. Pozostaje się cieszyć tym sezonem nawet gdy zakończymy go na ostatnim miejscu i dodamy kolorytu tej lidze w postaci czerwonej latarni.

Porażka to raz a dwa to to dopierdalanie i dobijanie tymi tekstami że
2 liga nie dla nas biedaków
Że po co awansowali
Że teraz bezdomni
Nie daj przenajświętszy że jeszcze zleje nas Motor
Jestem tego też zdania że trzeba nastawić się na to że spadek realny
http://www.youtube.com/watch?v=tnkA38Lh ... re=related to jeszcze nie tak dawno bylo tak pieknie ,tyle hutniczych braci :(

wojo77

Postautor: wojo77 » śr wrz 30, 2020 8:08 am

Spokojnie z tym spadkiem lecą tylko 3 ekipy, jak młodzi tj.Zając, Kieliś, Ogar, Olszewski się ograją o utrzymanie jestem spokojny. Jedno co wiem to to że od paru sezonów nie możemy ściągnąć napastnika, był Rak ale wiadomo z jakich względów go nie ma (tak wogole sie wkurwiłem jak sie dowiedziałem że Stomil teraz wypożyczył go do motura) Hafez nie jest napastnikiem tylko zawodnikiem do kreowania gry i gdyby miał taką możliwość robiłby ze Świętym niezłą robotę w środku pola. Ja bym jeszcze spróbował cofnąć Hafeza a na szpice dać Sobalę

ksh72

Postautor: ksh72 » śr wrz 30, 2020 9:21 am

wojo77 pisze:Ja bym jeszcze spróbował cofnąć Hafeza a na szpice dać Sobalę

Z przodu byś może coś osiągnął, ale kto by bronił, bo na pewno nie Ci dwaj wymienieni.
W pierwszych 3 meczach straciliśmy 11 bramek , w kolejnych 3 meczach tylko 5.
Poprawa znacząca, ale z przodu też duży spadek. 3 pierwsze mecze 6 goli, a następne 3 połowa z tego.
Większe skupienie na obronie w takiej drużynie jak nasza powoduje mniejszą skuteczność.

Ofensywnych zawodników nam nie brakuje. Tetycha bardziej ciągnie do przodu niż do obrony. Drąg z Grudziądzem do przodu grał świetnie, nawet sam na sam wyszedł, Bronienie mu gorzej wychodzi.

dUfio

Postautor: dUfio » śr wrz 30, 2020 9:29 am

wojo77 pisze: jak młodzi tj.Zając, Kieliś, Ogar, Olszewski się ograją o utrzymanie jestem spokojny.

Jakis powrót się szykuje i druga młodość? :)

Na typową 9 szykowany był Wójcik. Sprawdzany byl u nas od czerwca, zagral w sparingu z Unią przed urlopami, potem byl cały czas testowany i podpisał kontrakt. Typ z przeszłością w 2 lidze raczej nie gra u nas za darmo (z zachowaniem proporcji naszych realiów).Przychodzi sezon i chlop... do rezerw. Zastanawiające.

HKS1978

Postautor: HKS1978 » śr wrz 30, 2020 9:49 am

wojo77 pisze:Jedno co wiem to to że od paru sezonów nie możemy ściągnąć napastnika, był Rak ale wiadomo z jakich względów go nie ma (tak wogole sie wkurwiłem jak sie dowiedziałem że Stomil teraz wypożyczył go do motura)

Rak chciał do nas przyjść na kolejne wypożyczenie. Ale "my" nie chcieliśmy. W końcu "mamy" Wójcika.

BN, błękitni w ps mają 1,5. Niby Skra ma tylko mniej niż my 0,8. Ale w rzeczywistości wątpię.
Apropo Skry to ma fajnego młodego trenera z licencją A. Objął ich przed sezonem, gdy poprzedni odszedł do Jastrzębia. Marek Gołębiewski się nazywa.