co slychac u naszych rywali

Wszystko o nowym, NASZYM Hutniku.

Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero

mr.Vitaminka

Re: co slychac u naszych rywali

Postautor: mr.Vitaminka » wt lut 11, 2025 3:37 pm

na tureckiej ziemi: Wieczysta - Kalwarianka 8:1 (z hutniczych akcentów to bramkę dla Kalwarii strzelił Święty).

Czyli wyszli o jedną bramkę gorzej niż my.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!

wojo77

Postautor: wojo77 » wt lut 11, 2025 6:00 pm

mr.Vitaminka pisze:na tureckiej ziemi: Wieczysta - Kalwarianka 8:1 (z hutniczych akcentów to bramkę dla Kalwarii strzelił Święty).

Czyli wyszli o jedną bramkę gorzej niż my.

Święty jeszcze nie strzelił karnego

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » śr lut 12, 2025 10:21 am

luke.krak pisze:A co ze Skrą i Puławami? Odwieszone już mają licencję? bo nie mogę znaleźć nic na ten temat

SKRA gra mecze kontrolne gdzie testuje zawodników a już zakontraktowali paru nowych. Pewnie zakładają, że wystartują normalnie.

Ciekawi mnie jedna rzecz, kiedy ostatnio na szczeblu centralnym PZPN wyjebał kogoś w trakcie sezonu (za cokolwiek)?

dUfio

Postautor: dUfio » śr lut 12, 2025 12:49 pm

Żeby pzpn kogoś w trakcie uwalił nie kojarzę

Wiadomo że bywało że ktoś się sam wycofał (Bełchatów 21/22)

W 14/15 Widzewowi uwalili w trakcie 1 ligi, odwiesili, spadli do 2 i na 2 nie dostali ale to w przerwie między sezonami

Ale żeby podczas sezonu kogoś kto chcial zagrac uwalili to wydaje się że ciężko chic może ktoś wyszpera

dUfio

Postautor: dUfio » śr lut 12, 2025 7:31 pm

Piotr Potępa
@PiotrPotepa
Lechia Gdańsk nie zapłaciła Ruchowi Chorzów za Tomasza Wójtowicza w ustalonym terminie co spowodowało automatyczne cofnięcie licencji na grę w
@_Ekstraklasa_
.

Jest to poważny problem nie tylko dla Lechii, ale też dla PZPN i Ekstraklasy. Z tego co słyszę wynika, że z każdej strony trwają prace nad tym żeby jak najszybciej znaleźć rozwiązanie.

Więcej szczegółów postaram się przekazać Wam jutro na
@igolpl
.

pawcio

Postautor: pawcio » śr lut 12, 2025 8:26 pm

Ej no to są jaja. Jak przeczytałem na onecie (wiadomo - źródło chujowe, ale jednak)
(...)Komisja jednak poszła na rękę klubowi, któremu odwiesiła licencję tuż przed startem rundy wiosennej z warunkiem, że Lechia do 10 lutego zapłaci Ruchowi Chorzów za Tomasza Wójtowicza

Jak można pójść na taką "ugodę" i się nie wywiązać? :shock: Przecież ich odwiesili z dwa tygodnie temu.

Mam nadzieje, że ekstraklasa zachowa się z klasą i ich wypierdoli na zbity pysk.
Oczywiście tuż po tym jak spłacą Głogowskiego ;)

luke.krak

Postautor: luke.krak » śr lut 12, 2025 9:36 pm

Przez tego Kuleszę i spółkę chyba wróci na stadiony słynne hasło pozdrawiajace PZPN :wink:

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » śr lut 12, 2025 10:09 pm

pawcio pisze:Ej no to są jaja. Jak przeczytałem na onecie (wiadomo - źródło chujowe, ale jednak)
(...)Komisja jednak poszła na rękę klubowi, któremu odwiesiła licencję tuż przed startem rundy wiosennej z warunkiem, że Lechia do 10 lutego zapłaci Ruchowi Chorzów za Tomasza Wójtowicza

Jak można pójść na taką "ugodę" i się nie wywiązać? :shock: Przecież ich odwiesili z dwa tygodnie temu.

