co slychac u naszych rywali
Moderatorzy: dUfio, majlech, lucero
-
Re: co slychac u naszych rywali
na tureckiej ziemi: Wieczysta - Kalwarianka 8:1 (z hutniczych akcentów to bramkę dla Kalwarii strzelił Święty).
Czyli wyszli o jedną bramkę gorzej niż my.
Wawrów! <oklaski> Wawrów!
mr.Vitaminka pisze:na tureckiej ziemi: Wieczysta - Kalwarianka 8:1 (z hutniczych akcentów to bramkę dla Kalwarii strzelił Święty).
Święty jeszcze nie strzelił karnego
-
luke.krak pisze:A co ze Skrą i Puławami? Odwieszone już mają licencję? bo nie mogę znaleźć nic na ten temat
SKRA gra mecze kontrolne gdzie testuje zawodników a już zakontraktowali paru nowych. Pewnie zakładają, że wystartują normalnie.
Ciekawi mnie jedna rzecz, kiedy ostatnio na szczeblu centralnym PZPN wyjebał kogoś w trakcie sezonu (za cokolwiek)?
Żeby pzpn kogoś w trakcie uwalił nie kojarzę
Wiadomo że bywało że ktoś się sam wycofał (Bełchatów 21/22)
W 14/15 Widzewowi uwalili w trakcie 1 ligi, odwiesili, spadli do 2 i na 2 nie dostali ale to w przerwie między sezonami
Ale żeby podczas sezonu kogoś kto chcial zagrac uwalili to wydaje się że ciężko chic może ktoś wyszpera
Wiadomo że bywało że ktoś się sam wycofał (Bełchatów 21/22)
W 14/15 Widzewowi uwalili w trakcie 1 ligi, odwiesili, spadli do 2 i na 2 nie dostali ale to w przerwie między sezonami
Ale żeby podczas sezonu kogoś kto chcial zagrac uwalili to wydaje się że ciężko chic może ktoś wyszpera
Piotr Potępa
@PiotrPotepa
Lechia Gdańsk nie zapłaciła Ruchowi Chorzów za Tomasza Wójtowicza w ustalonym terminie co spowodowało automatyczne cofnięcie licencji na grę w
@_Ekstraklasa_
.
Jest to poważny problem nie tylko dla Lechii, ale też dla PZPN i Ekstraklasy. Z tego co słyszę wynika, że z każdej strony trwają prace nad tym żeby jak najszybciej znaleźć rozwiązanie.
Więcej szczegółów postaram się przekazać Wam jutro na
@igolpl
.
Ej no to są jaja. Jak przeczytałem na onecie (wiadomo - źródło chujowe, ale jednak)
Jak można pójść na taką "ugodę" i się nie wywiązać?
Przecież ich odwiesili z dwa tygodnie temu.
Mam nadzieje, że ekstraklasa zachowa się z klasą i ich wypierdoli na zbity pysk.
Oczywiście tuż po tym jak spłacą Głogowskiego
(...)Komisja jednak poszła na rękę klubowi, któremu odwiesiła licencję tuż przed startem rundy wiosennej z warunkiem, że Lechia do 10 lutego zapłaci Ruchowi Chorzów za Tomasza Wójtowicza
Jak można pójść na taką "ugodę" i się nie wywiązać?

Mam nadzieje, że ekstraklasa zachowa się z klasą i ich wypierdoli na zbity pysk.

Przez tego Kuleszę i spółkę chyba wróci na stadiony słynne hasło pozdrawiajace PZPN 

-
pawcio pisze:Ej no to są jaja. Jak przeczytałem na onecie (wiadomo - źródło chujowe, ale jednak)(...)Komisja jednak poszła na rękę klubowi, któremu odwiesiła licencję tuż przed startem rundy wiosennej z warunkiem, że Lechia do 10 lutego zapłaci Ruchowi Chorzów za Tomasza Wójtowicza
Jak można pójść na taką "ugodę" i się nie wywiązać?Przecież ich odwiesili z dwa tygodnie temu.
tną w huja bo mogą. oto odpowiedź. nie wypierdolą ich choćby nawtykali jeszcze dodatkowo JPII i Matce Teresie z Kalkuty na raz.
Nikogo nie ruszą. Jeżeli myslicie, że to nie działa podobnie jak w pilkarskim pokerze (zachowując zdroworozsądkowe różnice), to jesteście w błędzie. To sitwa nie do ruszenia i kto tam ma układy w spółdzielni, to sobie da radę.
Dziś na TVP Sport oglądałem fajny cykl o najlepszych sportowcach polskich i przywoływane są postaci nawet sprzed wojny, itd. Przy co drugim przypadku pojawia się: "przez nieudolność polskiego komitetu/związku" od konkretnego sportu, ktoś nie pojechał na zawody, etc. Do dziś to się nie zmieniło, nieudolne pijaczyny z większym hajsem, niż pzeciętny Kowalski, ale z umiejętnościami dużo od niego mniejszymi.
Dziś na TVP Sport oglądałem fajny cykl o najlepszych sportowcach polskich i przywoływane są postaci nawet sprzed wojny, itd. Przy co drugim przypadku pojawia się: "przez nieudolność polskiego komitetu/związku" od konkretnego sportu, ktoś nie pojechał na zawody, etc. Do dziś to się nie zmieniło, nieudolne pijaczyny z większym hajsem, niż pzeciętny Kowalski, ale z umiejętnościami dużo od niego mniejszymi.
-
Tymczasem we Wrocławiu:
Jak podaje Jakub Gruder grupa kilkudziesięciu kibiców odbyła motywacyjną rozmowę z piłkarzami Śląska Wrocław podczas wczorajszego treningu wicemistrzów Polski.
patrząc na ich pozycję w tabeli to chyba bardziej powinni sprowadzić na ten trening jakiegoś egzorcystę albo szamana
Jak podaje Jakub Gruder grupa kilkudziesięciu kibiców odbyła motywacyjną rozmowę z piłkarzami Śląska Wrocław podczas wczorajszego treningu wicemistrzów Polski.
patrząc na ich pozycję w tabeli to chyba bardziej powinni sprowadzić na ten trening jakiegoś egzorcystę albo szamana

-
W swoim pierwszym dzisiejszym meczu sparingowym Rekord Bielsko-Biała przegrał 0-4 (0-1) z trzecioligowym Podhalem Nowy Targ.
Podhale strong
Edit:
wisla - Znicz Pruszków 0:1. W strzałach celnych 8:1
Podhale strong
Edit:
wisla - Znicz Pruszków 0:1. W strzałach celnych 8:1

https://x.com/tswierny/status/189262219 ... byv_yVrqpg
Kwiecień kocha Wisłę, Wisła kocha Peszko. Jakoś nie mogę doczekać się meczu z Wieczystą, mam nadzieję że się im postawimy bo już drużyna zgrana nie to co początki tamtej rundy.
Kwiecień kocha Wisłę, Wisła kocha Peszko. Jakoś nie mogę doczekać się meczu z Wieczystą, mam nadzieję że się im postawimy bo już drużyna zgrana nie to co początki tamtej rundy.
-
luke.krak pisze:https://x.com/tswierny/status/1892622199690862904?s=49&t=DLDXuZno8q-Qbyv_yVrqpg
Taaaa. Tylko że tamci z kolei dozbrojeni jakby o fazę grupową ligi konfederacji walczyli.
Wczoraj Kotwica grała mecz ze Stalą Rzeszów, przegrany tylko 1:0. Chyba tylko, bo w Kotwicy na bogato - na ławce mieli 2 zawodników - w tym bramkarza
pawcio pisze:Wczoraj Kotwica grała mecz ze Stalą Rzeszów, przegrany tylko 1:0. Chyba tylko, bo w Kotwicy na bogato - na ławce mieli 2 zawodników - w tym bramkarza
Wreszcie na Dzika przyszła pora weryfikacji. Wszystko ponad stan awans i co z tego? Spadną i pytanie do której ligi. Trzeba siły na zamiary co u nas ma miejsce. Wolę 2 ligę niż awans i spadek do 4 ?