Mam nadzieje, że ekstraklasa zachowa się z klasą i ich wypierdoli na zbity pysk.
Oczywiście tuż po tym jak spłacą Głogowskiego ;)

tną w huja bo mogą. oto odpowiedź. nie wypierdolą ich choćby nawtykali jeszcze dodatkowo JPII i Matce Teresie z Kalkuty na raz.

JOK_NH

Postautor: JOK_NH » czw lut 13, 2025 11:47 am

Nikogo nie ruszą. Jeżeli myslicie, że to nie działa podobnie jak w pilkarskim pokerze (zachowując zdroworozsądkowe różnice), to jesteście w błędzie. To sitwa nie do ruszenia i kto tam ma układy w spółdzielni, to sobie da radę.
Dziś na TVP Sport oglądałem fajny cykl o najlepszych sportowcach polskich i przywoływane są postaci nawet sprzed wojny, itd. Przy co drugim przypadku pojawia się: "przez nieudolność polskiego komitetu/związku" od konkretnego sportu, ktoś nie pojechał na zawody, etc. Do dziś to się nie zmieniło, nieudolne pijaczyny z większym hajsem, niż pzeciętny Kowalski, ale z umiejętnościami dużo od niego mniejszymi.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » czw lut 13, 2025 12:16 pm

Tymczasem we Wrocławiu:

Jak podaje Jakub Gruder grupa kilkudziesięciu kibiców odbyła motywacyjną rozmowę z piłkarzami Śląska Wrocław podczas wczorajszego treningu wicemistrzów Polski.

patrząc na ich pozycję w tabeli to chyba bardziej powinni sprowadzić na ten trening jakiegoś egzorcystę albo szamana :)

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » sob lut 15, 2025 3:07 pm

W swoim pierwszym dzisiejszym meczu sparingowym Rekord Bielsko-Biała przegrał 0-4 (0-1) z trzecioligowym Podhalem Nowy Targ.

Podhale strong

Edit:

wisla - Znicz Pruszków 0:1. W strzałach celnych 8:1 :oops:

luke.krak

Postautor: luke.krak » czw lut 20, 2025 6:57 pm

https://x.com/tswierny/status/189262219 ... byv_yVrqpg

Kwiecień kocha Wisłę, Wisła kocha Peszko. Jakoś nie mogę doczekać się meczu z Wieczystą, mam nadzieję że się im postawimy bo już drużyna zgrana nie to co początki tamtej rundy.

mr.Vitaminka

Postautor: mr.Vitaminka » czw lut 20, 2025 7:32 pm

luke.krak pisze:https://x.com/tswierny/status/1892622199690862904?s=49&t=DLDXuZno8q-Qbyv_yVrqpg

Kwiecień kocha Wisłę, Wisła kocha Peszko. Jakoś nie mogę doczekać się meczu z Wieczystą, mam nadzieję że się im postawimy bo już drużyna zgrana nie to co początki tamtej rundy.

Taaaa. Tylko że tamci z kolei dozbrojeni jakby o fazę grupową ligi konfederacji walczyli.

pawcio

Postautor: pawcio » sob lut 22, 2025 9:59 am

Wczoraj Kotwica grała mecz ze Stalą Rzeszów, przegrany tylko 1:0. Chyba tylko, bo w Kotwicy na bogato - na ławce mieli 2 zawodników - w tym bramkarza

wojo77

Postautor: wojo77 » sob lut 22, 2025 1:49 pm

pawcio pisze:Wczoraj Kotwica grała mecz ze Stalą Rzeszów, przegrany tylko 1:0. Chyba tylko, bo w Kotwicy na bogato - na ławce mieli 2 zawodników - w tym bramkarza

Wreszcie na Dzika przyszła pora weryfikacji. Wszystko ponad stan awans i co z tego? Spadną i pytanie do której ligi. Trzeba siły na zamiary co u nas ma miejsce. Wolę 2 ligę niż awans i spadek do 4 ?